-
@dettol said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
@limited_one said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Κωδικό μητρώου εφορίας
χαθηκα. Το αφμ δεν τους αρκει;
Όχι, θέλουν τους κωδικούς μητρώου ώστε να γνωρίζουν σε ποιο υποκατάστημα μιας επιχείρησης θα παραδίδεται το εμπόρευμα.
Υποθέτω οτι κάποια στιγμή δεν θα επιτρέπουν την συνολική υποβολή δήλωσης ΦΠΑ αλλά θα είναι υποχρεωτικά ανα υποκατάστημα. -
@dettol said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Κωδικό μητρώου εφορίας
χαθηκα. Το αφμ δεν τους αρκει;
Όχι, θέλουν τους κωδικούς μητρώου ώστε να γνωρίζουν σε ποιο υποκατάστημα μιας επιχείρησης θα παραδίδεται το εμπόρευμα.
Υποθέτω οτι κάποια στιγμή δεν θα επιτρέπουν την συνολική υποβολή δήλωσης ΦΠΑ αλλά θα είναι υποχρεωτικά ανα υποκατάστημα.οκ, νομιζω καταλαβα. Ευτυχως δεν με αφορουν τετοια θεματα
-
Ερώτημα για τους συναδέλφους λογιστές του φόρουμ γιατί περιέργως δεν μου έχει τύχει ποτέ ως τώρα.
Τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις πως έρχονται στο Ε1 και Ε2 ;
Παλιότερα θυμάμαι κάποιοι απλά μου έδιναν τα ποσά που αφορούσαν το προηγούμενο έτος και τα περνουσα σε μια σχετική στήλη στο Ε2.
Δεν μιλάω για έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά για εκμετάλλευση έως 2 ακίνητα.
Δηλαδή ο ιδιοκτήτης εγγραφεί το ακίνητο στο σχετικό μητρώο της ΑΑΔΕ , παίρνει αριθμό μητρώου και μετά το ανεβάζει στις γνωστές πλατφόρμες.
Αυτές του αποδίδουν μετά το έσοδο του μείον την προμήθεια τους , μείον το τέλος κλιματικής αλλαγής για κάθε διανυκτέρευση (αλήθεια κάνουν αυτές δήλωση και απόδοση του στο κράτος και όχι ο ιδιοκτήτης; )
Το καθαρό ας πούμε έσοδο το οποίο πρέπει να πάει και να φορολογηθεί ως εισόδημα από ακίνητα με 15% (έως τα 12.000€) πως έρχεται στην δήλωση;
Κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα κλπ ο ιδιοκτήτης ανεβάζει στοιχεία των διανυκτερεύσεων σε κάποια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και αυτή ενημερώνει από πίσω το Ε2 ;
Ή έρχονται τα στοιχεία με τα έσοδα κατευθείαν από τις πλατφόρμες στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη σε σχετικό κωδικό του Ε1 η Ε2 ;
-
@vagkirk said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Ερώτημα για τους συναδέλφους λογιστές του φόρουμ γιατί περιέργως δεν μου έχει τύχει ποτέ ως τώρα.
Τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις πως έρχονται στο Ε1 και Ε2 ;
Δεν ανεβάζει στην ααδε ο ιδιοκτήτης την κράτηση; Μήπως τα συμπληρώνει αυτόματα από εκεί;
Παλιότερα θυμάμαι κάποιοι απλά μου έδιναν τα ποσά που αφορούσαν το προηγούμενο έτος και τα περνουσα σε μια σχετική στήλη στο Ε2.
Δεν μιλάω για έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά για εκμετάλλευση έως 2 ακίνητα.
Δηλαδή ο ιδιοκτήτης εγγραφεί το ακίνητο στο σχετικό μητρώο της ΑΑΔΕ , παίρνει αριθμό μητρώου και μετά το ανεβάζει στις γνωστές πλατφόρμες.
Ναι λογικά παίρνει πρώτα αριθμό μητρώου για το ακίνητο και μετά το δηλώνει στο myααδε διότι εάν γίνει είσπραξη από τις πλατφόρμες χωρίς μητρώο θα σημαίνει καμπάνα
Αυτές του αποδίδουν μετά το έσοδο του μείον την προμήθεια τους , μείον το τέλος κλιματικής αλλαγής για κάθε διανυκτέρευση (αλήθεια κάνουν αυτές δήλωση και απόδοση του στο κράτος και όχι ο ιδιοκτήτης; )
Μικτό γράφεται αλλά από ότι κατάλαβα αυτές αποδίδουν μείον όσα λες! Όχι απλώς πληροφορίες δίνουν!
Το καθαρό ας πούμε έσοδο το οποίο πρέπει να πάει και να φορολογηθεί ως εισόδημα από ακίνητα με 15% (έως τα 12.000€) πως έρχεται στην δήλωση;
Μάλλον αυτόματα.
Κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα κλπ ο ιδιοκτήτης ανεβάζει στοιχεία των διανυκτερεύσεων σε κάποια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και αυτή ενημερώνει από πίσω το Ε2 ;
Έχω την αίσθηση δεν είμαι σίγουρος πως η ααδε ενημερώνει ανά κράτηση τα δύο σχετικά έντυπα!
Ή έρχονται τα στοιχεία με τα έσοδα κατευθείαν από τις πλατφόρμες στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη σε σχετικό κωδικό του Ε1 η Ε2 ;
Αυτό, αλλά πιθανοτατα ως μικτο! Δεν αφαιρεί έξοδα πλατφόρμας!!! Και αυτό διότι με δύο σπίτια δεν θεωρείται ως επιχειρηματική δραστηριότητα ή επιτηδευματίας οπότε δεν αναγνωρίζει σχετική δαπάνη
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος