-
Είπα με την νομική δυνατότητα που είχε. Να κάνει σύσταση ισχυρή.
Οτι κάνει και το 112.
Δηλαδή αν υπάρξουν οι συστάσεις, θα σου πει ο εργοδότης μετά γιατί δεν πήγες ?
Δεν το νομίζω.
-
@pgs said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@vagkirk said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@storm said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Οι εκλογές είναι σε ένα μήνα, ας βγάλουν αριστερούς και κομουνιστές περιφερειάρχες και δημάρχους για να τους τα φτιάξουν όλα.
Έτσι δεν είναι;
Όχι , δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά με το τουρλουμπουκι υποψηφίων που έχουν μαζέψει στους συνδιασμούς τους.
Για να καταλάβεις εγώ λόγω καλού μου φίλου που βάζει υποψήφιος και ο οποίος με βοήθησε να βάλω σε καλό προνηπιο τα μικρά θα ψηφίσω τον Χαρδαλια και τον θίασο του...
Είμαστε ραγιάδες και γραικυλοι και βάζω πρώτος τον εαυτόν μου μέσα.
Όχι φίλε, δεν είμαστε, είσαι.
Εγώ δεν έχω ζητήσει ρουσφέτι ποτέ ούτε ψήφισα ποτέ με κριτήριο "να βάλω σε καλό προνηπιο τα μικρά" ή κάτι παρόμοιο.
Εσύ είσαι αυτά που λες και βάζοντας μας όλους στο ίδιο καλάθι με σένα 'αυτοξεπλένεσαι' (νομίζεις).
Και με τον Πάγκαλο κάποιοι τα φάγανε αλλά δεν ήμασταν όλοι, λίγοι και εκλεκτοί ήταν οι συνδαιτημόνες του (άλλωστε αυτή είναι κι έννοια του 'φαγώματος', οι λίγοι τρώνε τα λεφτά των πολλών, αυτών που δεν συμμετέχουν. Αλλιώς τι σόι φάγωμα είν' αυτό...). Αλλά αυτόν (όπως κι εσένα) τον σύμφερε να μας το πασάρει με το 'όλοι'.
Είσαι λοιπόν, δεν είμαστε,Σαν δική μου αυτοκριτική είναι όσα γράφεις , δεν διαφωνώ με την ουσία , έχεις δίκιο οι συναλλαγές αυτές όσο και μικρές να είναι , είναι ντροπή το παραδέχομαι.
Και ο πρώτος πληθυντικός που λές - και όπως λέει και ο @storm συνεχώς- έχει αυτό το αυτοξέπλυμα που αναφέρεις δυστυχώς , αλλά προς κάποια υπεράσπιση μου ... «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» -
-
Τεράστια ποσότητα. Αυτό ειναι αθροιστικά βέβαια, αυτό που λένε είναι να μετράμε και ανά ώρα. Δηλαδή σε 1 ώρα τόσα mm νερό. Έτσι εξετάζεις υποτίθεται και την ικανότητα των καναλιών να εκβάλουν το νερό στη θάλασσα.
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Είπα με την νομική δυνατότητα που είχε. Να κάνει σύσταση ισχυρή.
Οτι κάνει και το 112.
Δηλαδή αν υπάρξουν οι συστάσεις, θα σου πει ο εργοδότης μετά γιατί δεν πήγες ?
Δεν το νομίζω.
Δηλαδή έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ο δήμος να μην κυκλοφορούν; Δεν ξέρω. Εαν δεν έβγαλε δεν νομίζω να είναι δυνατή δικαιολογία το "είπε ο δήμαρχος στο YouTube να μην κυκλοφορούμε"
-
@monman2 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
δεν ήθελαν να ανεβαίνουν σκαλιά
Όταν-και αν-αποκτήσεις κήλες, θα βλέπεις τα σκαλιά με μισό μάτι.
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Αλλά ο Μπέος είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο μέτρο που είχε την νομική δυνατότητα.
Συστάσεις έκανε (πάντα με την κάμερα να τον ακολουθεί..) πως μπορεί ένας δήμαρχος να απαγορεύσει την κυκλοφορία;
-
@bassstarlet said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@monman2 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
δεν ήθελαν να ανεβαίνουν σκαλιά
Όταν-και αν-αποκτήσεις κήλες, θα βλέπεις τα σκαλιά με μισό μάτι.
Ηλεκτρική ράμπα, εύκολη άνετη και φθηνή.
-
Ο πρωθυπουργός πρέπει να διαγράψει τον Αγοραστό από την Νέα Δημοκρατία και να τον αντικαταστήσει άμεσα στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Άν δεν το κάνει λυπάμαι ειλικρινά ως ψηφοφόρος του, αν γίνει και ψηφιστεί πάλι είναι καθαρά πρόβλημα Ελληνικού λαού, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε λαό και μετά πρωθυπουργό.
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Δηλαδή αν υπάρξουν οι συστάσεις, θα σου πει ο εργοδότης μετά γιατί δεν πήγες ?
Υπάρχει νομικό πλαίσιο και ο εργαζόμενος προστατεύεται αν απουσιάσει από την εργασία του λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί γίνονται αναφορά σε αυτά.
Στην Ελλάδα απουσιάζει εντελώς η ατομική ευθύνη. Μπορεί να έχει πλημμυρίσει ο τόπος όλος και ο άλλος να πάρει το SUV για να το δοκιμάσει στα νερά για να ανεβάσει βίντεο στο youtube.
Ότι και να γίνει στην Ελλάδα, αν δεν αλλάξει συνολικά η νοοτροπία τότε πάντα τα ίδια θα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς.
Αλλά αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει. Μόνο αν φύγουν όλοι οι πολίτες και έρθουν στη θέση τους άλλοι π.χ. από κάποια άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης.
Οι πολίτες της χώρας επιθυμούν και επιδιώκουν να ζουν με αυτό το στυλ χώρας.
-
Είπε το κράτος στον πολίτη, "η χώρα είναι σεισμογενής, θα σχεδιάζεις τα στατικά με υψηλούς συντελεστές ασφαλείας, αυτό φυσικά αυξάνει το κόστος κατασκευής, αλλά η ασφάλειά σου είναι σημαντική, είναι κάτι για το οποίο αξίζει και πρέπει να πληρώσεις".
Και το άκουσε το κράτος ο άνθρωπος, πλήρωσε και έφτιαξε ένα μικρό κτίριο και το έκανε γερό... Τόσο γερό που έχει ξεριζωθεί μαζί με τα θεμέλια, έχει πέσει στο πλάι και παρόλα αυτά δεν έχει σπάσει! Στέκεται υπό γωνία πλέον, σχεδόν ξαπλωμένο, αλλά παραμένει άθραυστο...
Και νομίζω ότι ακριβώς αυτή η εικόνα συμβολοποιεί και το πλέον παράδοξο σε όλο αυτό που έχουμε φτιάξει, σε αυτό τον μηχανισμό που παράγει αυτό που κάποιοι αποκαλούν αισιόδοξα "οικιστική ανάπτυξη" και κάποιοι άλλοι λιγότερο αισιόδοξοι το λένε απλά "δομημένο περιβάλλον".
Σε αυτό το μηχανισμό λοιπόν, το κράτος έχει φορτώσει με ευθύνες τον πολίτη στην μικροκλίμακα της ιδιοκτησίας του, τον έχει φορτώσει με νόμους και κανονισμούς, με συντελεστές ασφαλείας, με υψηλότερο κόστος κατασκευής, με αδειοδοτήσεις, ελέγχους, πιστοποιητικά, φόρους και ένα σωρό πράγματα (πολλά από τα οποία είναι βεβαίως αναγκαία).
Και αν κάνεις έστω τα μισά σωστά, και βασικά αν ο μηχανικός σχεδιάσει με βάση τους συντελεστές ασφαλείας (και θα το κάνει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς), το σπίτι σου θα μπορεί να γυρίσει τούμπα χωρίς να σπάσει... Σε αυτό το σημείο έχουμε φτάσει πλέον τεχνικά!
Από την άλλη, το ίδιο κράτος που βάζει αυτούς τους κανόνες στον ιδιώτη, τον μηχανικό κλπ, αυτό το φαινομενικά "αυστηρό" κράτος προς τον πολίτη, δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη για τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την προστασία, όχι της κατοικίας ως μεμονωμένη μονάδα, αλλά για το σύνολο των οικισμών και του περιβάλλοντος, φυσικού και δομημένου.
Είναι ακριβώς η λογική της ατομικής ευθύνης, την οποία βέβαια ο πολίτης μπορεί εύκολα να αγνοήσει, η οποία όμως ακόμα και όταν υπάρχει (όπως στη φωτογραφία) δεν είναι αρκετή, ακριβώς γιατί το κράτος δεν αναλαμβάνει ποτέ τη δική του ευθύνη. Απλά τη μεταθέτει στον πολίτη.
Αυτό είναι και μια απάντηση σε ένα ερώτημα που επανέρχεται κάθε φορά μετά από μεγάλες καταστροφές. Σου λένε "αφού έχουμε καταφέρει να έχουμε ασφαλείς κατασκευές για τους σεισμούς, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με τις φωτιές και τις πλημμύρες;". Δεν μπορούμε γιατί ενώ για το σεισμό ο καθένας σχεδιάζει και κατασκευάζει τη δική του κατοικία και για τη δική του ασφάλεια, για τις πλημμύρες και τίς φωτιές πρέπει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί για την ασφάλεια όλων. Και επειδή για να συμβεί αυτό χρειάζεται το κράτος να αποκτήσει ισχυρότερο ρόλο μέσα στον μηχανισμό παραγωγής της "οικιστικής ανάπτυξης", δηλαδή να την κατευθύνει ή και να την περιορίσει, αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να γίνει!
Και αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πιο πιθανό να δούμε στο μέλλον έναν νέο οικοδομικό κανονισμό που θα επιβάλλει τα κτίρια να στέκονται πάνω σε πλωτήρες (για να μπορούν να επιπλέουν αν βρέξει πολύ) και να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά με πανάκριβα πυράντοχα υλικά (για να μην καίγονται), παρά να πάρουμε την ατομική ευθύνη, και το ατομικό κόστος, και να τα κάνουμε συλλογική ευθύνη και πραγματικό σχεδιασμό (χωροταξικό, πολεοδομικό, αστικό).
Η τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό είναι ότι η κυβέρνηση που έπαιξε τα πολιτικά της ρέστα στις φυσικές καταστροφές και μέσω του τσουναμολόγου κου Συνολάκη μας έλεγε για "εξομοιώσεις" πυρκαγιών κλπ, αφού απέτυχε με τις φωτιές δεν τα κατάφερε ούτε με τις πλημμύρες... Με τη διαφορά όμως ότι ενώ η πυρκαγιά είναι ένα φαινόμενο πολυπαραμετρικό και δεν μπορείς να βασίσεις την πρόληψη σε "εξομοιώσεις, για τις πλημμύρες μπορείς να κάνεις εξομοιώσεις με βάση το ανάγλυφο και τις λεκάνες απορροής και να προβλέψεις ποιες περιοχές κινδυνεύουν και τί αντιπλημμυρικά έργα χρειάζονται. Είχαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τα κάνουν, τώρα έχουν άλλα τέσσερα.
Καλό κουράγιο στους ανθρώπους που υποφέρουν. -
Εντάξει σχόλιο λογικής κορμοράνων στον Βοτανικό...
Αριστερής λογικής που νομίζει ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και του λείπει.
Γιατί δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός ?
Τα σχέδια πόλης ποιος τα κάνει ?
Το κράτος δεν ορίζει το που και πως θα χτίσεις ?
Εκτός αν μιλάμε για εκτός σχεδίου περιοχές, που εκεί όντως δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.
Αλλά όπως σωστά του είπε και κάποιος άλλος στο σχόλιο του, σωστά το έχτισε, στο σημείο που το έχτισε, έκανε γεωτεχνική μελέτη ?
Μήπως ήταν στα πρανή του ποταμού και ας είχε "οικόπεδο" εκεί, δεν έπρεπε να χτίσει ?
Γιατί έχουμε δει πολλά δίπλα σε ρέματα, ή πάνω στην άμμο.
Είχε προχτές μια φωτό στην Αγριά η Ναυτεμπορική που υπήρχαν κτίσματα στις εκβολές του ποταμού πάνω στην άμμο.
Αντίστοιχα είχαμε και στο Λευκαντί στις εκβολές του Λήλαντα.
Αστοχο εντελώς το σχόλιο του τύπου για τον κεντρικό σχεδιασμό που είναι εδώ υπαρκτός ενωμένος δυνατός...
Σαν το πασοκ...
-
Πάντως ανέφεραν καθηγητές πως έσπασαν τα αναχώματα.
Τα αναχώματα είχαν σπάσει και στον Ιανό κα είχαν πει ότι θα τα ενισχύσουν με μπετόν. Από τότε δεν έκανα απολύτως τιποτα. Τελικά απλά τα έφτιαξαν με χώμα!!!!
Είπαν για παράδειγμα σε ένα μέρος που βούλιαξε ότι στον Ιανό είχε σπάσει το τοπικό ανάχωμα κατά 20 μέτρα και τώρα συνολικά πάνω από 200 Μ!
Εδώ λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρα ευθύνη του κράτους, μέσω της περιφέρειας
Το αν θα είχε σταματήσει η πλημμύρα, μάλλον θα ήταν δύσκολο, αλλά θα είχε περιοριστεί αισθητά και η στάθμη της. Τώρα φοβούνται για άλλα αναχώματα τα οποία πάλι είναι από χώμα σε κάποια σημεία.
Δεν τελείωσε η περιπέτεια τους
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Είπα με την νομική δυνατότητα που είχε. Να κάνει σύσταση ισχυρή.
Οτι κάνει και το 112.
Δηλαδή αν υπάρξουν οι συστάσεις, θα σου πει ο εργοδότης μετά γιατί δεν πήγες ?
Δεν το νομίζω.
Τα @@ του τα δύο έκανε ο Μπεος.
Μύνημα Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στάλθηκε στις 10:40 το πρωί.(Έσβησα και το screenshot, και θα εμφανιστεί κάνας κλώνος Νεοδημοκράτικος να ζητάει πηγές)
Τα γενικά που γράφει ο Κρούζερ σωστά είναι, αλλά οι τεχνίτες και συνεργάτες του, κοιτάζουν το ΜΕΤΕΟ κάθε πρωί κι αποφασίζουν ΑΝ θα πάνε στη δουλειά ή όχι;
Σε Βιομηχανία έχει εργαστεί κανείς σας;
Όχι σε οικογενειακή βιοτεχνία που μεγαλοπιάστηκε, σε Βιομηχανία συνεχούς παραγωγής.
Πηγαίνουν ή όχι οι βάρδιες και οι ημερήσιοι, ανάλογα το δελτίο καιρού; -
Αυτό! Σκέψου να πεις πως είπε ο δήμαρχος σε πρωινή εκπομπή να μην κυκλοφορούμε, κλείστε τη παραγωγή!!!! Αχαχουχα!
Είτε βγαίνει γενική ανακοίνωση για όλους με αναφορά σε αποζημιώσεις είτε ο καθένας παίρνει το ρίσκο της εργασίας του στο να μην παρουσιαστεί και δη σε σημαντικά πόστα. -
-
Μλκια που δεν είχαν εφαρμόσει τους πλωτήρες.
Μάλλον θα ήταν απορροφημενοι με τους πανηγυρισμους για την επενδυτική βαθμίδα και ξεχάστηκαν, γιατί αποκλείεται να έβλεπαν μπάλα την εθνική μετά το πρώτο ημίχρονο.Τέλος πάντων, κάποια στιγμή θα τη πάρουμε τη πόλη με τους μΠατριωτες να μας πηγαίνουν σταθερά μπροστά κι ύστερα αυτά τα ελικόπτερα θα μας είναι πιο άχρηστα κι από περισσευάμενες ΜΕΘ...
-
Οι ίδιοι μάπες που θυμάμαι ως φαντάρος. Πρόοδος μηδέν. Μια χώρα σε απόλυτη διάλυση τύπε. Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
-
@argyn said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
Αναφέρεσαι στα νέα παιδιά που μέχρι πριν μερικές μέρες έκαναν ουρές για τα νησιά των Κυκλάδων μέσα στην τρελή χαρά και στα πανηγύρια;
Με τα smartphones ανά χείρας για να αποθανατίζουν τις ξέφρενες στιγμές;
Σε άλλη χώρα ζω εγώ; Μάλλον ναι.
-
Και τι να κάνουν; να μην κάνουν διακοπές;
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;