-
Μονο και μονο οτι το σχολιο εκανε triggered αρκετους για αρνητικα σχολια, νομιζω δειχνει οτι τελικα ακομα και η φτηνη 114d την κανει την δουλεια της...
Παντως οταν βλεπετε επαγγελματιες που θα περιμενατε με premium και τους βλεπετε με κανα πεζο ή ΚΙΑ κλπ
να εχετε στο μυαλο σας 3 σεναρια:- κρυβει εισοδηματα και δεν μπορει να δικαιολογησει ενα καλο αυτοκινητο (βλ. Λαρισα)
- φοβαται οτι η πελατεια του εχει μεγαλο κομπλεξ (αν και τελικα σπανια συμβαινει, ακομα και οι κομπλεξικοι ΤΕΛΙΚΑ τον μπεμβεδατο επαγγελματια που προσφερει υπηρεσιες, θα επιλεξουν)
- δεν τον ενδιαφερουν τα αυτοκινητα, πηρε το φτηνοτερο που τον βολευει (το πιο συνηθισμενο σεναριο)
-
Έτσι είναι πως τα λες, ΚΙΑ και πεζω παίρνουνε όσοι δε τους φτάνουν να πάρουν BMW η δε νιώθουν από αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Έτσι είναι πως τα λες, ΚΙΑ και πεζω παίρνουνε όσοι δε τους φτάνουν να πάρουν BMW η δε νιώθουν από αυτοκίνητα.Έλα τώρα και εσύ, προφανώς το έγραψε για να δείξει τη διαφορά status μεταξύ διαφορετικών brands (που υφίσταται, ότι και αν λέμε ή πιστεύουμε εμείς), μην βλέπεις που τώρα η Peugeot προσπαθεί να αυτοpremiumποιηθεί με τα 3008 και 5008
Τελικά την έδωσες για ανταλλαγή τη C5 από ότι κατάλαβα, έπιασες περίπου αυτά που συζητάγαμε ?
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
........Ούτε καν. Στην περίπτωση 1 μπαίνει ψιλοεύκολα μπουγάδα (ρωτήστε κάνα λογιστή), στη 2... το είπες μόνος σου. Γενικά εν Ελλάδι δεν θα βρεις εύκολα ευκατάστατο χωρίς πρίμιουμ όχημα. Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις στην πυλωτή/δουλειά παρκάρουν το τογιοτοπελάκι και στο γκαράζ υπάρχει suv των 50.000+ για να το βλέπουν αυτοί που πρέπει να το δουν (γκόμενα, 'φίλοι', πελάτες).
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Μονο και μονο οτι το σχολιο εκανε triggered αρκετους για αρνητικα σχολια, νομιζω δειχνει οτι τελικα ακομα και η φτηνη 114d την κανει την δουλεια της...Παντως οταν βλεπετε επαγγελματιες που θα περιμενατε με premium και τους βλεπετε με κανα πεζο ή ΚΙΑ κλπ
να εχετε στο μυαλο σας 3 σεναρια:- κρυβει εισοδηματα και δεν μπορει να δικαιολογησει ενα καλο αυτοκινητο (βλ. Λαρισα)
- φοβαται οτι η πελατεια του εχει μεγαλο κομπλεξ (αν και τελικα σπανια συμβαινει, ακομα και οι κομπλεξικοι ΤΕΛΙΚΑ τον μπεμβεδατο επαγγελματια που προσφερει υπηρεσιες, θα επιλεξουν)
- δεν τον ενδιαφερουν τα αυτοκινητα, πηρε το φτηνοτερο που τον βολευει (το πιο συνηθισμενο σεναριο)
Καλα τα υπόλοιπα , αυτο που δεν κατάλαβα ειναι γιατι θα επιλέξουν τον μπεμβεδατο επιχειρηματία...
Επειδη εχει BMW κ οχι Peugeot ή KIA; -
Εκφράζω τον απεριόριστο σεβασμό μου στον image Maker ... γιατρών και δικηγόρων , π α ν ε ξ υ π ν ο !!!!!!!!!
Ντροπή και όνειδος σε όλους τους νεους και νέες ιατρούς που περνάνε τριήμερες και βαλε εφημερίες , κρατάνε ολόκληρες πτέρυγες νοσοκομειων μόνοι τους , δεν δέχονται ούτε καφέ δώρο και διδάσκουν ήθος σε σχέση με τους καθηγητές που δέχονται τους συγγενείς κατεστραμμένων ψυχολογικά ασθενών και συγγενών τους στα γραφεία τους εκτός νοσοκομείου για να ανακοινώσουν την διάγνωση τους ...
Όλοι οι γνωστοί μου γιατροί της γενιάς μου έφτασαν 27-28 + για να πάρουν τον πρώτο καλό μισθό τους , λιώνουν τα ρούχα τους και τα παπούτσια τους στις εφημερίες , και μέτρησαν καλά τα ευρώ τους για να πάρουν ένα μεταχειρισμένο corsa ή Ibiza . Φυσικά και κάποιοι / κάποιες αγόρασαν ένα mini ή ένα 500αρακι με την βοήθεια των γονιών τους σαν δώρο ή έβαλαν leasing για ένα golfακι αν επέλεξαν να ανοίξουν δικό τους ιατρείο.
Επ ουδενί πάντως δεν σκέφτηκαν το θέμα κύρους.
Το μόνο που απασχολεί τα παιδιά αυτά είναι αν πρέπει να μείνουν εδώ κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα ή αν θα φύγουν όσο προλαβαίνουν για καριέρα στο εξωτερικό.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης chris85 έγραψε:
Αφού όμως δεν υπάρχουν ανάγκες για πιο premium αυτοκίνητα, ενημερώστε πχ. το vag group να μη χωρίζει τις μάρκες σε volume (vw), premium (audi) και super premium (porsche)! Όλες είναι ίδιες και όλους μας αρκεί το duster!!Δε περίμενα πάντως μια σκέψη, δευτερεύουσα εντελώς (οτι το επάγγελμα κύρους θέλει το κατα το δυνατόν πιο premium μάρκα) θα ξυπνούσε τόσα κόμπλεξ!
Το '25 χρονο κορίτσι' που θα μου πεις και ελεος - και το κάθε '25 χρονο παιδί' είναι το μόνο που σώζει καθημερινά απο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας - και ενδεχομένως και μας και τους συγγενείς μας κάποια στιγμή - και πρέπει να κρίνεται για τη δουλειά που κάνει, και όχι για το πόσο χρονών είναι Ή ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ. Βέβαια τι σου λέω realzeus ε? Ψιλά γράμματα για τον μισογύνη ελληναρά που ξέρει τα πάντα. Ο 50αρης χωραφάς της Λάρισας δικαιούται να θέλει 'αμάξι κύρους' και μάλιστα είναι και γαμάτος που τρώει τις επιδοτήσεις, ωστόσο το '25 χρονο κορίτσι' που είναι και κορίτσι προφανώς, 'έλεος'.
Τα φιλιά μου.
Πρώτα από όλα δεν είχες αναφέρει καν το επάγγελμα και δεν με ενδιαφέρει καν στην τελική. Αν πάντως πρέπει να έχει έναν επιτάφιο 114d για να εντυπωσιάσει, τότε μάλλον απευθείνεται στον 50άρη μισογύνη που εντυπωσιάζεται από τέτοια και όχι σε νορμάλ κόσμο. Φυσικά τα ίδια θα έλεγα αν ήταν 25χρονος άντρας.
-
Εντάξει αν κάποιος νομίζει ότι στα 25 του θα έχει πελατεία και μάλιστα ιδιωτική που θα πληρώνει , επειδή έχει ρόλεξ και προπέλα και διδακτορικό και μηδενική εμπειρία , πλανάται πλάνην οικτράν ....
Εκτός αν είναι γόνος , οπότε βασικά οι πελάτες έχουν την σιγουριά του μπαμπά ή της μαμάς ...
Ως προς τον επιχειρηματία μπορώ να σας βεβαιώσω ότι συνήθως ελάχιστη σημασία έχει για την δουλειά .
Από την άλλη όλοι περνάμε ή περάσαμε την φάση αυτή γιατί είναι στην ψυχολογία του κάθε ανθρώπου να θέλει να αισθανθεί ότι έχει πετύχει και έχει φτάσει κάπου και η δυνατότητα αγοράς ακριβών πραγμάτων είναι μέρος αυτής της διαδικασίας .
Στην ουσία πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά . Θα έλεγα για το 60 % των πελατών είναι αδιάφορο το αμάξι , χλιδάτο γραφείο , ρολόι , για το 20 % μετράει και για το υπόλοιπο 20 % είναι από ενοχλητικό έως αποτρεπτικό , αφού θεωρεί ότι μπορεί να πουλάει υπερτιμημένες υπηρεσίες για να πληρώνει την χλιδή του .
-
Δηλαδή ρε παιδιά , αποκλείεται να ήθελε, θέλει ο άνθρωπος το οικονομικότερο τελευταίο πισωκίνητο , με μοναδικό πλαίσιο (ίδιο με της τριάρας) , έστω και στην πιο οικονομική της έκδοση με φτηνό on going κόστος ?
Δηλαδή εγώ που ήθελα όλα τα παραπάνω και απέκλεισα τα Α3, Α Class, V40 ως άχρωμα και βάση των παραπάνω πήρα το 116d πρέπει να ντρέπομαι ?
Επίσης έχω και Ρόλεξ , κατάφερα μετά απο 30 χρόνια δουλειάς να πάρω ρόλεξ (όχι submariner ) .....είμαι και για αυτό υπόλογος? Επίσης ξέρω ταπεινούς γιατρούς φοροφυγάδες και φακελλακηδες , θα τους κάνουμε και άγαλμα επειδή είναι ταπεινοί και κρύβουν τα μαύρα στην θυρίδα ?
Οι αφορισμοί , δογματισμοί , ταμπέλες και εκ προοιμίου καταδίκες είναι άδικες.....και δεν χωρούν σε μια ήδη απίστευτα ενοχική κοινωνία.
Λοιπόν φίλε που θέλεις να πάρεις το 114d......Να το πάρεις με κλειστά μάτια. Τελευταίο πισωκίνητο , με μοναδικά για αυτό σχεδιασμένο πλαίσιο, αξιοπρεπείς χώρους για μια οικογένεια, με ασφάλεια και ροπή που μπορεί σε μια νορμαλ διαδρομή και όχι από φανάρι σε φανάρι να αφήσει πίσω οποιαδήποτε αναιμική βενζινούλα....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μια χαρά τα γράφεις. +1
-
Μόνο που δεν είπε ότι ήθελε να πάρει το 114 για τα όποια χαρίσματα του , αλλά για πρεστίζ και μόνο και για αυτό κοίταγε το φτηνότερο και μτχ . Αυτό σχολιάστηκε και όχι το αμάξι .
Επ΄ ευκαιρία τα σαμπμάρινερ δεν έχουν και τόσο καλή μεταπώληση , ακριβώς λόγω της πληθώρας που έχουν πουληθεί από τα θύματα των ίματζ μέικερ .
Με άλλο μοντέλο που αγοράστηκε κόντρα σε υποδείξεις διαφόρων ίματζ μέικερ και φάσιον βίκτιμς , κάποιοι έβγαλαν λεφτουδάκια μετά από αρκετά χρόνια χρήσης ....
-
-
Εγώ πάντως στην θέση του θα το έπαιρνα το 114d. Σε πολλά καταναλωτικά αγαθά το vfm συχνά δεν είναι το πρωτεύον επιχείρημα στην τελική επιλογή. Για το λόγο αυτό εξαρχής στην κουβέντα και ανεξάρτητα της δικής μου κοσμοθεωρίας συμφωνώ πως βάσει και του μπάτζετ καλώς στόχευσε στην αγορά του. Παρόλο που μπορεί να κοιτάζει ο χριστιανός πλέον αλλού για την ουσία της κουβέντας με βάση τα θέλω του αυτό έπρεπε να πάρει αρκεί να εξασφαλίσει ότι όντως δεν υπάρχει κάποιο κουσούρι στις αγγελίες που κοιτά.
ΥΓ Φίλε Κριού δεν χρειάζεται τόσο μένος. Θα γίνει λύσσα το φαϊ...
-
Το όλο θέμα ξεκίνησε για το εαν αξίζει η αγορά ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ BMW στην τιμή των 18-19000. Προσωπική άποψη όπως και των περισσοτέρων ήταν οτι μάλλον οχι, καθώς μπορείς να πάρεις καλύτερο αυτοκίνητο με τα ίδια χρήματα και μάλιστα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ( εγω πχ πρότεινα Giulietta).
Στην συνέχεια αναφέρθηκε το αυτοκίνητο κύρους και αργότερα τα περι image maker και τα λοιπά.
Αν και διάβασα πολύ γρήγορα τα ποστ κατάλαβα οτι πρόκειται για μια νέα κοπέλα (ιατρική αν δεν κάνω λάθος και με καλές σπουδές).
Εαν η κοπελίτσα είναι καλή στην δουλειά της και με επαγγελματική επάρκεια προσωπική άποψη δεν της χρειάζονται όλα αυτά. Μπορεί και μόνη της και στο τέλος τέλος μπορεί να αποδείξει όπως και η ανιψιά μου που εργάζεται στην Ελβετία ότι καμμιά φορά δεν θέλει τρόπο αλλά θέλει κόπο. Ακόμη και σε αυτό το μπάχαλο που ζούμε την βρίσκεις την άκρη. Στο ανίψι έχει επενδυθεί απίστευτο budget ( εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα. Αν ήταν έτσι μπορούσαμε να την στείλουμε στην Βουλγαρία, ούτε φροντιστήρια ούτε πανελλαδικές και να τελειώνουμε (ο αδερφός μου είναι μεγαλοστέλεχος σε μια απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές παγκοσμίως θα την βρίσκαμε την άκρη) αλλά η βασική διαφορά είναι οτι στο ιατρείο έρχονται ασθενείς και οχι πελάτες. Αντί να κάναμε τα έξοδα για σπουδές ας τα κάναμε για rolex και mercedes.
Και τελικά σε αυτή την χώρα που ζούμε και στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει όλοι, θα ήθελα να μπούν οι πιο νέοι και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους (εγω είμαι στα 47 δεν έχω να αποδείξω τίποτε πλέον) δεν έχω πρόβλημα να κάνω στην άκρη, αλλά να κάνω χώρο σε πραγματικά μορφωμένους νέους σε όλα τα επίπεδα και οχι στους image makers, αμα είναι ετσι προτιμώ να παραμείνω στην θέση μου.
Εργάζομαι σε μεγάλη ναυτιλιακή και πρίν 7-8 χρόνια πήρα μια κοπέλα στην εταιρεία με καλές σπουδες (υπήρχαν και άλλες όμως με καλύτερες) και πραγματικά την χαίρομαι γιατί πραγματικά το αξίζει εκεί που είναι τώρα. Να μου έρχεται με τον ηλεκτρικό τα πρώτα χρόνια απο την πλατεία Αττικής (οι γονείς τις μένουν στην επαρχία) και τώρα να της λέμε τι αυτοκίνητο θέλει (της έδωσα GLA), τα κατάφερε όμως και τα κατάφερε με πολύ κόπο και αυτό αν θέλετε είναι και δική μου χαρά καθώς πραγματικά το άξιζε.
Όσο για τα κόμπλεξ τι να πω. Λόγω εργασίας έχω οδηγήσει σε όλες τις Ηπείρους πλήν Αυστραλίας και απο corsa - yaris μέχρι Maybach (την είχαμε για τους πελάτες στην προηγούμενη εταιρεία). Δεν έχω αγοράσει πλήν μιας BMW 320 άλλο αυτοκίνητο κύρους, ( ψήνομαι για giulia αλλά αυτή δεν είναι κύρους και καλύτερα) ωστόσο έχω κυκλοφορήσει με πολλά απο αυτά που παρκάρουν πρώτη θέση μπουζούκια, αυτά που βγάζουν γούστα και απίστευτα τεμάχια (απο μέτριες μέχρι μοντέλα), μέχρι πρόπερσι όμως πήγαινα καμμιά φορά στην δουλειά με το rallye (45 χρονών). Ο προηγούμενος εφοπλιστής που δούλευα (και πολύ φίλος, αυτός με την Maybach) κυκλοφορεί με mini cooper (του το πήρε η γυναίκα του δώρο στην γιορτή του) και ενα παλιο range rover βλέπεις το 50μετρο σκάφος δεν φαίνεται, όπως και το 2000 τετραγωνικών σπίτι στην Εκάλη και το 450 τετραγωνικών στην Αράχωβα. -
Προσωπικά στην ΤΖΟΥΛΙΈΤΑ θα πήγαινα κι εγώ με κλειστά τα μάτια. Από εκεί και μετά αν ο άλλος αισθάνεται καλύτερα με μια 114d είναι για εμένα σεβαστό και κατανοητό. Τπτ άλλο. Ξέρω επίσης άνθρωπο που τζιράρει εκατομμύρια το χρόνο αλλά η συμπάθεια του για την σουζού είναι παροιμιώδης. Αυτόν επίσης δεν τον νοιάζει και ίσως δεν θέλει και να ξέρουν στην τελική πως κινείται εκτός του πεδιου δράσης του. Αισίως έχει 1 σουζού από κάθε μοντέλο της γκάμας στο σπίτι του.
-
Επειδή είμαι και εγώ στην αναζήτηση νεου οχήματος αν και βαμμενος AR κοιταω και την 116. Το θέμα είναι ότι σκεφτόμενος ορθολογικά ναι μεν στο φάσμα 18-21κ παιρνεις μια καλύτερα εξοπλισμένη Giulietta πετρέλαιο αλλά η giulietta δε θα μείνει για πολύ ως έχει. Είναι παλιό μοντέλο, ξεχωριστό βέβαια, αλλά παλιό. Ήδη η γραμμή παραγωγής του MITO τον Ιούλιο σταματά. Είναι που είναι δύσκολα τα ΑR στη μεταπώληση και εξαιτίας της 'premiumίλας' που δέρνει τον έλληνα δύσκολα θα κρατήσει τιμή και ποιο δύσκολα θα φύγει όταν χρειαστεί σε σχέση με μια σειρά 1. Η πλειοψηφία δεν κοιτάει με κριτήρια Petrolhead. Αντίθετα το 116 πιθανότερο είναι να φύγει σα ζεστό ψωμάκι όταν χρειαστει και λόγω Premium και διοτι και σα μοντέλο θα συνεχίσει να υπάρχει ακομα και μπροστοκίνητο
-
Αναφέρεσαι καθαρά σε αξία μεταπώλησης οπότε ναι σίγουρα η BMW έχει το πλεονέκτημα έναντι της AR αν και κατ εμέ τις καλύτερες τιμές μεταπώλησης αλλά και ευκολίας πώλησης έχουν τα VW και ιδιαίτερα το Golf.
-
Είναι κρίμα να πάρει κάποιος αυτοκίνητο με βασικό κριτήριο την μεταπώληση.
-
Δε νομίζω να μου συμβεί ποτέ
Τα οποία λεφτά σε 4 ρόδες τα θεωρώ εν δυνάμει χαμένα μέσα σε μια στιγμή.
Το θέμα είναι να το χαρείς όσο το έχεις. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι κρίμα να πάρει κάποιος αυτοκίνητο με βασικό κριτήριο την μεταπώληση.Οτιδήποτε 'απτό' αγοράζεις πρέπει να έχει μια αξία 'μεταπώλησης' αλλιώς μην το αγοράσεις, νοίκιασέ το να κάνεις το κέφι σου!
BMW FORUM