-
Εγώ θα είχα πολύ ψηλά στη λίστα το i3 αν αυτό που καθόριζε την αγορά ήταν σε μεγάλο βαθμό το budget και η οικονομία. Εδώ στο νησί πρακτικά θέμα με την αυτονομία δεν θα είχα ποτε, και θα υπήρχε και το ενδεχόμενο μηδενικής κατανάλωσης ενέργεια σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ρε σεις δεν ειμαστε στο φορουμ της μανινας...
σκας 40 ταλαντα για να μην βλεπεις πακι βενζινα και αμα σε δει η σπάουζ να βαζεις πριζα θα καταληξεις με τη χουβερ μπρος-πισω και κατω απο τη μπρεζιερα... -
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 170256.asp
Μου έχει περάσει απο το μυαλό για φυσικό αέριο αλλά με τόσα πρατήρια δώρο άδωρο. Για τα ηλεκτρικά τώρα έχει ο Θεός.
Όχι τίποτε αλλά ήθελα να πάω στα Γιάννενα το Πάσχα αλλά δεν έχω 400 χιλιόμετρα μπαλαντέζα. -
Εξυπακούεται ότι τέτοιου είδους υλοποιήσεις είναι ένα 'πείραμα' για τις εταιρείες. Επίσης, δεν μπορούν να αποτελούν το μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας.
Αλλά, αν είχα φράγκα, έμενα στα προάστια 15-20 χλμ από τη δουλειά, και ήθελα μηδενικό κόστος χρήσης καθημερινά θα ήταν πολύ δελεαστική λύση μακροπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκό στη σκεπή που λέει κι ο limited είναι τζακ-ποτ. Κι αφήνω τη λιμουζίνα ή το σουβ που καίει καμιά 10αρια λίτρα στην πόλη να κάθεται στο γκαράζ και να μην ρυπαίνει κιόλας.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όταν η ΔΕΗ σου πουλάει 6 λεπτά την κιλοβατώρα (συν τις επιβαρύνσεις), τα φ/β είναι τζακ ποτ για τις εταιρείες που τα εμπορεύονται μόνο. Για τον χρήστη είναι βαθύ χρέος και ψιλομπελάς.
Το μακράν φθηνότερο και ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις το ηλεκτρικό σου με την μπρίζα για να φορτίζει με νυχτερινό όταν κοιμάσαι τα βράδυα. -
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Εξυπακούεται ότι τέτοιου είδους υλοποιήσεις είναι ένα 'πείραμα' για τις εταιρείες. Επίσης, δεν μπορούν να αποτελούν το μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας.Αλλά, αν είχα φράγκα, έμενα στα προάστια 15-20 χλμ από τη δουλειά, και ήθελα μηδενικό κόστος χρήσης καθημερινά θα ήταν πολύ δελεαστική λύση μακροπρόθεσμα. Σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκό στη σκεπή που λέει κι ο limited είναι τζακ-ποτ. Κι αφήνω τη λιμουζίνα ή το σουβ που καίει καμιά 10αρια λίτρα στην πόλη να κάθεται στο γκαράζ και να μην ρυπαίνει κιόλας.
+1
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όταν η ΔΕΗ σου πουλάει 6 λεπτά την κιλοβατώρα (συν τις επιβαρύνσεις), τα φ/β είναι τζακ ποτ για τις εταιρείες που τα εμπορεύονται μόνο. Για τον χρήστη είναι βαθύ χρέος και ψιλομπελάς.
Το μακράν φθηνότερο και ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις το ηλεκτρικό σου με την μπρίζα για να φορτίζει με νυχτερινό όταν κοιμάσαι τα βράδυα.Πραγματικά τώρα τι συζητάμε ρε παιδιά εδώ; Την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος στα 40000 + την επένδυση σε φωτοβολταικα αλλα 10000 ευρώ και όλα αυτά για αυτονομίες 200 - 250 χλμ; Απίστευτο, με ξεπερνά...
Όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο που στο χώρο αποσκευών θα βολέψουμε μια ρακέτα του τένις ; Όλα αυτά για ένα εξαιρετικό όχημα (σικ!) που λόγω κινητήρα θα πιάσει πολύ γρήγορα την ταχύτητα που θέλουμε αλλά με max 150km/h?Όλα αυτά για ένα όχημα που πρέπει να κοιτάζουμε την στάθμη της ενέργειας και σε συνδυασμό με χρόνους φόρτισης να πρέπει να υπολογίσουμε μια δεδομένη στιγμή αν από Θήβα θα κάνουμε μια βόλτα στην Χαλκίδα ή θα προτιμήσουμε εξαιτίας του, το Δήλεσι; Καλύτερα ταξί...Επίσης οι άριστες προδιαγραφές ( ) των 250 χλμ και του χρόνου φόρτισης αφορούν το καινούργιο. Παίζει δηλαδή να υπάρξει και η απαξίωση του τύπου 'καλυτερα να αλλάξεις αυτοκίνητο παρά να πάρεις νέες μπαταρίες όταν και εάν χρειαστεί...'. Μάλλον είμαι πολύ τσιγκούνης τελικά γιατί τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα στα μάτια μου καλύτερα να απιστήσω, να πιαστώ στα πράσα, να βγει το διαζύγιο σε βάρος μου και η διατροφή να είναι το 75% των αποδοχών μου παρά να πάρω δαυτο και μετά άλλο ένα για να έχω αυτοκίνητο να κινούμαι όταν το χρειαστώ. -
Τα ηλεκτρικά και οι διαθέσιμες υποδομές φόρτισης, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό επίπεδο είναι σε εμβρυακή κατάσταση ακόμη, και μάλλον θα παραμείνουν έτσι για καιρό. Επίσης, η φόρτιση από φ/β είναι ένας πανάκριβος μύθος.
Από εκεί και πέρα κουβέντα να γίνεται. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το μακράν φθηνότερο και ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις το ηλεκτρικό σου με την μπρίζα για να φορτίζει με νυχτερινό όταν κοιμάσαι τα βράδυα.Πραγματικά τώρα τι συζητάμε ρε παιδιά εδώ; Την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος στα 40000 + την επένδυση σε φωτοβολταικα αλλα 10000 ευρώ και όλα αυτά για αυτονομίες 200 - 250 χλμ; Απίστευτο, με ξεπερνά...
Όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο που στο χώρο αποσκευών θα βολέψουμε μια ρακέτα του τένις ; Όλα αυτά για ένα εξαιρετικό όχημα (σικ!) που λόγω κινητήρα θα πιάσει πολύ γρήγορα την ταχύτητα που θέλουμε αλλά με max 150km/h?Όλα αυτά για ένα όχημα που πρέπει να κοιτάζουμε την στάθμη της ενέργειας και σε συνδυασμό με χρόνους φόρτισης να πρέπει να υπολογίσουμε μια δεδομένη στιγμή αν από Θήβα θα κάνουμε μια βόλτα στην Χαλκίδα ή θα προτιμήσουμε εξαιτίας του, το Δήλεσι; Καλύτερα ταξί...Επίσης οι άριστες προδιαγραφές ( [emoji38] ) των 250 χλμ και του χρόνου φόρτισης αφορούν το καινούργιο. Παίζει δηλαδή να υπάρξει και η απαξίωση του τύπου 'καλυτερα να αλλάξεις αυτοκίνητο παρά να πάρεις νέες μπαταρίες όταν και εάν χρειαστεί...'. Μάλλον είμαι πολύ τσιγκούνης τελικά γιατί τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα στα μάτια μου καλύτερα να απιστήσω, να πιαστώ στα πράσα, να βγει το διαζύγιο σε βάρος μου και η διατροφή να είναι το 75% των αποδοχών μου παρά να πάρω δαυτο και μετά άλλο ένα για να έχω αυτοκίνητο να κινούμαι όταν το χρειαστώ. [emoji38]Τα είπες όλα!!!
Κλαίω ειδικα με το διαζύγιο Χαχα -
Για εξω απο την πόλη δεν κάνουν, για μέσα παίζεται καθώς θα πρέπει να είναι γεμάτη η μπαταρία μην τυχόν και σου προκύψει κάποια μετακίνηση extra και το βασικό μειονέκτημα (μιάς και στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα είναι πάνω στα πεζοδρόμια και οι πεζοί στο δρόμο, μιάς και το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο) είναι να βρεθείς με κανένα πεζό στο παρμπρίζ. Θέλουν και αυτοί όπως και τα πρόβατα σαλάγισμα με την κόρνα.
Κατά τα άλλα θέλω να δω ποιός πλούσιος θα το πάρει όταν πολλές οικογένειες απο αυτούς βρίσκονται με κατασχετήρια απο τις τράπεζες.(πολλά πρόσφατα παραδείγματα). -
Πολύ σωστές παρατηρήσεις.
-
Οι Δελφοί μπορεί να είναι ο ομφαλός της γης, αλλά δεν νομίζω πως ο έλληνας είναι το επίκεντρό της.
Μια αυτοκινητοβιομηχανία, της οποίας το φθηνότερο αυτοκίνητο κοστίζει πάνω απο €25,000 δεν νομίζω οτι στοχεύει ακριβώς στον μικρό/μικρο-μεσαίο έλληνα. Ούτε το διαθέτει (προφανώς) με το σκεπτικό οτι θα γίνει το βασικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας. Σαφώς και θα είναι το 2° ή και 3° αυτοκίνητό της, όπως είναι και το ηλεκτρικό smart με τιμή €26,000.
Την αντίληψη οτι όλα είναι (ή θα έπρεπε να είναι) για όλους, μάλλον εμείς πρέπει να την αναθεωρήσουμε και όχι η bmw.
-
Το πρώτο κινητο που φτιάχτηκε κόστιζε 4000 δολάρια και ζύγιζε 1 κιλό. Κατασκευάστηκε από την motorola. Επειδή το κόστος του ήταν απαγορευτικό για τον πολύ κόσμο το είχαν μόνο λίγοι - ελάχιστοι και το ζήτημα αυτό δεν είχε να κάνει με τους Ελληνες. Η εξέλιξη στις μπαταρίες (μικρότερες, ελαφρύτερες και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής) έδωσε σε μια τεχνολογία που όσο πρωτοποριακή και αν ήταν το φιλί της ζωής. Τα κόστη κατασκευής συρρικνώθηκαν και επέτρεψαν να μπουν στο παιχνίδι πολλοί κατασκευαστές με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε με μόλις 100 ευρώ το πολύ να μπορούμε να αγοράσουμε κινητά απείρως καλύτερα των πρώτων. Το ίδιο θα συμβει και με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Αυτή την στιγμή αυτό που δίνουν σε σχέση με αυτό που ζητούν είναι ελάχιστο. Δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που κατασκευαστές όπως η dacia θα μπορούν να προσφέρουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα. Τότε το ξανασυζητάμε. Να αναθεωρήσουμε όμως τι; Σου φαίνεται λογικό με τα χρήματα που παίρνεις super bmw 3 να πάρεις κάτι ως δευτεροτρίτο που και να θελες πρώτο δεν μπορεί να γίνει με την καμία; Μην παραμυθιάζεσαι λοιπόν. Θα έρθει η ώρα που στην μισή τιμή η bmw και άλλοι κατασκευαστές θα μπορούν να δώσουν περισσότερο αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα και τότε θα γεμίσει ο τόπος από δαυτά. 4000 για κινητό δεν δίνω πόσο μάλλον για 40000 για αυτοκίνητο που θα με ανάγκαζε να πάρω άλλο ένα ακόμη και εργένης να ήμουν. Δεν θα παραξενευτώ αν δω ότι απο τα 60000 που πουλήθηκαν συνολικά στην Ευρώπη, τα περισσότερα θα είναι εταιρικής χρήσης με σκοπό το promotion.
-
Βασικά, εγώ στο παρακάτω αναφερόμουν κυρίως, αλλά παρεμβλήθηκε η δημοσίευσή σου.
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
...και το βασικό μειονέκτημα (μιάς και στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα είναι πάνω στα πεζοδρόμια και οι πεζοί στο δρόμο, μιάς και το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο) είναι να βρεθείς με κανένα πεζό στο παρμπρίζ.Σε αυτά που λες συμφωνώ και ακριβώς γι' αυτό το λόγο βρίσκω λογική την τιμή που έχει αυτό το όχημα, αυτή τη στιγμή. Λες, άλλωστε τα ίδια νομίζω, με αυτά που έλεγε και ο @Fanis75 λίγες δημοσιεύσεις πριν.
Αν θα το έπαιρνα? Ποτέ. Υπάρχει η επιλογή του E-Up! (10lt χωρητικότητα βενζίνης ) που δεν κοστίζει όσο μια super bmw 3, το οποίο και πάλι δεν θα έπαιρνα. Και δωρεάν να μου το έδιναν, δεν θα το έπαιρνα. Για τον πολύ απλό λόγο, οτι δεν έχω την πολυτέλεια του 2ου αυτοκινήτου, όποτε πρέπει να βρω το '1 για όλα'. Εκεί κολλούσε το περί αναθεώρησης.
Πιστεύω οτι κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή που μιλάμε και με τα συγκεκριμένα δεδομένα που έχουμε, να γίνει το μοναδικό αυτοκίνητο ενός σπιτιού, ακόμη κι αν διετίθετο δωρεάν.
-
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απευθύνονται εξ' ορισμού αυτή τη στιγμή σε ελάχιστους. Αν είναι και ακριβά απευθύνονται σε ακόμη λιγότερους, σε απειροελάχιστους δηλαδή. Μην τα κρίνετε με τα δικά σας κριτήρια αν δεν ανήκετε στο τάργκετ τους.
Π.χ. αν είστε καραλεφτάδες με γκαράζ με 4-5 αμάξια, και έχετε αλλάξει μέχρι στιγμής και καμιά 30αριά στη ζωή σας, και θέλετε ακόμη μία εμπειρία, ΙΣΩΣ ένα ι3 σας κάνει. Επίσης αν είστε φιγουρατζήδες, έρλι αντόπτερς, χάι προφάιλ δημόσια πρόσωπα κα θέλετε να φιλοτεχνήσετε ένα οικολογικό προσωπείο (και όχι πρόσωπο), και τα τοιαύτα, ΙΣΩΣ σκεφτείτε και κάτι τέτοιο σαν αλλαγή. Δε σημαίνει ότι θα το κάνετε.Αν δεν είστε κάτι από αυτά ή κάτι αντίστοιχο δεν σας φταίει το κάθε ηλεκτρικό Πεμβέ ή Ληφ, ή Τέζλα. Απλούστατα δεν απευθύνεται σε εσάς, στο 98% του πόπολου δηλαδής.
Μη προσπαθήσετε να το κρίνετε με ορθολογικά κριτήρια, αν υπήρχαν μόνο αυτά όταν αγοράζουμε αμάξι (και όχι μόνο) δεν θα είχε παραχθεί καν. -
Επίσης, μέσα από την εξέλιξη αυτών των οχημάτων εφαρμόζεται και δοκιμάζεται τεχνολογία που περνάει και στα λοιπά οχήματα, πχ υβριδικά και e-οχήματα της bmw.
Παρεμπιπτόντως, φίλος που ειχε ενα i3 για λίγες μέρες μια χαρα το βόλευε, και στη θάλασσα πήγαινε. Βέβαια, είχε το μοντέλο με τον βενζινοκινητήρα για καβάτζα.
-
Και εκεί που οδηγούσα χαλαρά σήμερα, μου κάνει ένα σκορτσάρισμα και βγάζει στο καπάκι κίτρινη ένδειξη για πρόβλημα κινητήρα. Έκανα τα υπόλοιπα 20 χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι πολύ προσεκτικά και αύριο πρωί πρωί θα πάω στον Σπανό.
Το αυτοκίνητο κάνει θόρυβο σαν να δουλεύει πολύ δυνατά το βεντιλατέρ, ενώ έχει τραχιά απόκριση στο γκάζι. Τελευταία φορά που είχα τέτοια συμπτώματα πάντως ήταν τρόμπα υψηλής. Ευτυχώς τότε ήμουν ακόμα στην εγγύηση. Τώρα δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα μου πουν...
-
Ποια BMW έχεις; Δεν μου κάνουν εντύπωση τα λαμπάκια. Τα δικά έχουν ανάψει πολλές φορές κυριολεκτικά και μεταφορικά
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Την τρίλιτρη εξακύλινδρη 325 Ε92 του 2008
-
Δεν κατέχω από μηχανικά αλλά σίγουρα πρέπει να το δεις. Εύχομαι να λυθεί με το λιγότερο δυνατό κόστος
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW FORUM