-
μπορείτε να συνεχίσετε τα πολιτικά σχόλια, είναι πολύ χρήσιμα αυτή την στιγμή.
Επειδή είμαστε έξυπνοι και πάντα ξέρουμε καλύτερα, μέσα από το δάσος αποφασίσαμε να περάσουμε και γραμμές υπερυψηλής τάσης και να βάλουμε και μετασχηματιστές. Παραδόξως με την ελλειπή συντήρηση κάποιοι αρχίσαν να σκάνε από την ζέστη.
-
Τι λες τώρα; αναφλεγετια μόνο του; Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό.!!!!!
Ε τοτε ρε παιδια είμαστε χαμένοι... Κάθε χρόνο θα έχουμε καυσωνες από εδώ και πέρα.... Αϊντεεεε.
Ο Θεός βοηθός... Τι να πω;
Φυσικά και παίρνουν φωτιά και από μόνα τους τα δάση, εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι ο τρόπος της φύσης να κάνει αναδάσωση, καταστρέφοντας τον γηρασμένο πληθυσμό δέντρων. Για αυτό βλέπεις και κάτι τεράστιες φωτιές στην Σιβηρία όπου έχει μόνο αρκούδες και λύκους. Φυσικά οι ανθρώπινες δραστηριότητες πολλαπλασιάζουν τις φωτιές κοντά στις κατοικημένες περιοχές.
-
μπορείτε να συνεχίσετε τα πολιτικά σχόλια, είναι πολύ χρήσιμα αυτή την στιγμή.
Επειδή είμαστε έξυπνοι και πάντα ξέρουμε καλύτερα, μέσα από το δάσος αποφασίσαμε να περάσουμε και γραμμές υπερυψηλής τάσης και να βάλουμε και μετασχηματιστές. Παραδόξως με την ελλειπή συντήρηση κάποιοι αρχίσαν να σκάνε από την ζέστη.
Αυτό το πρώτο πληθυντικό πολύ μου αρέσει. Το χρησιμοποιησε κι ο Πυραγος στην δημοσιεύση κι έγραψε και με κεφαλαία 'ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ'. Λες και περνούσε ο καθένας από μας κι εβαζε κι έναν πυλώνα όπου του ρχοτανε. Ή λες κι αυτοί που χτίζουν σπιταρώνες και σπιτάκια μέσα στο δάσος, στο ρέμα, στο γιαλό δεν το κάνουν εν γνώσει και με την ανοχή και με το αζημίωτο του Δασάρχη, Πολεοδόμου, Δήμαρχου ή κι ακόμη ακόμη του ίδιου του Πυραγού, που υπογράφει τις άδειες και τα σχέδια πυρασφάλειας μιας περιοχής ΧΩΡΙΣ να καταγραφεί & καταγγέλλει τα επικίνδυνα σημεία...
Πρώτο πληθυντικό λοιπόν και συνυπευθυνοτητα όλων μας!
ΤΙ φταίει η (κάθε) καημένη η Κυβέρνηση!;
Να δεις ΤΙ μου θυμίζει...
-
ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΥΡΑΓΟΥ
Αφορμή για αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων , ανίδεων , (ερευνητών) του Διαδικτύου , από ανθρώπους με κοντό μυαλό , ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος , είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.
Πόσο μα πόσο μεγάλο δίκιο έχει αυτός ο άνθρωπος.. +1000 και άλλα τόσα like
-
Δηαλδη είναι ένα δασάκι όμορφο και γλυκό με τα ζωάκια του, τα πουλάκια του κτλ και ξαφνικα αρπάζει φωτιά; Μόνο του;
Απίστευτο. Δεν το ηξερα και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.
Τότε πραγματικά η κατάσταση με τον καύσωνα με φοβίζει. Πριν έλεγα έλα μωρέ ζέστη είναι αντέχω. Τι 40 τι 45, τι 50; Καλή ψυχολογία να έχουμε και αντέχουμε. Στο αυτοκίνητο μέσα με 50 είμαι όταν το ξεπαρκαρω.Παλια που είχα και ένα παλιό για δουλειές χωρίς αρκουδίσιο ολη την διαδρομή την έβγαζα, ε 50 βαθμούς...Κλαϊν.
Εδω όμως αν αρπάζουν έτσι μόνα τους τα δάση έχουμε πολυ σοβαρό θέμα με τους καύσωνες... Πρέπει να βρεθεί μια λύση,
-
Αυτό το πρώτο πληθυντικό πολύ μου αρέσει. Το χρησιμοποιησε κι ο Πυραγος στην δημοσιεύση κι έγραψε και με κεφαλαία 'ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ'. Λες και περνούσε ο καθένας από μας κι εβαζε κι έναν πυλώνα όπου του ρχοτανε. Ή λες κι αυτοί που χτίζουν σπιταρώνες και σπιτάκια μέσα στο δάσος, στο ρέμα, στο γιαλό δεν το κάνουν εν γνώσει και με την ανοχή και με το αζημίωτο του Δασάρχη, Πολεοδόμου, Δήμαρχου ή κι ακόμη ακόμη του ίδιου του Πυραγού, που υπογράφει τις άδειες και τα σχέδια πυρασφάλειας μιας περιοχής ΧΩΡΙΣ να καταγραφεί & καταγγέλλει τα επικίνδυνα σημεία...
Πρώτο πληθυντικό λοιπόν και συνυπευθυνοτητα όλων μας!
ΤΙ φταίει η (κάθε) καημένη η Κυβέρνηση!;
Να δεις ΤΙ μου θυμίζει...
Δεν ξέρω τι σου θυμίζει, εμένα πάντως μου θυμίζεις το αστείο με το εσύ και ο γρύλλος σου.
Ψάχνεις να αρπαχτείς με το παραμικρό.
το πρώτο πλυθηντικό πιο πολύ πήγαινε στο εμείς σαν χώρα, λαός κ.τ.λ. παρά σε αυτό που σου θυμίζει και μάλλον θες να με κάνεις από το πουθενά υπερασπιστή της τρέχουσας κυβέρνησης.
-
Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη περιοχή -πλην ελαχίστων σχετικά μικρών πυρκαγιών- είχε πολλά χρόνια να καεί...κάπου διάβασα ότι η τελευταία πραγματικά μεγάλη πυρκαγιά ήταν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Σκεφτείτε ένα δάσος ουσιαστικά ανέγγιχτο επί 70 χρόνια πόσο θέριεψε. Πιθανόν όταν τοποθετήθηκαν οι πυλώνες της ΔΕΗ να μην υπήρχε στα συγκεκριμένα σημεία δάσος!
-
Οι Βαυαροί είχαν φυτέψει διάφορα είδη στα κτήματα, αυτά εξαπλώθηκαν τριγυρω, μιλάμε για ένα δάσος ασύλληπτης ομορφιάς μεσα στους δασικούς και τα μονοπάτια του, πολύ διαφορετικό από το κλασσικό πευκοδάσος. Σε 30 λεπτά από το σπίτι νόμιζες ότι έχεις πάει βόλτα στην Ευρυτανία. Να δούμε τι θα απομείνει...
-
Επί 3 μήνες έκανα 8ωρες περιπολίες σε όλη την περιοχή καθημερινά....την ξέρω καλά. Και από τότε απορούσα πως φύτρωσαν τόσα σπίτια παντού μέσα στο δάσος. Ήμουν όμως μικρός και δεν ήξερα....
-
Λες να μην το καταλαβα; τον έφαγα στη μάπα εδώ και πόσες μέρες.
Απο τον καύσωνα αρπάζει μόνο του το δάσος φωτιά; Γίνεται αυτό το πράγμα; Δεν το νομιζω.
Nα νομιζεις.
-
Δηαλδη είναι ένα δασάκι όμορφο και γλυκό με τα ζωάκια του, τα πουλάκια του κτλ και ξαφνικα αρπάζει φωτιά; Μόνο του;
Τότε πραγματικά η κατάσταση με τον καύσωνα με φοβίζει. Πριν έλεγα έλα μωρέ ζέστη είναι αντέχω. Τι 40 τι 45, τι 50; Καλή ψυχολογία να έχουμε και αντέχουμε. Στο αυτοκίνητο μέσα με 50 είμαι όταν το ξεπαρκαρω.Παλια που είχα και ένα παλιό για δουλειές χωρίς αρκουδίσιο ολη την διαδρομή την έβγαζα, ε 50 βαθμούς...Κλαϊν.
Εδω όμως αν αρπάζουν έτσι μόνα τους τα δάση έχουμε πολυ σοβαρό θέμα με τους καύσωνες... Πρέπει να βρεθεί μια λύση,
Λαπ, συνεχιζεις να εκτιθεσαι. Σχολειο δεν πηγες; Ενα documentary του National Geographic δεν εχεις δει ποτε στην ζωη σου;
Γνωριζεις ποιο εινα το πευκο;
-
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να “κλαις” και να “οδύρεσαι” όταν καίγεται κανένας σκουπιτοτενεκές σε καμιά διαδήλωση, αλλά όταν καίγεται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη να αλληλοσυγχαίρει η “επιτελικότητα” την “αριστεία” σου – και τις δυο μαζί η μιντιακή αλητεία.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος με 4.000 κενά πυροσβεστών, αλλά εσύ να προσλαμβάνεις… αστυφύλακες για τα Πανεπιστήμια.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, εσύ να διαθέτεις μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, την ώρα που σε ένα βράδυ μπούκωσες την Fraport και την εταιρεία διαχείρισης του Ελ.Βενιζέλος με 308 εκ. ευρώ!
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει κι αυτά τα 1,7 εκ. ευρώ να είναι περικομμένα κατά 62% (!) αφού πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια, και την ίδια ώρα να μπουκώνεις με δεκάδες εκατομμύρια τους εργολάβους, την Aegean και τα “πετσωμένα” ΜΜΕ για να σου κάνουν ρεκλάμες.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να παίρνεις την πρώτη θέση (την 1η!) στο ΝΑΤΟ σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, να έχεις πενταπλασιάσει (!) σε ένα χρόνο τις σχετικές δαπάνες, να κάνεις συμφωνίες μαμούθ για Ραφαλ ένεκα των Τούρκων (με τους οποίους, όμως, είσαι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ), να αγοράζεις χιλιάδες περιπολικά, να αγοράζεις Αίαντα για να ρίχνεις νερό στους… διαδηλωτές, αλλά από τα οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική (αυτά που επίσης ρίχνουν νερό, αλλά για να σβήνουν φωτιές) μόλις το 10%-15% να είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη.** **
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να κάνεις με τους πυροσβέστες ό,τι και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ή ό,τι κάνεις με τους αθλητές που τους θυμήθηκες τώρα στην Ολυμπιάδα, να λες «ήρωες» τους ανθρώπους – αυτούς που έχεις χρόνια και χρόνια αδιόριστους συμβασιούχους – όταν πέφτουν στις φλόγες, μπας και κερδίσεις κάτι από την λάμψη τους, αλλά να βάζεις τα τσιράκια σου στα μιντιακά σου καταγώγια να τους αποκαλούν «τεμπελχανάδες» τους υπόλοιπους 11 μήνες το χρόνο.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να μην σε ενοχλεί η βρωμιά που αναδύουν τα twitterοειδή και τα facebookοειδή που βρήκαν “ευκαιρία” να κρυφτούν πίσω από το Μάτι για να “σβήσουν” την Βαρυμπόμπη, ή βρήκαν “ευκαιρία” να κρυφτούν πίσω από την Βαρυμπόμπη για να “σβήσουν” το Μάτι, και να ενθαρρύνεις την υπαγωγή της κομματικής «αντιπαράθεσης» σε επίπεδο ανθρωπιδίων.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να φταίνε τα πάντα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, από την βλάστηση που ευνοεί την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς και τον «στρατηγό άνεμο» μέχρι την κλιματική αλλαγή και την τρύπα του όζοντος, αλλά ποτέ εσύ.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να σιγοντάρεις τα γελοία τυπάκια, αυτά που πάνω στα αποκαίδια, για να βγάλουν “λάδι” την κρατική ανυπαρξία, κατσαδιάζουν κιόλας τους καμένους επειδή – όπως λένε – «τα περιμένουν όλα από το κράτος» και δεν είχαν την προνοητικότητα να έχουν «ασφαλίσει» το σπίτι τους, κατά την προνοητικότητα που προφανώς έχουν όσοι διαθέτουν το πορτοφόλι τέτοιων χατζατζάρηδων που πληρώνονται παντεσπανάτα για λένε στους υπόλοιπους να «ζούνε» με 500 ευρώ.
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να βρέχει κι ο κόσμος να πνίγεται, να πέφτει χιόνι και η Αττική (η Αττική!) να μένει 4 μέρες χωρίς ρεύμα, να κάνει ζέστη κι η χώρα να φλέγεται, να κάνει σεισμό στην χώρα που εκλύει το 50% της σεισμικής ενέργειας στην Ευρώπη και λόγω ανύπαρκτης αντισεισμικής θωράκισης να θρηνούμε θύματα, αλλά να παραμένουν όλες οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές με το αιτιολογικό «δεν υπάρχουν λεφτά» από εκείνους που…φορολογούν τους εφοπλιστές «οικειοθελώς»!
**Να μην έχεις τσίπα **σημαίνει να συντελείται μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας το έγκλημα της εμπορευματοποίησης της δασικής γης, να είσαι ο υπηρέτης και ταυτόχρονα ο διαιτητής των σφοδρών αντιθέσεων μεταξύ μεγάλων συμφερόντων και ιδιωτών που «επενδύουν» με βάση το χάρισμα δασικών εκτάσεων και δημόσιας γης και ταυτόχρονα να πουλάς στο πόπολο φύκια και κορδέλες για «πράσινη ανάπτυξη».
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να έχουν κατακαεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, να έχουν γίνει στάχτη σπίτια, μαγαζιά, κόποι μιας ζωής και εσύ να προπαγανδίζεις – σε μια άθλια σύγκριση με τους άλλους που επίσης τα έκαναν «όλα καλά» – ότι δεν χάθηκαν ζωές, λες και η ζωή όσων έγινε στάχτη το βιός τους δεν έχει «μαυρίσει» ή λες και πρέπει να σε ευγνωμονούν κιόλας που – αυτή τη φορά – δεν κάηκαν ζωντανοί μαζί με τα σπίτια τους.
Να μην εχεις τσίπα, τελικά, σημαίνει:
Να εφαρμόζεται η ίδια δασοκτόνα εγκληματική πολιτική με συνέπεια εκατομμύρια στρέμματα καμένες δασικές εκτάσεις, εκατοντάδες νεκρούς πολίτες, δεκάδες νεκρούς πυροσβέστες, χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, αλλά απ’ όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν δεκαετίες τώρα να μην έχει βρεθεί ένας κερατάς να πει το απλό: “Απαγορεύεται η αγοραπωλησία γης στα καμένα”. Εξι λέξεις είναι. Μόνο 6 λεξούλες. Αφού είναι κατά των εμπρηστών, κατά των καταπατητών, κατά των οικοπεδοφάγων, υπέρ των δασών, υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ της χρηστής διαχείρισης, πως και κανείς τους δεν το σκέφτηκε – δεκαετίες τώρα, με νεκρούς, καταστροφές, καταπατήσεις, λεηλασίες – να κάνει αυτές τις 6 λεξούλες νόμο. Με ένα άρθρο. Κι αν θέλουν και δεύτερο άρθρο ας βάλουν κι άλλες 7 λεξούλες: “Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης γης στα καμένα”. Και πότε θα τον κάνουν τον νόμο; Ε;
Πηγή (πολύ πιο ...δροσερή απ την Ομάδα Αλήθειας) : https://ellinofreneianet.gr/uncategorised/27521-ti-simainei-na-min-echeis-tsipa.html
Δεν είναι λάθος η αναφορά σου ολόκληρη, είναι σωστή μέχρι κεραίας, αυτό όμως που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι πίσω από κάθε πρωθυπουργό υπάρχουν σύμβουλοι που εισηγούνται και όπως φαίνεται στην πράξη καθοδηγούμενοι από τα ίδια συμφέροντα γιαυτό και τα ίδια λάθη τα κάνουν όλοι εδώ και δεκαετίες, λες και υπάρχει ένας μυστικός οργανισμός καθοδήγησης να μη μπορέσει η χώρα να κάνει ότι πρέπει για να προχωρήσει μπροστά, αυτό γιατί ακολουθούν τις συμβουλές των συμβούλων τους που στην πράξη έχουν αποτύχει όλοι, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό τότε μιλάμε για μια συνολική βλακεία όλου του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Είμαι 100% σίγουρος ότι πίσω από τις κυβερνήσεις μας είναι άλλα τα αφεντικά του ελλ.κράτος και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα διάγει σχέση υπαλληλική, θλιβερό αλλά έτσι είναι, οι πορεία των τελευταίων τουλάχιστον 50 χρόνων το έχει αποδείξει περίτρανα, οπότε σε συνδυασμό με τη νοοτροπία μας και τις αγκυλωσεις της κοινωνίας δεν υπάρχει σωτηρία, είμαστε σε ολισθηρό κατήφορο.
-
Συμφωνούμε με τον Quadra, και νομίζω πως όλοι λίγο πολύ ξέρουμε και ποιοι είναι τα μεγάλα και λίγο μικρότερα Αφεντικά, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε όλα τα ονόματα.
Η φωτογραφία παρακάτω αναρτήθηκε στο FB απ το χωριό Μηλιές Πηλίου.
-
Lap wrote:
Λαπ, συνεχιζεις να εκτιθεσαι. Σχολειο δεν πηγες; Ενα documentary του National Geographic δεν εχεις δει ποτε στην ζωη σου;
Γνωριζεις ποιο εινα το πευκο;
Το κατάλαβες. Όντως δεν πηγα σχολείο.
Οχι δεν γνωρίζω. Παιδί της πολης είμαι. Από τσιμέντο γνωρίζω. εσυ ξέρεις από τσιμέντα;
-
Πήλιου γιατί ανεβάζεις τέτοια άρθρα .
Ο τύπος ξέχασε να γράψει στο τέλος :
Να μην εχεις τσίπα, τελικά, σημαίνει :
Να γράφεις αυτές τι μλκιες γιατί απλά είσαι ανόητος , αλλά τα φραγκάκια τα παίρνεις
Ετσι θα ήταν σωστό .
Ας το δούμε λίγο από το τέλος προς την αρχή .
Αρχικά οι δασικές εκτάσεις που φαίνονται στους Δασικούς χάρτες που τους βρίσκουμε όλοι στο Κτιμανετ , έτσι και αλλιώς ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ . Μόνο μπορούν να κληρονομηθούν αν έχουν τίτλους , χωρίς βέβαια να αλλάζει η χρήση τους .
Επίσης για κάθε χρήση πρέπει να πάρουν από το Δασαρχείο Πιστοποιητικό Ακαϊας και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα.
Τα άλλα που λέει για την σύγκριση , είναι γιατί υπάρχει το Μάτι και δεν μπορεί να ξεκαυλώσει και άλλο . Μάλιστα πετάει και ένα ψεμματάκι για ξεκάρφωμα .
Τα υπόλοιπα περί Ραφάλ είναι συνέχεια της προδοτικής πολιτικής που έχουν κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι που έλεγαν παλιότερα ότι θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους.
Εγώ προσωπικά όπως ξέρεις δεν με νοιάζει να υποστηρίξω τον κάθε Κούλη. Εχω τις δικές μου ιδέες . Εδώ μιλάμε και για θέματα που τυχαίνει να έχω και επαγγελματικές γνώσεις .
Προφανώς οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες . Γιατί οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες άεργοι που ζουν από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της πολιτικής ,
Επικουρικά έχουν έναν άχρηστο δημόσιο τομέα , που οι επιτελείς είναι κομματικοί και κυρίως δουλεύει από ανθρώπους που έχουν φιλότιμο . Δυστυχώς αυτοί είναι συχνά στο στόχαστρο των ξυστών και των συνδικαλΗστών , γιατί χαλάνε την σούπα του χρηματισμού.
Σαν κάποιον δικό μου που στο ξαφνικό έγινε προϊστάμενος πριν πολλά χρόνια σε οργανισμό . Και μόλις μπήκε στο γραφείο και είδε δεκάδες φακέλλους , ρώτησε γιατί είναι εκεί . Εχουν εκκρεμότητες ?
Οχι δεν είχαν , Είχαν μόνο μία . Δεν είχαν πληρώσει το γρηγορόσημο . Τα πήρε , τους υπέγραψε και τους έδιωξε όλους.
Μπήκε στο μάτι των άλλων και μόλις βρέθηκε ευκαιρία 1,5 χρόνο μετά με μία πολιτική αλλαγή των ξήλωσαν και τον ανάγκασαν σε παραίτηση . Μάλιστα πρώτα τον έστειλαν σε κανονική άδεια και έτσι του έβγαλαν και τα πράγματα του από το γραφείο , προς γνώση και συμμόρφωση για όποιους άλλους είχαν φιλότιμο. Ετσι για την ιστορία ΠΑΣΟΚ ήταν ο τύπος , για να μην νομίζετε ότι τσουβαλιάζω τον απλό κόσμο .
Για τις φωτιές τα έχω γράψει και πιο πρίν .
Συμφωνώ απόλυτα με τον Πυραγό .
Το ανέβασα στο ΦΒ . Προφανώς δεν θα πάρει λάικ . Λογικό αφού μόνο ο λαϊκισμός πουλάει .
Δεν φταίνε που χτίζουν όπου νάναι και μαντρώνουν τους δρόμους . Φταίει το δάσος που είναι πεύκα στην μεσόγειο και έτσι και αλλιώς θα καεί κάποτε .
-
Επικουρικά έχουν έναν άχρηστο δημόσιο τομέα , που οι επιτελείς είναι κομματικοί και κυρίως δουλεύει από ανθρώπους που έχουν φιλότιμο . Δυστυχώς αυτοί είναι συχνά στο στόχαστρο των ξυστών και των συνδικαλΗστών , γιατί χαλάνε την σούπα του χρηματισμού.
Σαν κάποιον δικό μου που στο ξαφνικό έγινε προϊστάμενος πριν πολλά χρόνια σε οργανισμό . Και μόλις μπήκε στο γραφείο και είδε δεκάδες φακέλλους , ρώτησε γιατί είναι εκεί . Εχουν εκκρεμότητες ?
Οχι δεν είχαν , Είχαν μόνο μία . Δεν είχαν πληρώσει το γρηγορόσημο . Τα πήρε , τους υπέγραψε και τους έδιωξε όλους.
Μπήκε στο μάτι των άλλων και μόλις βρέθηκε ευκαιρία 1,5 χρόνο μετά με μία πολιτική αλλαγή των ξήλωσαν και τον ανάγκασαν σε παραίτηση . Μάλιστα πρώτα τον έστειλαν σε κανονική άδεια και έτσι του έβγαλαν και τα πράγματα του από το γραφείο , προς γνώση και συμμόρφωση για όποιους άλλους είχαν φιλότιμο. Ετσι για την ιστορία ΠΑΣΟΚ ήταν ο τύπος , για να μην νομίζετε ότι τσουβαλιάζω τον απλό κόσμο .
Να γράφεις περισσότερα τετοια ποστς! ασε τα περί 'κλειδιών' ... ειναι σαν να τσακωνόμαστε σε ξένο αχυρώνα!
Αυτή ειναι η αληθεια τοσο για τους φιλότιμους στο ΔΤ όσο και για το μπελά που μπορεις να βρεις αν δεν συμμετέχεις στη ρεμούλα. Θυμάμαι τον πατέρα μου οταν του συνέβη παρόμοια φάση στα 90s και στο τσακ τη γλυτωσε γιατι τους χαλασε τη σουπα και δεν δεχτηκε το 'μερτικό' της θέσης του για να κάνει τα στραβά ματια... εκπαραθυρωση και πειθαρχικό για να του κλείσουν το στόμα.
Σιχαμα!
-
Τα κλειδιά πάντα θα τα γράφω .
Γιατί τα έχω πληρώσει και δεν το ανέχομαι .
Η δουλειά που κάνω γίνεται με μη πιστοποιημένα προϊόντα , από μη πιστοποιημένους τεχνίτες και συχνά υποχρεώνομαι να φτιάχνω πράγματα που δεν έχω αντικειμενική ευθύνη. Είμαι όμως πωλητής και είναι πελάτες μου και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.
Οταν λοιπόν είμαι από την άλλη μεριά του πελάτη , θα ήμουν απόλυτα μλκς αν δεν απαιτούσα το ίδιο .
Οπότε τα κλειδιά είναι θέμα αρχής όπως καταλαβαίνεις και στοιχειώδους αυτοσεβασμού.
Δεν χαρίζομαι σε κανένα .
Και στους πολιτικούς .
-
Έγραψες πατριώτη
Πήλιου γιατί ανεβάζεις τέτοια άρθρα .
Ο τύπος ξέχασε να γράψει στο τέλος :
Να μην εχεις τσίπα, τελικά, σημαίνει :
Να γράφεις αυτές τι μλκιες γιατί απλά είσαι ανόητος , αλλά τα φραγκάκια τα παίρνεις
Ετσι θα ήταν σωστό .
Ας το δούμε λίγο από το τέλος προς την αρχή .
Αρχικά οι δασικές εκτάσεις που φαίνονται στους Δασικούς χάρτες που τους βρίσκουμε όλοι στο Κτιμανετ , έτσι και αλλιώς ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ . Μόνο μπορούν να κληρονομηθούν αν έχουν τίτλους , χωρίς βέβαια να αλλάζει η χρήση τους .
Επίσης για κάθε χρήση πρέπει να πάρουν από το Δασαρχείο Πιστοποιητικό Ακαϊας και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα.
Τα άλλα που λέει για την σύγκριση , είναι γιατί υπάρχει το Μάτι και δεν μπορεί να ξεκαυλώσει και άλλο . Μάλιστα πετάει και ένα ψεμματάκι για ξεκάρφωμα .
Τα υπόλοιπα περί Ραφάλ είναι συνέχεια της προδοτικής πολιτικής που έχουν κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι που έλεγαν παλιότερα ότι θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους.
Εγώ προσωπικά όπως ξέρεις δεν με νοιάζει να υποστηρίξω τον κάθε Κούλη. Εχω τις δικές μου ιδέες . Εδώ μιλάμε και για θέματα που τυχαίνει να έχω και επαγγελματικές γνώσεις .
Προφανώς οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες . Γιατί οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες άεργοι που ζουν από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της πολιτικής ,
Για τις φωτιές τα έχω γράψει και πιο πρίν .
Συμφωνώ απόλυτα με τον Πυραγό .
Το ανέβασα στο ΦΒ . Προφανώς δεν θα πάρει λάικ . Λογικό αφού μόνο ο λαϊκισμός πουλάει .
Δεν φταίνε που χτίζουν όπου νάναι και μαντρώνουν τους δρόμους . Φταίει το δάσος που είναι πεύκα στην μεσόγειο και έτσι και αλλιώς θα καεί κάποτε .
-
Φεβρουάριος 2021
'Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.'
-
Μια μπούρδα και μισή... Η 'δύναμη' του Τατοίου ήταν το δάσος του... Όχι πέντε κτήρια, 10 τάφοι και κάτι παλιάμαξες ή παλιά αυτοκίνητα. Δεν είμαστε οι Τυδώρ εδώ πέρα να δείχνουμε που κουτσουλόχ@σε ο κάθε ρούκουνας γαλαζοαίματος και να κόβουμε εισιτήρια...
Ήμουνα πολλά ΣΚ τα τελευταία 10 χρόνια εκεί για ποδήλατο (εκεί που φωτογραφήθηκε ο Κούλις τον χειμώνα ντε...). Τώρα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κόψω μέχρι και το σπορ το ίδιο. Πιθανό να να ξαναπάω μια τελευταία φορά να θρηνήσω στα γνωστά μου μοποπάτια και μετά δεν με βλέπω να ξαναπατάω για μια 10ετία τουλάχιστον. Πια μαγαζιά και πια αξιοποίηση; Δεν πα να χτίσουν και την Ντίσνευλαντ εκεί; Δεν νομίζω ότι όποιος ήξερε το μέρος σκέφτεται και πολύ διαφορετικά από εμένα.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες