-
Είδα σήμερα ένα AUDI TT roadster 225 hp quattro και το σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τα λεφτά του. Κάνει 32.000 ευρώ, είναι χρώματος ανθρακί με πορτοκαλί καθίσματα (αν κατάλαβα καλά με τον φωτισμό που είχε), θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική οροφή, ραδιοκασετόφωνο της μαμάς με cdιέρα, 61.000χλμ... αυτά. Εξωτερικά φαινόταν άψογο αλλά εννοείται ότι θα το ελέγξω εξονυχιστικά πριν το πάρω. Το θέμα είναι αξίζει σαν αυτοκίνητο (αν είναι πάντα σε καλή κατάσταση); Από κατανάλωση θα καίει τα κέρατά του; Από συνηθισμένες βλάβες ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; Η οροφή είναι στεγανή; Κάνει θόρυβο στα πολλά; Ανοιχτό πάει ή σε παίρνει ο αέρας;
Όποιος γνωρίζει κάτι (ακόμα καλύτερα αν είναι/ήταν κάτοχος) θα το εκτιμούσα να το μοιραστεί μαζί μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Είδα σήμερα ένα AUDI TT roadster 225 hp quattro και το σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τα λεφτά του. Κάνει 32.000 ευρώ, είναι χρώματος ανθρακί με πορτοκαλί καθίσματα (αν κατάλαβα καλά με τον φωτισμό που είχε), θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική οροφή, ραδιοκασετόφωνο της μαμάς με cdιέρα, 61.000χλμ... αυτά. Εξωτερικά φαινόταν άψογο αλλά εννοείται ότι θα το ελέγξω εξονυχιστικά πριν το πάρω. Το θέμα είναι αξίζει σαν αυτοκίνητο (αν είναι πάντα σε καλή κατάσταση); Από κατανάλωση θα καίει τα κέρατά του; Από συνηθισμένες βλάβες ή κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; Η οροφή είναι στεγανή; Κάνει θόρυβο στα πολλά; Ανοιχτό πάει ή σε παίρνει ο αέρας;
Όποιος γνωρίζει κάτι (ακόμα καλύτερα αν είναι/ήταν κάτοχος) θα το εκτιμούσα να το μοιραστεί μαζί μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Χμμμ αλλη μια ομηρικη μαχη Βορρα- Νοτου, Ανατολης-Δυσης ξεκινα στο 4Τ φορουμ.
-
Εάν εχεις να το συντηρήσεις,παρτο με κλειστά μάτια,και πούλα το όποτε το βαρεθείς,θα βρεις αγοραστες.Τα προβλήματα στα ηλεκτρικά του δεν σπανίζουν,και οι πασης φύσεως θόρυβοι ειναι πιθανοί επίσης.Παντως η οροφή δεν κανει θορυβο στα πολλά.Αν εισαι τύπος που ακούει ένα 'τσικ' και τρελαίνεται,μην το παρεις.Παντως πρεπει να σκεφτείς εάν όντως θες 4χ4 ή αν θα ήσουν μια χαρά με το 180ίππο μοντέλο!
-
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Όποιος γνωρίζει κάτι (ακόμα καλύτερα αν είναι/ήταν κάτοχος) θα το εκτιμούσα να το μοιραστεί μαζί μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚαταρχήν έλεγξε αν είναι μοντέλο 2000 και μετά,
σχετικά με κάποιες πρόσθετες ρυθμίσεις που είχαν γίνει στην...ουρά του αυτοκινήτου αν δεν απαττώμαι.Από σχετική εμπειρία, να πώ ότι ο κινητήρας του, ως γνωστό, είναι πολύ δυνατός από χαμηλά, αλλά χαλαρώνει στις υψηλές στροφές.
Καίει αρκετά, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, αλλά θυμάμαι ότι μου είχε φάει μια βραδυνή έξοδο !
Στο εσωτερικό, η ποιότητα κατασκευής και συναρμογής είναι πολύ καλή,
ο φωτισμός του εσωτερικού άψογος.Ιδιαίτερη αίσθηση μου έκανε η 'πολεμική', ή μάλλον 'κλειστοφοβική' θέση οδήγησης. Αν είσαι κλειστοφοβικός δεν στο συνιστώ, μακριά....!
Α, sorry, όλα αυτά για την κουπέ έκδοση 225...
Καλές αγορές...
-
Καλά λέει, πρόσεξε αν είναι νεώτερο του 2000 γιατί αν δεν είναι και το αγοράσεις δε σε βλέπω καλά....άντε και με προσοχή...σημειωτόν...
-
Από τις λίγες τυχαίες συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει σε διάφορα sites έχω σχηματήσει την εντύπωση δεν είναι αξιόπιστο.
Δε θυμάμαι λεπτομέριες αλλά αυτή εικόνα μου έχει μείνει. -
Καλά alfaromeo έγραψες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπες ότι έχω γούστο gay Θα έλεγα ότι την έχεις ψιλοακούσει με τη γερμανο-ιταλική μονομαχία, κρίνοντας κι από το κινούμενο γραφικό... Θα σε συμβούλευα επίσης να αποφεύγεις τη Λεωφόρο Συγγρού αν οδηγείς κάτι σχετικό με το όνομα σου (black humor... no offence)
Για να επανέλθω στο θέμα μας, ξέχασα να πω πως είναι μοντέλο 2001. Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση. Κάτι στην πίσω αντιστρεπτική είχαν αλλάξει αν θυμάμαι καλά ( ; )... θα το τσεκάρω.
Το Σάββατο θα πάω για test drive, έτσι για να δω αν είναι 2 fast 4 me ή 2 hard. Το πρώτο δε θα με πειράξει ιδιαίτερα, αλλά αν κοπανάει... μάλλον θα το ξεχάσω. Δε λέει στους Αθηναϊκούς δρόμους, ακόμα και μετά τους Ολυμπιακούς.
Επίσης θέλω αν δω αν ισχύουν τα των τριγμών.... Ναι, είμαι από τους σπαστικούς που ακούν και τον παραμικρό ήχο μέσα στο αυτοκίνητο (από αυτούς που δεν κρεμάνε τίποτα από τον καθρέφτη για να μην κάνει θόρυβο και δεν αφήνουν τίποτα μέσα στο αυτοκίνητο αν δεν είναι στερεωμένο για να αντέχει σε τουλάχιστον 3G ) Ίδωμεν...
Σχετικά με το 4χ4 που ανέφερες Tiger... γιατί να μη θέλω το 4χ4; Για λόγους κατανάλωσης; Αν είναι μόνο αυτό δεν πειράζει. Επίσης για το θέμα συντήρησης, εκτός από την κατανάλωση δε νομίζω ότι είναι τραγικό. Θέλω να πω, 1.8 είναι => χαμηλότερα τέλη, ασφάλιστρα από ένα 2λιτρο. Σίγουρα σε σχέση με ένα 1.4 είναι υψηλότερο το κόστος συντήρησης αλλά κατά τ' άλλα μου φαίνεται λογικό.
Technik κι εμένα μου φάνηκε λίγο κλειστοφοβικό...μέχρι που άνοιξε την κουκούλα όμως... . Για τις ψηλές στροφές δε με πειράζει... οι χαμηλές και οι μεσαίες με απασχολούν περισσότερο μιας και το στυλ οδήγησης μου ταιριάζει περισσότερο για diesel παρά για 16βάλβιδους petrol... Αλλά φαντάζομαι για καμιά προσπέραση στο επαρχιακό δίκτυο να είναι αρκετά δυνατός... -
Οταν αγοραζεις τετρακινητο,σχεδον τα μισα ανταλλακτικά ειναι πιο ακριβά,ειδικά ότι εχει σχεση με ανάρτηση κτλ,και αμα παθει κατι το ρημαδι το διαφορικο θα τσούξει πολύ.
4χ4 θα ελεγα οτι ταιριάζει σε οσους ψαχνουν το όριο στις στροφές και σε όσους θελουν να ανεβάσουν τα άλογα στα 250-350.Φυσικα δεν παραγνωρίζω την ασφάλεια που προσφέρει η τετρακίνηση αλλα για έναν συνετό οδηγό μαλλον δεν ειναι απαραίτητο.Μεχρι και αυτο με τα 150 αλογα μπορεί να σου κανει,μην φανταστείς ότι ειναι λίγα,αλλα δεν υπαρχουν πολλά τετοια.
Πιστευω οτι δεν θα το βρεις too hard αφου εχει πολύ πολιτισμένο χαρακτήρα και δεν συγκρίνεται με s2000 κτλ,μπορώ να σου πω οτι σχεδόν ξενέρωσα όταν το οδήγησα αφου περίμενα πολύ πιο βάρβαρη συμπεριφορά!Πολύ καλό στήσιμο,βλέπεις σχεδόν αμέσως τα όρια του και τις δυνατότητες του.
-
είναι το κλαμπ s3-tt Ελλάδος. Για ότι θέλεις να μάθεις για το αυτοκίνητο μπορούν να σε βοηθήσουν και τα παιδιά εκεί.
-
Χωρίς παρεξήγηση αλλά.. δεν μου αρέσει καθόλου το ΤΤ. Βέβαια γουστα ειν'αυτά.. Αλλά δε νομίζεις ότι είναι σαν αυγό;
Τελοσπάντων.. είναι γρήγορο, εύκολο -σχετικά, πολυέξοδο, χωρίς τις χαρές τις πίσω κίνησης, με καφέ δέρμα και ραφές και δύο εξατμίσεις.. Με λιγότερα λεφτά μπορείς να πάρεις το ΜΧ-5 καινούργιο ή το ΜR-2. Και νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε τις απόλυτες επιδόσεις του 1.8Τ του VAG με τα 225 άλογα περισσότερα θα προσφέρει ένα ΜΧ5. Αν θες να αγοράσεις σήμα, πάρε μία SLK μεταχειρισμένη.
Άποψη μου φυσικά. -
μην ξεχναμε οτι απο το εργοστασιο εχει κατα 10% μαλακοτερα ελατηρια/αμορτισερ........εξαιρετικος ο κινητηρας , απειρες υποχωρησεις στην ανεση (της καμπινας και χωρου αποσκευων) και προσοχη με τα τερτηπια του HALDEX σε γρηγορη διαδρομη.........
-
Μετα απο 25 περιπου νεκρους η Αουντι εκανε αυτες τις σημαντικες μετατροπες στην πισω αναρτηση και αεροδυναμικη.......... για να μην σηκωνεται σαν αεροπλανο σε ορισμενες καταστασεις!(εξοδο απο αουτομπαν με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 140 Χμ και ανω!)
Σε επισημη επιδηξη της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, για να αποδειξει οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, επαναληφτηκε η ιδια κατασταση και το αυτοκινητο, ιδιοκτησια της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, με δικο της οδηγο, σηκωθηκε σαν αεροπλανο στην αουτομπαν και κατεληξε στο αντιθετο ρευμα και τρακαρησε με ενα φορτηγο!Το αυτοκινητο της εταιριας του λαου διαλυθηκε σε κομματακια καθως και ο οδηγος του!
ΤΟΤΕ, και μονο τοτε, προχωρησαν στις πολυ μεγαλες και πολυδαπανες μετατροπες που γινοντουσαν μονο σε 2 η 3 μερη!Δηλαδη, επρεπε να σταλει το αυτοκινητο στο εργοστασιο!Η Αουντι ηθελε και πληρωμη για αυτην την ανακατασκευη, αλλα οι Γερμανοι ιδιοκτητες των ΤΤ πηγαν στα δικαστηρια, αλλα δεν ξερω τι εγινε τελικα, επειδη δεν παρακολουθησα την υποθεση μεχρι το τελος της!
Σε Σουηδικο περιοδικο και στα αρθρα του για τα μεταχειρησμενα γενικα, εκει που οι ιδιοι οι ιδιοκτητες γραφουν για τις εμπειριες τους και τα λαθη που παρουσιασαν τα αυτοκινητα τους, ενα μεγαλο ποσοστο γραφει για χαλασμενα πηνεια αναφλεξεως, κιβωτια ταχυτητων, πορτες που δεν ταιριαζουν με το αμαξωμα και γενικα μερικοι μιλανε για μια ζωη του δυνατου κινητηρα για 100.000 Χμ σαν το ανωτερο οριο!
Τα απλα ειναι πολυ ποιο αξιοπιστα και μαλιστα τα ενδικνυει σαν την καλυτερη αγορα απο αυτο το μοντελο!
Σε συγκριτικο τεστ μεταξυ ΤΤ και Ζ 350 το ΤΤ, συμφωνα με τα τεστ παντα, φαινεται σαν ενα φιαγμενο ρεισινγκ απο καποιον μαστρομητσο, ενω το Ζ 350 ειναι ενα πραγματικα χαιτεκ!
Οι πληροφοριες αυτες προερχονται απο εφημεριδες και περιοδικα εκεινης της εποχης που αναμεσα στα αλλα ειχανε και συνεντευξεις απο εκπροσωπους του εργοστασιου και του Γερμανικου συλλογου ιδιοκτητων ΤΤ
Σπυρος -
πεστα σπυρο..........
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Μετα απο 25 περιπου νεκρους η Αουντι εκανε αυτες τις σημαντικες μετατροπες στην πισω αναρτηση και αεροδυναμικη.......... για να μην σηκωνεται σαν αεροπλανο σε ορισμενες καταστασεις!(εξοδο απο αουτομπαν με την ιλιγγιωδη ταχυτητα των 140 Χμ και ανω!)
Σε επισημη επιδηξη της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, για να αποδειξει οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, επαναληφτηκε η ιδια κατασταση και το αυτοκινητο, ιδιοκτησια της εταιριας των αυτοκινητων του λαου, με δικο της οδηγο, σηκωθηκε σαν αεροπλανο στην αουτομπαν και κατεληξε στο αντιθετο ρευμα και τρακαρησε με ενα φορτηγο!Το αυτοκινητο της εταιριας του λαου διαλυθηκε σε κομματακια καθως και ο οδηγος του!
ΤΟΤΕ,Δεν τα λες καλά γιατί προφανώς δεν τα ξέρεις καλά...
Το ΤΤ ήταν ένα ΑΝΤΡΙΚΟ αυτοκίνητο που όπως όλα τα καθώσπρέπει αυτοκίνητα (106 ραλί, 205 κ.λ.π. ) με το άφημα του γκαζιού γύριζε την ουρά του.
Αυτό το χαρακτηριστικό έστειλε πολλούς ανυποψίαστους Γερμανούς και Γερμανίδες στις μπαριέρες. Τότε απόφασίστηκε η τοποθέτηση της πίσω αεροτόμής να γίνουν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της πίσω ανάρτησης και η τόποθέτηση του ESP.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ξέσπασε ο σάλος και μπορούσες να κάνεις όλες τις παραπάνω αλλαγές δωρεάν, την τοποθέτηση των 4Τροχών:'Το ΤΤ σχεδιάστηκε σωστά, όπως ταιριάζει σε ένα σπορ κουπέ, την πρώτη φορά. Όσοι το αγόρασαν «κατά λάθος», μπορούν να απευθυνθούν στην ελληνική αντιπροσωπεία, όπου και εντελώς δωρεάν θα γίνουν οι αλλαγές στην ανάρτηση, ενώ έναντι 180.000 δρχ. το αυτοκίνητο ταξιδεύει στη Γερμανία για να αποκτήσει και σύστημα ESP. Εμείς, πάντως, σας είπαμε την άποψή μας: αν αποκτήσατε τετρακίνητο ΤΤ συνειδητά, μην το πειράξετε, κρατήστε το «σωστό». Aλλωστε, το δικαίωμα της μετατροπής δεν χάνεται, αλλά παραμένει ακόμα και για τον επόμενο αγοραστή, άρα, δεν επηρεάζεται η αξία μεταπώλησης.'
Ορίστε και ολόκληρο το άρθρο
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=6684ΠΗγαίνετει μόνο 'κάτω-κάτω' εκεί που γράφει '*«Σκάνδαλο» και βελτιώσεις *'
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το ΤΤ ήταν ένα ΑΝΤΡΙΚΟ αυτοκίνητο που όπως όλα τα καθώσπρέπει αυτοκίνητα (106 ραλί, 205 κ.λ.π. ) με το άφημα του γκαζιού γύριζε την ουρά του. Αυτό το χαρακτηριστικό έστειλε πολλούς ανυποψίαστους Γερμανούς και Γερμανίδες στις μπαριέρες.Τα αντρίκια, καθωσπρέπει σπόρ δηλαδή πρέπει να είναι ΤΟΣΟ επικίνδυνα?
Και άντε οι Γερμανίδες δεν ήξεραν και πήραν αντρικό αμάξι. Οι Γερμανοί που το πήραν ήταν gay???
meco δεν σε κατάλαβα. Ειλικρινά.
-
Μου αρεσουν Πολυ οι 4τροχικες παρωπιδες που φορανε ορισμενοι εδω! Η καλυτερη ατακα της χρονιας (ισως και της δεκαετιας) ανηκει με διαφορα στον χρηστη Alfaromeo. Το '4τροχικο ποιμνιο'. Επειδη εγραψαν οι 4τροχοι οτι το ΤΤ ειναι Οκ, ειναι Οκ.... Τι ειναι αυτο τωρα? Επικληση στην αυθεντια? Επισης ξεχαστε την δεκαετια του 20 οπου οι αντρες επρεπε να κινδυνευουν για να δειξουν οτι ειναι αγριοι και αντεχουνε και ολα αυτα... Ακου ΑΝΤΡΙΚΙΟ ενα αμαξι που σκοτωσε τοσα ατομα... Ξερω, ξερω... τι ξερω εγω απο σπορ αμαξια, αφου οι 4τ γραψανε...
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Τα αντρίκια, καθωσπρέπει σπόρ δηλαδή πρέπει να είναι ΤΟΣΟ επικίνδυνα?
Πώς λες ότι το ΤΤ ήταν επικίνδυνο αυτοκίνητο???
Με αυτή τη λογική όλα τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 80 και του 90 ήταν επικίνδυνα!!!
Audi TT Mk1 Forum