-
Ε καλα παντα θα ηταν καλυτερο η πιο πλουσια εκδοαη.
Αλλα αφου δεν σε νκιαζει παει και έρχεται. Πες να σου βαλουν αιαθητηρες παρκαριαματος πισω βολευουν πολυ και θα παρκαρεις στην πολη με ακριβεια εκατοστού.
Απο το 20 χρονο αυτοκινητο θα σου φανει πολυ ανωτερο το mazda. Ποιοτικο, ησυχο, στιβαρο κτλ.
Αν τα κρατας τοσο 15 με 20 ετη τοτε για μενα ειναι καλη αγορα το mazda
-
Ε καλα παντα θα ηταν καλυτερο η πιο πλουσια εκδοαη.
Αλλα αφου δεν σε νκιαζει παει και έρχεται. Πες να σου βαλουν αιαθητηρες παρκαριαματος πισω βολευουν πολυ και θα παρκαρεις στην πολη με ακριβεια εκατοστού.
Απο το 20 χρονο αυτοκινητο θα σου φανει ποου ανωτερο το mazda. Ποιοτικο, ησυδο, στιβαρο κτλ.
Αν τα κρατας τοσο 15 με 20 ετη τοτε για μενα ειναι καλη αγορα το mazda
Ναι, κανένα μικροδωράκι δεν μου έχουν πει ακόμα, κανένα συναγερμό σκεφτόμουν ή/και αισθητήρες...Thx
-
Συναγερμο μη βαλεις after market. ΄Η εργοστασιακο ή τιποτα
-
Συναγερμο μη βαλεις after market. ΄Η εργοστασιακο ή τιποτα
Εννοείς ναι είναι στην παραγγελία ήδη? Αν τον βάλουν ως δώρο στην αντιπροσωπεία ποια η διαφορα?
-
Γιατι ξηλωνουν πολλά πλαστικα, κοβουν ραβουν καλωδια και κερασακι μπορει να κανει δυσλειτουργίες σε αλλα συστηματα του αυτοκινητου ο μη εργοστασιακος συναγερμος.
Δεν θα σου βαλουν τον συναγερμο που θα εβαζε το εργοστασιο. Θα σου βαλουν εναν του εμποριου που μπαινει και στο Μazda 2, και στο Ιbiza και στο Swift και στο Audi.
-
Γιατι ξηλωνουν πολλά πλαστικα, κοβουν ραβουν καλωδια και κερασακι μπορει να κανει δυσλειτουργίες σε αλλα συστηματα του αυτοκινητου ο μη εργοστασιακος συναγερμος.
Δεν θα σου βαλουν τον συναγερμο που θα εβαζε το εργοστασιο. Θα σου βαλουν εναν του εμποριου που μπαινει και στο Μazda 2, και στο Ιbiza και στο Swift και στο Audi.
Thx, οπότε θα τους ζητήσω αν γίνεται να μπει κατευθείαν από το εργοστάσιο...Με τους αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω ισχύει το ίδιο?
-
Να μιλήσω κι εγώ ως ιδιοκτήτης-χρήστης δίλιτρου skyactiv και 'λάτρης' ως ένα σημείο των Mazda.
Σίγουρα δεν το λες κακή αγορά σε καμία περίπτωση, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή είναι Μάζντα πρέπει να το πάρεις με κλειστά μάτια. Πιο πολύ τείνω να συμφωνήσω με τον Harisma περί των δικαιολογημένων απωθημένων που έχουμε οι 40αρηδες λόγω των ατμοσφαιρικών. Ο skyactiv είναι ένας πολύ καλός κινητήρας, direct injection με υψηλότερη συμπίεση απ' ό,τι άλλο είναι διαθέσιμο. Δεν έχει μεγάλη σχέση με τα παλιότερα 'ψόφια' γιαπωνέζικα που τους άλλαζες μόνο λάδι και πήγαιναν 2-3 δεκαετίες αβλεπί.
Αναλαμβάνεις όλο το 'ρίσκο' για τυχόν γνωστά μακροχρόνια προβλήματα που έχει η 'καινούρια' τεχνολογία direct injection, χωρίς τα οφέλη του τούρμπο, δηλαδή τη ροπή χαμηλά! Η 'καλή ροπή' που αναφέρθηκε, είναι όση ροπή ψηλά είχαν όλα τα 1.5-1.6λτ και πριν 15-20 χρόνια, άντε ας πούμε σαν μια Alfa Romeo του 2005 χωρίς όμως τόσο σπορ χαρακτήρα.
Δεν θα είναι αυτόματο, δεν θα διακρίνεται για τις επιδόσεις του, δεν θα διακρίνεται για την οικονομία του, ούτε για τη συμπεριφορά ή τους χώρους του, στο ανώτερο άκρο των τιμών, βασισμένο σε μια ονομαστική αξιοπιστία της μάρκας που όμως δεν μπορείς να τη δέσεις και κόμπο που λέει το γνωμικό, λόγω αδοκίμαστης τεχνολογίας σε βάθος χρόνου. Και διαβάζοντας για το προφίλ χρήσης, καθημερινή μετακίνηση λίγων χιλιομέτρων σε κίνηση του κέντρου με τυχόν ταξιδάκια. χωρίς σπορ ανάγκες και με προτίμηση σε αξιόπιστο γιαπωνέζικο, για μένα φωνάζει από μακριά υβριδικό Yaris ή έστω κάτι σε αυτόματο PSA θα το θεωρούσα προτιμότερη αγορά, από ένα όντως πολύ καλό ατμοσφαιρικό μικρό Μάζντα.
-
Να μιλήσω κι εγώ ως ιδιοκτήτης-χρήστης δίλιτρου skyactiv και 'λάτρης' ως ένα σημείο των Mazda.
Σίγουρα δεν το λες κακή αγορά σε καμία περίπτωση, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή είναι Μάζντα πρέπει να το πάρεις με κλειστά μάτια. Πιο πολύ τείνω να συμφωνήσω με τον Harisma περί των δικαιολογημένων απωθημένων που έχουμε οι 40αρηδες λόγω των ατμοσφαιρικών. Ο skyactiv είναι ένας πολύ καλός κινητήρας, direct injection με υψηλότερη συμπίεση απ' ό,τι άλλο είναι διαθέσιμο. Δεν έχει μεγάλη σχέση με τα παλιότερα 'ψόφια' γιαπωνέζικα που τους άλλαζες μόνο λάδι και πήγαιναν 2-3 δεκαετίες αβλεπί.
Αναλαμβάνεις όλο το 'ρίσκο' για τυχόν γνωστά μακροχρόνια προβλήματα που έχει η 'καινούρια' τεχνολογία direct injection, χωρίς τα οφέλη του τούρμπο, δηλαδή τη ροπή χαμηλά! Η 'καλή ροπή' που αναφέρθηκε, είναι όση ροπή ψηλά είχαν όλα τα 1.5-1.6λτ και πριν 15-20 χρόνια, άντε ας πούμε σαν μια Alfa Romeo του 2005 χωρίς όμως τόσο σπορ χαρακτήρα.
Δεν θα είναι αυτόματο, δεν θα διακρίνεται για τις επιδόσεις του, δεν θα διακρίνεται για την οικονομία του, ούτε για τη συμπεριφορά ή τους χώρους του, στο ανώτερο άκρο των τιμών, βασισμένο σε μια ονομαστική αξιοπιστία της μάρκας που όμως δεν μπορείς να τη δέσεις και κόμπο που λέει το γνωμικό, λόγω αδοκίμαστης τεχνολογίας σε βάθος χρόνου. Και διαβάζοντας για το προφίλ χρήσης, καθημερινή μετακίνηση λίγων χιλιομέτρων σε κίνηση του κέντρου με τυχόν ταξιδάκια. χωρίς σπορ ανάγκες και με προτίμηση σε αξιόπιστο γιαπωνέζικο, για μένα φωνάζει από μακριά υβριδικό Yaris ή έστω κάτι σε αυτόματο PSA θα το θεωρούσα προτιμότερη αγορά, από ένα όντως πολύ καλό ατμοσφαιρικό μικρό Μάζντα.
Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές. 2 ερωτήσεις αν θες. Η πρώτη αφορά στο ότι δεν θα διακρίνεται για την οικονομία του. Σε review που είδα αναφέρουν πως εντός πόλης δεν έχει μεν τα 4,8 που αναφέρει η mazda αλλά κινήθηκαν γύρω στα 6 λίτρα. Δεν θεωρείται καλή τιμή αυτή?
Η άλλη σε ότι αφορά την αξιοπιστία, οι τούρμπο κινητήρες σε βάθος χρόνου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους? Θέλω να πω πως στην καλύτερη αναλαμβάνω το ίδιο ρίσκο...?
Μέχρι πρόσφατα στην δουλειά οδηγούσα αρκετές φορές yaris και quasqai και μάλλον θα ήθελα να τα αποφύγω για προσωπική χρήση. Στο μυαλό μου είχα αν φύγω από mazda και suzuki να παω σε κορέα μεριά...
-
Η πρώτη αφορά στο ότι δεν θα διακρίνεται για την οικονομία του. Σε review που είδα αναφέρουν πως εντός πόλης δεν έχει μεν τα 4,8 που αναφέρει η mazda αλλά κινήθηκαν γύρω στα 6 λίτρα. Δεν θεωρείται καλή τιμή αυτή?
Μέχρι πρόσφατα στην δουλειά οδηγούσα αρκετές φορές yaris και quasqai και μάλλον θα ήθελα να τα αποφύγω για προσωπική χρήση. Στο μυαλό μου είχα αν φύγω από mazda και suzuki να παω σε κορέα μεριά...
-
Το 6λτ του Mazda 2 (σιγουράκι στην πόλη, μπορεί και πιο πάνω, κοντά στο 7) είναι αρκετά πάνω από π.χ. τα 4λτ του νέου υβριδικού Γιάρις.
-
Το νέο Γιάρις δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, πολύ πολύ καλύτερο αυτοκίνητο και θα τολμήσω να πω ότι είναι καλύτερο και από το Mazda (εκτός ίσως της απτής ποιότητας).
Συμφωνώ ότι η χρήση που κάνεις φωνάζει από μακριά υβριδικό Τογιότα.
-
-
Μπήκα στον διαμορφωτή και το είδα παιδιά, πάω + 5000 και δεν μπορώ να κάνω τέτοιο άνοιγμα τώρα μιας και έχω ξεκινήσει ανακαίνιση στο σπίτι...Επίσης στα 19500 θα ξανα αρχίσει η μουρμούρα της γυναίκας για SUV...
-
Παντως απο οτι βλεπω ψαχνεις παρα πολυ οικονομικό.
Εχουμε δυο δεδομενα.
1 ερχεται το νεο sandero με εργοστασιακό lpg. Πρεπει να ειναι παρα πολυ καλο.
- Οπως ειπα υποδεεστερο σε καποιους τομεις αυγκριτικα με το mazda αλλα, πολυ καλο πιστεψε με, swift suzuki στην βασικη οπου με 14.000 τα εχεις ολα οσα θελεις εκτος οθόνης. Mild hybrid, 880 κιλα-πουπουλο, και πραγματικη καταναλωση απο 4,6 εως 5.2 μεσα ατην πολη. Οθοξη βαζεις και αργοτερα ως aftermarket. Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω. Ειναιβκαι εξολοκληρου made in japan, αν αυτο ψάχνεις.
Αυτα τα δυο ειναι τα καλυτερα vfm αυτοκίνητα. Ακομα και ενα yaris hybrid δεν τα πιανει διοτι εχουν μεγαλη διαφορα στο κοστος αγορας και πραγματικά πολυ χαμηλο κοστος μετακινησης.
Mazda δεν ειναι κανενα απο τα δυο.... Αν και το νεο sandero δειχνει απροσδόκητα καλο, εχει ως βαση το νεο clio.
-
Για την κατανάλωση του 2 δείτε και τα νούμερα του νέου Yaris του κανονικού, ίδια είναι η ιδέα στον κινητήρα.
-
Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές. 2 ερωτήσεις αν θες. Η πρώτη αφορά στο ότι δεν θα διακρίνεται για την οικονομία του. Σε review που είδα αναφέρουν πως εντός πόλης δεν έχει μεν τα 4,8 που αναφέρει η mazda αλλά κινήθηκαν γύρω στα 6 λίτρα. Δεν θεωρείται καλή τιμή αυτή?
Η άλλη σε ότι αφορά την αξιοπιστία, οι τούρμπο κινητήρες σε βάθος χρόνου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους? Θέλω να πω πως στην καλύτερη αναλαμβάνω το ίδιο ρίσκο...?
Σε καμιά περίπτωση να μη θεωρηθεί πως λέω ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο το 2.
Αλλά σε αυτό που ρωτάς, προτείνω να σκεφτείς και κάτι εναλλακτικό, γιατί όπως λες στην καλύτερη αναλαμβάνεις το ίδιο ρίσκο και παρόμοια κατανάλωση λόγω direct injection, χωρίς να απολαμβάνεις **τις επιδόσεις **του τούρμπο.
Δηλαδή ΑΝ υπάρχει κάποιο ρίσκο στην αξιοπιστία, αυτό είναι λόγω του direct injection κι όχι του τούρμπο. Τούρμπο υπάρχουν για δεκαετίες και με την πρόοδο υλικών και σχεδιασμού νομίζω πως η αξιοπιστία τους δεν είναι πλέον επίφοβη (μη μπερδεύουμε τις σύγχρονες εργοστασιακές σχεδιάσεις με τις μετατροπές που γινόταν κάποτε).
Μίλησα για πλήρως υβριδικό Yaris Hybrid πάντως, που δεν είναι τούρμπο, αλλά αξιοποιεί και τον ηλεκτρικό του κινητήρα.
Το έχεις οδηγήσει και δεν σου άρεσε; Μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και 30-40% οικονομία και θα είναι ένα αξιόπιστο αυτόματο για πολλά χρόνια. Εξαρτάται βέβαια κι απ' το πόσο κοστίζει η αγορά του Μάζντα που κοιτάς.
(Εννοείται πως δεν βάζω QQ στην κουβέντα, δεν έχει καμία σχέση.)
-
GOMI wrote:
Σε καμιά περίπτωση να μη θεωρηθεί πως λέω ότι δεν είναι καλό αυτοκίνητο το 2.
Αλλά σε αυτό που ρωτάς, προτείνω να σκεφτείς και κάτι εναλλακτικό, γιατί όπως λες στην καλύτερη αναλαμβάνεις το ίδιο ρίσκο και παρόμοια κατανάλωση λόγω direct injection, χωρίς να απολαμβάνεις **τις επιδόσεις **του τούρμπο.
Δηλαδή ΑΝ υπάρχει κάποιο ρίσκο στην αξιοπιστία, αυτό είναι λόγω του direct injection κι όχι του τούρμπο. Τούρμπο υπάρχουν για δεκαετίες και με την πρόοδο υλικών και σχεδιασμού νομίζω πως η αξιοπιστία τους δεν είναι πλέον επίφοβη (μη μπερδεύουμε τις σύγχρονες εργοστασιακές σχεδιάσεις με τις μετατροπές που γινόταν κάποτε).
Μίλησα για πλήρως υβριδικό Yaris Hybrid πάντως, που δεν είναι τούρμπο, αλλά αξιοποιεί και τον ηλεκτρικό του κινητήρα.
Το έχεις οδηγήσει και δεν σου άρεσε; Μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και 30-40% οικονομία και θα είναι ένα αξιόπιστο αυτόματο για πολλά χρόνια. Εξαρτάται βέβαια κι απ' το πόσο κοστίζει η αγορά του Μάζντα που κοιτάς.
(Εννοείται πως δεν βάζω QQ στην κουβέντα, δεν έχει καμία σχέση.)
Υβριδικό όχι, δεν έχω οδηγήσει, αλλά το προηγούμενο μοντέλο, το απλό, ναι οδηγικά δεν μου άρεσε...αδιάφορο θα έλεγα. Η προσφορά της mazda με μειον 1000 ευρώ είναι έως τέλη Γενάρη, γι αυτό με έπιασε τώρα κωλοπιλάλα μιας και βλέπω πως τελευταία όλα μόνο την ανηφόρα παίρνουν...(Έτσι είχα πάρει και προσφορά παλιότερα για το kia stonic 17.250 την φουλ έκδοση τότε με τα 120 άλογα και τώρα έχει φτάσει περίπου στα 19000 με 100 άλογα. )
Με το κλειδί και σε μεταλλικό χρώμα το mazda 2 βγαίνει 14,500 έως τέλη του μήνα...Σίγουρα επειδή δεν παίρνεις κάθε μέρα αυτοκίνητο, η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος, αλλά όπως είπα βλέπω το τρελό του θέματος σε τέτοιες περιόδους που ζούμε, να αυξάνονται οι τιμές των αυτοκινήτων αρκετά και αναίτια θα έλεγα...
-
Και direct injection υπάρχει 25 χρόνια.
-
Δεν έχει μεγάλη σχέση με τα παλιότερα 'ψόφια' γιαπωνέζικα που τους άλλαζες μόνο λάδι και πήγαιναν 2-3 δεκαετίες αβλεπί.
Οι ιάπωνες είχαν από τα ισχυρότερα ατμοσφαιρικά μοτέρ στα κυβικά τους. Επίσης ούτε το DI είναι επίφοβο. Το μειονέκτημά του είναι η δημιουργία επικαθήσεων στις βαλβίδες εισαγωγής, πράγμα που λύνεται με έναν καθαρισμό.
-
φιλε γκομι το δυο ειναι πραγματικα καλο αυτοκινητο, δεν προσπερνανε ολοι με 6η στα 80, υπαρχουν και αλλες ταχυτητες και εχει και το κορυφαιο στα μικρα σασμαν. και αντιστοιχα κορυφαια κατασκευη και αντοχη. απλα ο χαρης εχει την ικανοτητα, μηχανικος σημαινει φως ακομη και αν ειναι αρχιτεκτονας, οταν θελει να σπρωξει καποιον σε φιεστα να βρισκει το σημειο που θα δημιουργησει προβληματισμο σε οτιδηποτε αλλο σχεδον μονολεκτικα.
Γάτε, λες μ@λ@κίες! Δεν προμοτάρησα ποτέ το Fiesta. Γενικά αποφεύγω να γράφω στα θέματα ειδικά των Ford, για να μη μπλέκω με πονηρώς σκεπτόμενους που θεωρούν ότι μεροληπτώ, λόγω του ότι έχω Ford.
Αντιθέτως εσύ κάνεις αυτό που με κατηγορείς, κλείνοντας τα μάτια στη σαφέστατη αδυναμία του ψόφιου 2, λόγω της συμπάθειας που έχεις στα Mazda. Μήπως δεν είναι πιο αδύναμο παντού (και όχι μόνο στις ρεπρίζ) από τα υπερτροφοδοτούμενα συνολάκια των 100-120 ίππων;
-
Καλησπέρα. Σήμερα έκανα τεστ drive το mazda 2, έκδοση takumi.
Εντυπώσεις, αρκετά θετικές και χωρέσαμε οριακά και στο πάρκιν σε ότι αφορούσε την μούρη και μόνο.
Σε ότι αφορά την γενικότερη εικόνα, είναι ένα αυτοκινητάκι αρκετά ευκολοδήγητο, με καλή ηχομόνωση, πολύ ωραίο τιμόνι και κιβώτιο ταχυτήτων υπέροχο. (αν και η όπισθεν ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σχέσεις με λίγο περισσότερη 'σκληράδα')
Κατανάλωση Γλυφάδα - Πειραιά έγραψε μόλις 3,5λ.
Η έκδοση η συγκεκριμένη είχε 16αρες ζάντες και σε πολλές λακούβες του Πειραιά δεν χάνει την άνεσή του με την ανάρτησή του να είναι όπως πρέπει, με ένα κλίκ λίγο πιο σφιχτή απ ότι έχω συνηθίσει.
Σε ότι αφορά την επιτάχυνση τώρα, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα...η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα παραπάνω ροπή και εδώ τείνω να συμφωνήσω με τους φίλους που πρότειναν υπερτροφοδοτούμενο....Παρόλο αυτά για την χρήση που προορίζεται δεν ξέρω αν θα με εμποδίσει ως τελικό κριτήριο...Όλα υπό σκέψη
Η εγγύση που μου δίνουν είναι 3 χρόνια + 2 δώρο (αυτό είναι και το μόνο δώρο)
Η έκδοση που έχω επιλέξει είναι η βασική και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρνητικό το ότι έχει χαλύβδινες ζάντες 15αρες....και θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό...
-
Μικρές διαδρομές, οικονομία σε πρώτη προτεραιότητα, δε νομίζω να κοιτούσα κάτι άλλο από Clio LPG, Sandero LPG, Ibiza TGi (φυσικό αέριο). Κανένα πετρέλαιο, προφανώς.
-
3,5 λίτρα για να πας από Γλυφάδα στον Πειραιά? Πάρα πολλά δεν είναι? Ή μήπως συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή σε αυτή την ποσότητα? Τότε είναι σχετικά καλά. Μήπως στη διαδρομή αυτή έκαψε κατά μ.ο. 3,5 λίτρα / 100 χλμ? Αλλά και πάλι, πάρα πολύ λίγα δεν είναι σε αυτή την περίπτωση?
Εδώ δίνει μέση 5,61 λ/100 χλμ., με ελάχιστη καταγεγραμμένη το 4,76, και εσύ μέσα στην πόλη τα κατάφερες με πολύ λιγότερα?
Κατά τα άλλα, μια χαρά είναι οι χαλύβδινες ζάντες 15'' για κάποιον που κρατάει τα αμάξια του 20 χρόνια, μπορεί να αγοράσει μόνο την βασική έκδοση, με τις 16'' του είναι ένα κλικ πιο σφιχτά από ότι έχει συνηθίσει και κινείται στο βασίλειο της λακούβας.Η ενδεδειγμένη επιλογή θα προσέθετα.
MAZDA FORUM