-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ δεν θα έπαιρνα Πειραιώς+1
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
προγραμμα που να προσομοιωνει εικονικες αγορες/πωλησεις μετοχων που να παιρνει δεδομενα σε πραγματικο χρονο, κατι σαν εξασκησηΜου φένεται ότι το capital.gr έχει virtual protfolio
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
προγραμμα που να προσομοιωνει εικονικες αγορες/πωλησεις μετοχων που να παιρνει δεδομενα σε πραγματικο χρονο, κατι σαν εξασκηση
Μου φένεται ότι το capital.gr έχει virtual protfolio
και:
_
-
Χρηματιστήριο: Η αποστροφή (αδράνειας)
-
Όποιος δεν καταλαβαίνει την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και το κατρακύλισμα των τραπεζών, δεν έχει παρά να μελετήσει την ακόλουθη παραβολή:
Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.
Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.
Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.
Καλώς ήρθατε στο χρηματιστήριο. -
γιατί πέφτει η Εθνική?
πουλά ο Εφραιμ
-
Πιστεύετε ότι η κερδοφορία της Εθνικής θα είναι πτωτική τα επόμενα χρόνια; Αν όχι γιατί πρέπει κανείς να περιμένει να πέσει και άλλο η τιμή της και να μην αγοράσει τώρα όσο περισσότερες μετοχές μπορεί;
Αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση 5,9 δις και προβλεπόμενη κερδοφορία ~1,6 δις, όπως και πέρυσι. Μιλάμε δηλαδή για ένα δείκτη Ρ/Ε της τάξεως του 3,7, αλλιώς κέρδη/κεφαλαιοποίηση της τάξεως του 27%. Αν μοιράσει πάλι ~1,55 €/μετοχή σε μέρισμα μιλάμε για μια απόδοση της τάξεως του 13% όταν τα επιτόκια το πολύ να φτάνουν το 5% σε πολύ μεγάλα ποσά.
Ακόμα και αν πέσει το Χρηματιστήριο και άλλο 30-40-50% και αντίστοιχα πέσει και η Εθνική η πτώση αυτή δε θα βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά μεγέθη της Τράπεζας. Μεσομακροπρόθεσμα λοιπόν κάποιος το αναμενόμενο είναι ότι θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένος. Αν απ' την άλλη η Εθνική 'καταρρεύσει' τότε τα λεφτά που θα έχει βάλει στη μετοχή αυτή θα πρέπει να είναι το τελευταίο που θα τον απασχολεί μιας και τότε θα έχει καταρρεύσει ολόκληρη η οικονομία της χώρας.Αντίστοιχα και με πολλές άλλες μετοχές άλλων εταιριών των οποίων τα μεγέθη παραμένουν αυξητική ή τουλάχιστον σταθερά, η δε κεφαλαιοποίησή τους όμως έχει πέσει κατακόρυφα και πλέον δείχνουν ιδιαίτερα ελκυστικές.
-
Oι περισσοτερες ελληνικες τραπεζες ειναι για φουντο.Η Εθνικη δεν ειναι μεσα σε αυτες αλλα το μονο βεβαιο ειναι οτι οι ισολογισμοι δεν ηταν ωραιοποιημενοι θα βλεπαμε πραματα και θαματα...
-
Πραγματικά αυτό που βλέπουμε είναι εξωφρενικό. Αν όντως αυτή πτώση είναι δικαιολογημένη ποιος ξέρει τί κρύβεται κάτω από το χαλί...
Χρεωκοπία των τραπεζών πάντως δε σημαίνει απαραίτητα χρεωκοπία της οικονομίας... Αν η μαύρη τρύπα της Εθνικής ή όποιας τράπεζας είναι ανάλογη του μεγέθους της, τότε καταρρέωντας θα την καλύψει. Το θέμα είναι τί γίνεται αν αυτή η μαύρη τρύπα είναι πολύ μεγαλύτερη...Αν όντως ζούμε ανάποδο 99 τότε όποιος μπει τώρα θα βγάλει πολλά λεφτά και θα βγάζει για πολλά χρόνια ακόμη μέσω των μερισμάτων. Αν όμως όντως υπάρχει πρόβλημα???
Ο Μπάφετ είπε 'αγοράζω' γιατί οι μετοχές είναι σχετικά φθηνές και φοβάται μελλοντικό πληθωρισμό (από τον οποίο οι μετοχές θα τον προστατεύσουν). Επίσης είπε ότι το 'αγοράζω' δε σημαίνει αγορά επιχειρήσεων με μόχλευση (βασικά τράπεζες) τις οποίες καλά κάνουμε και φοβόμαστε.Η δική μου λογική πάντως λέει πως οι Ελληνικές τράπεζες όσο η αγορά ακινήτων παραμένει με παγωμένες έστω τιμές δεν κινδυνεύουν.
PS. H Gazprom την οποία Πούτιν και ΣΙΑ θεωρούσαν πως θα γίνει σε 2-3 χρόνια η πρώτη εταιρεία με αποτίμηση πάνω από 1τρις δολλάρια πλέον αποτιμάται σε μόλις λίγες δεκάδες δις ευρώ (παρά τα κέρδη 10δις στο τελευταίο τρίμηνο!). -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Όποιος δεν καταλαβαίνει την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και το κατρακύλισμα των τραπεζών, δεν έχει παρά να μελετήσει την ακόλουθη παραβολή:...
Καλώς ήρθατε στο χρηματιστήριο.
Μια ωραία εξήγηση για το πως δουλεύει το σύστημα είναι και η παρακάτω (από τους Bird & Fortune):
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Oι περισσοτερες ελληνικες τραπεζες ειναι για φουντο.Για πες μας μια απο τις 'περισσοτερες'...
Η Εθνικη δεν ειναι μεσα σε αυτες
Γιατι??Εχει ασυλο??
αλλα το μονο βεβαιο ειναι οτι οι ισολογισμοι δεν ηταν ωραιοποιημενοι θα βλεπαμε πραματα και θαματα...
Σε ποια στοιχεια ισολογισμου, ποιας Ελληνικης Τραπεζας εχει γινει η ωραιοποιηση??
Προστατευσε μας
εσυ ο ικανος να διαβαζει βουλωμενο γραμμα, να σωσσουμε τις λιγοστες οικονομιες μας... -
Μου έδωσε μεγαλομέτοχος τράπεζας πολυσέλιδη περιγραφή των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ανταγωνιστική τους τράπεζα.
Από την άλλη βγαίνει η Μαρφίν και λέει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση/επιδότηση γιατί υπάρχει χρήμα στα ταμεία.
Φήμες για να πανικοβληθεί ο κόσμος και να πάει τα λεφτά του από τη μια τράπεζα στην άλλη. Μόλις γίνει αυτό, ο ανταγωνιστής αγοράζει την τράπεζα σε ξεφτίλα τιμή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φήμες για να πανικοβληθεί ο κόσμος και να πάει τα λεφτά του από τη μια τράπεζα στην άλλη. Μόλις γίνει αυτό, ο ανταγωνιστής αγοράζει την τράπεζα σε ξεφτίλα τιμή.
απο τη λίγη τηλ που βλέλπω η Eurob nk κάνει διαφήμιση για 3,3% επιτόκιο ταμιευτηρίου. είναι αυτή η επίμαχη?
στείλε εμοτικον εγκαθετότητας αν ναι -
Όχι, αν και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κυκλοφορούσε φήμες γι αυτή. Αθλιότητες και βρώμικος πόλεμος.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο τη λίγη τηλ που βλέλπω η Eurob nk κάνει διαφήμιση για 3,3% επιτόκιο ταμιευτηρίου. είναι αυτή η επίμαχη?
στείλε εμοτικον εγκαθετότητας αν ναι3,3% και για τους όψεως για πάνω απο 3000€ και 6,8% σε προθεσμιακούς λογαριασμούς για 50,000€ και πάνω.
-
Και η Γενική ...ξεβρακώθηκε, δίνει 6% για προθεσμιακές άνω των 1000€ και 4% για απλό ταμιευτήριο...
Και είναι και οι Γάλλοι της Societe μέσα, αυτό τι λέει δηλαδή, πως και οι δύο πάνε για φούντο;
Μάλλον απλώς έχουν στεγνώσει αρκετά, οπότε είπαν να δώσουν κάτι παραπάνω....
Οχι πως ένα φούντο αποκλείεται αν στραβώσουν τα πράγματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει σε κάθε τράπεζα. Απλώς καλό είναι να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες.
-
οι Γάλλοι θέλουν να φύγουν οπως και δήποτε. αλλά έχουν μπει μέσα για τα καλά. το πως αυτό θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα δεν είμαι σε θέση να πω γιατί δεν ξέρω παρά ελάχιστα για Γενική, αλλά λογαριασμό δεν θα άνοιγα εκεί.
το 6,8 μόνο σε εμένα φαίνεται μεγάλο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα? -
Ο Γουάναμπης ή ο Κουτσάν αγοράζουν στο ΧΑΑ?!?!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο Γουάναμπης ή ο Κουτσάν αγοράζουν στο ΧΑΑ?!?!Αυτοί οι δυό είναι. Αγοράζουν όσο όσο για να μας παρασύρουν κι όταν ανέβει για τα καλά (το μεσημέρι) να τα πουλήσουν όλα και να μας ξεβρακώσουν.
-
Ε ρε ξεφτυλίκια!! Αγόρασα ΤΤ (όμως πολλά τεμάχια για το βεληνεκές μου) στα 4.70 και τα έδωσα στα 4.80...Να πιω καμιά μπύρα ρε παιδί μου
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)