-
Διάβασα κι έναν γιατρό να λέει ότι ρίχνουν όλες τους τις προσπάθειες στους νέους και αφήνουν τους γέρους. Γι αυτό πεθαίνουν οι γέροι. Αν άφηναν τους νέους στην τύχη τους μια χαρά θα πέθαιναν και αυτοί.
Η θνητότητα των νέων είναι απειροελάχιστη έτσι κι αλλιώς, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει. Το πρόβλημα στην Ιταλία, σε σχέση με άλλες χώρες, είναι η ηλικία του πληθυσμού. Το 1/4 των Ιταλών είναι άνω των 65. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών στην χώρα από τον SARS-Cov 2 είναι τα 81 έτη!!! Στα δικά μας, έχουμε 10 νεκρούς από αυτόν τον ιό και πάνω από 90 από την εποχική γρίπη φέτος. Για εκείνον τον ιό όμως κανείς δεν μιλάει...
-
Και εγω θα κατεβω στην Βαρκιζα σημερα για βολτα με το αμαξι. Ελπιζω να μην το απαγορευσουν. 1 φορα την εβδομαδα το κανω αυτο το ταξιδι. Δεν ειναι καταχρηση. και ουτε πλησιαζω καποιον περα απο το σουπερ μαρκετ.
Και εγώ βγάζω μια φορά στις 4-5 μέρες το 3 ετών παιδί μου έξω (οποίοι έχουν παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες ξέρουν) ή ανεβαίνω Χαλκίδα για να δω (με αποσταση) τον 70αρη χήρο πατέρα μου που δεν έχει κανένα άλλο εκτός από μένα και δείχνω υπομονή με τους 'δικαστές'. Όταν κοπούν όλα θα αλλάξει το έργο...
-
Τα πράγματα είναι απλά.....
Η πολιτική της Αγγλίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή αμέσως με την έναρξη του φαινομένου. Διότι δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση και κανένας πολιτικός να βγει και να πει:'θα πεθάνουν 100.000 κόσμος, και μετά θα επάνέλθουμε στην παλιά καθημερινότητα'. Γιατί τι θα γίνει αν εσύ ή κάποιος κοντινός σου είναι μέσα σε αυτούς;;;
Με την πάροδο όμως του χρόνου, και αφού έχει ξεπαστρέψει αρκετούς, το σενάριο αυτό δε θα φαντάζει τόσο κακό..... Δηλαδή αν δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου ,το να πεθάνει ο πατέρας μου στα 82, μπορεί να μην φαίνεται τόσο κακό.... Και αν στο μεταξύ έχει ήδη πεθάνει; Για αυτό μέρα με τη μέρα αλλάζουν οι αποφάσεις. Σκεφτείτε τα σημερινά μέτρα, και αν θα τα δεχόμασταν τόσο εύκολα 2 μήνες πριν....
Σημείωση.... Σε κρατιδιο της Γερμανίας έχει δοθεί ήδη εντολή στα νοσοκομεία για τους άνω των 65.... Νοσηλεία ΜΟΝΟ αν υπάρχει ελεύθερη θέση. Και να προκύψει ανάγκη για κάποιον νεότερο, τότε τα χαιρετήματα....
-
Σημείωση.... Σε κρατιδιο της Γερμανίας έχει δοθεί ήδη εντολή στα νοσοκομεία για τους άνω των 65.... Νοσηλεία ΜΟΝΟ αν υπάρχει ελεύθερη θέση. Και να προκύψει ανάγκη για κάποιον νεότερο, τότε τα χαιρετήματα....
Κάτι τέτοια θέλουν λίγο ...φιλοσοφική θεώρηση για το τί είδους κοινωνίες και ζωές θέλουμε μετά απ' αυτή τη κρίση, στην εποχή της μεγαλύτερης αφθονίας στην Ιστορία.
Θα γίνουν οι πολιτικάντηδες και μανατζαραίοι, που διαχειρίζονται τα συστήματα σε 'καιρό ειρήνης' και τα έχουν ταράξει στις περικοπές ενώ τα δισεκατομμύρια συσσωρεύονται, οι μικροί θεοί που θα αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει; και μιλάμε για μια 'ελεγχόμενη' κρίση σε πλούσιες χώρες. Που να πέσει και καμιά πανούκλα...
-
fiverg wrote:
Διάβασα κι έναν γιατρό να λέει ότι ρίχνουν όλες τους τις προσπάθειες στους νέους και αφήνουν τους γέρους. Γι αυτό πεθαίνουν οι γέροι. Αν άφηναν τους νέους στην τύχη τους μια χαρά θα πέθαιναν και αυτοί.
Η θνητότητα των νέων είναι απειροελάχιστη έτσι κι αλλιώς, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει. Το πρόβλημα στην Ιταλία, σε σχέση με άλλες χώρες, είναι η ηλικία του πληθυσμού. Το 1/4 των Ιταλών είναι άνω των 65. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών στην χώρα από τον SARS-Cov 2 είναι τα 81 έτη!!! Στα δικά μας, έχουμε 10 νεκρούς από αυτόν τον ιό και πάνω από 90 από την εποχική γρίπη φέτος. Για εκείνον τον ιό όμως κανείς δεν μιλάει...
Αν ισχύουν αυτά τα νούμερα,
https://www.populationpyramid.net/greece/2019/
https://www.populationpyramid.net/italy/2019/
Πάνω από 65 στην Ιταλία είναι το 23 % και στην Ελλάδα το 21 %.
-
Αλέξανδρε και οι νέοι ή οι νεωτεροι (30- 60) αρρωσταίνουν αλλά όχι όλοι με ελαφριά συμπτώματα.
το θέμα είναι εδώ στην Ελλάδα θα έχουμε φάρμακα να τους σώσουμε ; Θα έχουμε αναπνευστήρες ;
οποιος είδε νοσοκομείο Μπεργκαμο σίγουρα θα είδε με κάσκες οξυγόνου ανθρώπους σαν την πλειοψηφια όσων γράφουν εδώ και όχι παππούδες μόνο.
μπορει στην περίπτωση μας να είναι ίσως αναστρέψιμη η κατάσταση αλλά ούτε ξέρουμε αν υπάρχουν μαζικά τα μέσα (θα έγραφα αν υπάρχουν καν τα μέσα εχοντας κακή εικόνα δημοσίων νοσοκομείων) ούτε ξέρουμε τι κουσούρι αφήνει ο ιός στους πνεύμονες και ποσο ευάλωτους θα μας αφήσει στην επόμενη επιδημία ή σε μια άλλη γρίπη.
αν μου καταστρέψει τα πνευμονια καληνύχτα.
αφήστε που μια απλή πτώση του κορεσμού οξυγόνου δημιουργεί αλυσιδωτά πολλά προβλήματα που δεν ξέρεις πως και που θα επηρεάσουν.
πριν 2-3 χρόνια είχα μια ίωση χωρίς ιδιαίτερο πυρετό αλλά μου είχε ρίξει ένα κλικ το επίπεδο οξυγόνου και χτύπαγα ταχυκαρδίες αβέρτα.
Με μέτραγε και με ξανά μέτραγε ο παθολόγος για κολπική μαρμαρυγή.
οποτε γενικά θεωρίες και αμπελοφιλοσοφίες ας μείνουν στην άκρη.
δεν μπορεί το ελληνικο σύστημα να αντιμετωπίσει μαζική κατάσταση. Εδω γίνεται χαος σε μια καθημερινή εφημερία. Σκεφτείτε να φτάνει κόσμος με αγωνία που δεν θα μπορεί να αναπνεύσει ; -
Αλέξανδρε και οι νέοι ή οι νεωτεροι (30- 60) αρρωσταίνουν αλλά όχι όλοι με ελαφριά συμπτώματα.
το θέμα είναι εδώ στην Ελλάδα θα έχουμε φάρμακα να τους σώσουμε ; Θα έχουμε αναπνευστήρες ;
οποιος είδε νοσοκομείο Μπεργκαμο σίγουρα θα είδε με κάσκες οξυγόνου ανθρώπους σαν την πλειοψηφια όσων γράφουν εδώ και όχι παππούδες μόνο.
μπορει στην περίπτωση μας να είναι ίσως αναστρέψιμη η κατάσταση αλλά ούτε ξέρουμε αν υπάρχουν μαζικά τα μέσα (θα έγραφα αν υπάρχουν καν τα μέσα εχοντας κακή εικόνα δημοσίων νοσοκομείων) ούτε ξέρουμε τι κουσούρι αφήνει ο ιός στους πνεύμονες και ποσο ευάλωτους θα μας αφήσει στην επόμενη επιδημία ή σε μια άλλη γρίπη.
αφήστε που μια απλή πτώση του κορεσμού οξυγόνου δημιουργεί αλυσιδωτά πολλά προβλήματα που δεν ξέρεις πως και που θα επηρεάσουν.
πριν 2-3 χρόνια είχα μια ίωση χωρίς ιδιαίτερο πυρετό αλλά μου είχε ρίξει ένα κλικ το επίπεδο οξυγόνου και χτύπαγα ταχυκαρδίες αβέρτα.
δεν μπορεί το ελληνικο σύστημα να αντιμετωπίσει μαζική κατάσταση. Εδω γίνεται χαος σε μια καθημερινή εφημερία. Σκεφτείτε να φτάνει κόσμος με αγωνία που δεν θα μπορεί να αναπνεύσει ;Α γεια σου, γιατί είχα την εντύπωση ότι όλοι εδώ μέσα είμαστε κωτσονατοι 40plus με φοβερή φυσική κατάσταση, άριστους πνεύμονες, μη υπέρβαροι, χωρίς άγχη και άριστη ψυχολογία. Άσε που είμαστε σίγουροι ότι αν αρρωστήσουμε (παρ ελπιδα βέβαια...) τελικά λιγο πιο βαριά, θα εχουμε ετοιμη θεση με αναπνευστηρα καπαρωμενο να μας περιμενουν. Ειναι ωραιες ολες οι θεωριες αρκει να μην βρεθεις στην λαθος πλευρα της στατιστικης.
Θα ξαναπώ, για την γρίππη πολλοί από εμάς μαλλον την έχουμε περάσει μπορεί και χωρίς να το ξέρουμε. Υπάρχει ανοσία και εμβόλια. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα και οι ιταλοί ήδη μετρούν 10(;) φορές περισσότερα θύματα μέχρι τώρα από την εποχική γριππη.
-
Και σήμερα είχε πολύ κίνηση στην παραλιακή προς Σουνιο και αρκετα αμάξια και κοσμο λιμανάκια και βαρκιζα.
Αλλά και υπέροχη μέρα με τον ήλιο και το ιώδιο να ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
κεντρο αντίθετα ήταν νεκρά. Ούτε Αυγουστος.
Μόνο στο Σύνταγμα είχε κάτι περίεργους με ντουντούκες και πλακάτ σε απόσταση μεταξύ τους για να κλείσουν τα 'στρατόπεδα συγκέντρωσης'Ελληνικό - Μαρουσι μέσω κέντρου 25 λεπτά μέτρησα
80 περίπου άνετα και οικονομικά χλμ (από ΑΟ προς Καλύβια) για να κρατήσει φορτίο η μπαταρία και να αλλάξουν εικόνες τα παιδιά κυριως.
20 λεπτά περίπατο δίπλα στη θάλασσα στο Καβούρι με βαθιές ανάσες ιωδίου διπλα στο κύμα.
δεν αγγίξαμε τίποτα (touchless βόλτα) δεν πλησιάσαμε κανένα κάτω από 1 μέτρο.
αν είχε παραπάνω κόσμο ή πολλά αμάξια δεν θα σταματούσαμε καν.
Θα είναι λάθος ισως να κοπεί μαχαίρι αυτή η δυνατότητα.
ας δοκιμάσουν να βάλουν περιπολικά πάνω κάτω να ελέγχει για συγκεντρώσεις (όπως και είχε σήμερα αρκετά περιπολικά, με ένα duster στην Ωκεανίδα να φωνάζει τις ενημερώσεις και στα άγγλικα που διαβάζαμε) παρα να στήσουν μπλόκα.
Ίσως βέβαια να έκανα και λάθος αλλά προσπάθησα να μην αφήσω κάτι στην τύχη.
Θεωρώ ότι περισσότερο κίνδυνο διετρεξα προχθες στο σούπερ μάρκετ αγγιζοντας τόσα πράγματα ή η γυναίκα μου την Τετάρτη στη λαϊκη.
αλλα δυστυχώς δεν λειτουργούν όλοι με λογική και προφυλάξεις, οποτε θα την πληρώσουμε - δικαιολογημένα μαλλον - όλοι. -
20 λεπτά περίπατο δίπλα στη θάλασσα στο Καβούρι με βαθιές ανάσες ιωδίου διπλα στο κύμα.
δεν αγγίξαμε τίποτα (touchless βόλτα) δεν πλησιάσαμε κανένα κάτω από 1 μέτρο.
αν είχε παραπάνω κόσμο ή πολλά αμάξια δεν θα σταματούσαμε καν.
Θα είναι λάθος ισως να κοπεί μαχαίρι αυτή η δυνατότητα.
ας δοκιμάσουν να βάλουν περιπολικά πάνω κάτω να ελέγχει για συγκεντρώσεις (όπως και είχε σήμερα αρκετά περιπολικά, με ένα duster στην Ωκεανίδα να φωνάζει τις ενημερώσεις και στα άγγλικα που διαβάζαμε) παρα να στήσουν μπλόκα.
Ίσως βέβαια να έκανα και λάθος αλλά προσπάθησα να μην αφήσω κάτι στην τύχη.
Θεωρώ ότι περισσότερο κίνδυνο διετρεξα προχθες στο σούπερ μάρκετ αγγιζοντας τόσα πράγματα ή η γυναίκα μου την Τετάρτη στη λαϊκη.
αλλα δυστυχώς δεν λειτουργούν όλοι με λογική και προφυλάξεις, οποτε θα την πληρώσουμε - δικαιολογημένα μαλλον - όλοι.Αη γεια σου...+1.000!! Αυτό ακριβώς λέω εδώ και πόσες μέρες! Εαν κοπεί αυτή η δυνατότητα, σε τι θα ωφελήσει? Απάντηση (δικιά μου): ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Έπρεπε όμως να έχουν κόψει εδώ και μέρες τα διόδια και γενικά τον κόσμο να φεύγει στα χωριά και στα νησιά...τώρα είναι αργά. Έχει φύγει το 90% αυτών που έχουν εξοχικά.
-
Φανη εξαρχης συμφωνούμε σε αυτό και τα έγραψα και με αφορμή ότι είχες γράψει και εσυ και ο Άγης.
Αλλά όσο σωστό και λογικό να είναι αυτό που λέμε, πιστεύω ότι σε λογικά πλαίσια είναι δύσκολο να προχωρήσει για όλους. Πάντα κάποιοι θα το εξευτελίζουν με αποτέλεσμα να την πληρώνουμε όλοι. -
Fanis75 wrote:
Αη γεια σου...+1.000!! Αυτό ακριβώς λέω εδώ και πόσες μέρες! Εαν κοπεί αυτή η δυνατότητα, σε τι θα ωφελήσει? Απάντηση (δικιά μου): ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
[παππούς_φεύγας_για νησιά_και_κουβαλών_το_χάρο]
Αη γεια σου...+1.000!! Αυτό ακριβώς λέω εδώ και πόσες μέρες! Εαν κοπεί αυτή η δυνατότητα, να πηγαίνουμε στα νησιά, σε τι θα ωφελήσει? Απάντηση (δικιά μου): ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
[/παππούς_φεύγας_για νησιά_και_κουβαλών_το_χάρο]
Δεν είπε ρε συ να πηγαίνουμε στα νησιά.
Μην τρολαρουμε τα πάντα.
Να μπορείς να βγεις μόνος σου μια βόλτα λέμε με ολες τις προφυλαξεις για να μη σαλτάρεις.
-
iceman7 wrote:
δεν μπορεί το ελληνικο σύστημα να αντιμετωπίσει μαζική κατάσταση. Εδω γίνεται χαος σε μια καθημερινή εφημερία. Σκεφτείτε να φτάνει κόσμος με αγωνία που δεν θα μπορεί να αναπνεύσει ;Α γεια σου, γιατί είχα την εντύπωση ότι όλοι εδώ μέσα είμαστε κωτσονατοι 40plus με φοβερή φυσική κατάσταση, άριστους πνεύμονες, μη υπέρβαροι, χωρίς άγχη και άριστη ψυχολογία. Άσε που είμαστε σίγουροι ότι αν αρρωστήσουμε (παρ ελπιδα βέβαια...) τελικά λιγο πιο βαριά, θα εχουμε ετοιμη θεση με αναπνευστηρα καπαρωμενο να μας περιμενουν. Ειναι ωραιες ολες οι θεωριες αρκει να μην βρεθεις στην λαθος πλευρα της στατιστικης.
Θα ξαναπώ, για την γρίππη πολλοί από εμάς μαλλον την έχουμε περάσει μπορεί και χωρίς να το ξέρουμε. Υπάρχει ανοσία και εμβόλια. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα και οι ιταλοί ήδη μετρούν 10(;) φορές περισσότερα θύματα μέχρι τώρα από την εποχική γριππη.
Κοιτάξτε, η πιθανότητα θανάτου από μια πνευμονία (δεν είναι κάτι εξωπραγματικό ο ιός SARS-Cov 2, είναι ένας κορονοϊός μέτριας επικινδυνότητας - ο MERS για παράδειγμα είχε θνητότητα πάνω από 30%!!! - που προκαλεί πνευμονία), υπάρχει ακόμα και για τους νεότερους, αν και είναι πολύ μικρότερη στατιστικά. Είναι πολύ πιο πιθανό να σκοτωθούμε στον δρόμο πηγαίνοντας στην δουλειά μας, παρά από τον νέο ιό. Θέλω να πω ότι αυτός ο πανικός ενέχει μια ειρωνική διάσταση. Και κάτι τελευταίο: Εκτός του ότι ο μέσος όρος των θανόντων στην Ιταλία είναι 81 έτη (στην Ελλάδα 76 έτη είπε πριν λίγα λεπτά ο καθηγητής Τσιόδρας) όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Θα μου πεις, αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Φυσικά και είναι, αλλά και μια απλή γρίπη μπορεί να σε σκοτώσει σε αυτήν την περίπτωση.
-
Δεν τους σκότωσε όμως η απλή γρίπη.
Πάνω από 90 έχουν πεθάνει από την απλή γρίπη φέτος στην Ελλάδα. Για αυτούς όμως κουβέντα δεν γίνεται...
-
Μην επαναλαμβάνουμε τις ίδιες συζητήσεις κάθε λίγα ποστ, δεν έχει νόημα.
Εσύ ανέφερες κάτι που έχει ήδη αναφερθεί. Ήθελες να το ξανακούσεις μου φαίνεται.
-
Η απλή γρίππη είναι ξαμολυμενη εκει έξω από ανέκαθεν, το ίδιο και οι MERS, SARS κ.λ.π. Παρόλα αυτά 700 άτομα να πεθαίνουν σε μια μέρα στην β. Ιταλια εγώ δεν είδα. Μπορεί ο ιός να μην είναι πιο φονικος από τους άλλους αλλά σίγουρα είναι πολύ μεταδοτικός πράγμα που οδηγεί το σύστημα σε αδυναμία (οπότε γίνεται φονικος για της πλαγιας).
-
Τα χοτ γεώμηλα που έχει να διαχειριστεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση
-
Η βέβαια αύξηση των κρουσμάτων
-
Η βέβαια αύξηση των θυμάτων
-
Το τιγκάρισμα των νοσοκομείων
-
Η συνεπακόλουθη έλλειψη μεθ
-
Οι Έλληνες του εξωτερικού που θα πλακώσουν για Πάσχα (όσοι μπορούν να ταξιδέψουν)
-
Η πασχαλινή έξοδος των μυρρίων
-
Οι πασχαλινές πολύκοσμες λειτουργίες και λιτανείες για τις οποίες θα δώσει τη μητέρα των μαχών η ελ εκκλησία για να μην απαγορευτούν
-
Οι αυξημένες μετακομιδές ασθενών από την επαρχία στα κεντρικά νοσοκομεία
-
Η παρατάσεις της σχολικής χρονιάς και η προσπάθεια να μη μετατεθούν οι πανελλήνιες για το Σεπτέμβριο
-
Οι τυχόν αυξημένες ροές προσφύγων τώρα που ανοίγει ο καιρός
-
Η διάσωση της τουριστικής σεζόν
-
Η διάσωση της ίδιας της κυβέρνησης όταν ο κοζμάκης βαρεθεί τον Τσιόδρα και τα διαγγέλματα του Μητσοτακουλίνου
-
-
ελπιζω τα 793 νεα θυματα στην Ιταλια να σταματησουν τις μαλακιες που εκτοξευονται ασυστολα.
-
kyr80 wrote:
Δηλαδή αν δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου ,το να πεθάνει ο πατέρας μου στα 82, μπορεί να μην φαίνεται τόσο κακό....
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κανείς δεν αναφέρει την πιθανότητα να πεθάνει ο ίδιος.
Για ξαναγράψτο βάζοντας τον εαυτό σου στη θέση του πατέρα σου, να το προσυπογράψω.
Τον βάζω, δεν διαφωνούμε.. Απλά με τις πιθανότηες παίζουμε. ¨Ενας 40 χρονών θα τύχει άλλη αντιμετώπισης από το νοσοκομείο σε σχέση με έναν 82χρονο.
-
kyr80 wrote:
Κάτι τέτοια θέλουν λίγο ...φιλοσοφική θεώρηση για το τί είδους κοινωνίες και ζωές θέλουμε μετά απ' αυτή τη κρίση, στην εποχή της μεγαλύτερης αφθονίας στην Ιστορία.
Θα γίνουν οι πολιτικάντηδες και μανατζαραίοι, που διαχειρίζονται τα συστήματα σε 'καιρό ειρήνης' και τα έχουν ταράξει στις περικοπές ενώ τα δισεκατομμύρια συσσωρεύονται, οι μικροί θεοί που θα αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει; και μιλάμε για μια 'ελεγχόμενη' κρίση σε πλούσιες χώρες. Που να πέσει και καμιά πανούκλα...
Τί προτείνεις;;; Να υπάρχουν δομές ανά πάσα στιγμή για πανδημίες;;;; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θεωρούνται για το σύστημα παράπλευρες απώλειες. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει. Εδώ δεν υπάρχουν γιατροί να καλύψουν τις μόνιμες ανάγκες. Θα βρεθούν για να καλύψουν μια υποθετική ανάγκη κάθε 100 χρόνια;;;
-
gatoz wrote:
ελπιζω τα 793 νεα θυματα στην Ιταλια να σταματησουν τις μαλακιες που εκτοξευονται ασυστολα.
Γιατί; Τις σταμάτησαν τα 627 χτες; Τα 427 προχτές;
ξερω γω? μπορει καποιος στην 'αποψη', στην 'διαφορετικη ματιά', στην 'αντισταση στο κατεστημενο' να βαζει πεθαμενομετρο...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες