-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Πες 92.5 έναντι 250!!
Γιατί όμως 95;;;;
Ποσα έχεις;;;
Ποσα εχω τι?
-
Πανελς
-
16 panel 57w, συνολικα 9.12kwp
10kwh μπαταρια
τριφασικο. -
Θα περίμενα σχεδόν μηδενική κατανάλωση με 10αρι
-
Θα περίμενα σχεδόν μηδενική κατανάλωση με 10αρι
Μα εχω μηδεν καταναλωση.
Δες τον λογαριασμο που ανεβασα, και θα δεις πως αυτα που πληρωνω ειναι παγια κυριως. -
Άρα είσαι Φούλ έτοιμος για ηλεκτρικό.
-
Ναι, εχω ηδη ενα phev formentor (leasing), το οποιο βγαζει 50-60χλμ με μια φορτιση, τα οποια καταναλωνει με ενα πηγαινελα στη δουλεια, και επιστρεφει με ενα οριακο 15%.
Οποτε θελει φορτιση καθε μερα. Κουραστικο, μιας και δεν εχω βαλει ακομα wallbox.
Ειμαι στην αναζητηση ηλεκτρικου, αλλα το προβλημα μου ειναι πως δε ξερω τι θελω.
Σκεφτομαι για byd dolphin, tesla model 3, ακομα και το fiat 500e σκεφτηκα, για κατι πολυ μικρο εντος πολης, αλλα με τη γελοια τιμη που εχει το 3+1 παιρνω Model 3.
Ελπιζω μεχρι να αποφασισω να μην εχει κοπει το κη3.Σημερα το πρωι ανεβηκα ταρατσα και τα ψιλοεπλυνα, καθως ειχαν μαζεψει χωμα, και αυξηθηκε η παραγωγη καπου 15%.
-
Είναι διπλα, δηλαδή φορτίζουν και από την πίσω πλευρά;
-
Είναι διπλα, δηλαδή φορτίζουν και από την πίσω πλευρά;
Δε νομιζω.
Αυτα εχω : https://abaxtherm.gr/fotovoltaika-panel/12819-ja-solar-jam72d40-570w.html -
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ναι, εχω ηδη ενα phev formentor (leasing), το οποιο βγαζει 50-60χλμ με μια φορτιση, τα οποια καταναλωνει με ενα πηγαινελα στη δουλεια, και επιστρεφει με ενα οριακο 15%.
Οποτε θελει φορτιση καθε μερα. Κουραστικο, μιας και δεν εχω βαλει ακομα wallbox.
Ειμαι στην αναζητηση ηλεκτρικου, αλλα το προβλημα μου ειναι πως δε ξερω τι θελω.
Σκεφτομαι για byd dolphin, tesla model 3, ακομα και το fiat 500e σκεφτηκα, για κατι πολυ μικρο εντος πολης, αλλα με τη γελοια τιμη που εχει το 3+1 παιρνω Model 3.
Ελπιζω μεχρι να αποφασισω να μην εχει κοπει το κη3.Σημερα το πρωι ανεβηκα ταρατσα και τα ψιλοεπλυνα, καθως ειχαν μαζεψει χωμα, και αυξηθηκε η παραγωγη καπου 15%.
αν θες να προλαβεις κη3, να κινηθεις αμεσα γιατι τα νουμερα που εχω δει ειναι ανησυχητικα. Αν δεν βαλουν εξτρα λεφτα θα τελειωσουν αρκετα γρηγορα.
-
@gtsartsal said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εγώ, χωρίς φωτοβολταϊκά, σε διαμέρισμα 90 τ.μ.,τετραμελής οικογένεια, 50 - 60 ευρώ δίνω κάθε μήνα για όλες τις ανάγκες μας.
Προφανώς μιλάμε για άλλες ανάγκες σε ενέργεια....
υ.γ. Τώρα πρόσεξα τα 1180 μ.ο. εγώ έχω 300Θα με τρελάνεις , μένετε σπίτι??? αχαχαχχα
700kw είχα τον Αύγουστο που έλειπα και 10 μέρες και 1200Kw είχα τον Ιούλιο .
Βέβαια η γυναίκα δουλεύει στο σπίτι αλλά έκανε υπομονή η κακομοίρα και έβαζε μόνο τον ανεμιστήρα και προς το μεσημέρι έπαιζε A/C . Και έχω και ηλιακό ... τι λάθος κάνω? -
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εγώ, χωρίς φωτοβολταϊκά, σε διαμέρισμα 90 τ.μ.,τετραμελής οικογένεια, 50 - 60 ευρώ δίνω κάθε μήνα για όλες τις ανάγκες μας.
υ.γ. Τώρα πρόσεξα τα 1180 μ.ο. εγώ έχω 300Θα με τρελάνεις , μένετε σπίτι??? αχαχαχχα
Βέβαια η γυναίκα δουλεύει στο σπίτι αλλά έκανε υπομονή η κακομοίρα και έβαζε μόνο τον ανεμιστήρα και προς το μεσημέρι έπαιζε A/C . Και έχω και ηλιακό ... τι λάθος κάνω?Με κάνατε να ψάξω να δω και την δική μου κατανάλωση για φέτος...
Σκάρτα 100 kwh τον μήνα
Γατάκια
-
@antoniokon said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Σκάρτα 100 kwh τον μήνα
Είπε ο Αντώνης που δεν θυμάται που "πάρκαρε" το σπίτι τελευταία φορά !
χααχαχχααχαχαχχααχχα
-
Με κεριά ζουνε;;;
-
Βέβαια η γυναίκα δουλεύει στο σπίτι αλλά έκανε υπομονή η κακομοίρα και έβαζε μόνο τον ανεμιστήρα και προς το μεσημέρι έπαιζε A/C . Και έχω και ηλιακό ... τι λάθος κάνω?Τα ac καίνε πολύ, όσο οικονομικά και να είναι γιατί είναι ανοιχτά πολλές ώρες.
-
Βέβαια η γυναίκα δουλεύει στο σπίτι αλλά έκανε υπομονή η κακομοίρα και έβαζε μόνο τον ανεμιστήρα και προς το μεσημέρι έπαιζε A/C . Και έχω και ηλιακό ... τι λάθος κάνω?Έχεις γυναίκα και a/c
Κράτα μόνο το 1 από τα 2 και θα πέσει αισθητά η κατανάλωση
-
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Αν δεν έχεις θέμα χώρου και δεν σε νοιάζει το μέγεθος πάρε Τέσλα.
Αν σε νοιάζει το μέγεθος πάρε dolfin αν θες ακόμα μικρότερο και suvοειδες πάρε yudo !!!
Και γω τα πλένω που και που αφού μαζεύουν σκόνη
-
Περί καταναλώσεων συνέχεια!
Ξαναλέω
4μελής οικογένεια.
Καθημερινό μαγείρεμα - δεν παίζει σχεδόν ποτέ ταπεράκι από πεθερά - η μαμά είναι μακριά.
Πλυντήρια 4-5 εβδομαδιαία.
Καθαριότητα (μπάνιο κλπ) όπως προβλέπεται, δεν μένουμε στον δενδροπόταμο
Κλιματιστικό το καλοκαίρι από τις 2 έως τις 10 στους 25 εκο. (στους καύσωνες υπήρξαν μέρες που δεν έκλεισε ούτε το βράδυ) -
Ξαναλέω
4μελής οικογένεια.
Καθημερινό μαγείρεμα - δεν παίζει σχεδόν ποτέ ταπεράκι από πεθερά - η μαμά είναι μακριά.
Κλιματιστικό το καλοκαίρι από τις 2 έως τις 10 στους 25 εκο. (στους καύσωνες υπήρξαν μέρες που δεν έκλεισε ούτε το βράδυ)Αυτά είναι νούμερα χωρίς φωτοβολταϊκά; Αν ναι, μπράβο που το έχετε καταφέρει αλλά δεν καταλαβαίνω πως το έχετε κάνει αυτό
-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ξαναλέω
4μελής οικογένεια.
Κλιματιστικό το καλοκαίρι από τις 2 έως τις 10 στους 25 εκο. (στους καύσωνες υπήρξαν μέρες που δεν έκλεισε ούτε το βράδυ)Αυτά είναι νούμερα χωρίς φωτοβολταϊκά; Αν ναι, μπράβο που το έχετε καταφέρει αλλά δεν καταλαβαίνω πως το έχετε κάνει αυτό
Δεν έχουμε φωτοβολταϊκά, είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο
Τι να σας πω ρε παιδιά.... και θα έλεγα - ειλικρινά - οτι δεν το κυνηγάμε κιόλας.
90 τ.μ. είναι το σπίτι με 2 υπνοδωμάτια, 3ο όροφο , πάνω - κάτω έχει άλλα διαμερίσματα.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα