-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@red_monster said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
IRR
εξαρταται απο την παραγωγη. Συνυπολογιζοντας την επιδοτηση, περιμενω αποσβεση στα 6-8 χρονια. Ναι εχω βαλει και 10αρα μπαταρια.
Απανταω εδω και στο αλλο που εγραψες στο νημα των τεσλα. Ναι και εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα γινει τροποποιηση των συμβασεων, αλλα αργοτερα. Θεωρητικα η συμβαση ειναι 20ετιας, αλλα αν δεν τους βγαινουν τα κουκια προφανως θα κανουν οτι γουσταρουν. Ετσι και αλλιως, εχοντας και μπαταρια μεγιστοποιεις το οφελος.
Ντετόλ το γεγονός οτι είσαι διαβασμένος δεν σημαίνει οτι είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών, ειδικά όταν κυκλοφορούν επιτείδιοι εγκαταστάτες που σου προτείνουν ελαφρά τη καρδία διπλασιασμό των πανελ "για να τα πουλάς στο σύστημα"
Έχεις αντλία θερμότητας για ψύξη θέρμανση ? -
@wantone said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
IRR
εξαρταται απο την παραγωγη. Συνυπολογιζοντας την επιδοτηση, περιμενω αποσβεση στα 6-8 χρονια. Ναι εχω βαλει και 10αρα μπαταρια.
νομιζω το βραδυ δινεις πισω στο συστημα; αν ναι την μπαταρια τι την χρειαζεσαι;
Το βράδυ θα μπορούσες να έδινες αν ήσουν κάτοικος βόρειας Νορβηγίας ή Αλάσκας. Αν το σύστημα ήθελε να το πάρει βεβαίως βεβαίως.
Όταν λέω για αδιάβαστους @dettol κάτι τέτοιο εννοώ
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@gosta said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σας,
Πρόσφατα παρέλαβα και εγώ το Model 3 LR σε χρώμα μπλε!
Θα ήθελα τα φώτα σας στα εξής:
-
ο πωλητής μου είπε ότι το συγκεκριμένο χρώμα είναι το 2ο περισσότερο ευαίσθητο (μετά το μαύρο), οπότε πρότεινε κάποια κεραμική επίστρωση για να προστατευθεί. Ποιά η γνώμη σας επί του θέματος;
-
μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον από τους εγκεκριμένους φορτιστές από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3; https://kinoumeilektrika3.gov.gr/files/FORTISTES-KH3.pdf?download=false
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλοτάξιδο!
Πότε παρέλαβες ; πρόλαβες τα 20000 χλμ;Αδικο δεν ειχε ο delivery advisor.. ειδικα οπως τα παραδιδουν γεματα αραχνη! Πως το είδες στην παραλαβή;
Καταρχήν θελει ενα γυαλισμα και μετά το σφραγίζεις ειτε με κερί είτε με κεραμική!Για Τεσλα παρε το δικό τους φορτιστή και μην ασχολεισαι με τους επιδοτουμενους! Εχει πολυ χαρτουρα
Εγω που εβαλα ΦΒ με inverter huwaei, και δεν εχω τεσλα (τουλαχιστον προς το παρον), τι προτεινεις?
τον φορτιστη της huawei, ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να φορτισεις με την πλεοναζουσα παραγωγη σου, ανεξαρτητα απο το αν αγορασεις τεσλα ή αλλο ηλεκτρικο.
Εχεις βαλει μαζι με το φβ, smart meter που συνεργαζεται με τον inverter; Δεν μιλαω για τον μετρητη της δεδδιε, αλλα για δικο σου.Αυτο σκεφτομουνα κι εγω.
Εχω βαλει smart meter.
Αλλα ειδα πως δεν εχει στη λιστα επιδοτησης φορτιστες huawei...απο τη στιγμη που δεν εχεις ηλεκτρικο αμαξι τωρα (εκτος αν δεν θυμαμαι καλα), μην βαλεις τον φορτιστη τωρα και περιμενε. Ισως να εχει βγει κατι καλυτερο μεχρι να αγορασεις αμαξι
ενα PHEV formentor εχω προς το παρον.
Αλλα φορτιζει με τον φορτιστη που ειχε μαζι, οποτε γι αυτο δεν εχω παρει φορτιστη ακομα.
Απλα κανω ερευνα. -
-
σε μια εγκατασταση που ειδα οφφ-γκριντ αλλαζαν μπαταριες καθε 2 χρονια με μεγαλο κοστος.
απο την στιγμη που δινεις πισω στο γκριντ οτι σου πλεοναζει νομιζω καλυτερα να μην βαλει καποιος μπαταρια (δεν ειμαι ειδικος απλα για να μειωθει το κοστος της εγκαταστασης)
-
σε μια εγκατασταση που ειδα οφφ-γκριντ αλλαζαν μπαταριες καθε 2 χρονια με μεγαλο κοστος.
απο την στιγμη που δινεις πισω στο γκριντ οτι σου πλεοναζει νομιζω καλυτερα να μην βαλει καποιος μπαταρια (δεν ειμαι ειδικος απλα για να μειωθει το κοστος της εγκαταστασης)
Την μπαταρια την επιδοτουν στο 100%.
Και ο λογος που το κανουν ειναι για να μην εχει υπερπροσφορα το μεσημερι και υπερζητηση το βραδυ.
Η μπαταρια λειτουργει σαν εξομαλυντης ζητησης.
Επισης εμενα με συμφερει καθως κανω καλυτερο ταυτοχρονισμο. -
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Και ο λογος που το κανουν ειναι για να μην εχει υπερπροσφορα το μεσημερι και υπερζητηση το βραδυ.
Επισης εμενα με συμφερει καθως κανω καλυτερο ταυτοχρονισμο.δεν ξερω λεπτομερειες. εσυ τα εβαλες για οικιακη χρηση;
-
IRR
Απανταω εδω και στο αλλο που εγραψες στο νημα των τεσλα. Ναι και εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα γινει τροποποιηση των συμβασεων, αλλα αργοτερα. Θεωρητικα η συμβαση ειναι 20ετιας, αλλα αν δεν τους βγαινουν τα κουκια προφανως θα κανουν οτι γουσταρουν. Ετσι και αλλιως, εχοντας και μπαταρια μεγιστοποιεις το οφελος.
Ντετόλ το γεγονός οτι είσαι διαβασμένος δεν σημαίνει οτι είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών, ειδικά όταν κυκλοφορούν επιτείδιοι εγκαταστάτες που σου προτείνουν ελαφρά τη καρδία διπλασιασμό των πανελ "για να τα πουλάς στο σύστημα"
Έχεις αντλία θερμότητας για ψύξη θέρμανση ?εβαλα με το προγραμμα pvstegi, οποτε υπηρχαν περιορισμοι. Εως 10kwp φβ συστημα και εως 10kwh μπαταρια. Μιλαμε για οικιακη εγκατασταση. Επομενως δεν παιζει να εβαζες παραπανω πανελ, διοτι απλα δεν θα επαιρνες εγκριση εγκαταστασης.
Δυστυχως λογω κλισης και λογω σκιασης διπλανου κτιριου (απο τις 1700 και μετα) δεν παραγω οσα ηλπιζα. Ιουνιος και μαιος εκλεισαν με 1200 kwh εκαστος. Τον μαιο που δεν ειχαμε AC καλυψα πληρως τις αναγκες μου. Τον ιουνιο, τραβηξα 400kwh απο το δικτυο. Για να εχω πληρη εικονα θα πρεπει να δουλεψει το συστημα ενα χρονο ωστε να το δω σε ολες τις εποχες.
Οχι δεν εχω αντλια θερμοτητας, αλλα καυστηρα πετρελαιου για θερμανση (και AC οπως ηδη ειπα για ψυξη). Αναλογα με την παραγωγη/καταναλωση τους χειμερινους μηνες σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τα AC για θερμανση, αλλα αυτο ειναι κατι που θα το δω στην πορεια. -
Επισης εμενα με συμφερει καθως κανω καλυτερο ταυτοχρονισμο.δεν ξερω λεπτομερειες. εσυ τα εβαλες για οικιακη χρηση;
Ναι. Για να καλυψω τις αναγκες του σπιτιου.
Εβαλα 9.12kwp, δηλαδη το μεγιστο που μπορουσα, με τη λογικη να εχω υπερπαραγωγη για να καλυπτει το σπιτι, το ηλεκτρικο αμαξι, και θα βαλω και αντλια θερμοτητας καποια στιγμη. -
Καλησπέρα σας,
-
ο πωλητής μου είπε ότι το συγκεκριμένο χρώμα είναι το 2ο περισσότερο ευαίσθητο (μετά το μαύρο), οπότε πρότεινε κάποια κεραμική επίστρωση για να προστατευθεί. Ποιά η γνώμη σας επί του θέματος;
-
μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον από τους εγκεκριμένους φορτιστές από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3; https://kinoumeilektrika3.gov.gr/files/FORTISTES-KH3.pdf?download=false
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλοτάξιδο!
Πότε παρέλαβες ; πρόλαβες τα 20000 χλμ;Αδικο δεν ειχε ο delivery advisor.. ειδικα οπως τα παραδιδουν γεματα αραχνη! Πως το είδες στην παραλαβή;
Καταρχήν θελει ενα γυαλισμα και μετά το σφραγίζεις ειτε με κερί είτε με κεραμική!Για Τεσλα παρε το δικό τους φορτιστή και μην ασχολεισαι με τους επιδοτουμενους! Εχει πολυ χαρτουρα
Εγω που εβαλα ΦΒ με inverter huwaei, και δεν εχω τεσλα (τουλαχιστον προς το παρον), τι προτεινεις?
τον φορτιστη της huawei, ωστε να εχεις τη δυνατοτητα να φορτισεις με την πλεοναζουσα παραγωγη σου, ανεξαρτητα απο το αν αγορασεις τεσλα ή αλλο ηλεκτρικο.
Εχεις βαλει μαζι με το φβ, smart meter που συνεργαζεται με τον inverter; Δεν μιλαω για τον μετρητη της δεδδιε, αλλα για δικο σου.Αυτο σκεφτομουνα κι εγω.
Εχω βαλει smart meter.
Αλλα ειδα πως δεν εχει στη λιστα επιδοτησης φορτιστες huawei...απο τη στιγμη που δεν εχεις ηλεκτρικο αμαξι τωρα (εκτος αν δεν θυμαμαι καλα), μην βαλεις τον φορτιστη τωρα και περιμενε. Ισως να εχει βγει κατι καλυτερο μεχρι να αγορασεις αμαξι
Αλλα φορτιζει με τον φορτιστη που ειχε μαζι, οποτε γι αυτο δεν εχω παρει φορτιστη ακομα.
Απλα κανω ερευνα.Οι μεγαλες εταιρειες πουλανε σετακι inverter - φορτιση, που συνεργαζονται μεταξυ τους. Τα τεσλα εχουν χαζο φορτιστη αλλα ειναι "εξυπνα" τα ιδια, οποτε επιδεχονται καλο προγραμματισμο για την φορτιση. Τα ειχα γραψει πριν λιγες σελιδες σχετικα με το charge hq που εχω γραφτει συνδρομητης.
Ακομα και να μην εχεις τεσλα και ο φορτιστης σου να μην συνεργαζεται με τον inverter, μπορεις με υποτυπωδη προγραμματισμο στο αμαξι (αρκει να το επιτρεπει) να του ζητας να φορτιζει, οχι με πληρη ισχυ, κατα τις ωρες πληρους ηλιοφανειας πχ 10:00-16:00, ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν θα τραβας απο το δικτυο (και ως αποτελεσμα οτι δεν θα χρεωνεσαι). Η μαγκια με προγραμματα τυπου charge hq ειναι οτι αφηνεις το αμαξι να φορτιζει και κανεις οτι γουσταρεις. Βαζεις πλυντηρια, θερμοσιφωνες κτλπ, ενω δεν ασχολεισαι και αν περνανε συννεφα απο πανω ή οχι. Το αμαξι θα τραβαει παντα μονο την πλεοναζουσα ενεργεια.
Ετσι θεωρητικα θα δουλευει και ενας φορτιστης που συνεργαζεται με τον ινβερτερ. -
-
Για οικιακή κατανάλωση είναι μπόμπα. Με αντλία 16 kW και ηλεκτρικό αυτοκίνητο είμαι ο ιδανικός πελάτης
Με αυτά και με αυτά οι ετήσιες ενεργειακές απαιτήσεις της χώρας είναι κοντά στις 48 TWh έναντι των 60 το 2008.
Είναι απορίας άξιο γιατί συνεχίζουν να εγκρίνουν νέα παρκα και ποιοί είναι αυτοί που επενδύουν. -
Για οικιακή κατανάλωση είναι μπόμπα. Με αντλία 16 kW και ηλεκτρικό αυτοκίνητο είμαι ο ιδανικός πελάτης
Με αυτά και με αυτά οι ετήσιες ενεργειακές απαιτήσεις της χώρας είναι κοντά στις 48 TWh έναντι των 60 το 2008.
Είναι απορίας άξιο γιατί συνεχίζουν να εγκρίνουν νέα παρκα και ποιοί είναι αυτοί που επενδύουν.εχουμε αρχισει τη διευρευνηση για μικρο ηλεκτρικο για τη συζυγο, αλλα ο πηχης ειναι σχετικα υψηλα λογω του τεσλα και δεν εχουμε βρει κατι που να μας ικανοποιει. Ειδαμε το ex30 αλλα εχει ελλειψουλες σε εξοπλισμο
-
Το νέο Hyundai θα ναι μια χαρα.
Χθες ειδα το εσύ πράττεις . Έχει πολύ ψηλό πρόβολο. Καλο για πεζοδρόμια και zombies
-
Φοβερά τα νέα χιουντάι ανεξαρτήτου καυσίμου, μπαταρίας κλπ
-
Οντως, και εκεί το δίνουν με 1.0 Τούρμπο......
ΦΕΡΤΕ ΤΟ!
-
Καλησπέρα σας,
-
-
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλοτάξιδο!
Εχω βαλει smart meter.
Απλα κανω ερευνα.Οι μεγαλες εταιρειες πουλανε σετακι inverter - φορτιση, που συνεργαζονται μεταξυ τους. Τα τεσλα εχουν χαζο φορτιστη αλλα ειναι "εξυπνα" τα ιδια, οποτε επιδεχονται καλο προγραμματισμο για την φορτιση. Τα ειχα γραψει πριν λιγες σελιδες σχετικα με το charge hq που εχω γραφτει συνδρομητης.
Ακομα και να μην εχεις τεσλα και ο φορτιστης σου να μην συνεργαζεται με τον inverter, μπορεις με υποτυπωδη προγραμματισμο στο αμαξι (αρκει να το επιτρεπει) να του ζητας να φορτιζει, οχι με πληρη ισχυ, κατα τις ωρες πληρους ηλιοφανειας πχ 10:00-16:00, ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν θα τραβας απο το δικτυο (και ως αποτελεσμα οτι δεν θα χρεωνεσαι). Η μαγκια με προγραμματα τυπου charge hq ειναι οτι αφηνεις το αμαξι να φορτιζει και κανεις οτι γουσταρεις. Βαζεις πλυντηρια, θερμοσιφωνες κτλπ, ενω δεν ασχολεισαι και αν περνανε συννεφα απο πανω ή οχι. Το αμαξι θα τραβαει παντα μονο την πλεοναζουσα ενεργεια.
Ετσι θεωρητικα θα δουλευει και ενας φορτιστης που συνεργαζεται με τον ινβερτερ.Charge HQ ειναι το app?
Ειναι universal για ολα τα Inverter η μονο για Huawei? -
-
Charge HQ ειναι το app?
Ειναι universal για ολα τα Inverter η μονο για Huawei?Ναι, ετσι λεγεται το app. ειναι ψιλοuniversal, αλλα απο οτι βλεπω εισαι ατυχος διοτι δεν υποστηριζει huawei inverters. Το αν υποστηριζει ή οχι εναν inverter εχει να κανει με τα πρωτοκολλα επικοινωνιας που εχει διαθεσιμα ο inverter (και το αμαξι).
Οποτε μονο huawei φορτιστη ή "εμπειρικα" βαζοντας μονος σου τα αμπερ/kw φορτισης
-
-
Οταν έρχεται ο λογαριασμος εδώ και λίγους μήνες είναι ευχαριστό να τον βλέπεις!!!!
και μετα λένε μερικοι οτι δεν ήταν καλή επένδυση το φωτοβολταικό!!!!
Δείτε μόνοι σας λοιπον:
-
Αυτά είναι. Βάλε και τις αποδείξεις από τις βενζίνες που γλυτώσεις
Εμένα μου ήρθε 140 ευρώ και δεν άναψα κλιματιστικό. Μονάχα ψυγειο, φούρνος μια ωρα την ημέρα και θερμοσίφωνας μισή ωρα την ημέρα ( έκανα με κρύο στον καύσωνα) α και ανεμιστήρας στα 40-50w για δέκα ώρες συνολικά την ημέρα....στη μεσαία σκάλα..... μας κλέβουν
Υ,γ ψέματα...φόρτισα και iPad, κινητά, ξυριστική μηχανή κτλ
Υ.γ.1 Α ξέχασα και λείπαμε μια εβδομάδα για διακοπές.
Ναι σε έναν δημόσιο φορέα ηλεκτρικής ενέργειας, όχι στους κλέφτες. Όσοι μπορείτε αυντονομηθειτε ενεργειακά . Το φωνάζω εδώ και έτη. Σαν κάτι ψεκασμένους κάνω, αλλά εδώ μας έφτασαν οι κλέφτες.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Αυτά είναι. Βάλε και τις αποδείξεις από τις βενζίνες που γλυτώσεις
Εμένα μου ήρθε 140 ευρώ και δεν άναψα κλιματιστικό. Μονάχα ψυγειο, φούρνος μια ωρα την ημέρα και θερμοσίφωνας μισή ωρα την ημέρα ( έκανα με κρύο στον καύσωνα) α και ανεμιστήρας στα 40-50w για δέκα ώρες συνολικά την ημέρα....στη μεσαία σκάλα..... μας κλέβουν
Υ,γ ψέματα...φόρτισα και iPad, κινητά, ξυριστική μηχανή κτλ
Υ.γ.1 Α ξέχασα και λείπαμε μια εβδομάδα για διακοπές.
για ποσες μερες; γιατι χρειαζεσαι να ζεσταινεις νερο το καλοκαιρι;
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα