-
Ωστε 0.05! Χμ...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μην αγχωνεσαι καταλαβαίνω το ύφος σου...
Περιμένω να ακούσω τον θανο τον αρχιπλακατζη...Και αρχιμαλ@κα να με έλεγες, δεν έπαιζε πρόβλημα
Απλά μηχ μηχ και να μην μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα, όπως τα παραπάνω (και μερικές εκατοντάδες άλλα που εχουμε πει εδω μέσα) μου κάνει κάπως...
Απλά αυτή ειναι η γνώμη μου.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότεροΔεν Μπορω να καταλάβω κάποια πράγματα;
Σαν τι δηλ που να Μπορείς να καταλάβεις ΕΣΥ...;;
Δεκτή η Άποψη σου...
Δυστυχώς Καλε μου Φίλε σε αυτή τη χώρα ότι δηλώνεις είσαι ...
Εγω σε λίγο θα δηλώνω μηχ μηχ άσχετα αν σύμφωνη η όχι ένας;;;; Με τη ασχολείσαι ;; Του 4τ φόρουμ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν Μπορω να καταλάβω κάποια πράγματα;Εχμ ναι... είτε απο θέμα γνώσεων άρα δεν είσαι ικανός μηχ μηχ, είτε απο θέμα ξεροκεφαλιάς.
Σαν τι δηλ που να Μπορείς να καταλάβεις ΕΣΥ...;;
Το ΕΣΥ γιατί το έβαλες με κεφαλαία; Πολλά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω ένα ένα, συν οτι βαρίεμαι να ψάχνω τα posts σου για να σου αποδείξω αυτά που λέω... μην ξεχνάς, οτι απλά αυτή είναι η αποψή μου...
Δεκτή η Άποψη σου...
Δυστυχώς Καλε μου Φίλε σε αυτή τη χώρα ότι δηλώνεις είσαι ...
Αυτό το είπες για καλό; Με αυτή την φράση θα υπερασπιστείς την άποψη για τον εαυτό σου απέναντη στην δικιά μου;
Περίμενα κάτι άλλο απο εσένα παρά αυτό... και μην το ρίξεις μετά οτι δεν σε ενδιαφέρει η αποψή μου... Λογικό είναι να μην σε ενδιαφέρει, όπως δεν θα ενδιαφέρει και το αφεντικό σου αύριο όταν θα σου λέει να περάσεις απο το ταμείο.Εγω σε λίγο θα δηλώνω μηχ μηχ άσχετα αν σύμφωνη η όχι ένας;;;; Με τη ασχολείσαι ;; Του 4τ φόρουμ...
Αυτό το κομμάτι πραγματικά δεν το έπιασα... sorry
Απαντώ σε αυτά που κατάλαβα...
Δεν έχει τι θα δηλώνεις και τι όχι... δήλωσε και μπαλαρίνα, τι με ενδιαφέρει εμένα; Αλλά το θέμα είναι τι θα δηλώσεις σε αυτούς που θα σε εμπιστευτουν...
Το με τι ασχολούμε, έχει να κάνει με το τι δουλειά κάνω; Φωτογράφος είμαι, αλλά πέρα απο την φωτογραφία έχω σπουδάσει και μηχανολόγος βοηθός μηχανικού...
Αυτό για το 4τ φόρουμ δεν το έπιασα καθόλου... -
-
Indeed
-
σορρυ αλλα και η μνηστη μου μηχανολογοσ μηχανικος εμπ ειναι με βαθμο πτυχιου αρκετα πανω απο 7 και mba στο μποκονι αλλα οταν της λεω οτι αλλαξα μπεκ γιατι τα τελειωναν οι εκκεντροφοροι με κοιταει με λυπη....
και εγω μηχανολογος μηχανικος εμπ ειμαι αλλα αμα περιμενα απο το πολυτεχνειο θα κοιταγα τουρμπινες απο την αναποδη
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
[Το 207 έχει βγάλει 151,6 Hp στις 6170RPM σε δυναμομέτρηση στον στρόφαλο. Αυτή πρέπει να κοιτάς και όχι του τροχού που εξαρτάται από διάφορα πράγματα.Κάθε άλλο παρά απογοητευτικός δεν ήταν.. Η ιπποδύναμη που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι στο στρόφαλο πάντα. Να και η δυναμομέτρηση παρακάτω που όπως βλέπεις ανεβάζει σταθερά μέχρι το κόφτη και δεν έχει πτώση απόδοσης. (βλέπε τη γραμμή που τελειώνει στα 150 κοντά γιατί είναι και η δυναμομέτρηση του βελτιωμένου μέσα). Το πόσο πιο γραμμικός είναι ο 156 δεν ξέρω μιας κ 150 θεωρείται υπόδειγμα γραμμικότητας. Φαντάζομαι θα είναι ανάλογα και ο 156.
η εικόνα που μας παράθεσες είναι από βελτιωτικό οίκο και αφορά βελτιωμένο μοτέρ ...
η ιπποδύναμη που μας ενδιαφέρει είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτή που φτάνει στους κινητήριους τροχούς... η οποία είναι και η άμεσα μετρήσιμη... στον στρόφαλο προκύπτει με αλγόριθμο με ΒΑΣΗ το διάγραμμα στον τροχό και τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν...
το 150αρη βγάζει κάτι περισσότερο από 136 hp τροχό... δεν το λες και επιτυχία...
ούτε γραμμικό τον λες όμως...http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12824
Διάβασε λίγο καλύτερα τι είπα-> (βλέπε τη γραμμή που τελειώνει στα 150 κοντά γιατί είναι και η δυναμομέτρηση του βελτιωμένου μέσα).
Το ξέρω οτι είναι από βελτιωμένο μοτερ. Έχει όμως και την καμπύλη της δυναμομέτρησης πριν τη βελτίωση μέσα.
Το είπα αυτό.. Αυτή σου δείχνω.Ενδεικτικά μιας και ανέφερες μια δοκιμή, να παραθέσω και εγώ μερικά σχόλια από τον τύπο:
- punto abarth (ίδιο μοτερ με μιτο) vs 207 rallye
'Βέβαια, η δύναμη στο αυτοκίνητο της Peugeot έρχεται πιο γραμμικά απ’ ό,τι στο αυτοκίνητο της Fiat, του οποίου το κενό στις χαμηλές στροφές είναι περισσότερο αισθητό.'
-
'O κινητήρας του 207 Rallye δε δέχτηκε αλλαγές και συνεχίζει να αποδίδει 152 πραγματικούς ίππους και 271 Nm ροπής, που του χαρίζουν πολύ καλές επιδόσεις. Η λειτουργία του είναι γραμμική σε όλο το φάσμα περιστροφής του'
-
'Ένα ακόμη θετικό στοιχείο αφορά την λειτουργία του κινητήρα. Η λειτουργία του turbo -σε συνεργασία με τη BMW- είναι ρυθμισμένη ώστε η ροπή να εμφανίζεται σε όλο το φάσμα των στροφών, δημιουργώντας περισσότερο την αίσθηση ενός δίλιτρου ατμοσφαιρικού και λιγότερο ενός 'πουσαρισμένου μικρού' κινητήρα.'
-
Corsa gsi vs 207 gt
'Εκεί που έχουν όμως αρκετές διαφορές είναι στη διαχείριση της δύναμής τους. Το Peugeot ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα, καθώς ο κινητήρας του είναι ο πιο γραμμικός, με τη δύναμή του να γίνεται αντιληπτή σε όλο το φάσμα των στροφών.' -
'Στην πράξη αυτός ο κινητήρας χάρη στο σύστημα twin scroll εντυπωσιάζει με την ζωντάνια του και την γραμμική του λειτουργία.'
Πρώτη φορά ακούω οτι αυτό το μοτερ δεν είναι γραμμικό..Αυτό το μοτερ είναι ο ορισμός του γραμμικού μοτερ.
Από που έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα δε ξέρω..Τώρα όσον αφορά τη δύναμη σε στρόφαλο και τροχό εγώ ξέρω ότι μετράμε τη δύναμη στο στρόφαλο γιατί στο δυναμόμετρο η δύναμη στο τροχό αλλάζει εύκολα ανάλογα με τα ελαστικά που χρησιμοποιείς και την πίεση αέρα που έχεις μέσα τους. Επίσης στο δρόμο έχεις περισσότερα άλογα στον τροχό διότι η στήριξη των ελαστικών πάνω στο δυναμόμετρο (τουλάχιστον για maha) γίνεται με δύο ράουλα, μην έχοντας σχέση με την φυσιολογική κύλιση των ελαστικών στο δρόμο. Το πέλμα στο δρόμο δεν παραμορφώνεται τόσο όσο στο δυναμόμετρο και έτσι αποδιδει περισσότερο..
Δεν υπάρχει σχέση με το 155 μοτερ της μιτο.
Τα 5-10 άλογα σε αυτό το turbo μοτερ αλλάζουν με μια αλλαγή της πίεσης του turbo της τάξεως των 0,05 bar όπως και έγινε στο thp 156. Η λειτουργία του κινητήρα όμως είναι σαφώς γραμμικότατη...Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει ποτέ το 150άρι από αυτά που λές..παραθέτεις ότι θέλεις , αλλά βαριέμαι να κάνω αντίλογο...
όχι απλά το έχω οδηγήσει, του έχω πιεί το αίμα... όπως έχω κάνει και στο ds3 ...
καμία σχέση το ένα μοτέρ με το άλλο ... οι αλλαγές είναι σε καίρια σημεία και πραγματικά κάνουν την διαφορά...
τώρα για 0,05bar ... και πράσσειν άλογα δεν ασχολούμε ... σχολιάζουμε εργοστασικά νούμερα ...ερώτηση κρίσης... γιατί πήρες πολύ φόρα...
πως μετράς την δύναμη στον στρόφαλο αφού τα ράουλα είναι στους τροχούς?? ξέρεις που είναι ο στρόφαλος?? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το αγύριστο κεφάλι είμαι εγώ; Επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου; Καλό.Δεν είπα ότι σε αφορά, κουβέντα κάνουμε, θεώρησα ότι ως μελλοντικός μηχ μηχ θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Έκανα λάθος, συγγνώμη που σε έμπλεξα σε καγκουροσυζήτηση.
ΥΓ: σιγά την περισσότερη ροπή (0,3 κιλα), τα περισσότερα άλογα (5) και τα περισσότερα κυβικά που θα με κάνουν να στεναχωρηθώ. Υπερατού έχω πάψει εδώ και χρόνια να παίζω.
Σε θυμάμαι από παλιά εσένα τι ταραχοποιός είσαι....
Και για να χουμε καλό ρώτημα... Απολυτήριο λυκείου έχεις;;;;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το αγύριστο κεφάλι είμαι εγώ; Επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου; Καλό.
Δεν είπα ότι σε αφορά, κουβέντα κάνουμε, θεώρησα ότι ως μελλοντικός μηχ μηχ θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Έκανα λάθος, συγγνώμη που σε έμπλεξα σε καγκουροσυζήτηση.
ΥΓ: σιγά την περισσότερη ροπή (0,3 κιλα), τα περισσότερα άλογα (5) και τα περισσότερα κυβικά που θα με κάνουν να στεναχωρηθώ. Υπερατού έχω πάψει εδώ και χρόνια να παίζω.
Σε θυμάμαι από παλιά εσένα τι ταραχοποιός είσαι....
Και για να χουμε καλό ρώτημα... Απολυτήριο λυκείου έχεις;;;;
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...
-
παραθέτεις ότι θέλεις , αλλά βαριέμαι να κάνω αντίλογο...
όχι απλά το έχω οδηγήσει, του έχω πιεί το αίμα... όπως έχω κάνει και στο ds3 ...
καμία σχέση το ένα μοτέρ με το άλλο ... οι αλλαγές είναι σε καίρια σημεία και πραγματικά κάνουν την διαφορά...
τώρα για 0,05bar ... και πράσσειν άλογα δεν ασχολούμε ... σχολιάζουμε εργοστασικά νούμερα ...ερώτηση κρίσης... γιατί πήρες πολύ φόρα...
πως μετράς την δύναμη στον στρόφαλο αφού τα ράουλα είναι στους τροχούς?? ξέρεις που είναι ο στρόφαλος??Παρέθεσα οτι ήθελα γιατί και εσύ μου παρέθεσες ένα άρθρο από τα δεκάδες που κυκλοφορούν. Δε μου λέει κάτι..
Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Ότι πιστεύω το είπα νομίζω. Για το δυναμόμετρο που λες που είναι ο στρόφαλος κτλ εγώ ήθελα να σου πώ οτι είναι τελείως αναξιόπιστη πιστεύω η μέτρηση που κάνουνε στους τροχούς τα δυναμόμετρα γιατί οι απώλειες μπορεί να είναι μεγάλες και απ'ότι να'ναι στο δυναμόμετρο. Και οι διορθώσεις επίσης που κάνουν για να βγάλουν δυνάμεις σε στρόφαλο κτλ τα δυναμόμετρα και αυτές πιστεύω μπορεί να είναι οτι να΄ναι επίσης. Αν θέλουμε απόλυτη αξιοπιστία να βρούμε ένα δυναμόμετρο πάγκου και να ξηλώσουμε το αμάξι να το μετρήσουμε.
Απλά εγώ στάθηκα σε αυτό που είπες οτι είναι τραγική η δύναμη στους τροχούς του 150αριού. Οι απώλειες που βλέπεις μπορεί να είναι απ'ότι να ναι στο δυναμόμετρο και τουλάχιστον οι διορθώσεις που κάνουν για να βγάλουν στο στρόφαλο τη δύναμη μπορεί να πλησιάζουν πιο πολύ την πραγματικότητα.
Και επειδή το θέμα μας ήταν το 156άρι, μόνο αυτή τη δυναμομέτρηση βρήκα που είναι από βελτιωμένο ds3. 129hp στους τροχούς λέει. Ε άμα έχει 129hp αυτό στο τροχό που είναι βελτιωμένο και το 150άρι μαμά που λές έχει 136hp τι να πώ..Πάω πάσσο..
http://www.etuners.gr/userfiles/Citroen_DS3-1_6Turbo_Etuners_Stage1-dynoplot.JPG
edit: Το 0,05 που είπα είναι διαφορά της εργοστασιακής πίεσης των 2 μοτερ. Δεν είναι μη εργοστασιακό νούμερο..
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...Φιλόλογος;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...
Φιλόλογος;
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σορρυ αλλα και η μνηστη μου μηχανολογοσ μηχανικος εμπ ειναι με βαθμο πτυχιου αρκετα πανω απο 7 και mba στο μποκονι αλλα οταν της λεω οτι αλλαξα μπεκ γιατι τα τελειωναν οι εκκεντροφοροι με κοιταει με λυπη....και εγω μηχανολογος μηχανικος εμπ ειμαι αλλα αμα περιμενα απο το πολυτεχνειο θα κοιταγα τουρμπινες απο την αναποδη
+apeiro
-
Καλημέρα σας,
Ενδιαφέρομαι για την αγορά Peugeot 207 rallye 1.6 ( κατά προτίμηση GT ή RC). Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος σχετικά με την μεικτή κατανάλωση του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση,καθώς και αν το μοτερ του είναι ευαίσθητο(δηλαδή αν σπάει εύκολα).
-
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί, ή αλλιώς δεν ρωτάμε καταναλώσεις σε αυτοκίνητα ειδικού σκοπού...
Δες εδώ
https://www.drive.gr/posts/odegos-agoras/peugeot-207-rallye-rc-2007-2012 -
@miltos-leivaditis said in peugeot 207 rallye:
Καλημέρα σας,
Ενδιαφέρομαι για την αγορά Peugeot 207 rallye 1.6 ( κατά προτίμηση GT ή RC). Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος σχετικά με την μεικτή κατανάλωση του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση,καθώς και αν το μοτερ του είναι ευαίσθητο(δηλαδή αν σπάει εύκολα).
Εαν κοιτάς τέτοιο αυτοκίνητο και το πρώτο που ρωτάς ειναι η κατανάλωση, μάλλον λάθος αυτοκίνητο κοιτάς.
-
Ο κινητήρας τους δεν είναι ο prince με τα χίλια δυο προβλήματα ή κάνω λάθος;
-
@georgemit said in peugeot 207 rallye:
Ο κινητήρας τους δεν είναι ο prince με τα χίλια δυο προβλήματα ή κάνω λάθος;
Σωστά.
-
Ο κινητήρας είναι ανεπαρκής για το βάρος του οχήματος, κανονικές επιδόσεις επιταχυνσης θα περιμένεις, το χειρότερο όμως είναι η πολύ σφιχτή ανάρτηση που διαβάζει οποιαδήποτε ατέλεια του δρόμου.
Επίσης ο χαρακτηρισμός και τα αυτοκόλλητα rallye απευθύνονταν στην ελληνική αγορά λόγω της εμπορικής επιτυχίας του προγενέστερου μοντέλου.
-
@ataim said in peugeot 207 rallye:
Ο κινητήρας είναι ανεπαρκής για το βάρος του οχήματος, κανονικές επιδόσεις επιταχυνσης θα περιμένεις, το χειρότερο όμως είναι η πολύ σφιχτή ανάρτηση που διαβάζει οποιαδήποτε ατέλεια του δρόμου.
Δεν ισχύουν αυτα. Ο κινητηρας ειναι δυνατος και η αναρτηση σκληρη οσο πρεπει. Σπορ εκδοση ειναι
Peugeot 207 Rallye