-
@cirus said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
αν και για την τραπ εχω ερωτηματικά. Φοβαμαι οτι ήρθε για να μείνει αυτο το πράγμα (μουσικη δεν μπορω να το πω).
Η ποιότητα θα κερδίσει. Ας δείξουν οι γονείς στα παιδιά τους τραγούδια με προβληματισμούς που μιλάνε για τους ανθρώπους αλλά και με μία υπέροχη καλλιτεχνική αξία.... Ίσως κερδίσει η ποιότητα την τραπ.
Για παράδειγμα ενα των προηγούμενων γενιών...αλλά καλό
-
το κάθε είδος μουσικής δεν είναι από μόνο του ικανό να διαμορφώσει χαρακτήρα και προσωπικότητα σε ένα παιδί. αν ήταν τόσο εύκολο θα βάζαμε όλοι στα παιδιά μας vivaldi και θα ήταν όλα τέλεια. επίσης έχω ακούσει το εξής κορυφαίο. μην βάζεστε peppa στα παιδιά σας. λες και η κάθε παιδική εκπομπή διαμορφώνει χαρακτήρες.
η ανατροφή ενός παιδιού είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο που λογικό είναι να μην θελουν να το δουν οπότε για αυτούς φταίει ο τραννός και η πεππα αν το παιδι βγει κωλοπαιδο. -
Το θέμα με την τραπ και γενικά με τα μουσικά ερεθίσματα που έχουν τα παιδιά τα λαμβάνουν απο τους γονείς .
Αν εγώ ακούω τραπ στο αμάξι ή στο σπίτι με τα παιδιά τότε θα ακούνε και τα παιδιά , αν κάνω σε παιδικό πάρτυ δεν θα παίξει τραπ -νόμος- .
Σίγουρα τα παιδιά θα ακούσουν τραπ απο τα χαζοβiντεάκια που βλέπουν στο youtube αλλά και πάλι σαν γονέας πρέπει να είσαι εκεί να επιβλέπεις .
Φίλος ήθελε βοήθεια με το Family link της google για να "ελέγχει" καλύτερα το παιδί και όταν άνοιξα την εφαρμογή ο μικρός είχε δει κάτι παραπάνω απο 6 ώρες τάμπλετ ( βιντεο και παιχνίδια) , μιλάμε για μεροκάματο όχι αστεία ! -
Baby shark tou rou tou rou...
-
@antonakis said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Αχαχαχα.....τι μου θύμισες. Εμένα το ζήτησε και από την δασκάλα στο αρμόνιο να του το μάθει . Αλλά προτιμώ αυτό από τα τραπ. Και φυσικά είναι εκολαπτόμενος μεταλάς!
-
@fanis75 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Αχαχαχα.....τι μου θύμισες. Εμένα το ζήτησε και από την δασκάλα στο αρμόνιο να του το μάθει . Αλλά προτιμώ αυτό από τα τραπ. Και φυσικά είναι εκολαπτόμενος μεταλάς!
Σατανιστης δηλαδή;
-
@antonmone said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Σατανιστης δηλαδή;
Λουσιφέριαν (βλέπω και την σειρά τώρα, καθυστερημένα και ειναι πολύ καλή).
-
Οι μουσικές της νέας γενιάς πάντα ήταν μακριά από τα ακούσματα των γονιών τους. Δεν είναι παράξενο...
Κι γω με trance/techno έβγαλα το σχολείο... μέχρι που γύρισα στα βινύλια του πατέρα αρκετά αργότερα. -
Σατανιστης δηλαδή;
Λουσιφέριαν (βλέπω και την σειρά τώρα, καθυστερημένα και ειναι πολύ καλή).
Το φοβόμουν κι εγώ σαν κι εσένα ,δεν το έχω δει αλλά θα το ξεκινήσω αν ειναι όντως καλό.
Φυσικά για μετάλλαδες ,υπάρχει και αυτό το τηλεοπτικό αριστουργημα!!!! https://m.imdb.com/title/tt0306370/
-
Η "μεγάλη" δίνει παραγγελία Chop Suey! και ο μικρός συμπληρώνει "και το επόμενο" που είναι το Aerials.
Μετα απορώ που είναι αντιδραστικά ! -
Το φοβόμουν κι εγώ σαν κι εσένα ,δεν το έχω δει αλλά θα το ξεκινήσω αν ειναι όντως καλό.
Συγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά να το δεις. Και εγώ δεν το είχα δει, νόμιζα ότι θα είναι βλακεία και έχω ενθουσιαστεί, από τις πιο καλές και έξυπνες σειρές. Έχει μοναδικό concept και έτσι κρατάει το ενδιαφέρον.
-
@gv2000 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
το κάθε είδος μουσικής δεν είναι από μόνο του ικανό να διαμορφώσει χαρακτήρα και προσωπικότητα σε ένα παιδί. αν ήταν τόσο εύκολο θα βάζαμε όλοι στα παιδιά μας vivaldi και θα ήταν όλα τέλεια. επίσης έχω ακούσει το εξής κορυφαίο. μην βάζεστε peppa στα παιδιά σας. λες και η κάθε παιδική εκπομπή διαμορφώνει χαρακτήρες.
η ανατροφή ενός παιδιού είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο που λογικό είναι να μην θελουν να το δουν οπότε για αυτούς φταίει ο τραννός και η πεππα αν το παιδι βγει κωλοπαιδο.Και όμως, η κουλτούρα επηρεάζει πάρα πολύ. Η μουσική σκηνή διαμορφώνει κουλτούρα, η κουλτούρα αξιακους κώδικες, οι αξιακοι κώδικες συμπεριφορες. Η μουσική μπορεί να γίνει εργαλείο διαμόρφωσης χαρακτήρα και ψυχισμού.
Δεν κρίνω την αισθητική των κομματιών, οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση της εκπληκτικής μουσικής του Vivaldi σε επίπεδο μελωδίας, ο οποίος ήταν μέγας σατιρος της εποχής του, δεν φαντάζεστε το τι έκανε παρέα με καλόγριες, αλλά την ηθική που περιγράφουν τα κομμάτια αυτά στους στίχους τους η οποία γίνεται αποδεκτή μιας και την προωθούν τα συστημικά μέσα.
-
@lap said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
η ανατροφή ενός παιδιού είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο που λογικό είναι να μην θελουν να το δουν οπότε για αυτούς φταίει ο τραννός και η πεππα αν το παιδι βγει κωλοπαιδο.Και όμως, η κουλτούρα επηρεάζει πάρα πολύ. Η μουσική σκηνή διαμορφώνει κουλτούρα, η κουλτούρα αξιακους κώδικες, οι αξιακοι κώδικες συμπεριφορες. Η μουσική μπορεί να γίνει εργαλείο διαμόρφωσης χαρακτήρα και ψυχισμού.
όχι lap δεν μπορεί. μόνο ο θεσμός της οικογένειας μπορεί και τα ερεθίσματα δέχεται το παιδί μέσα στον κυκλο της οικογένειας. και για να διορθώσω τον ευατό μου το παιδί δεν "βγαίνει" κωλόπαιδο απλά εμείς το μάθαμε να συμπεριφέρετε έτσι.
-
όχι lap δεν μπορεί. μόνο ο θεσμός της οικογένειας μπορεί και τι ερεθίσματα δέχεται το παιδί μέσα στον κυκλο της οικογένειας.
Διαφωνω, από παντού παίρνει ερεθίσματα ένας άνθρωπος, από το οικογενειακό περιβάλλον, από τους φιλικό, από το σχολικό, από τα ακούσματα της επικρατούσας κουλτούρας κτλ.
Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι σαν σφουγγάρι που ρουφάει τα πάντα στα πρώτα έτη της ζωής του. Η οικογένεια του δείχνει τα εργαλεία που θα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Για παράδειγμα όλοι μας είμαστε οι γονείς μας στις συμπεριφορές μας όταν θυμώνουμε ή αγχωνόμαστε, αλλά μπορεί να έχουμε άλλες απόψεις και κουλτούρα από τους γονείς μας.
-
όχι lap δεν μπορεί. μόνο ο θεσμός της οικογένειας μπορεί και τι ερεθίσματα δέχεται το παιδί μέσα στον κυκλο της οικογένειας.
Διαφωνω, από παντού παίρνει ερεθίσματα ένας άνθρωπος, από το οικογενειακό περιβάλλον, από τους φιλικό, από το σχολικό, από τα ακούσματα της επικρατούσας κουλτούρας κτλ.
Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι σαν σφουγγάρι που ρουφάει τα πάντα στα πρώτα έτη της ζωής του. Η οικογένεια του δείχνει τα εργαλεία που θα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Για παράδειγμα όλοι μας είμαστε οι γονείς μας στις συμπεριφορές μας όταν θυμώνουμε ή αγχωνόμαστε, αλλά μπορεί να έχουμε άλλες απόψεις και κουλτούρα από τους γονείς μας.
αναφέρεσαι σε πηγή των ερεθισμάτων. εγώ λέω πως ερεθίσματα περαν της οικογένειας δεν θα έπρεπε να απασχολούν και να ανησυχούν τους γονείς καθώς δεν είναι ικανά να στρεβλώσουν την ανατροφή του παιδιού.
-
Και πως εξηγείς μια οικογένεια να έχει δύο παιδιά που τα μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο και παρουσιάζουν άλλη ανατροφή.
Γνωρίζω προσωπικά οικογένεια, η κοπέλα να έχει εξαιρετική ανατροφή με τρόπους, με αγάπη στη μόρφωση, με σεβασμό στις γονεις κτλ, το παλικάρι να χτυπιέται στα γήπεδα διότι από μικρός μπήκε σε τοπικη. Ευτυχώς μεγάλωσε και αυτός και έκανε οικογένεια και ηρέμησε.
-
Και πως εξηγείς μια οικογένεια να έχει δύο παιδιά που τα μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο και παρουσιάζουν άλλη ανατροφή.
Γνωρίζω προσωπικά οικογένεια, η κοπέλα να έχει εξαιρετική ανατροφή με τρόπους, με αγάπη στη μόρφωση, με σεβασμό στις γονεις κτλ, το παλικάρι να χτυπιέται στα γήπεδα διότι από μικρός μπήκε σε τοπικη. Ευτυχώς μεγάλωσε και αυτός και έκανε οικογένεια και ηρέμησε.
Διαφορετική αντιμετώπιση από τους γονείς (ειδικά σε αγόρι και κορίτσι) και φυσικά διαφορετικό dna.
-
Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο φίλος.
Αλλάζει η στάση των γονιών απέναντι στο ένα από τα δύο παιδιά. Μπορεί ελάχιστα, αλλά αρκεί. -
εσύ πως το εξηγείς? δεν ξέρω μπορεί η κοπελα όντως να άκουγε vivaldi ενω το παλικάρι τραννο.
ο τρόπος όσο και να προσπαθείς ποτέ δεν ειναι ίδιος. δεν θα το αναλύσω λόγω χρόνου αλλά ειναι αδύνατο να μεγαλώσουν ακριβώς το ίδιο. πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για διαφορετικά φύλα. -
Μα τι λέμε ρε παιδιά? Εδώ δίδυμα( 2 αγόρια ή 2 κορίτσια) και έχουν διαφορετικό χαρακτήρα...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...