-
458ε παράβολο για να κάνεις αίτηση εγκατάστασης φ/β στο δίκτυο ?
New entry αυτό ?
+Το κόστος διασύνδεσης ?Τί έγινε , ψάχνει και κανένας άλλος για φ/β?
Αξίζει να μπεις στο πρόγραμμα με τις μπαταρίες?Ένα σύστημα με μπαταρία 7.48kwh τι μπορεί να σηκώσει ? δλδ στις ώρες 20:00-01:00 μπορεί να σηκώσει 1-2 9αρια a/c + ψυγείο - tv kai 5 led λάμπες ?
ή όλη η διαδικασία με τις μπαταρίες δεν αξίζει ? -
Κι αν ΔΕΝ θέλεις να κάνεις σύνδεση στο δίκτυο, πρέπει να περάσεις όλη τη γραφειοκρατία; Δεν αρκεί μια δήλωση της νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο ΔΕΔΔΗΕ;
-
-
τα ευάλωτα θα επιδοτούνται στο 100% για τη μπαταρία και στο 65% για το φωτοβολταϊκό σύστημα.
-
με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 40.000 ευρώ θα επιδοτούνται στο 100% για τη μπαταρία και στο 35% για το φωτοβολταϊκό.
-
με ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ή οικογενειακό άνω των 40.000 ευρώ θα επιδοτούνται στο 90% για τη μπαταρία και στο 25% για το φωτοβολταϊκό.
-
Επίσης, έχει προβλεφθεί bonus επιδότησης για τις κατηγορίες ΑΜεΑ, μονογονεϊκών οικογενειών και πολύτεκνων.
Δελεαστικό αν κάτσει εκεί η μπίλια.
Αν βγάλουν και κανένα δάνειο όπως τα παλιά με 1% +0.6% θα ήταν ότι πρέπει να μην βγάλω τις λίρες από το τενεκε στο χωράφι. -
-
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
458ε παράβολο για να κάνεις αίτηση εγκατάστασης φ/β στο δίκτυο ?
New entry αυτό ?
+Το κόστος διασύνδεσης ?Τί έγινε , ψάχνει και κανένας άλλος για φ/β?
Αξίζει να μπεις στο πρόγραμμα με τις μπαταρίες?Ένα σύστημα με μπαταρία 7.48kwh τι μπορεί να σηκώσει ? δλδ στις ώρες 20:00-01:00 μπορεί να σηκώσει 1-2 9αρια a/c + ψυγείο - tv kai 5 led λάμπες ?
ή όλη η διαδικασία με τις μπαταρίες δεν αξίζει ?Ο πεθερός μου κάνει τώρα αίτηση για να βάλουμε σπιτι
Δεν θα βάλουμε τελικά μπαταρίες.
Αυτό με τις μπαταρίες αξιζει μονο αν εχεις συχνες διακοπές ρεύματος στην περιοχή σου νομίζω
-
Αυτό το πρόγραμμα με τις μπαταρίες συμφέρει μόνο για να πάρεις την επιδότηση στο υπόλοιπο σύστημα αλλιώς δεν σου προσφέρουν Τίποτα...
-
Τα παραδείγματα που παραθέτει το λινκ είναι λανθασμένα και υπεραισιόδοξα. Π.χ. στο πρώτο υποθέτει παραγωγή κάτι χιλιάδες kwh στην 25ετία. Μόνο με σούπερ ντούπερ φβ, με τέλειο προσανατολισμό, πάντα καθαρά φβ και πεντακάθαρη ατμόσφαιρα θα τα πετύχεις, και αν. Επίσης έχει έξοδα συντήρησης και ασφάλισης ...90ευρώ το χρόνο! Ναι!
Φυσικά δεν κάνει κιχ για αλλαγή μπαταριών, και πιθανότατα θα χρειαστείτε άλλα δύο σετ μαζί με το αρχικό για να βγάλετε 25 χρόνια. Και βέβαια δεν πρόκειται να βγάλετε 25 χρόνια μονορούφι με το αρχικό ινβερτερ.
Εννοείτε δε, 'ξεχνάει' να συνυπολογίσει το κεφαλαιουχικό κόστος στα έξοδα. Καημό το έχω να δω ' οικονομοτεχνική μελέτη' στη χώρα μας να συνυπολογίσει και αυτό το κόστος.
Εν τέλει βγάζει απόσβεση σε 7,2 έτη, και πάω στοίχημα ότι αν τα βάλω κάτω εγώ θα είναι αρκετά περισσότερα.
Εν συντομία: κρατάω μικρή σακούλα. -
Χάουέβερ, γιατί γίνεται ο σαματάς; η κατανάλωσή ηλ. Ενέργειας στη χώρα μας, και ουχί μόνον, παρουσιάζει το εξής χαρακτηριστικό: κάθε μέρα έχει έξαρση της ζήτησης τις απογευματινές ώρες, πείτε 5-8, ή 6-9, ή και πιο νωρίς το χειμώνα. Είναι οι ώρες που τα φβ παύουν να παράγουν ηλεκτρόνια, και όλη η ενέργεια δίνεται κυρίως από μονάδες βάσεις, με ότι δώσει εκείνες τις ώρες η αιολική και κανά φράγμα. Γι'αυτό ζητάει υποχρεωτικά μπαταρίες, για να έχει εφεδρική ισχύ στο κρίσιμο τρίωρο τετράωρο που ακολουθεί που τα λιγνιτικά και το φυσικό. Αέρι καλούνται να πάνε ορθοπεταλιά και η μείωση της αιχμής ζήτησης είναι κρίσιμη.
Ψάξτε το καλά, το παραμύθι πάει σύΓνεφο. -
Εννοείται ότι τα παραδείγματα που δίνουν τα site είναι η γραμμή του υπουργείου μιας και όλα τα site δίνουν τα ίδια παραδείγματα.
Το θέμα με τις μπαταρίες το είπαμε είναι fake η εγκατάσταση δεν αξίζει, απλά αφού επιδοτούνται στο 100% και το σύστημα μπορεί να δουλέψει με πεσμένες ή ακόμα και χωρίς μπαταρίες why not?
Αν στα 7.500€ - 8.000€ για 5αρι σύστημα (καίω 7000kwh/έτος) θέλει άλλα 6.500€ για μπαταρίες, αν μου δίνει το 100% από τα 6.500 και άλλο 35% από τα 7.500 τότε δεν συμφέρει?
Λογικά θα κοστίσει 5.000 + τα έξοδα του Δεδδηε και ότι άλλο προκύψει.Εεε του πουστη δεν θα κάνω απόσβεση στην 5ετια? Μην πω πιο γρήγορα?
-
Εγώ έλεγα μήπως βάλω μόνο μπαταρίες και τις φορτίζω με νυχτερινό για να τις καίω την ημέρα.
-
Εννοείται ότι τα παραδείγματα που δίνουν τα site είναι η γραμμή του υπουργείου μιας και όλα τα site δίνουν τα ίδια παραδείγματα.
Το θέμα με τις μπαταρίες το είπαμε είναι fake η εγκατάσταση δεν αξίζει, απλά αφού επιδοτούνται στο 100% και το σύστημα μπορεί να δουλέψει με πεσμένες ή ακόμα και χωρίς μπαταρίες why not?
Αν στα 7.500€ - 8.000€ για 5αρι σύστημα (καίω 7000kwh/έτος) θέλει άλλα 6.500€ για μπαταρίες, αν μου δίνει το 100% από τα 6.500 και άλλο 35% από τα 7.500 τότε δεν συμφέρει?
Λογικά θα κοστίσει 5.000 + τα έξοδα του Δεδδηε και ότι άλλο προκύψει.Εεε του πουστη δεν θα κάνω απόσβεση στην 5ετια? Μην πω πιο γρήγορα?
οχι
τα επιδοτουμενα θα στα φουσκωσουν γιατι θα καθυστερησεις τις πληρωμες.
αμα εχεις το χαρτι στο χερι και πας, διαπραγματευεσαι αλλου
προσφατα, το καλοκαιρι σε πολυ μεγαλη αλυσιδα που πηγα για ηλεκτρικα, ειχε κατι επιδοτησεις τοτε, πηρα εκπτωση οσο ηταν η επιδοτηση.... -
Δεν ξέρω πως πάει στην πράξη η πληρωμή αλλά μου είπαν : προκαταβολή 60-70% για παραγγελία υλικών και μόλις αριβαρουν τοποθέτηση με την εξόφληση.
Πλερω Χάρντ Κας παίρνω τα τιμολόγια τα καταθέτω και μεταααααααα σγα σγα παίρνω το ποσοστό της επιδότησης.
Οπότε ο τεχνικός δεν μπλέκει με voucher όπως με τις συσκευές.
Τι να σου πω και εγώ δεν ξέρω.
Κάτσε να βγει ο οδηγός και βλέπουμε -
Μόνο net metering μη μπλέκετε με μπαταρίες και zero feed in.
Απωλειες κατά την αποθήκευση στις μπαταρίες, απώλειες κατά τη μετατροπή από τις μπαταρίες στο εναλλασσόμενο του σπιτιού, χαμένη όση ενέργεια δε μπορείτε να αποθηκευσετε, πτώση των μπαταριών μείωση της ενέργειας που μπορείτε να αποθηκευσετε κοκ.
Ένα συστημα net metering 5kw δίνει περίπου 7500kwh το χρόνο, ένα 10kw περίπου 15000kwh. Γρήγορη απόσβεση και σίγουρο κέρδος. -
@johnny-0 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
χαμένη όση ενέργεια δε μπορείτε να αποθηκευσετε
Αφού το σύστημα είναι netmetering με μπαταρίες, όση ενέργεια δεν αποθηκεύεται δεν πάει στον μετρητή?
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ -
Η προδημοσιευση του οδηγού https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/
Ξέρει κανένας αν η διαδικασία επιδότησης είναι εύκολη να γίνει από ιδιώτη?
-
Θα έρθει τελικα η εποχή που θα φωνάζει η κουτσομπολα νοικοκυρά "Ποια πήγε και άπλωσε τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα, ε;;;;;"
-
Η προδημοσιευση του οδηγού https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/
Ξέρει κανένας αν η διαδικασία επιδότησης είναι εύκολη να γίνει από ιδιώτη?
Θεωρητικά είναι απλή αλλά ας δούμε το τελικό οδηγό.
Εγώ θα έβαζα φωτοβολταικό με το 90% που μου δίνει για την μπαταρία και το 30% για το φωτοβολταικό θα βάλω και μπαταρία με backup. Δεν είναι κακό να έχεις ένα εφεδρικο κύκλωμα για φώτα router και ψυγείο.
-
Εγώ φίλε @george1977 δεν θα προχωρήσω φέτος,
πήραν οι εγκαταστάτες πρέφα την κρατική επιδότηση ότι θα είναι για πολλούς στο 100% και παραφουσκωσαν τις τιμές.
Στην κλίμακα μου (Β) επιδοτεί έως 890€/kwh δλδ στις 5kwh δίνει σχεδόν 4500€ και η χαμηλότερη προσφορά που έχω είναι +1500€ από αυτή την τιμή, το ίδιο ισχύει και για τα Φ/Β.
Από σύστημα των Φ/Β έπρεπε να εξοικονομησω κάτι λιγότερο από 3.000€ (35% επιδότηση) και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί έχουν ανεβάσει τόσο τις τιμές που θα χρειαστεί να πληρώσω και από Πάνω.
Και μην πει κανένας ότι βγαίνω κερδισμένος από τις μπαταρίες γιατί δεν βγαίνεις κερδισμένος! -
Υπάρχει τρόπος να βάλει κάποιος Tesla PowerWall & Gateway στην Ελλαδα μαζί με τα φωτοβολταικά του?
-
Nαι.
-
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Nαι.
Θες να μου δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες καθώς ενδιαφέρομαι ειδικά τώρα που έρχεται το πρόγραμμα και σκέφτομαι σοβαρά την μπαταρία της tesla
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα