-
Λεό συγνώμη αν κατάλαβα λάθος ενώ επρόκειτο καθαρά για αστεισμό. Κατά τα άλλα διατηρώ τις απόψεις μου επί του θέματος.
-
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi ανακοίνωσε ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το Audi 4Υou το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και βασίζεται στο μοντέλο του Personal Leasing. Το πρόγραμμα αυτό διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Audi Financial Services.
Λεπτομέρειες εδώ .
Δεν ξέρω γιατί αλλά τα χρηματοδοτικά των εταιρειών ποτέ δεν τα συμπάθησα...αν αθροιστούν οι δόσεις, το τελικό ποσό είναι μεγάλο κ μου δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι ασύμφορα,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. -
Έμεινα από μπαταρία...
A3 sportback 1.8 TFSI του 2008
Να βάλω της αντιπροσωπείας στα 130 ευρώ ή exide του εμπορίου με 720 CCA A(EN) εκκίνησης στα 100 ή κάποια Bosch ή varta;
Είναι της αντιπροσωπείας καλύτερη ή χειρότερη;Επίσης με προβληματίζει ότι διάβασα ιστορίες για ρύθμιση στον εγκέφαλο που απαιτείται μετά την αλλαγή και που δεν την κάνουν οι έμποροι. Ισχύει;
-
Δεν ξέρω για το δικό σου αλλά στο Golf V που είχα κάθε φορά που άλλαζα μπαταρία έπρεπε να πάω σε αντιπροσωπεία αλλιώς δεν έπερνε μπροστα.
Κάτι γελοίες δικαιολογίες με το immobilizer μου έλεγαν.... -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δεν ξέρω για το δικό σου αλλά στο Golf V που είχα κάθε φορά που άλλαζα μπαταρία έπρεπε να πάω σε αντιπροσωπεία αλλιώς δεν έπερνε μπροστα.
Κάτι γελοίες δικαιολογίες με το immobilizer μου έλεγαν....αυτό φοβάμαι...
Να βάλω τότε καλύτερα στην αντιπροσωπεία να έχω ήσυχο το κεφάλι μου; Μαζί με την τοποθέτηση ζητάνε τελικά 150 ευρώ. +50 δηλαδή από του εμπορίου!
Πάντως αυτή που μου είχαν βάλει στην αντιπροσωπεία έβγαλε 6 χρόνια. Νομίζω πολύ καλά.Μίλησα και με ένα κατάστημα με μπαταρίες και μου είπε ότι θα μου βγάζει διάφορες ενδείξεις βλάβης και δεν θα λειτουργούν τα παράθυρα αλλά ότι σε μερικά χλμ θα φτιάξει μόνο του...
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Κάτι γελοίες δικαιολογίες με το immobilizer μου έλεγαν....αυτό φοβάμαι...
Να βάλω τότε καλύτερα στην αντιπροσωπεία να έχω ήσυχο το κεφάλι μου; Μαζί με την τοποθέτηση ζητάνε τελικά 150 ευρώ. +50 δηλαδή από του εμπορίου!
Πάντως αυτή που μου είχαν βάλει στην αντιπροσωπεία έβγαλε 6 χρόνια. Νομίζω πολύ καλά.Μίλησα και με ένα κατάστημα με μπαταρίες και μου είπε ότι θα μου βγάζει διάφορες ενδείξεις βλάβης και δεν θα λειτουργούν τα παράθυρα αλλά ότι σε μερικά χλμ θα φτιάξει μόνο του...
Εγω σε γκολφ v εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια σε 10 χρονια και δεν ειχα προβλημα με λαμπακια. Μερικες φορες λογο ακινησιας εβγαζα τους πολους και την επαιρνα σπιτι να τη φορτισω. Οταν την εβαζα αναβε το λαμπακι του τιμονιου και μολις επιανα τα 20 χλμ εσβηνε. Βαλε του εμποριου
Στάλθηκε με tapa
-
Παιδια να κανω μια ερωτηση μηπως και ξερετε εσεις γιατι εχω φαει το κοσμο του ιντερνετ να βρω απαντησεις αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.
Στο νεο Audi A3 Sportback του 2016 με το πακετο Connectivity θα μπορεις να συνδεσεις iphone μεσω Car Play? Εχω φαει το κοσμο, εχω δει βιντεακια στο youtube αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.
Το Πακετο Connectivity περιλαμβανει αυτα για οσους δεν γνωριζουν:
- Audi Smartphone interface
- Προεγκατασταση συστηματος πλοηγησης (αληθεια αυτο τι ακριβως θα ειναι???)
- Audi music interface
Απ' ότι βρηκα σε κατι βιντεακια στο youtube με το Smartphone interface λογικα θα μπορει να συνδεθει και να βλεπεις απο την οθονη του αυτοκινητου την οθονη του κινητου.
Γνωριζει καποιος να μου απαντησει σιγουρα?
-
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... v-tis-audi
Πόσο κοστίζει το μικρό SUV της Audi;
Mε τιμές από 23.900 ευρώ στη βενζινοκίνητη έκδοση των 116 ίππων ξεκινά την καριέρα του επί ελληνικού εδάφους το Audi Q2, που έχει σχεδιάσει ο συμπατριώτης μας Γκάρι Τέλακ.Εφτασε στην Ελλάδα το Audi Q2. Το μικρότερο SUV της γερμανικής μάρκας έχει σχεδιαστεί από τον Γκάρι Τέλακ, ο οποίος κατάγεται από τη Σπάρτη και δίνει τη δυνατότητα στην Audi, να απευθυνθεί σε ένα ηλικιακά νεότερο αγοραστικό κοινό.
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kosmocar ανακοίνωσε τη γκάμα των εισαγόμενων εκδόσεων του νέου Audi Q2 μαζί με τις τιμές και τους εξοπλισμούς τους.
Το πεντάθυρο SUV εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρες 1,0 λίτρων με 116 ίππους και 1,4 λίτρων με 150 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων και με αυτόματα σαζμάν τύπου S tronic. Επίσης προβλέπονται ντιζελοκίνητες εκδόσεις με τους γνωστούς πετρελαιοκινητήρες 1.6 TDI των 116 ίππων και τους δίλιτρους TDI με 150 ή 190 άλογα, που εφοδιάζονται με αντίστοιχα σαζμάν, όπως τα βενζινοκίνητα Audi Q2.
Οι τιμές ξεκινούν από 23.900 ευρώ για το Audi Q2 με τον χιλιάρη κινητήρα βενζίνης των 116 ίππων και στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών, σύστημα ανίχνευσης των πεζών, μηχανικός κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου, περιοριστής ταχύτητας, σπορ δερμάτινο τιμόνι, σύστημα start and stop, κλπ. Οι εκδόσεις με τον ίδιο κινητήρα και το αυτόματο σαζμάν S tronic ξεκινούν από 26.600 ευρώ, ενώ το Audi Q2 με τον βενζινοκινητήρα 1.4 TFSi των 150 ίππων κοστίζει από 27.600 ευρώ.
Τα πετρελαιοκίνητα Q2 έχουν τιμή εκκίνησης 27.300 ευρώ σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.6 ΤDI και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (από 31.400 ευρώ οι αντίστοιχες αυτόματες εκδόσεις). Στην κορυφή της γκάμας φιγουράρουν οι δίλιτρες εκδόσεις πετρελαίου, που ξεκινούν από 32.500 ευρώ με τους 150 ίππους και από 39.800 ευρώ με τα 190 άλογα.
Να σημειώσουμε, ότι όλα τα Audi Q2 διατίθενται με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Περισσότερα στο αναλυτικό τεστ που θα δημοσιεύσουμε, μόλις δοκιμάσουμε το Audi Q2 επί ελληνικού εδάφους.
-
Π Α Ν Α Κ Ρ Ι Β Ο....!!
-
Το καλο ειναι και ακριβο!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το καλο ειναι και ακριβο!Εάν ήταν και καλό θα συμφωνούσα!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εάν ήταν και καλό θα συμφωνούσα!
Ναι είδα και την προπελα τι αξιοπιστία έχει...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εάν ήταν και καλό θα συμφωνούσα!
Το ειδα στην εκθεση και μπηκα και μεσα, Αθλιο ειναι, μικρο μεσα και ποιοτικα πεσμενο πιστευω. Γενικα τα Αουντι που ειδα στην εκθεση μου φανηκαν πεσμενα ποιοτικα ειδικα σε σχεση με τα VW εκτος απο το εκπληκτικο RS6.
-
Ο χρήστης marc s110l έγραψε:
Ναι είδα και την προπελα τι αξιοπιστία έχει...Δεν μίλησα για αξιοπιστία, αλλά για το εάν είναι καλό!
Παρόλα ταύτα αρκετά μεγαλύτερη η αξιοπιστία της BMW από τους TFSI.
Το ειδα στην εκθεση και μπηκα και μεσα, Αθλιο ειναι, μικρο μεσα και ποιοτικα πεσμενο πιστευω. Γενικα τα Αουντι που ειδα στην εκθεση μου φανηκαν πεσμενα ποιοτικα ειδικα σε σχεση με τα VW εκτος απο το εκπληκτικο RS6.
+1
Όμορφο εξωτερικά, πολύ μικρό, μέτριο εσωτερικό με μέτρια ποιότητα και πανάκριβο. Ένα υπερτιμημένο (και ελαφρώς ποιοτικότερο) Cactus μου θύμισε. -
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=842644
Bild: Νέο σκάνδαλο ρύπων στα Audi ανακάλυψαν οι Αμερικανοί
Αφορά βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα μοντέλα με κινητήρα V6Οι κακές ειδήσεις δεν έχουν τελειωμό για τη Volkswagen. Λίγο μετά την επιβεβαίωση της πρόθεσης της γερμανικής Δικαιοσύνης να διενεργήσει έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο νυν πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου Χανς Ντίτερ Πετς, η γερμανική εφημερίδα «Bild» δημοσίευσε τη Δευτέρα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές αρχές ανακάλυψαν... κι άλλο παράνομο λογισμικό με τα οποία ο όμιλος Volkswagen εφοδίαζε τα αυτοκίνητά του!
Τη φορά αυτή το σκάνδαλο αφορά τη θυγατρική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων του ομίλου, την Audi. Σύμφωνα με την «Bild», οι αρμόδιες για την προστασία του Περιβάλλοντος αρχές της αμερικανικής Πολιτείας της Καλιφόρνιας (Carb) ανακάλυψαν το καλοκαίρι ένα νέο λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής διοξειδίου το άνθρακα με το οποίο ήταν εφοδιασμένα κάποια μοντέλα της Audi με κινητήρες V6 βενζίνης ή ντίζελ.
Το λογισμικό αυτό αποτελούσε εξοπλισμό των αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων των συγκεκριμένων μοντέλων και επέτρεπε στα αυτοκίνητα να διαπιστώνουν, με βάση τις κινήσεις του τιμονιού, αν αυτά κυκλοφορούν στο δρόμο ή υπόκεινται σε έλεγχο καυσαερίων λειτουργώντας πάνω σε κυλιόμενους κυλίνδρους. Στη δεύτερη περίπτωση οι ενδείξεις των εκπομπών καυσαερίων ήταν διαφορετικές - τα αυτοκίνητα ρύπαιναν λιγότερο.
«Σε συνθήκες δοκιμής του οχήματος το τιμόνι παραμένει σταθερό. Το λογισμικό αντιλαμβάνεται τις ειδικές αυτές συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα και ελαχιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου, άρα και τις εκπομπές καυσαερίων. Όταν το τιμόνι κινείται το λογισμικό αντιλαμβάνεται ότι το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο και παύει να ενεργοποιεί το σύστημα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Η νέα αυτή ψηφιακή απάτη εντοπίστηκε σε μοντέλα A6, A8 και Q5 της Audi.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική Δικαιοσύνη θα εξετάσει τις ευθύνες που ενδεχομένως έχει ο σημερινός πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου Χανς Ντίτερ Πετς σε ό,τι αφορά την καθυστερημένη παραδοχή του σκανδάλου με τις «πειραγμένες» ενδείξεις εκπομπής καυσαερίων των Volkswagen. Την εποχή του σκανδάλου ο Πετς ήταν οικονομικός διευθυντής του ομίλου VW.
Σύμφωνα με τον ξένο τύπο, η εταιρεία γνώριζε ότι οι αμερικανικές αρχές διενεργούσαν από το 2014 έρευνες για το επίμαχο λογισμικό με το οποίο ήταν εφοδιασμένα πάνω από 11 εκατ. οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διοίκηση της VW παραδέχθηκε επισήμως την απάτη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Συνολικά ο κορυφαίος πωλήσεις όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη (και δεύτερος στον κόσμο μετά την ιαπωνική Toyota) εκτιμά ότι το σκάνδαλο της παραπλάνησης των ελέγχων εκπομπής καυσαερίων θα του στοιχίσει σε πρόστιμα και αποζημιώσεις 18 δισ. ευρώ. -
Καλημέρα παιδιά και καλές γιορτές. Αν και νέος στο παρών forum θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το Α1 σε έκδοση sportback το οποίο σκέφτομαι να αγοράσω ύστερα από την έλλειψη που υπάρχει σε Golf R line λόγω έλευσης του νέου μοντέλου. Όποιος το έχει οδηγήσει ειδικά με κινητήρα 1,4 tfsi Cod θα με βοηθούσε πραγματικά. Επιπλέον γνωρίζετε αν το facelift του 2017 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Γιατί σε κάποιες αντιπροσωπείες βλέπω τις προγενέστερες εκδόσεις. Τέλος, η έκδοση S line για το Α1 εισάγεται κανονικά στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμη; Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει...
-
Μέτριο αυτοκίνητο το Α1 και με κακή ανάρτηση. Καμία σχέση με το Golf που είναι αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Θα κοιτούσα κάτι άλλο κατηγορίας Golf από τη στιγμή που υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας αυτού, π.χ. Giulietta ή Leon.
-
http://www.gocar.gr/test-drives/test/19 ... SLine.html
ΔΟΚΙΜΗ: Audi A3 1.6 TDI Stronic S-Line
[spoiler=:2kq80lrq]Η Audi κρατάει το αψεγάδιαστο DNA στο μικρομεσαίο της μοντέλο, αναβαθμίζοντας -με το πρόσφατο φρεσκάρισμα- τα αισθητικά και τεχνολογικά «χρωμοσώματα»
Γιώργος Σαργιαννίδης στις 28.12.2016
Όταν ένα αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα πάντα σε πάρα πολύ καλό βαθμό χωρίς να μπορείς να του προσάψεις ένα αρνητικό στοιχείο, πλησιάζει σε αυτό που λέμε «toο good to be true*» (πολύ καλό για να είναι αληθινό); Κάτι που η Audi όχι μόνο το πιστεύει, αλλά μπορεί και το εφαρμόζει! Το ανανεωμένο Audi A3 έρχεται να κρατήσει την «επιτυχημένη μαγιά» του premium hatchback, ενώ παράλληλα προσθέτει νέα αισθητικά και τεχνολογικά «καρυκεύματα» για να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε τις περιορισμένες αισθητικές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη γενιά που έχουν γίνει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Στο εμπρός μέρος έχουν αλλάξει τα φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν μια πιο κοφτερή «ματιά» και μπορούν προαιρετικά να εξοπλιστούν με νέας τεχνολογίας φώτα τύπου matrix. Οι προφυλακτήρες του νέου Α3 έχουν αλλάξει, περισσότερα «νεύρα» έχουν προστεθεί στο αμάξωμα, ενώ και τα πίσω φώτα LED έχουν αλλάξει σχήμα. Το αυτοκίνητο της δοκιμής πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου και διαθέτει ράγιες οροφής σε ασημί απόχρωση. Επίσης, φέρει διαφορετικό προφυλακτήρα εμπρός και διαχύτη στο πίσω μέρος, χάρη στο προαιρετικό πακέτο S-Line.
Περνώντας στην καμπίνα του A3, οι ουσιαστικές διαφορές είναι ελάχιστες, αλλά παραμένει το ίδιο ευχάριστο με τον προκάτοχό του. Το τριάκτινο τιμόνι έχει αλλάξει σχεδιαστικά, κρατώντας τη flat-bottomed πινελιά του. Αν είναι όμως κάτι που θέλει κανείς να επιλέξει από τον προαιρετικό κατάλογο της Audi, αυτό είναι το Virtual Cockpit, που είχαμε συναντήσει πρώτη φορά στο νέο ΤΤ. Ο ψηφιακός πλήρως προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων στην πράξη είναι μία οθόνη 12,3 ιντσών, απ' όπου ο οδηγός μπορεί να έχει άμεση πληροφόριση για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου με μια μόλις 'κλεφτή' ματιά πίσω από το τιμόνι.
Το σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ αναβαθμίστηκε και μάλιστα κάποιες εντολές έγιναν πιο «απλοποιημένες» σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η οθόνη 7 ιντσών αναδύεται μέσα από το ταμπλό όταν ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου και βυθίζεται κατά την απενεργοποίησή του. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της θέσης της από ένα κουμπί που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Το ταμπλό είναι αψεγάδιαστο, διαθέτει μαλακά υλικά που αναβαθμίζουν την αίσθηση που μεταφέρει μέσα από την αφή και την όραση στον οδηγό. Επίσης, στην κονσόλα και πίσω από τον λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει ο κλασικός περιστροφικός στρογγυλός διακόπτης για το σύστημα πολυμέσων. Οι χώροι είναι άνετοι και φιλοξενούν τέσσερις ενήλικες επιβάτες χωρίς να ακουστεί κανένα απολύτως παράπονο, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 380 λίτρα.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.6 TDI κινητήρας, τον οποίο έχουμε συναντήσει και σε άλλα μοντέλα του γερμανικού γκρουπ. Έτσι, περιμέναμε από τον κινητήρα τον έντονο dieselοθόρυβο, ο οποίος συνοδεύει και το A3, αλλά χωρίς να ενοχλεί τους επιβαίνοντες, ειδικά όταν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά. Η απόδοσή του είναι 110 ίπποι και η ροπή του φτάνει τα 250 Nm, διαθέσιμα μόλις από τις 1.500 rpm. Τη διαδικασία 0-100 km/h την ολοκληρώνει στα 10,7 sec, τιμή ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο 1.360 κιλών. Ωστόσο, αν κρατήσεις το μοτέρ στο ωφέλιμο εύρος στροφών του τότε το A3 Sportback μπορεί να κινηθεί σβέλτα μέσα στην πόλη. Κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ, αφού το αυτοκίνητο δοκιμής μας διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το εν λόγω κιβώτιο πραγματοποιεί απροβλημάτιστα και πολύ ομαλά τις αλλαγές των ταχυτήτων και δεν μας 'κρέμασε' σε καμία περίπτωση κατά την οδήγησή μας εντός και εκτός πόλης. Μέσα από το Audi Drive Select (Comfort, Dynamic, Auto, Efficiency και Individual) ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το mode που του ταιριάζει. Παρά το σύστημα Start/Stop και την οικονομική οδήγηση που - σχετικά - επιχειρήσαμε στη δοκιμή μας, η μέση κατανάλωση δεν έφτασε την εργοστασιακή τιμή των 3,9 lt/100 km. Πρακτικά η μέση κατανάλωση που είδαμε στον υπολογιστή του αυτοκινήτου ήταν περίπου στα 6 με 6,5 lt/100 km.
Κατά την οδήγησή μας, οι διαδρομές που ακολουθήσαμε με το μικρομεσαίο μοντέλο της Audi είχαν μεγάλη ποικιλία. Η γερμανική εταιρεία κρατάει σταθερά υψηλά τα σκήπτρα της καλής οδηγικής συμπεριφοράς με το σύστημα διεύθυνσης να είναι ακριβέστατο στις πληροφορίες που μεταφέρει από το δρόμο στα χέρια του οδηγού. Η έκδοση S-Line που είχαμε στην κατοχή μας εξοπλίζεται με μια πιο σπορ ανάρτηση και τροχούς 18 ιντσών, στοιχεία που δεν είναι σε βάρος της άνεσης και της ήσυχης κύλισης που έχουμε συνηθίσει άλλωστε από τις πιο απλές εκδόσεις του μοντέλου της γερμανικής φίρμας. Στον ανοιχτό και επαρχιακό δρόμο είναι το ίδιο άνετο και ευχάριστο οδηγικά, με τις μικρές κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές να είναι μηδαμινές. Στις περιπτώσεις που το «διαβολεμένο πνεύμα» του οδηγού δώσει εντολή να πιέσει παραπάνω το δεξί πεντάλ, ίσως κάνει την εμφάνισή της η έννοια της υποστροφής, ωστόσο το σύστημα ευστάθειας θα επέμβει διακριτικά για να επαναφέρει την τάξη.
Ανέκαθεν, το Audi A3 αποτελούσε σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία και με την πρόσφατη εξωτερική ανανέωση και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «έκλεισε τον δρόμο» στις υπόλοιπες εταιρείες να προσπεράσουν το ανανεωμένο premium hatchback.[/spoiler:2kq80lrq] -
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... s-s-tronic
Test drive: Audi A4 allroad quattro 2.0 TDI 190 PS S tronic
[spoiler=:2u6e420j]Όσο κι εάν σπάσεις το κεφάλι σου για να βρεις τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις από ένα οικογενειακό, η απάντηση είναι «τίποτα».
Η Audi υπήρξε πρωτοπόρος στα υπερυψωμένα τετρακίνητα στέισον, με το A6 Allroad του 1999.
Ήταν αρκετά ιδιαίτερο και αξιόλογο για να γεννήσει μια νέα τάση, η οποία μάλιστα επεκτάθηκε προς τα κάτω. Κάπως έτσι φτάσαμε στη δεύτερη γενιά του A4 allroad quattro που είναι το νεότερο μέλος στην οικογένεια του μεσαίου Audi.
Το κομψότατο A4 Avant των 4,75 m αποτέλεσε τη βάση, προστέθηκαν όμως πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και νέοι προφυλακτήρες για περισσότερο δυναμισμό. Γι’ αυτό και το allroad είναι απίθανο να μη σου αρέσει.
Σε σχέση με τα Avant έχει επίσης 3,4 πόντους περισσότερη απόσταση από το έδαφος, εκ των οποίων οι 2,3 προκύπτουν από σήκωμα της ανάρτησης και τα υπόλοιπα από πιο ψηλοπρόφιλα λάστιχα. Τόσο για το εμπρός όσο και για το πίσω σύστημα ανάρτησης χρησιμοποιείται διάταξη πέντε συνδέσμων, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο η μη αναρτώμενη μάζα είναι 12 kg ελαφρύτερη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi A4 1.4 TFSI S tronic
Το Allroad είναι μαλακό και βαρύ, οπότε γέρνει αρκετά όταν το πιέζεις. Έχει όμως φιλικές αντιδράσεις και κρατάει εντυπωσιακά μόλις το εμπιστευτείς. Το τιμόνι δεν έχει σπουδαία αίσθηση ανεξάρτητα από την επιλογή στο Audi Drive Select, έχει πάντως ακρίβεια και αμεσότητα. Η μπροστόβαρη κατανομή δεν είναι ενοχλητική κι εάν μείνεις στο γκάζι τη στιγμή που η μουσούδα γλιστράει, το κεντρικό διαφορικό στέλνει αρκετή ροπή πίσω και σώζει την κατάσταση. Ανάλογα με τις συνθήκες, η κατανομή της ροπής μπορεί να φτάσει έως το 85% στους πίσω και το 70% στους εμπρός τροχούς, ενώ κανονικά η μοιρασιά είναι στο 40 εμπρός και 60 πίσω.
Το φόρτε του πάντως είναι ο πιο ανοιχτός δρόμος. Η ηχομόνωση είναι κορυφαία, το πλαίσιο εντυπωσιακά στιβαρό και η ανάρτηση εξαφανίζει τις μικρές ανωμαλίες και στρογγυλεύει πολύ πετυχημένα τις μεγαλύτερες. Οπότε μπορείς να φτάσεις στην άλλη άκρη της Ευρώπης χωρίς να καταλάβεις και πολλά.
Ο δίλιτρος TDI των 190 ίππων είναι άριστα μονωμένος από την καμπίνα και συνεργάζεται σωστά με το έξυπνο και ταχύτατο σε αλλαγές 7άρι S tronic κιβώτιο. Είναι διπλού συμπλέκτη και μακρύ σε κλιμάκωση, όμως τα 40,8 kgm μεταξύ 1.750 και 3.000 rpm δεν πτοούνται και πολύ.
Η απόκριση στο γκάζι είναι πολύ καλή, ειδικά στη ρύθμιση Dynamic, και η κατανάλωση λογική. Τα 8,2 lt της μέσης τιμής δεν είναι πολλά για ένα αυτοκίνητο που σταματά τη ζυγαριά στα 1.720 kg και το χρονόμετρο στα 7,4” για τα 0-100 km/h και στα 4 για τα 80-110 km/h. Τα φρένα από την πλευρά τους είναι πανίσχυρα, πετυχαίνοντας 100-0 km/h σε 37,3 m χωρίς να κουράζονται στην παρατεταμένη σκληρή χρήση.
Εκτός δρόμου, το A4 allroad δεν φτιάχτηκε για τα δύσκολα αλλά για σιγουριά στα γλιστερά εδάφη χωρίς να βρίσκει κάτω με το παραμικρό. Και το καταφέρνει άριστα χάρη στην αποτελεσματική τετρακίνηση και το πρόγραμμά Offroad του Drive Select, το οποίο αλλάζει τις ρυθμίσεις σε κινητήρα, κιβώτιο και τα βοηθήματα της οδήγησης. Για τις ολισθηρές κατηφόρες μάλιστα υπάρχει και σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης, που επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός έμπειρου οδηγού.
Αυτή η πτυχή του allroad είναι και η υπεραξία του συγκριτικά με τα συμβατικά A4 Avant, από τα οποία δεν έχει καμία διαφορά στην καμπίνα. Αυτό μετουσιώνεται σε κορυφαία ποιότητα από κάθε άποψη και εργονομία που, εξαιρουμένου του infotainment, είναι άψογη.
Επίσης κάθεσαι άριστα και βλέπεις καλά γύρω σου, ενώ οι χώροι υπερεπαρκούν για τέσσερις όπως και το πορτμπαγκάζ των 505 lt που έχει στάνταρ ηλεκτρική εταζέρα. Υπάρχουν ακόμα μπόλικες πρακτικές θήκες, ενώ η πλάτη του πίσω καθίσματος πέφτει διαιρούμενη, τραβώντας λεβιεδάκια μέσα από το πορτμπαγκάζ ώστε να έχεις στη διάθεσή σου επίπεδο χώρο 1.510 lt.
Βέβαια για όλα αυτά πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το A4 allroad ξεκινά από τα 58.000 ευρώ. O βασικός εξοπλισμός πάντως περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα φώτα xenon και ο αυτόματος κλιματισμός, αλλά και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη. Το μόνο βασικό στοιχείο που θα πρέπει να προστεθεί είναι το cruise control. Να σημειώσουμε ότι η τιμή αφορά στη συγκεκριμένη έκδοση με το δίλιτρο 190άρη TDI κινητήρα και το S tronic κιβώτιο, τη μοναδική που εισάγεται στη χώρα μας. Με αυτά τα δεδομένα, εάν είσαι εκδρομικός τύπος, ψάχνεσαι για περιπέτεια κι έχεις την οικονομική δυνατότητα, δύσκολα θα βρεις καλύτερη επιλογή.
Τι λέει το DRIVE
Σίγουρα ακριβό, αλλά από εκεί και πέρα το A4 allroad quattro είναι το τέλειο εκδρομικό πακέτο για όσους αρέσκονται σε light εξερευνήσεις και θέλουν τις κάνουν σε ένα απολαυστικά καλοφτιαγμένο, πολυτελές και πρακτικό περιβάλλον.
Τιμή Από € 58.000
Τεχνολογία 1.968 cc, ντίζελ, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, common rail, άμεσος ψεκασμός, τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, 190 PS/3.800-4.200 rpm, 40,8 kgm/1.750-3.000 rpm, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, μόνιμη κίνηση στους τέσσερις τροχούς με κεντρικό διαφορικό
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 7,4”
0-160 km/h 20,0”
0-400 m 15,4” @ 143,0 km/h
0-1.000 m 28,5” @ 180,2 km/h
60-160 km/h (με αλλαγές) 16,8”
30-50 km/h (kickdown) 1,4”
50-80 km/h (kickdown) 2,7”
80-110 km/h (kickdown) 4,0”
110-140 km/h (kickdown) 5,9”
Φρένα 100-0 km/h 37,3 m
Τελική ταχύτητα 220 km/h
Μέση κατανάλωση 8,2 lt/100 km
Εκπομπές CO2128 g/km
Διαστάσεις 4.750 x 1.842 x 1.493 mm
Βάρος 1.720 kg
Μετρήσεις DRIVE με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργία[/spoiler:2u6e420j] -
Σε συνεργείο Bosch (ανταλλακτικό+εργασία+φπα):
Τακάκια 60 ευρώ
Μηχανισμός ηλεκτρικού παραθύρου (ένα από τα γνωστά και μη εξαιρετέα προβλήματα) 200 ευρώ
Σετ συμπλέκτη (το γνωστό δισκοπλατώ) 350 ευρώ
Με ανταλλακτικά audi (το σετ συμπλέκτη το κατασκευάζει η sachs)Audi A3 Sportback 1.6 2007 102 καθαρόαιμων αλόγων
AUDI FORUM