-
Πως μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ανακοπή ή εγκεφαλικό.
Τρέχω από το πρωί για την δουλειά. Και ξαφνικά μου έρχεται το αυτοματοποιημένο SMS της ΔΕΗ για την έκδοση λογαριασμού.
Κάθε μήνα πληρώνω περίπου 70euro και αραιά και που 100euro στον εκκαθαριστικό.Και ανοίγω το SMS και διαβάζω ότι εκδόθηκε ο λογαριασμός Δεκεμβρίου με ποσό πληρωμής 955euro με επιδότηση κράτους 39euro.
Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε;
Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;μηπως ειχαν καιρο να περασουν να μετρησουν;
Επίσης τσέκαρε αν σου κλέβουν ρεύμα!
-
Αυτά είναι. Δουλειά δεν είχα, δουλειά βρήκα...
Μου αρέσει που δεν άναβα και το αερόθερμο για να κάνω οικονομία...
-
Αν είναι λάθος ένδειξη, πρέπει να μιλήσεις με ΔΕΔΔΗΕ να τη διορθώσει και να τη στείλει στη ΔΕΗ.
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Αν είναι λάθος ένδειξη, πρέπει να μιλήσεις με ΔΕΔΔΗΕ να τη διορθώσει και να τη στείλει στη ΔΕΗ.
πολυ σωστη ιδεα! Τσκεκαρε στον λογαριασμο σου την ενδειξη που σου εχουν γραψει και δες αν ανταποκρινεται στην ενδειξη που βλεπεις εσυ στον μετρητη σου. Σε παλιους μετρητες με δεικτες σαν ρολογιου, γινεται ευκολα λαθος
-
Όλα θα τα κάνω, αρκεί να επιστρέψω κάποια στιγμή στο τόπο του εγκλήματος.
Να δω τι άλλο θα σκάσει...
-
Εντάξει, πραγματικά έχω λαλήσει. Όλα πάνε στραβά.
Λάθος καταμέτρηση; Μάλλον. Με χρέωσαν 3000 ΚWh παραπάνω.
Η κατάμετρηση στον λογαριασμό γράφει 17750 ενώ το ρολόι που το κοίταξα πριν λίγο γράφει 14880. Μάλλον ο τύπος που ήρθε και έκανε καταμέτρηση αντί να γράψει 14750 πήγε και έγραψε 17750. Η προηγούμενη καταμέτρηση του Οκτωβρίου ήταν 13830.
Χάος. Τώρα ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ και άντε να βγάλω άκρη. Χάος.
-
Απλά είναι αστείο να πιστεύουμε ότι θα πέρνανε για καταμέτρηση από ΟΛΑ τα ρολόγια ΚΆΘΕ μήνα, όπως μας λένε οι ιθύνοντες.
Θα γράφουν απ το μυαλό τους κατ εκτίμηση ο,τι νομίζουν οι εργολάβοι καταμέτρησης, κι ας περάσουν για σωστή μέτρηση μια φορά το 6μηνο.Κάπου διάβαζα ότι θα χρεώνουν στο περίπου τα ίδια με τον περσινό μήνα...
-
εγώ κάθε μήνα δίνω μέτρηση μέσω του site τους.
έχω μηνιαίο λογαριασμό στην ΔΕΗ. -
@piliourits said in Περί ΔΕΗ:
Απλά είναι αστείο να πιστεύουμε ότι θα πέρνανε για καταμέτρηση από ΟΛΑ τα ρολόγια ΚΆΘΕ μήνα, όπως μας λένε οι ιθύνοντες.
Θα γράφουν απ το μυαλό τους κατ εκτίμηση ο,τι νομίζουν οι εργολάβοι καταμέτρησης, κι ας περάσουν για σωστή μέτρηση μια φορά το 6μηνο.Κάπου διάβαζα ότι θα χρεώνουν στο περίπου τα ίδια με τον περσινό μήνα...
δεν ισχυει αυτο. Δεν δινουν απο το μυαλο τους καταμετρηση, απλα δεν περνουν παντα οταν ειναι προγραμματισμενο να περασουν, Στην περιπτωση του storm εγινε λαθος στην καταμετρηση. Δεν ειναι ουτεο πρωτος ουτε ο τελευταιος. Με ενα τηλεφωνο στη δεη πιστευω θα βγει ακρη. Θα στειλουν παλι καποιον να μετρησει ειτε θα τους πει αυτος την μετρηση και στην επομενη γυρα αυτου που περναει και μετραει, θα φανει οτι τους ελεγε την αληθεια.
Σοκ ναι, αλλα δεν ειναι τραγικη η κατασταση απο τη στιγμη που βρεθηκε το λαθος. -
-
Το λάθος δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Θα πρέπει να περάσει από ΔΕΔΔΗΕ κάποιος για νέα καταμέτρηση. Θεωρητικά άνοιξαν ticket για νέα καταμέτρηση κάποια στιγμή και λένε ότι πράγματι έγινε καταμέτρηση.
Η ΔΕΗ; Άλλο πανηγύρι.
Αυτοί λένε ότι ισχύει ότι λέει ο λογαριασμός και για τις μετρήσεις "φταίει" ο ΔΕΔΔΗΕ.
Οπότε λένε ότι είτε θα πληρωθεί (με ή χωρίς διακανονισμό) ή δεν θα πληρωθεί μέχρι να βγει διορθωτικός λογαριασμός.
Αν όμως δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, τότε αμέσως τοκίζεται (κάτι άκουσα για 17% ;; ).
Προτείνουν να μην πληρωθεί και να "εύχομαι" να έχει βγει διορθωτικός μέχρι την λήξη πληρωμής. Και να πιέζω εγώ καθημερινά και τηλεφωνικά την ΔΕΔΔΗΕ να επισπεύσει την διαδικασία.Κανένας δεν δίνει άμεση λύση και εγώ σκέφτομαι ότι με αυτές τις πρακτικές μάλλον θα υπάρχουν πολλοί ανυποψίαστοι που πληρώνουν ότι να'ναι.
-
@piliourits said in Περί ΔΕΗ:
εγώ κάθε μήνα δίνω μέτρηση μέσω του site τους.
έχω μηνιαίο λογαριασμό στην ΔΕΗ.Και εγώ.
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα συνεχίσει.
(Ή το γύρισα πάλι δίμηνο γιατί είχα βαρεθεί να γράφω...)κάπου άκουσα στο ράδιο ότι όλα τώρα με τα χρώματα θα γίνουν μηνιαία.
-
Το λάθος δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Θα πρέπει να περάσει από ΔΕΔΔΗΕ κάποιος για νέα καταμέτρηση. Θεωρητικά άνοιξαν ticket για νέα καταμέτρηση κάποια στιγμή και λένε ότι πράγματι έγινε καταμέτρηση.
Η ΔΕΗ; Άλλο πανηγύρι.
Αυτοί λένε ότι ισχύει ότι λέει ο λογαριασμός και για τις μετρήσεις "φταίει" ο ΔΕΔΔΗΕ.
Οπότε λένε ότι είτε θα πληρωθεί (με ή χωρίς διακανονισμό) ή δεν θα πληρωθεί μέχρι να βγει διορθωτικός λογαριασμός.
Αν όμως δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, τότε αμέσως τοκίζεται (κάτι άκουσα για 17% ;; ).
Προτείνουν να μην πληρωθεί και να "εύχομαι" να έχει βγει διορθωτικός μέχρι την λήξη πληρωμής. Και να πιέζω εγώ καθημερινά και τηλεφωνικά την ΔΕΔΔΗΕ να επισπεύσει την διαδικασία.Κανένας δεν δίνει άμεση λύση και εγώ σκέφτομαι ότι με αυτές τις πρακτικές μάλλον θα υπάρχουν πολλοί ανυποψίαστοι που πληρώνουν ότι να'ναι.
στην απολυτως χειροτερη περιπτωση, πριν ληξει ο λογαριασμος, ζητα διακανονισμο να δωσεις κανενα 50αρικο και οταν βγει ο σωστος λογαριασμος, πληρωνεις το υπολοιπο ποσο.
-
στην απολυτως χειροτερη περιπτωση, πριν ληξει ο λογαριασμος, ζητα διακανονισμο να δωσεις κανενα 50αρικο και οταν βγει ο σωστος λογαριασμος, πληρωνεις το υπολοιπο ποσο.
Αυτό που λες καλέ μου φίλε, ο τύπος στην ΔΕΗ ούτε μπήκε καν στην διαδικασία να μου το πει.
Μου έλεγε για διακανονισμό και θεωρούσε ότι είναι μία γνωστή διαδικασία που θα έπρεπε να την ξέρω.
Οπότε καλά που μου το είπες γιατί εγώ θα πλήρωνα το χιλιάρικο σε δόσεις μέσω win banking.
-
παλούκωμα θέλει ο τάγαρος ο υπάλληλος που καταγράφει ο άχρηστος ούτε για αυτό δεν κάνει....
-
Είναι τυπική διαδικασία σε λάθος μετρήσεις.
Γι'αυτό βάζεις κάθε μήνα ή έστω πριν την καταμέτρηση του δεδδηε την τετραμηνιαία μόνος σου.
Ιδανικά μέσω του παρόχου.Αγγαρεία, μέχρι να βγουν οι ψηφιακοί.
-
-
-
Και νομίζω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πληρώνεται μέσω των λογαριασμών για τις καταμετρήσεις.
-
Βγάλε μια φωτογραφία που να φαίνεται καθαρά αριθμός παροχής - αριθμός ρολογιού και μέτρηση και στείλε την στη ΔΕΗ. Μπορεί και να δεχτούν να κάνουν τη διόρθωση.
Περί ΔΕΗ