-
Οταν είναι ανοιχτό έχει πολύ αέρα. Κάτι η έλειψη πίσω προστατευτικού κάτι τα πλαινά παράθυρα που τελειώνουν εκεί που κάθεσαι.
Ο αέρας σε χτυπάει αλύπητα.
Η γνώμη μου. Συγκρινόμενο με το Mr2.
-
'Το ΤΤ ήταν ένα ΑΝΤΡΙΚΟ αυτοκίνητο' ... μάλιστα ... ΑΝ παρέμενε ώς είχε δηλαδή θα άνηκε στην ίδια περίπου κατηγορία σήμερα με τα S2000, 350z, RX-8 ή ίσως ακόμα και αυτό το ίδιο το RX-7 ... ενδιαφέρουσα άποψη ... To TT για μένα είναι ένα Coupe S3 ... τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό ...
Κυριλέ, γρήγορο (και εύκολα βελτιώσιμο λόγω τούρμπο), ολοκληρωμένο, ποιοτικό, πλήν όμως αποστειρωμένο ... Σχεδιαστικά δεν μου αρέσει σε καμία από τις εκδόσεις του αλλά αυτό είναι ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα υποθέτω ... Επίσης δεν μου αρέσει ότι οδηγώντας το, ταξινομήσε ώς οδηγός σε άσχετες μεταξύ τους κατηγορίες ... πχ λεφτάς executive, κυριλέ γκόμενα, επαναστατημένος 50άρης, κομμώτρια κτλ ... γεγονός που από μόνο του επισημαίνει τον αδύναμο 'χαρακτήρα' του αυτοκινήτου ... Καμία σχέση με το S2000 πχ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τα αντρίκια, καθωσπρέπει σπόρ δηλαδή πρέπει να είναι ΤΟΣΟ επικίνδυνα?
Πώς λες ότι το ΤΤ ήταν επικίνδυνο αυτοκίνητο???
Με αυτή τη λογική όλα τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 80 και του 90 ήταν επικίνδυνα!!!Ρε συ meco, ποιά λέξη δεν κατάλαβες??
Στο κείμενο που παραθέτεις από μένα δεν γράφω ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΤ. Δεν μιλάω μόνο για το ΤΤ και δεν γενικεύω ΣΕ ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κατηγορίας και χρονολογίας. Πώς τα συμπέρανες όλα αυτά?????
Απορώ με τον όρο 'αντρικό αμάξι' και δεν κατάλαβα γιατί ένα ΣΠΟΡ αμάξι χαρακτηρίζεται 'καθωσπρέπει' όταν και μόνο όταν πετάει κώλο με το άφημα του γκαζιού!!!
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
'Το ΤΤ ήταν ένα ΑΝΤΡΙΚΟ αυτοκίνητο' ... μάλιστα ... ΑΝ παρέμενε ώς είχε δηλαδή θα άνηκε στην ίδια περίπου κατηγορία σήμερα με τα S2000, 350z, RX-8 ή ίσως ακόμα και αυτό το ίδιο το RX-7 ... ενδιαφέρουσα άποψη ... To TT για μένα είναι ένα Coupe S3 ... τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό ...Εντάξει υπερέβαλα λιγάκι στο χαρακτηρισμό αντρικό.... Άλλωστε και εμένα δεν μου αρέσει το ΤΤ (όχι εμφανισιακά) και αν είχα τα χρήματα να αγοράσω κάτι σε αυτή τη τιμή, δεν θα ήταν καν μέσα στις υποψήφιες επιλογές μου...
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι κακό ή αργό αυτοκίνητο (σε μία κλειστή διαδρομή εννοώ). Και τέλος ναι, πριν τις αλλαγές ήταν και αρκετά παιχνιδιάρικο... -
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Απορώ με τον όρο 'αντρικό αμάξι' και δεν κατάλαβα γιατί ένα ΣΠΟΡ αμάξι χαρακτηρίζεται 'καθωσπρέπει' όταν και μόνο όταν πετάει κώλο με το άφημα του γκαζιού!!!
Για το 'αντρικό' απάντησα ήδη.
Για το άλλο θέμα θα έλεγα ότι ανοίγεις ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Ίσως να μπορούσα να υποστηρίξω ότι μία τέτοια συμπεριφορά είναι πιο αγνή και πιο φυσική. Άλλωστε τη συναντάμε σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν χαρακτηριστεί υποδείγματα οδικής συμπεριφοράς.
Αυτό συμβαίνει φυσικά όχι γιατί σχεδιάστηκαν για να φεύγει το πίσω μέρος στο άφημα το γκαζιού αλλά γιατί σχεδιάστηκαν για να στρίβουν με το γκάζι στο πάτωμα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για το άλλο θέμα θα έλεγα ότι ανοίγεις ένα μεγάλο κεφάλαιο.
Ίσως να μπορούσα να υποστηρίξω ότι μία τέτοια συμπεριφορά είναι πιο αγνή και πιο φυσική. Άλλωστε τη συναντάμε σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν χαρακτηριστεί υποδείγματα οδικής συμπεριφοράς.
Αυτό συμβαίνει φυσικά όχι γιατί σχεδιάστηκαν για να φεύγει το πίσω μέρος στο άφημα το γκαζιού αλλά γιατί σχεδιάστηκαν για να στρίβουν με το γκάζι στο πάτωμα...Δεν συμφωνώ απόλυτα με τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζεις, αλλά θα συμφωνήσω οπωσδήποτε στο οτι είναι μεγάλο κεφάλαιο και καλύτερα να μην το (ξανά)ανοίξουμε!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είδα σήμερα ένα AUDI TT roadster 225 hp quattro και το σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τα λεφτά του. Κάνει 32.000 ευρώ, είναι χρώματος ανθρακί με πορτοκαλί καθίσματα (αν κατάλαβα καλά με τον φωτισμό που είχε), θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική οροφή, ραδιοκασετόφωνο της μαμάς με cdιέρα, 61.000χλμ... αυτά. Εξωτερικά φαινόταν άψογο αλλά εννοείται ότι θα το ελέγξω εξονυχιστικά πριν το πάρω. Το θέμα είναι αξίζει σαν αυτοκίνητο (αν είναι πάντα σε καλή κατάσταση); Από κατανάλωση θα καίει τα κέρατά του; Από συνηθισμένες βλάβες ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; Η οροφή είναι στεγανή; Κάνει θόρυβο στα πολλά; Ανοιχτό πάει ή σε παίρνει ο αέρας;
Όποιος γνωρίζει κάτι (ακόμα καλύτερα αν είναι/ήταν κάτοχος) θα το εκτιμούσα να το μοιραστεί μαζί μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΤο αν αξιζει εξαρταται απο το τι θες απο το συγκεκριμενο αμαξι. Το οτι υπαρχουν καλυτερα απο αυτο στα συγκεκριμενα χρηματα (μη μεταχειρισμενα) ειναι σιγουρο.
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Μετα απο 25 περιπου νεκρους η Αουντι εκανε αυτες τις σημαντικες μετατροπες στην πισω αναρτηση και αεροδυναμικη.......... για να μην σηκωνεται σαν αεροπλανο σε ορισμενες καταστασεις!(εξοδο απο αουτομπαν με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 140 Χμ και ανω!)
Σε επισημη επιδηξη της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, για να αποδειξει οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, επαναληφτηκε η ιδια κατασταση και το αυτοκινητο, ιδιοκτησια της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, με δικο της οδηγο, σηκωθηκε σαν αεροπλανο στην αουτομπαν και κατεληξε στο αντιθετο ρευμα και τρακαρησε με ενα φορτηγο!Το αυτοκινητο της εταιριας του λαου διαλυθηκε σε κομματακια καθως και ο οδηγος του!Κύριε Σπύρο, ίσως το ΤΤ να ήταν η υλοποίηση ενός οραματισμού του Χίτλερ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο του λαού. Του εβραϊκού λαού όμως...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Μετα απο 25 περιπου νεκρους η Αουντι εκανε αυτες τις σημαντικες μετατροπες στην πισω αναρτηση και αεροδυναμικη.......... για να μην σηκωνεται σαν αεροπλανο σε ορισμενες καταστασεις!(εξοδο απο αουτομπαν με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 140 Χμ και ανω!)
Σε επισημη επιδηξη της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, για να αποδειξει οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, επαναληφτηκε η ιδια κατασταση και το αυτοκινητο, ιδιοκτησια της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, με δικο της οδηγο, σηκωθηκε σαν αεροπλανο στην αουτομπαν και κατεληξε στο αντιθετο ρευμα και τρακαρησε με ενα φορτηγο!Το αυτοκινητο της εταιριας του λαου διαλυθηκε σε κομματακια καθως και ο οδηγος του!Κύριε Σπύρο, ίσως το ΤΤ να ήταν η υλοποίηση ενός οραματισμού του Χίτλερ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο του λαού. Του εβραϊκού λαού όμως...
χαχαχα... ρε φιλε, χαλαρα εχεις πει τις καλυτερες ατακες τις τελευταιες μερες! he is on fire!
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Μου αρεσουν Πολυ οι 4τροχικες παρωπιδες που φορανε ορισμενοι εδω! Η καλυτερη ατακα της χρονιας (ισως και της δεκαετιας) ανηκει με διαφορα στον χρηστη Alfaromeo. Το '4τροχικο ποιμνιο'. Επειδη εγραψαν οι 4τροχοι οτι το ΤΤ ειναι Οκ, ειναι Οκ.... Τι ειναι αυτο τωρα? Επικληση στην αυθεντια? Επισης ξεχαστε την δεκαετια του 20 οπου οι αντρες επρεπε να κινδυνευουν για να δειξουν οτι ειναι αγριοι και αντεχουνε και ολα αυτα... Ακου ΑΝΤΡΙΚΙΟ ενα αμαξι που σκοτωσε τοσα ατομα... Ξερω, ξερω... τι ξερω εγω απο σπορ αμαξια, αφου οι 4τ γραψανε...Επειδή δεν μου αρέσει να με χαρακτηρίζουν πρόβατο θα δεχθώ, προκειμένου να σου απαντήσω, ότι ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου των 4Τροχών δεν ήξερε τι του γίνεται και πως το ότι έχει γράψει είναι σαχλαμάρες...
Να μου απαντήσεις όμως στο ποια είναι τα κριτήρια εκείνα που σε κάνουν να πιστεύεις, ότι εσύ ξέρεις καλύτερα... -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Σε επισημη επιδηξη της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, για να αποδειξει οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, επαναληφτηκε η ιδια κατασταση και το αυτοκινητο, ιδιοκτησια της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, με δικο της οδηγο, σηκωθηκε σαν αεροπλανο στην αουτομπαν και κατεληξε στο αντιθετο ρευμα και τρακαρησε με ενα φορτηγο!Το αυτοκινητο της εταιριας του λαου διαλυθηκε σε κομματακια καθως και ο οδηγος του!
ΤΟΤΕ, και μονο τοτε, προχωρησαν στις πολυ μεγαλες και πολυδαπανες μετατροπες που γινοντουσαν μονο σε 2 η 3 μερη!Δηλαδη, επρεπε να σταλει το αυτοκινητο στο εργοστασιο!Η Αουντι ηθελε και πληρωμη για αυτην την ανακατασκευη, αλλα οι Γερμανοι ιδιοκτητες των ΤΤ πηγαν στα δικαστηρια, αλλα δεν ξερω τι εγινε τελικα, επειδη δεν παρακολουθησα την υποθεση μεχρι το τελος της!
Σε Σουηδικο περιοδικο και στα αρθρα του για τα μεταχειρησμενα γενικα, εκει που οι ιδιοι οι ιδιοκτητες γραφουν για τις εμπειριες τους και τα λαθη που παρουσιασαν τα αυτοκινητα τους, ενα μεγαλο ποσοστο γραφει για χαλασμενα πηνεια αναφλεξεως, κιβωτια ταχυτητων, πορτες που δεν ταιριαζουν με το αμαξωμα και γενικα μερικοι μιλανε για μια ζωη του δυνατου κινητηρα για 100.000 Χμ σαν το ανωτερο οριο!
Τα απλα ειναι πολυ ποιο αξιοπιστα και μαλιστα τα ενδικνυει σαν την καλυτερη αγορα απο αυτο το μοντελο!
Σε συγκριτικο τεστ μεταξυ ΤΤ και Ζ 350 το ΤΤ, συμφωνα με τα τεστ παντα, φαινεται σαν ενα φιαγμενο ρεισινγκ απο καποιον μαστρομητσο, ενω το Ζ 350 ειναι ενα πραγματικα χαιτεκ!
Οι πληροφοριες αυτες προερχονται απο εφημεριδες και περιοδικα εκεινης της εποχης που αναμεσα στα αλλα ειχανε και συνεντευξεις απο εκπροσωπους του εργοστασιου και του Γερμανικου συλλογου ιδιοκτητων ΤΤ
ΣπυροςΝομίζω πως είσαι υπερβολικός, παντου συμβαίνουν ατυχήματα και θα συμβαίνουν, αλλα το να τονίζεις με τρομοκρατικό τρόπο τους νεκρούς που οδηγούσαν TT δεν είναι και ότι καλύτερο σε καποιο παιδι που ρωτάει αν αξιζει η αγορά του εκτος αν ξερεις κανένα αυτοκίνητο που σου εγγυάται πως οτι κι αν κανεις θα βγεις ζωντανός, αν ξερείς πες και σε μας
Με σεβασμο πάντα
Μάνος -
Η καλυτερη ατακα της χρονιας (ισως και της δεκαετιας) ανηκει με διαφορα στον χρηστη Alfaromeo. Το '4τροχικο ποιμνιο'. Επειδη εγραψαν οι 4τροχοι οτι το ΤΤ ειναι Οκ, ειναι Οκ....Σπύρο, να ξεκαθαρίσω εδώ ότι χρησιμοποίησα την έκφραση '4τροχικό ποίμνιο' όχι για να δηλώσω ότι οι δοκιμές των 4Τροχών είναι αμφισβητήσιμες αλλά ξεκάθαρα για να σατιρίσω τη συμπεριφορά ορισμένων οι οποίοι έλεγαν τις γνωστές υπερβολές: 'Εγώ πήρα 3 τεύχη, εγώ πήρα 15 τεύχη, εγώ λυπάμαι να το ανοίξω...' κτλ. Γνώμη μου είναι πως οι 4Τροχοί βρίσκονται έτη φωτός μπροστά όσον αφορά την εγκυρότητα και την εμπιστοσύνη η οποία αξίζει να δοθεί σε ένα περιοδικό... Τι να λέμε τώρα... θα προτιμήσουμε τη γνώμη του...Drive και όχι των 4Τροχών σχετικά με την αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου...; Αν είναι δυνατόν...
Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι εφόσον οι 4Τροχοί λένε πως το Golf π.χ. είναι κορυφαίο εμείς θα πρέπει να τρέξουμε να το αγοράσουμε. Όμως ούτε να λέμε 'Άαα, επειδή το είπαν οι ξερόλες των 4Τροχών τους οποίους δε γουστάρω λόγω του ότι έχουν σηκώσει το μπαϊράκι, θα πάω να αγοράσω αυτό που βγάζουν ως χειρότερο'. Πρέπει να διατηρούμε κριτική στάση απέναντι σε όλους εφόσον η τελική επιλογή ανήκει σε εμάς. -
Η καλυτερη ατακα της χρονιας (ισως και της δεκαετιας) ανηκει με διαφορα στον χρηστη Alfaromeo...Ε, όχι και χρήστης βρε Σπύρο...
Γνωριζόμαστε...; -
Nα ξεκαθαρισω και εγω οτι ποτε δεν πηρα την ατακα σου ως κατι αρνητικο για τους 4Τ... (εδω απαντω και στον Μεκο) Δηλαδη απλως θεωρω οτι μερικοι ειναι απο λιγο εως ΠΟΛΥ Υπερβολικοι.Ειπαμε Οκ περιοδικο οι 4Τ, καλα τα αρθρα και ολα αυτα, αλλα εδω εχει γινει θρησκεια και κατι παραπανω. Μερικοι ειναι ετοιμοι να ανοιξουνε αιρεση. Επισης δεν θεωρω οτι ειναι επιχειρημα αυτο το δικο σου Μεκο(και αλλοι το χρησιμοποιουν κατα καιρους) οτι η τοποθετηση των 4Τ ηταν θετικη.Δηλαδη αυτο αποτελει επικληση στην αυθεντια τωρα? δεν κανουν λαθος ποτε? Επισης ο συγγεκριμενος συντακτης μπορει επειδη ηταν γνωστης να ενθουσιαστηκε, εμενα ομως το ΤΤ με ΤΡΟΜΑΞΕ και με ΦΟΒΙΣΕ. ΟΤΙ και να ειπανε οι 4Τ με το αμαξι αυτο, σκοτωθηκαν ατομα. Ειτε ηταν γνωστες ειτε οχι!
-
ΟΤΙ και να ειπανε οι 4Τ με το αμαξι αυτο, σκοτωθηκαν ατομα. Ειτε ηταν γνωστες ειτε οχι!Δεκτόν, αλλά και με 106 gti και με ραλί και με MR2 και με αρκετές παλιές Alfa Romeo και με ένα σωρό ακόμα σπορ αυτοκίνητα που θέλουν χέρια να οδηγηθούν, έχουν σκοτωθεί παιδιά και όχι μόνο.
Αν φταίνε τα αυτοκίνητα για αυτό τότε κακώς γκρινιάζουμε που τα καινούρια αυτοκίνητα είναι ξενέρωτα και αποκομμένα κ.λ.π. -
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
To TT για μένα είναι ένα Coupe S3 ... τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό ...
ή ένα Beetle με Haldex, ή Octavia με καμπύλες ή... ή....
-
Παίδες καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο thread μιας και πολλές γνώμες και απόψεις πραγματικά με βοηθάνε στο να αποκτήσω μια ολοκληρωμένη άποψη για το αυτοκίνητο.
Πριν από λίγο έκανα ένα test drive του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και διαπίστωσα τα εξής:- Κάποιοι τριγμοί ακούγονται αλλά φαντάζομαι πως μπορώ να συνυπάρξω μαζί τους μιας και δεν ακούγονται συνεχώς και δεν έχουν τόσο ενοχλητική χροιά
- Κάποιον θόρυβο άκουσα από το μπροστινό σύστημα, μάλλον για αμορτισέρ πρόκειται αλλά αυτά έτσι κι αλλιώς θα τα τσεκάρει ειδικός αν αποφασίσω να το πάρω
- Η ανάρτηση δε μου φάνηκε ιδιαίτερα σκληρή, μπορώ να πω την περίμενα πιο κουτσουρέ.
- Τα φρένα ικανοποιητικά αν και το πεντάλ είχε λίγο νεκρή αίσθηση στην αρχή… φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας.
- Ο κινητήρας μου φάνηκε καλός αν και δεν ήταν ακριβώς όπως τον περίμενα. Καταρχήν πρέπει να περάσει τις 2.000 – 2.300 στροφές για να πεις ότι φεύγεις. Όταν φεύγεις βέβαια… εξαφανίζεσαι. Όμως με αρκετό θόρυβο που αν εξαιρέσεις τις αναπνοές του turbo δεν ενθουσιάζει ηχητικά. Εμένα τουλάχιστον. Όχι πως είναι άσχημος αλλά… σαν τον εξακύλινδρο της μπέμπας δεν είναι.
- Το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη (για λόγους αντικλεπτικής προστασίας του εμπόρου φαντάζομαι είναι όλα άδεια). Εγώ έχω μείνει σε αυτό που έλεγαν ότι τα καταλυτικά δεν κάνει να μείνουν από βενζίνη για τον καταλύτη. Ισχύει ακόμα; Αν ναι, πρέπει να κοιτάξω και τον καταλύτη φαντάζομαι.
- Το τιμόνι λίγο βαρύ αλλά με την καλή έννοια, όχι ενοχλητικά, με ωραία αίσθηση στα πολλά (
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
- Το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη (για λόγους αντικλεπτικής προστασίας του εμπόρου φαντάζομαι είναι όλα άδεια). Εγώ έχω μείνει σε αυτό που έλεγαν ότι τα καταλυτικά δεν κάνει να μείνουν από βενζίνη για τον καταλύτη. Ισχύει ακόμα; Αν ναι, πρέπει να κοιτάξω και τον καταλύτη φαντάζομαι.
Γνωρίζω οτι αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν πρέπει να το σπρώξουμε γιατί ίσως να υπάρξει πρόβλημα με τον καταλύτη.Για την βενζίνη δεν γνωρίζω.Απλώς καλό είναι να μην αφήνουμε να μένει χωρίς καυσιμο το αυτοκίνητο γιατί μετά θα πρέπει να κάνουμε εξαέρωση πριν το γεμίσουμε. Στο βιβλιο της Οπελ αν θυμάμαι καλά αναφέρει οτι γυρίζουμε την μίζα για 30 δλ.
Θα το κοιτάξω το βράδυ για σίγουρα. -
king manos
φυσικα δυστυχηματα θα γινονται παντα αλλα σε αυτην την περιπτωση εχουμε μια κατασταση η οποια αναγνωριστικε απο την VAG και γιαυτο προχωρησαν σε ενεργειες βελτιωσεων!
Μην ξεχνας οτι αυτο εγινε μετα το τραγικο και υποτιμητικο για αυτην περιστατικο οτι δικο της αυτοκινητο με δικο της οδηγο θα αποδυκνειε μπροστα σε κοσμο οτι αυτα τα ατυχηματα ηταν λαθος απειρων οδηγων!
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Εγώ πάντως σε αυτή την κατηγορία μόνο ένα αυτοκίνητο θα έπαιρνα,ειδικά ως μεταχειρισμένο.
HONDA S2000.
Ανώτερο μηχανολογικά από άκρη σε άκρη. Πολύ καλύτερο κιβώτιο και τιμόνι. Πιο άκαμπτο, οπωσδήποτε πιο αξιόπιστο πιο διασκεδαστικό και το μοτέρ είναι όλα τα λεφτά.
Και κάτι εντελώς υποκειμενικό: ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ 'αντρικό' σε όψη Ακόμη και σε κόκκινο!!
Το ΤΤ υπερέχει στην πολυτέλεια και στο φινίρισμα και... στις ραφές των καθισμάτων
Audi TT Mk1 Forum