-
@antonakis said in Απορίες ΚΟΚ:
@williamg said in Απορίες ΚΟΚ:
Η ερώτηση είναι ποιός έχει δίκιο σ αυτήν την κωλοδιασταύρωση. Και η άλλη ερώτηση είναι σε περίπτωση τρακου ποσο μπορώ να τρέξω και τον δήμο ή όποιον γ@μημενο έχει την ευθύνη για αυτούς τους κωλόδρομους που είναι λες και είναι φτιαγμένοι για να προκαλούν ατυχήματα;
Έχω δει ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο με τον τρόπο που αναφέρεις και βγήκε συνυπαιτιότητα.
ότι φταίνε και οι δύο δλδ? Τί στο διαολο. Δλδ πρέπει να συνεννοούμαι με τον πισινό μου? Είναι γελοίο και σουρεαλιστικο.
-
Μπορεί να χωρούν 2 ή και 3 αυτοκίνητα, αλλά δεν βλέπω διαγράμμιση για 2 λωρίδες, οπότε είναι μια μεγάλη λωρίδα, άρα δεν πρέπει να πηγαίνεις πολύ αριστερά, ούτε να σταθεί κάποιος δίπλα σου. Ο πρώτος που φτάνει στο φανάρι έχει την μικρότερη υπαιτιότητα, κατά την γνώμη μου, αλλά δεν είμαι δικαστής . Δεν έχουν κάνει κάποιο κατασκευαστικό λάθος, είχαν χώρο και έκαναν μεγάλη λωρίδα... σκέψου ότι κυκλοφορούν και μεγάλα οχήματα.... νταλίκες, λεωφορεία κτλ να μπορούν να στρίβουν άνετα.
-
Το θέμα είναι απλό: αφού δεν υπάρχει διαγράμμιση στην άσφαλτο και αφού το πλάτος στη συνέχεια του δρόμου δεν επιτρέπει την ασφαλή κίνηση σε στοίχους, οποίος φτάνει πρώτος στο φανάρι πρέπει να κάθεται στη μέση, ώστε να αποκλείεται η στάση άλλου οχήματος στα δεξιά του.
-
@williamg said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η λύση είναι προφανής κατά τη γνώμη μου (αν ένοιαζε κανέναν απ το ξυσταριο δλδ) - περιόρισε με νησίδα το πλάτος από πιό πριν ώστε να χωράει μόνο ένα αυτοκινητο.
Το βλέπεις λάθος. Ο δρόμος είναι μια χαρά. Πρέπει να υπάρχει επαρκές πλάτος και για άνετη οδήγηση, αλλά και για να χωράνε τα βαρέα οχήματα. Το πρόβλημα είναι οι οδηγοί.
-
@bassstarlet said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
100db πιάνεις και με το μαμά σύστημα, άντε και με έναν ενισχυτάκο 100βατ.
Από τα 140db+ μιλάμε σοβαρά.Το ψάξιμο προφανώς, γίνεται για σπάσιμο του τσαμπουκά.
Ακούς καλά τύπε;
-
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΑΑΚΟΥΣΑΑΑΑΑ!!!
-
@realzeus said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η λύση είναι προφανής κατά τη γνώμη μου (αν ένοιαζε κανέναν απ το ξυσταριο δλδ) - περιόρισε με νησίδα το πλάτος από πιό πριν ώστε να χωράει μόνο ένα αυτοκινητο.
Το βλέπεις λάθος. Ο δρόμος είναι μια χαρά. Πρέπει να υπάρχει επαρκές πλάτος και για άνετη οδήγηση, αλλά και για να χωράνε τα βαρέα οχήματα. Το πρόβλημα είναι οι οδηγοί.
Συμφωνώ και πολύ λογικό αυτό με την διαγραμμιση που λένε και οι απο πάνω. Τώρα, θέλετε να έρθετε να βοηθήσετε την επόμενη φορά που θα κάτσω στην μέση και ο απο πίσω θα αρχίσει σαν ούγκανος τις κόρνες και το βρισίδι επειδή "έκατσα στην μέση"?
-
Συμφωνώ και πολύ λογικό αυτό με την διαγραμμιση που λένε και οι απο πάνω. Τώρα, θέλετε να έρθετε να βοηθήσετε την επόμενη φορά που θα κάτσω στην μέση και ο απο πίσω θα αρχίσει σαν ούγκανος τις κόρνες και το βρισίδι επειδή "έκατσα στην μέση"?
Είστε εκτός εδαφικής αρμοδιότητας
-
ΟΚ. 2ο και σχετικό. Εδω πέρα πάλι γίνονται 2 στοίχοι χωρίς διαγραμμιση. https://maps.app.goo.gl/Ry7xzfUdamx9FGud6
Εδώ είναι αδύνατο να κάτσεις στη μέση γιατί θα σε δολοφονήσουν αυτοί που θέλουν να πάνε δεξιά. Ωστόσο όπως βλεπετε και στην εικόνα πολύ συχνα και οι του δεξιού στίχου στρίβουν αριστερα. Ευτυχώς ο δρόμος εκεί έχει δύο λωρίδες για λίγο οπότε συνήθως χωράμε. Αλλά επειδή υπάρχουν και πολλοί αμπαλοι/ες συχνά και εκει την γλιτώνουμε στο τσακ. Σε περίπτωση τρακας πάλι συνυπατιότητα πάει να υποθέσω;Λίγο πιό κάτω αφού στριψεις αριστερα οι λωρίδες γίνονται μια. Εκεί φαντάζομαι καλύτερα να είσαι στην αριστερή σωστά; Δεν μπορεί ο άλλος ως δεξιά σου έχει περισσότερη ευθύνη να μην είναι δεξιά σου - κάνω λάθος; Ρωτάω γιατι πολύ συχνά ο δεξιός είναι άνιωθος και αντι να κόψει και να μπει πισω επιταχυνει και βγαινει μπροστά σου.
-
Αυτό είναι συνηθέστατο σε όλους τους δρόμους που έχουν δύο λωρίδες για στροφή. Ο δεξιός προσπαθεί να μπει σφήνα εμπρός από τον αριστερό, ή απλά παίρνει τη στροφή τόσο κλειστά που δεν αφήνει χώρο.
-
Εδώ είναι πιο ξεκάθαρο, το βαν πρέπει να περιμένει δεξιά, εκεί περίπου που είναι στη φωτογραφία, να περάσουν οι αριστεροί και μετά να συνεχίσει. Στοιχειώδης ευγένια
-
Κατάλαβα. Μ' άλλα λόγια κάνουμε το σταυρό μας που δεν τρακάραμε και σήμερα και συνεχίζουμε.
Σε άλλα νέα πραγματικά βγάζω το καπελο μου σε όσους οδηγάνε καθημερινά ως επαγγελματίες και είναι λίγο σωστοί. Δεν ξέρω πώς το κάνετε αυτό παιδιά χωρίς να έχετε 5 κουτιά ηρεμηστικά στο ντουλαπάκι.
-
Σε δρομο με μια λουριδα ανα κατευθυνση η προσπεραση απο δεξια απογορευεται (εκτος και αν ο μπροστινος εχει προθεση για να στριψει αριστερα και εχει αναψει φλας) αλλα ο δεξια εχει σχεδον παντα προτεραιοτητα, αλλο ενα σαφεστατο Ελληνικο αρθρο του ΚΟΚ για να μπορεσεις να δωσεις 7000 διαφορετικες ερμηνειες, συνηθως βγαινει συνυπαιτιοτητα.
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σε δρομο με μια λουριδα ανα κατευθυνση η προσπεραση απο δεξια απογορευεται (εκτος και αν ο μπροστινος εχει προθεση για να στριψει αριστερα και εχει αναψει φλας) αλλα ο δεξια εχει σχεδον παντα προτεραιοτητα, αλλο ενα σαφεστατο Ελληνικο αρθρο του ΚΟΚ για να μπορεσεις να δωσεις 7000 διαφορετικες ερμηνειες, συνηθως βγαινει συνυπαιτιοτητα.
Το λογικό (για μενα) είναι να έχει ο δεξια προτεραιότητα μόνο σε διασταυρώσεις (εκτος κυκλικων κομβων - δες παρακατω). Στον δρόμο το λογικό είναι ότι ο καθένας έχει τον χώρο δεξιά του ελευθερο για ωρα αναγκης (πχ να μπεις για να αποφυγεις μετωπικη ή να χωθεις για να σταματησεις σε περιπτωση μηχανικου προβληματος) και αρα κανεις δεν πρεπει να μπαινει εκει με τον ιδιο τροπο που κανεις δεν πρεπει να μπαινει στην ΛΕΑ.
Αλλα τί να λέμε. Με τον κανόνα απ τα δεξια καταφεραμε να ακυρωσουμε τον μοναδικό λόγο κυκλικών κόμβων. Σε ολες τις χώρες κανουν κυκλικο κομβο ωστε οποιος ειναι μεσα να εχει προτεραιοτητα για να αδειαζει ο κομβος και ετσι να εξυπηρετει πολλαπλασια κινηση απο ενα σταυροδρομι. Στην Ελλαδα με τον απο δεξια καναμε τον κυκλικο κομβο αλλο ενα κοκομπλοκο οπου γινεται το μαλεβρασε και ολοι καθυστερουν περισοτερο.
-
Αλλη μια ομορφια η προτεραιοτητα στους κυκλικους κομβους, νομιζω οτι οσοι εγραφαν τον ΚΟΚ ταυτοχρονα ηταν και γευσιγνωστες στη γιορτη του κρασιου.
-
Σε ολες τις χώρες κανουν κυκλικο κομβο ωστε οποιος ειναι μεσα να εχει προτεραιοτητα για να αδειαζει ο κομβος και ετσι να εξυπηρετει πολλαπλασια κινηση απο ενα σταυροδρομι. Στην Ελλαδα με τον απο δεξια καναμε τον κυκλικο κομβο αλλο ενα κοκομπλοκο οπου γινεται το μαλεβρασε και ολοι καθυστερουν περισοτερο.
Όχι ακριβώς. Ο κυκλικός κόμβος (roundabout) είναι Αγγλική εφεύρεση και όντως ισχύει η προτεραιότητα όσων βρίσκονται ήδη μέσα, που είναι και το σωστό. Όταν το αντέγραψαν οι Γάλλοι (και αφού στην Γαλλία οδηγούν στα αριστερά του δρόμου. με το τιμόνι δεξιά, άρα ο κόμβος λειτουργεί αντίθετα από την φορά των δεικτών του ρολογιού, ενώ στην Αγγλία-Βρετανία είναι σύμφωνα με την φορά των δεικτών), εφήρμοσαν και την προτεραιότητα των εκ δεξιών ερχόμενων. Στην Βρετανία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς όσοι είναι μέσα στον κόμβο, έχουν τον εισερχόμενο στο αριστερό τους χέρι. You can always trust the French to fuck up a great idea!!! Αυτό το μοντέλο πήραμε κι εμείς στην Ελλάδα, καθώς αντιγράψαμε πολλά από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Το καλό όμως είναι ότι σχεδόν σε όλα τα roundabouts στην Ελλάδα υπάρχει σήμα STOP στις εισόδους. που ακυρώνει την προτεραιότητα από τα δεξιά και έτσι έχουν προτεραιότητα όσοι είναι εντός του κόμβου.
-
Σε ολες τις χώρες κανουν κυκλικο κομβο ωστε οποιος ειναι μεσα να εχει προτεραιοτητα για να αδειαζει ο κομβος και ετσι να εξυπηρετει πολλαπλασια κινηση απο ενα σταυροδρομι. Στην Ελλαδα με τον απο δεξια καναμε τον κυκλικο κομβο αλλο ενα κοκομπλοκο οπου γινεται το μαλεβρασε και ολοι καθυστερουν περισοτερο.
Όχι ακριβώς. Ο κυκλικός κόμβος (roundabout) είναι Αγγλική εφεύρεση και όντως ισχύει η προτεραιότητα όσων βρίσκονται ήδη μέσα, που είναι και το σωστό. Όταν το αντέγραψαν οι Γάλλοι (και αφού στην Γαλλία οδηγούν στα αριστερά του δρόμου. με το τιμόνι δεξιά, άρα ο κόμβος λειτουργεί αντίθετα από την φορά των δεικτών του ρολογιού, ενώ στην Αγγλία-Βρετανία είναι σύμφωνα με την φορά των δεικτών), εφήρμοσαν και την προτεραιότητα των εκ δεξιών ερχόμενων. Στην Βρετανία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς όσοι είναι μέσα στον κόμβο, ε΄χουν τον εισερχόμενο στο αριστερό τους χέρι. You can always trust the French to fuck up a great idea!!! Αυτό το μοντέλο πήραμε κι εμείς στην Ελλάδα, καθώς αντιγράψαμε πολλά από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Το καλό όμως είναι ότι σχεδόν σε όλα τα roundabouts στην Ελλάδα υπάρχει σήμα STOP στις εισόδου,ς που ακυρώνει την προτεραιότητα από τα δεξιά και έτσι έχουν προτεραιότητα όσοι είναι εντός του κόμβου.
Δεν το ήξερα το ιστορικό. Αναμένω λυσσώδεις αντιδράσεις στο σχόλιο περί Γάλλων και fucked up ιδεών από γαλλοτραφεις . Πιστευω τωρα ξεσκονιζουν τρελλα σχεδια υδροπνευματικων αναρτησεων που θα παρουσιαστούν ως τεκμηρια για το αντίθετο.
-
Έχω σπουδάσει και ζήσει χρόνια στην Αγγλία. Τους περιμένω τους frogs! Ελάτε να τα πάρετε, που έλεγε και ο Πρέκας!!! Χαχαχα!
ΥΓ: Μου είπε πριν κάποιο καιρό ένα αστείο για τους Γάλλους ένας φίλος μου Ουαλός, λύθηκα στα γέλια!!!
-
Ο Ναπολέοντας φταίει που έβαλε τις άμαξες να πηγαίνουν στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Πάντως νομίζω ότι ο νέος ΚΟΚ ήρθε από την Αμερική. Στον προ-προηγούμενο η προτεραιότητα από δεξιά δεν ίσχυε στις πλατείες, όπου είχε προτεραιότητα αυτός που κινούνταν επί του κόμβου. Άρα, δεν φταίνε οι Γάλλοι για το κακό μας χάλι... -
Οι Οδηγίες ( τα πρότυπα και οι κανόνες με τα οποία μελετούν οι μελετητές) πάνω στο θέμα είναι ότι ο κόμβος σχεδιάζεται έτσι ώστε η παραχώρηση προτεραιότητας να επικρατεί σε όλες τις εισόδους, δηλαδή δίνεται προτεραιότητα στα οχήματα που βρίσκονται στο δακτύλιο κυκλοφορίας έναντι των οχημάτων που φτάνουν στην πρόσβαση.
Αυτό μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με συγκεκριμένες σχέσεις υπολογισμού του φόρτου των κλάδων προσέγγισης , της καθυστέρησης , της ορατότητας και λοιπών στοιχείων. Κοινώς δίνεται το δικαίωμα στο μελετητή να βάλει στοπ και στον κλάδο που κινείται μέσα στο δακτύλιο.
Στην πράξη τελευταία ο κυκλικός κόμβος έχει γίνει τόσο της μόδας που οι μελετητές καλούνται να τοποθετήσουν κυκλικό κόμβο σε περιοχές που βάσει των οδηγιών είναι αδύνατον ή επικίνδυνο! . Αλλά όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα , είπαν του τρελού να χ%σει και είναι γνωστό τι έπαθε μετά αυτός......
Γενικά η οδοποϊα της Ελλάδα στηρίζεται κατά 99% στα Γερμανικά και το υπόλοιπο στα Αμερικανικά πρότυπα. Γαλλικά πρότυπα δεν έχω δεί ποτέ μου , ούτε γνωρίζω να υπάρχουν.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.