-
Ο πωλητής, όσες φορές και αν μιλήσαμε, δεν μου ανέφερε ποτέ τίποτα περί εξόφλησης πριν από τον εκτελωνισμό.
Και το θέμα δεν είναι αν θα χάσω τα χρήματά μου, όπως έγραψε κάποιο μέλος πιο πάνω, αλλά τι θα συμβεί αν υπάρχει θέμα με το αμάξι, π.χ. λάθος στον εξοπλισμό, κ.λπ.
-
Σπανιο αλλα θα παρεις καποια εκπτωση. Εχει σημασια να μην υπογραψεις στην παραλαβη γιατι τοτε αποδεχεσαι το αμαξι οπως ειναι. Απο την στιγμη που η αδεια ειναι στο ονομα του αγοραστη υπαρχει σχετικο δεσιμο αρα και να μην το εξοφλησεις δεν κερδιζεις τιποτα (γιατι θα χασεις την προκαταβολη για αρχη).
-
Ο χρήστης so was Red έγραψε:
Ο πωλητής, όσες φορές και αν μιλήσαμε, δεν μου ανέφερε ποτέ τίποτα περί εξόφλησης πριν από τον εκτελωνισμό.Και το θέμα δεν είναι αν θα χάσω τα χρήματά μου, όπως έγραψε κάποιο μέλος πιο πάνω, αλλά τι θα συμβεί αν υπάρχει θέμα με το αμάξι, π.χ. λάθος στον εξοπλισμό, κ.λπ.
μπες στο BMW vin decoder για να δεις τον εξοπλισμο του αμαξιου σου με το VIN που σου εδωσε ο πωλητης...
-
Ευχαριστώ wantone, και όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.
Ο vin decoder δείχνει ότι το αμάξι έχει τον εξοπλισμό που παραγγέλθηκε. -
Εμένα πάντως η Σιτροέν και η Ωμέγα Ελλάς τις δύσκολες ημέρες του 2012 (Μάιο πριν από εκλογές) έκαναν όλη την διαδικασία οι άνθρωποι , δηλαδή εκτελώνισαν , μεταβίβασαν αμάξι στο όνομα μου και όλα αυτά με μια προκαταβολή 1500 ευρώ μέχρι την ημέρα που είδα το αμάξι και το παρέλαβα . Μαζί με το γεγονός ότι μου πούλησαν ένα εξαιρετικό αμάξι τους ξανακάνει πρώτη επιλογή όταν ξαναγοράσω αμάξι . Μια επιλογή αυτοκινήτου δεν είναι μόνο το αμάξι αλλά όλη η συναλλαγή . Να τονίσω εδώ ότι άλλη εταιρία κατά παρόμοια συναλλαγή για αμάξι το 2015 , απαίτησε όλο το ποσό για να μεταβιβάσει .....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην εξοφλείτε το αμάξι πριν το παραλάβετε!
Η ιστορία μου δεν διαφέρει και πολύ από όσους έπραξαν το ίδιο λάθος.
Παρήγγειλα ένα corsa από γνωστή αντιπροσωπία που βρίσκεται απέναντι από “καποιο ραδιομέγαρο που έκλεισε η ΝΔ και ξανάνοιξε ο Συριζα”.
Με εξυπηρέτησε ο κ. Γ***γος Κ__ρής. Μια μέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως το αμάξι που παρήγγειλα ήρθε και πως πρέπει να το εξοφλήσω για να το παραλάβω. Αφελώς εγώ το εξόφλησα αμέσως (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ)! Από εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν και έπρεπε να τον κυνηγάω ακόμα και για την έκδοση των αποδείξεων. Συνεχείς καθυστερήσεις και δικαιολογίες, η μία πιο γελοία από την άλλη. Σήμερα πήγα αιφνίδια στην αντιπροσωπεία και το αυτοκίνητο που παρήγγειλα ήταν εκεί και χρησιμοποιούνταν σαν έκθεμα! Με απλά λόγια οι κύριοι εκτελώνισαν το αυτοκίνητό μου με τα χρήματά μου και το χρησιμοποιούν όλον αυτόν τον καιρό σαν display car εν μέσω covid χωρίς φυσικά κανένα προστατευτικό στο τιμόνι/λεβιέ , έχοντας με να περιμένω σαν κορόιδο 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ, χωρίς να προχωρούν σε έκδοση άδειας κυκλοφορίας. -
@progastor said in Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?:
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην εξοφλείτε το αμάξι πριν το παραλάβετε!
Εντελώς αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά τους πράγματι.
Ωστόσο, υπάρχει καμία εταιρεία που να παραδίδει αμάξι πριν αυτό εξοφληθεί πλήρως? -
@polistas said in Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?:
Ωστόσο, υπάρχει καμία εταιρεία που να παραδίδει αμάξι πριν αυτό εξοφληθεί πλήρως?
ΜΟΝΟ εαν σε ξέρουν. Εμένα μου έχει συμβεί 2-3 φορές, αλλά συνήθως ζητάνε εξόφληση από πριν. Και αυτό συναίβενε τις καλές εποχές, πλέον με την ρευστότητα όπως είναι, 99% ζητάνε εξόφληση από πριν.
-
Καταλαβα για ποια αντιπροσωπεια μιλας και η αληθεια ειναι οτι ειναι παγια τακτικη τους. Το εχω αντιμετωπισει και εγω στο παρελθον οταν ψωνισα απο αυτους.
Το δελεαρ ειναι η πολυ καλη τιμη που κανουν στα αυτοκινητα, στην δικη μου περιπτωση ηταν περιπου 1200 ευρω κατω απο αλλους αντιπροσωπους. Ωστοσο οταν ηρθε η στιγμη να συμφωνησουμε τα οικονομικα απαιτησαν ολο το ποσο μπροστα.
Το αμαξι ειχε ενα 3μηνο (που τελικα εγινε 4μηνο παραδοσης). Φυσικα δεν δεχτηκα, δεν υπηρχε περιπτωση να ρισκαρω ενα μεγαλο ποσο χωρις καποιο αντικρυσμα στα χερια μου. Με λιγη πιεση παραπανω (και σαν μεγαλη χαρη μου το παρουσιασαν, μπλεχτηκαν οικονομικοι διευθυντες κτλ) εδωσα ενα καπαρο 500 ευρω και οταν ηρθε το αυτοκινητο και το ειδα στο υπογειο τους, τους εξοφλησα και μετα απο 5 μερες το πηρα
Δεν μου αρεσε αυτη η αντιμετωπιση καθως αλλοι αντιπροσωποι της ιδιας μαρκας δεν ζητησαν πληρη προεξοφληση. Δεν θα τους προτιμησω ξανα.
Σαν αγοραστης εχεις την δυναμη, μην τους εκχωρεις εξουσια που δεν εχουν. Γιατι να εχεις εσυ το αγχος των χρηματων σου?
Ασε να εχουν αυτοι την πιεση της πωλησηςΥΓ να σημειωσω εδω οτι σε αλλη προσφατη αγορα μου, η αντιπροσωπεια ακολουθησε την γνωστη πεπατημενη δλδ καπαρο-εξοφληση του αυτοκινητου με την αφιξη του στον Πειραια-παραλαβη μετα απο μερικες ημερες
-
Να πω και γω για την ασχημη εμπειρια με την εταιρια FMS RETAIL στο Περιστερι(Kia) που ειχα πολυ προσφατα..Πηγα στης 18/5/23 και μετα απο συζητηση και ψαξιμο στο συστημα τους βρεθηκε ενα Kia Stonic που επιθυμουσα στο συγκεκριμενο χρωμα οχι σε χειροκινητο κιβωτιο αλλα σε αυτοματο κιβωτιο.Συμφωνησα και μου ειπαν οτι το εν λογω αυτοκινητο ειναι ηδη εδω στο τελωνειο και μεσα στις επομενες 20 μερες θα εχει εκτελωνιστει και θα το παραλαβω μονο που θα πρεπει να γινει αμεσα η
πληρωμη ολοκληρου του αυτοκινητου.Πραγματι την επομενη μερα κατεθεσα στον λογαριασμο τους ΟΛΟ το ποσο της αξιας του αυτοκινητου.Οταν πλησιαζαν οι μερες για να το παραλαβω πηρα με δικη μου πρωτοβουλια τηλεφωνο και με ενημερωσαν οτι εχει γινει λαθος τοτε(18/5) και οτι το αυτοκινητο θα ερθει στης 22/6 και μετα απο τον εκτελωνισμο θα το εχω μεχρι της 10/7.Το τι ακολουθησε δεν περιγραφετε,ζητησα να μου στειλουν επισημα ενα email που θα επιβεβαιωνουν αυτα περι 22/6 και 10/7...... -
οκ καταλαβαίνω την απογοήτευση αλλα η καθυστέρηση τελικά ειναι 1 μηνα επιπλέον καταλαβαίνω.
φαντασου οτι εχω γνωστο που του ειπαν Puma σε 8 μήνες και το πήρε σε 14. Ναι ειχε δωσει μόνο 3.000 μέχρι το 13ο μηνα που το εξοφλησε,
-
Ζητάς να σου βρούν όχημα αντικατάστασης για ένα μήνα...
-
Σου ζήτησαν πληρωμή όλου του ποσού για να το έχεις σχετικά άμεσα κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε και πρακτικά αθέτησαν τη συμφωνία τους. Η μέση λύση είναι όπως ειπώθηκε να σου δώσουν ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης ή πχ να σου κάνουν κάποια service δώρο.
-
Εγώ να πω απλά ζήτησα με mail επιβεβαίωση για τη μέρα που θα έφτανε τελωνείο, όταν μου ζήτησαν εξόφληση.
Τώρα στη περίπτωση του φίλου, έκαναν λάθος? Άργησε κάτι άλλο? Βγάλε άκρη. -
@antonakis said in Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?:
Εγώ να πω απλά ζήτησα με mail επιβεβαίωση για τη μέρα που θα έφτανε τελωνείο, όταν μου ζήτησαν εξόφληση.
Και αν αργησουν ενα μηνα σε σχεση με αυτο που γραφουν στο email, τι θα κανεις? Αγωγη ? Δεν θα βγαλεις ακρη, ασε που θα τραβηξει καιρο. Ταλαιπωρια ειναι δυστυχως κι αυτο
-
Δε κανείς αγωγή. Ζητάς επιστροφή και ας πάει στον επόμενο.
-
Οκ αλλά κι εσυ χαμενος θα βγεις . Λες και αλλου θα σου φερουν πιο γρηγορα......
-
με το να ακυρώσεις την παραγγελία τους κάνεις χάρη γιατί θα το δώσουν ετοιμοπαράδοτο στον επόμενο και θα τους πει κι ευχαριστώ
εγώ θα πρότεινα προσπάθησε να τους πρήξεις όσο μπορείς περισσότερο να κερδίσεις κάτι από το δικό τους λάθος
ό,τι καταφέρεις, έστω και κανένα αξεσουάρ ή καμιά έκτπωση σε σέρβις , οτιδήποτε
-
@atrias said in Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?:
οτιδήποτε
Γειά σας ! επαναφέρω αυτό το thread γιατι αντιμετωπίζω προβλημα με την παραδωση του αυτοκινήτου μου απο παραγγελία που εχει γινει εδω και 15 μηνες. Το αυτοκίνητο αναμενόταν στο τέλος ιουνίου (υποτιθέμενη άφιξη στο τελωνειο στις 7 ιουνίου). Έκτοτε η πάμε απο βδομάδα σε βδομάδα, καθε φορά μου λέγανε οτι το αυτοκίνητο έρχεται στο τελος της επομενης. Μέσα του μήνα μου ζήτησαν να εξοφλήσω το αυτοκίνητο ωστε να εκτελωνιστεί, και με την προυπόθεση ότι θα παραλάβω το αυτοκίνητο μεσα στις επομενες 7-10 μερες. Μην έχοντας προηγούμενη εμπειρία εξόφλησα το ποσό αλλα το αμάξι άφαντο. Της πήρα λοιπόν την προηγούμενη δευτερα και με διαβεβαίωσαν ότι το αμάξι έχει φτασει, και έχουν γινει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση πινακίδων/αδειας κυκλοφορία, και ειναι πλεον καθαρά θεμα καθυστέρησης απο το μηχανολογικό , περιμένουμε λοιπόν τις πινακίδες απο μέρα σε μέρα, αλλα άγνωστο παρόλα αυτά ποτε θα εκδοθούν. όμως την επομένη ζήτησα την ημερομηνία κατάθεσης της αιτησης ωστε να τρεξω μόνος μου διαδικασία και τότε μου ξεφούρνισαν ότι δεν εχουν κανει καμια αίτηση διότι ειναι ελλειπή τα έγγραφα εκτελωνισμού, τα οποία αναμένονται κλασσικά απο μέρα σε μέρα. Ακόμα χειρότερα το μηχανολογικό κλέινει τον αυγουστο οποτε στην καλύτερη περίπτωση το αμάξι να το παρω απο σεπτέμβρη και αν.
Εξυπακούεται οτι δεν πιστευω ότι εφυγε το αμαξι απο το τελωνείο με ελλειπή δικαιολογητικά αλλα το θέμα ότι έχω εξοφλήσει όλη την αξία και δεν έχω καμία δεσμευση για το ποτε και αν θα παρω το αμαξι.
Κατ αρχήν είναι νόμιμο ενω εχουν παρει τα χρηματα μου να μην παραδίδουν ασχετα για ποιο λογο ? και να τα χαρτια ειναι ελλειπη για τον επομενο ενα χρονο θα μεινω χωρις αυτοκίνητο αλλα με τα λεφτα στο λογαρισμο τους? Αν δεν βγαινει ακρη μπορω να ανακτήσω τα χρηματα μου?
Ευχαριστώ για την οποια βοήθεια/κατατόπιση.
-
Το αμάξι που είναι? Γιατί δεν στο δείχνουν?
Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?