-
@lap said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Ε ρε γλέντια!
Για γέλια ,τι ξέρουν αυτοί οι επιστήμονες , υπάρχει καμία έρευνα;
Οι koulidiots αποφάνθηκαν πως κάθε 18.000 χρόνια συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο Μαυρουδής είπε κάθε 500 χρόνια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Στην τελική ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Καλό είναι να έχουμε όλοι πλέον από μια μικρή εξολεμβιο σπίτι μας. -
@antonakis said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@lap said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@piliourits said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
μόνο ηλεκτρικά να ψωνίσουμε και να κάνουμε λιτανείες στις ενορίες.
Γιατί είσαι τόσο λαϊκιστής;
Δεν έχεις αντιληφθεί ότι ο κόσμος απεχθάνεται τον λαϊκισμό; Του αρέσει να τον ακούει αλλά πολλές φορές στην πράξη τον πετάει στα σκουπίδια;Χαχαχαχαχα
Youth pass
Το είχα ξεχάσει αυτό.
Αλλά 30 εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στον κάλαθο αχρήστων. -
Θυμάστε τα κάλαντα επί ΠΑΣΟΚ;
Όσοι τα προλάβατε, ξέρετε.
-
Που διάολο έχει πάρει φωτιά στην Αττική τώρα;
Βγήκα στο μπαλκόνι να απλώσω μπουγάδα, και αισθάνθηκα δυσφορία μάτια/αναπνοή! -
Αν είσαι ανατολικά, έχει στα Κριεζά και στα Μεσοχώρια, στην Εύβοια...
Μας φτιάχνουν δρόμους...
-
Δεν μπορεί να μην έχουν φτιάξει drone, που να εντοπίζει τη φωτιά σε πρώιμο στάδιο, και να την «βομβαρδίζει» με αφρούς κλπ μέχρι να πάνε αεροπλάνα και επίγειες δυνάμεις.
-
Το πρώτο γίνεται εύκολα. Το δεύτερο όχι, χρειάζεται πολύ μεγάλος όγκος υλικού, απ' όσο ξέρω κανένας δεν το έχει δοκιμάσει.
Σε λίγο θα αρχίσουν πάλι τα "καίνε την Εύβοια για να βάλουν ανεμογεννήτριες". Όταν ήμουν φοιτητές, στο πρώτο πρόγραμμα για έρευνα πάνω στο ελληνικό αιολικό δυναμικό (μιλάμε για 30+ χρόνια πίσω) η περιοχή που έβγαινε πρώτη σε όλα τα μοντέλα ήταν η νοτια και ανατολική Εύβοια. Γι' αυτό δεν προλαβαίνουν τις φωτιές εκεί με τίποτα: φυσάει συνεχώς, γι' αυτό βάζουν τόσες ανεμογεννήτριες.
-
@tgd said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Το πρώτο γίνεται εύκολα. Το δεύτερο όχι, χρειάζεται πολύ μεγάλος όγκος υλικού, απ' όσο ξέρω κανένας δεν το έχει δοκιμάσει.
Σε λίγο θα αρχίσουν πάλι τα "καίνε την Εύβοια για να βάλουν ανεμογεννήτριες". Όταν ήμουν φοιτητές, στο πρώτο πρόγραμμα για έρευνα πάνω στο ελληνικό αιολικό δυναμικό (μιλάμε για 30+ χρόνια πίσω) η περιοχή που έβγαινε πρώτη σε όλα τα μοντέλα ήταν η νοτια και ανατολική Εύβοια. Γι' αυτό δεν προλαβαίνουν τις φωτιές εκεί με τίποτα: φυσάει συνεχώς, γι' αυτό βάζουν τόσες ανεμογεννήτριες.
Εχουν αρχίσει και τα γράφουν από χρόνια.
Τους λέω συνέχεια ότι το αιολικό δυναμικό υπάρχει και οι Α/Γ μπαίνουν παντού.
Αρα πρέπει να ζητήσουμε τα ανταλλάγματα.
Εχουμε τα παραδείγματα της τηλεθέρμανσης στο παρελθόν.
Οπότε θέλουμε σχεδιασμό για τον αριθμό και την θέση των Α/Γ και μετά θέλουμε δρόμους και τσάμπα ρεύμα για όλη την επαρχία Καρυστίας, δηλαδή για τους Δήμους Κύμης - Αλιβερίου και Καρύστου.
Και τέλος να πληρώνουν ένα ταμείο το οποίο θα αναλαμβάνει την απόσυρση όσων Α/Γ δεν αντικαθίστανται μετά το τέλος της ζωής τους.
-
Μια μικρή πεζοπορία, μάλλον περίπατος ως το ξωκκλήσι του οικισμού, βλέπω έγιναν έργα κορμοδεσίας, περιφραξης και πλάτυνσης των κροκαλο-χωματοδρόμων στους νοτιους πρόποδες του Αυγου, σε ξεχασμένη απο θεό κι ανθρώπους περιοχή...
Μάλλον ετοιμαζομαστε για Ανεμογγενήτριες. -
Τι ακριβώς περιμένει ο Ερντογάν, και δεν κάνει επίθεση;
Πότε θα βρει καλύτερη ευκαιρία να «τελειώσει» αυτό το κωλοχανείο-failed state-τεράστιο parking suv, αν όχι τώρα;
Τι πράμα; το πάει λάου λάου ώστε να μην ρίξει ούτε σφαίρα από καραμπίνα;
Ναι έχει μια λογική... -
Δεν γίνεται να μπουν μέσα στα δάση, φιάλες ή δεξαμενές με επιβραδυντικό αφρό/υγρό που να σκάνε σε μεγάλη θερμοκρασία;
-
@bassstarlet said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Δεν γίνεται να μπουν μέσα στα δάση, φιάλες ή δεξαμενές με επιβραδυντικό αφρό/υγρό που να σκάνε σε μεγάλη θερμοκρασία;
Καλυτερα ναρκες να μην παταει κανεις μεσα .
Περα απ την πλακα , πριν μερικα χρονια στην Σουηδια που καιγοταν ολη για μερες σταματαγαν την φωτια με βληματα πυροβολικου .
Εδω μας εχουν τρελανει στα προστιμα στον καμπο που δεν υπαρχει δεντρο για δειγμα μην τυχον παρει καμμια καλαμια φωτια που θα σβησει σε ενα τεταρτο αφου καει , αντε να καψει καμμια 10αρια στρ δηλ το χωραφι τα υπολλειματα που ειναι και λιπασμα η σταχτη (εξ ου και η πρακτικη να καιγονται απο αρχαιοτατων χρονων ) και μεχρι πριν 5 χρονια επαιρνες αδεια και την εκαιγες .
Παμε στο αλλο τωρα , ειχα διαβασει αρθρο για τον απολογισμο χρονιας απο την πυροσβεστικη . Πανω απο τα 2/3 των πυρκαγιων προκαλειται απο την δεη , οπως και αυτη τωρα στην αττικη και πριν λιγες μερες στην ευβοια . Προστιμα πεφτουν στην δεη ;
Παει ο καιρος που προηγουταν ο εξηλεκτρισμος της χωρας και βαζαν κολονες οπου ναναι χωρις να ρωτησουν κανενα , αντι να αγοραζουν κωτσοβολους μηπως θα επρεπε να αρχισουν να αντικαθιστουν επικινδυνα δικτια , υπογειοποιησεις κτλ ; -
Βλέπω έναν χριστιανό να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά δίπλα στο σπίτι του…και έχει φυτέψει όπως είπε ο ίδιος γύρω γύρω πεύκα για ιδιωτικότητα κλπ. Ας έριχνε και ένα σπίρτο να τελειώσει η δουλειά….πόσοι άραγε από αυτούς έχουν ασφαλισμένα τα ακίνητα τους?
-
Ελπίζω να σβήσει σύντομα αλλά δεν το βλέπω! Ελπίζω @criuser και λοιποί φίλοι να μην κινδυνεύετε
-
Με 7-8 bf δύσκολο….
-
Μεγάλη καταστροφή.
Άλλη μια φορά.
Πολύ κρίμα.
Μιλάνε για εκκένωση στο πάτημα Χαλανδρίου. Που σημαίνει ότι μπαίνει στον αστικό ιστό σιγά σιγά.
Κουράγιο σε όλο τον κόσμο. -
Σε παλαιότερη κατάσταση, είχα αναρωτηθεί για σύστημα πυρόσβεσης σε σπίτι, και είχε πει κάποιος εδώ μέσα πως είχε βάλει αρκετά τέτοια.
Όλοι αυτοί με τις βιλάρες εκεί πέρα, δεν τους περίσσευαν για κάτι τέτοιο μάλλον ε; -
Σε παλαιότερη κατάσταση, είχα αναρωτηθεί για σύστημα πυρόσβεσης σε σπίτι, και είχε πει κάποιος εδώ μέσα πως είχε βάλει αρκετά τέτοια.
Όλοι αυτοί με τις βιλάρες εκεί πέρα, δεν τους περίσσευαν για κάτι τέτοιο μάλλον ε;Γιατί? Πιστεύεις ότι τα έχουν έστω ασφαλισμένα?
-
Μα υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν έστω και κατά 50%;
Δεν ξέρω, χώρια πως βρίσκονται σε επικίνδυνο μέρος.
Αν ήμουν ασφαλιστής, όλα αυτά θα τα είχε γράψει με πολύ μικρά γράμματα! -
Μα υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν έστω και κατά 50%;
Δεν ξέρω, χώρια πως βρίσκονται σε επικίνδυνο μέρος.
Αν ήμουν ασφαλιστής, όλα αυτά θα τα είχε γράψει με πολύ μικρά γράμματα!Δεν είμαι ασφαλιστής και δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θεωρώ όμως πως με το ανάλογο ασφάλιστρο θα μπορούσε να ασφαλιστεί κατοικία που βρίσκεται πλησίον δάσους. Από την άλλη, δεν είναι καλύτερο να πάρεις έστω το 50% αντί για τα 8000 της οικοσκευής που δίνει το κράτος? Εγώ πάντως που έχω την πλέον πλήρη ασφάλιση κατοικίας, ουδέποτε με ρώτησε κάποιος αν είμαι κοντά σε δάσος ή οτιδήποτε συναφές.
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;