-
Αξίζει, όπως και ο αεροσυμπιεστής.
-
Ρε παιδιά συγγνώμη, δεν είναι τεχνικό θέμα (ή μήπως είναι;) αλλά για πιο λόγο η Μερσεντέ έχει μοτέρ Ρενώ;
-
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ρε παιδιά συγγνώμη, δεν είναι τεχνικό θέμα (ή μήπως είναι;) αλλά για πιο λόγο η Μερσεντέ έχει μοτέρ Ρενώ;
Γιατί της κοστίζει πολύ λιγότερο από να εξελίξει μόνη της από το μηδέν ενα κινητήρα χαμηλού κυβισμού. Η ΜΒ παραδοσιακά ειδικεύεται σε πολυκίλινδρα μοτέρ με πολλά κυβικά.
-
Μπουζί σε κουτί ηλικίας 20+ χρόνων έχουν θέμα? Βρήκα σταματημένο κωδικό που έψαχνα πολύ φθηνά
-
Kαλά, δεν είχε χαμηλού κυβισμού μοτέρ η Μερσεντές σε παλαιότερα μοντέλα;
Και 'κείνα άλλης εταιρίας ήταν; -
Και 'κείνα άλλης εταιρίας ήταν;Μέχρι 2143 κκ έφτανε τώρα δεν έχω άποψη
-
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μπουζί σε κουτί ηλικίας 20+ χρόνων έχουν θέμα? Βρήκα σταματημένο κωδικό που έψαχνα πολύ φθηνά
Εννοείς ότι είναι μέσα σε κουτί 20 χρόνια?Πολλά δεν είναι?Δεν ξέρω κι όλας...Εξαρτάται που ήταν αποθηκευμένα κλπ...
Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα..
Πέρυσι τον Απρίλιο είχα αγοράσει ένα φίλτρο λαδιού και 4 μπουζί.Έμενα Αθήνα τότε.Τα είχα σε μια ντουλάπα που βάζουμε ρούχα(υπνοδωμάτιο έξτρα που δεν το χρησιμοποιούσαμε και το είχαμε σαν αποθήκη).Επειδή όμως τον Αύγουστο έφυγα από Αθήνα,στο καινούριο σπίτι εκτός Αθηνών τα έβαλα σε μια ντουλάπα σε εξωτερικό χώρο...με περισσότερη υγρασία από Αθήνα εννοείται...το φίλτρο λαδιού έμεινε εκεί μέχρι τον Νοέμβρη οπότε το ξανάβαλα μέσα στο σπίτι και τα μπουζί μείναν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη οπότε τα ξαναέβαλα και αυτά μέσα στο σπίτι.Το φίλτρο λαδιού το πέταξα,για 5 ευρώ δεν το ρίσκαρα καν.Τα μπουζί όμως τα έχω ακόμα.Είναι καλό ότι έμειναν σε ντουλάπα εξωτερικού χώρου για ένα 6μηνο ή όχι?Άμα είναι να τα πετάξω και αυτά...Στο αμάξι που θα μπουν αλλάζονται κάθε 30000 χιλιόμετρα και έχει κάνει 14000 με τα τωρινά μπουζί...υπολογίζω ότι τις 30000 θα τις φτάσει του χρόνου τον Αύγουστο-Σεπτέμβρη.Να τα κρατήσω και να τα βάλω τότε ή να τα πετάξω και να βάλω καινούρια του χρόνου?Υπόψιν όλο τον καιρό είναι μέσα στα κουτιά τους,δεν τα άνοιξα.Και το φίλτρο λαδιού το είχα κλεισμένο στο κουτί του(και όλα μαζί,4 μπουζί και φίλτρο τα ειχα σε ένα μεγάλο κουτί)αλλά για καλό και για κακό το πέταξα... -
Και 'κείνα άλλης εταιρίας ήταν;Μέχρι 2143 κκ έφτανε τώρα δεν έχω άποψη
Και η σειρά Α που έβγαζε και στα 1.4, πραγματοποιώντας το όνειρο του Έλληνα «Μερσεντέ νάναι και ας είναι και 1300» ούτε αυτά τα μοτέρ ήταν δικά της;
-
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Εννοείς ότι είναι μέσα σε κουτί 20 χρόνια?Πολλά δεν είναι?Δεν ξέρω κι όλας...Εξαρτάται που ήταν αποθηκευμένα κλπ...
Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα..
Πέρυσι τον Απρίλιο είχα αγοράσει ένα φίλτρο λαδιού και 4 μπουζί.Έμενα Αθήνα τότε.Τα είχα σε μια ντουλάπα που βάζουμε ρούχα(υπνοδωμάτιο έξτρα που δεν το χρησιμοποιούσαμε και το είχαμε σαν αποθήκη).Επειδή όμως τον Αύγουστο έφυγα από Αθήνα,στο καινούριο σπίτι εκτός Αθηνών τα έβαλα σε μια ντουλάπα σε εξωτερικό χώρο...με περισσότερη υγρασία από Αθήνα εννοείται...το φίλτρο λαδιού έμεινε εκεί μέχρι τον Νοέμβρη οπότε το ξανάβαλα μέσα στο σπίτι και τα μπουζί μείναν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη οπότε τα ξαναέβαλα και αυτά μέσα στο σπίτι.Το φίλτρο λαδιού το πέταξα,για 5 ευρώ δεν το ρίσκαρα καν.Τα μπουζί όμως τα έχω ακόμα.Είναι καλό ότι έμειναν σε ντουλάπα εξωτερικού χώρου για ένα 6μηνο ή όχι?Άμα είναι να τα πετάξω και αυτά...Στο αμάξι που θα μπουν αλλάζονται κάθε 30000 χιλιόμετρα και έχει κάνει 14000 με τα τωρινά μπουζί...υπολογίζω ότι τις 30000 θα τις φτάσει του χρόνου τον Αύγουστο-Σεπτέμβρη.Να τα κρατήσω και να τα βάλω τότε ή να τα πετάξω και να βάλω καινούρια του χρόνου?Υπόψιν όλο τον καιρό είναι μέσα στα κουτιά τους,δεν τα άνοιξα.Και το φίλτρο λαδιού το είχα κλεισμένο στο κουτί του(και όλα μαζί,4 μπουζί και φίλτρο τα ειχα σε ένα μεγάλο κουτί)αλλά για καλό και για κακό το πέταξα...Λοιπόν τα αγόρασα,αγόρασα..... 120 μπουζί , ή μεγάλη εξυπνάδα έκανα ή μεγάλη μλκια.,εδώ θα είμαστε να γράψω.
@bassstarlet προσωπικά και τον 2143( ντίζελ) τον θεωρώ σκουπίδι της μερκ, μονή καδένα και τοποθετημένη προς το firewall για να μην ακούγεται λέει.... Δυστυχώς η μερκ συχνά πυκνά άκουγε την κριτική του τύπου και πελατών λες και δεν ήταν σίγουρη που βάδιζε.
Από την άλλη τα μικρά κυβικά ανέκαθεν μερκ bmw τα είχαν για χώρες με καθυστερημένο φορολογικό σύστημα οπότε δεν νοιάζονται. -
Άλλη απορία(μία-μία τις σκέφτομαι)
Όταν έχει πρόβλημα ένα ρουλεμάν τροχού πχ το εμπρός αριστερό,πρέπει να αλλαχτεί μόνο αυτό ή και το άλλο που βρίσκεται στον ίδιο άξονα(στην εν λόγω περίπτωση και το εμπρός δεξι)άσχετα αν εκείνο δεν έχει πρόβλημα? -
Όταν έχει πρόβλημα ένα ρουλεμάν τροχού πχ το εμπρός αριστερό,πρέπει να αλλαχτεί μόνο αυτό ή και το άλλο που βρίσκεται στον ίδιο άξονα(στην εν λόγω περίπτωση και το εμπρός δεξι)άσχετα αν εκείνο δεν έχει πρόβλημα?Σε πρόσθιο κινητό ? Έχει διαφορά αν είναι κωνικό ή φιξ
-
Όταν έχει πρόβλημα ένα ρουλεμάν τροχού πχ το εμπρός αριστερό,πρέπει να αλλαχτεί μόνο αυτό ή και το άλλο που βρίσκεται στον ίδιο άξονα(στην εν λόγω περίπτωση και το εμπρός δεξι)άσχετα αν εκείνο δεν έχει πρόβλημα?Σε πρόσθιο κινητό ? Έχει διαφορά αν είναι κωνικό ή φιξ
Σε προσθιοκίνητο,ναι...δηλαδή ανάλογα την περίπτωση είτε θέλει άλλαγμα μόνο το προβληματικό ή αναγκαστικά και τα δύο...σωστά?
-
Όταν έχει πρόβλημα ένα ρουλεμάν τροχού πχ το εμπρός αριστερό,πρέπει να αλλαχτεί μόνο αυτό ή και το άλλο που βρίσκεται στον ίδιο άξονα(στην εν λόγω περίπτωση και το εμπρός δεξι)άσχετα αν εκείνο δεν έχει πρόβλημα?Μόνο το προβληματικό αλλάζεις!!!
-
Και 'κείνα άλλης εταιρίας ήταν;Που είχε? Εννοείς τα 1.500 στην Α/Β κλας? Δεν ξέρω τι μοτέρ ήταν, νομίζω όχι δικά της. Το πιο μικρό δικό της ήταν ο 1.8. Επίσης δεν είχε μικρά τούρμπο, μεγάλο το κόστος εξέλιξης.
-
Για δισκο πλατο μαρκας exedy για suzuki splash εχει καποια αποψη σε σχεση με τις καθιερωμενες luk και sachs?
Eιναι εφαμιλλο ή της κακιας ωρας ? -
H πρώτη γενιά Α καλά θυμόμουν πως είχε και 1.4, αλλά δεν βρήκα αν τα μοτέρ ήταν δικά της.
Τέλος πάντων, πολύ ασχοληθήκαμε! -
@driver-m said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Για δισκο πλατο μαρκας exedy για suzuki splash εχει καποια αποψη σε σχεση με τις καθιερωμενες luk και sachs?
Eιναι εφαμιλλο ή της κακιας ωρας ?Παίζει να είναι και καλύτερο
-
Eιναι εφαμιλλο ή της κακιας ωρας ?Πολυ μετριο σετ,δεν ειχα μεινει καθολου ευχαριστημενος.
-
Yπάρχει κάποια μάρκα, που να έχει τη φήμη του «ελαφρού» συμπλέκτη;
-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Eιναι εφαμιλλο ή της κακιας ωρας ?Παίζει να είναι και καλύτερο
Σίγουρα όχι της κακιάς αλλά εξαρτάται και το αυτοκίνητο. Περισσότερο ασχολούνται με γιαπωνέζικα, η Mazda τα χρησιμοποιούσε ως πρώτης τοποθέτησης. Επίσης υπάρχει και η aisin που τη χρησιμοποιούσε (και) η Toyota.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........