-
Της psa μάλλον σου θυμίζει.
Παντως αλλάζουν συχνά κινητήρια σύνολα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό.
-
Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι αντικαθιστούν τον καινούργιο 1.3 ήδη..δεν ξέρω τι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό, και γιατί γίνεται.
Ναι, φυσικά PSA, προφανώς κάτι ήξεραν πού κατέληξαν χρόνια πριν στη 'χρυσή τομή' 3κυλινδρος 1.2λιτρα. Δεν νομίζω να είναι σύμπτωση, γιατί ήδη έχει 1.0 3κυλινδρο (και μάλιστα και αυτός καινούργιος) και 1.3 4κυλινδρο η Renault/Nissan.
Και του Yaris/Yaris Cross πάντως 3κυλινδρος είναι, οπότε μάλλον εκεί καταλήγει τελικά η αυτοκινητοβιομηχανία. 3κυλινδρους αλλά παραπάνω από 1.0λιτρα που ήταν η μόδα μέχρι τώρα.
-
Το γράφει και το άρθρο. Έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων η συγκεκριμένη κίνηση. προφανώς ο προηγούμενος δεν είχε περιθώρια εξέλιξης σε αυτό τον τομέα..
-
Αλλα για να καλυψουν το κοστος της εξελιξης θα βασιστουν στην low cost λυση του εξαιρετικου τρικυλινδρου tce που διαθετουν κανοντάς τον 1.2 στην ηλιθια τουτη κατηγορια των ΚΕΚ. Εμενα μου θυμιζει το συνθημα 'δωστε ιντσες στον κοσμακι' που ξεκινησε καπου εκει στο 2008. Ολοι τοτε ετρεχαν να παρουν φτηνες Lcd 47-50 ιντσων διχως μαυρο και με συχνοτητες των 60 hz. Βγαινει ενα καλο απο αυτο βεβαια. Με τρικυλινδρους να προσφερονται μονο, αργα ή γρήγορα ολοι θα ζητησουν ενα υβριδικο συνολο ή καθαρά ηλεκτρικο. Τπτ το παραξενο δηλαδή. Αυτες ειναι οι κατευθυνσεις των κατασκευαστων προκειμενου να επιβιωσουν ομως. Οχι να κανουν τον πλανητη καθαροτερο.
-
Παίζει να δούμε τον 1.2 με lpg? Αυτό θα ήταν φοβερό νέο. Βέβαια με την τιμολόγηση που κάνει η Renault Ελλάδος θα πήγαινε ακλαφτος
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση άρνηση για τους τρικύλινδρους. Οι καλές σύγχρονες υλοποιήσεις είναι συχνά πιο ευχάριστες από αντίστοιχης χωρητικότητας τετρακύλινδρους. Λίγο λιγότερο πολιτισμένοι, λίγο περισσότερο τσαμπουκαλεμένοι και συχνά με λίγο πιο ενδιαφέροντα ήχο.
-
Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο ευχάριστοι ή εύηχοι οι τρικύλινδροι. Απλά πρέπει να κρίνουμε κάθε υλοποίηση ξεχωριστά και όχι από τον αριθμό των κυλίνδρων.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση άρνηση για τους τρικύλινδρους. Οι καλές σύγχρονες υλοποιήσεις είναι συχνά πιο ευχάριστες από αντίστοιχης χωρητικότητας τετρακύλινδρους. Λίγο λιγότερο πολιτισμένοι, λίγο περισσότερο τσαμπουκαλεμένοι και συχνά με λίγο πιο ενδιαφέροντα ήχο.
ρε συ χαρη τι λες? οκ, φθηνα, αποδοτικα. μονον αυτο. τρεμουν σαν 14χρονη που βλεπει τον τζαστιν μπιμπερ.
-
Ευτυχως οι αρνητες των τρικυλινδρων ειμαστε λιγοι. Ετσι θα συνεχισουν οι κατασκευαστες να εξελισσουν τα αντικραδασμικα τους με στοχο ενα καθαροτερο μελλον. Κατι σαν το πλαστικο γκαζον ενα πραμα. Ολα τα 5χ5 απο δαυτο εχουν και κανουν οικονομια στο νερο. Αιντε να το δουμε και στο ολντ τραφορντ!
-
Όταν γυρίσει ο τρικυλινδρος πάνω από κάποιες στροφες υπάρχει αυτόματη εξισορρόπηση τνω δονήσεων, και θυμίζουν 6κιλθνδρους αλλά σε ραλαντι οντως τρεμει σαν τρελό.
Στους 4κιλυνδρους όμως επειδή διανύουν για τα ίδια κυβικά μικρότερη διαδρομη τα έμβολα τους, στροφαρουν και υψηλότερα ευκολότερα.
Στον στρόφαλοφόρο άξονα κάθε 90 μοιρες έχουμε καύση στους 4 κιλυνδρους ανά 2 κιλυνδρους ενώ στους 3κιλυνδρους κάθε 120 μοιρες.
Απο την αλλη όπως είπε και ο quadra σε ένα post παλιά, τον διαβάζουμε για να μαθαίνουμε, οι τρικιλθνδροι παρουσιάζουν μεγαλύτερη πίεση στο κεφαλάρι και ενδέχεται να θέλουν νωρίτερα φλατζα.
-
180 και 240 μοίρες είναι αυτό που λες.
-
Γάτε και Δία, διαφωνώ κάθετα! Δοκιμάστε έναν από τους καλούς τρικύλινδρους (π.χ. τον 1500άρη της BMW ή τον 1000άρη και τον 1500άρη της Ford) και τα ξαναλέμε.
-
Έχοντας δοκιμάσει τον 1000άρη της Ford, δεν τον πριοτιμώ σε σχέση με έναν αντίστοιχο 4κύλινδρο.
-
Χαχαχα! Καλος! Χαχαχα! Τρικυλινδρος! Χαχαχα! Προτιμω τετραχρονο 400 bross τωρα που ερχεται και καλοκαιρι. Λιγοτερους κραδασμους να κατεβαινει προς το παντα βρεχει.
-
Ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει κανέναν κραδασμό σε όσους τρικύλινδρους έχω οδηγήσει...πολύ χειρότεροι είναι οι diesel σε αυτό το θέμα (για εμένα). Γούστα είναι αυτά!
-
Γάτε και Δία, διαφωνώ κάθετα! Δοκιμάστε έναν από τους καλούς τρικύλινδρους (π.χ. τον 1500άρη της BMW ή τον 1000άρη και τον 1500άρη της Ford) και τα ξαναλέμε.
μποθ εχουν δοκιμαστει. το προπελο εχει πραγματι απιστευτη ηχομονωση αλλα το τριξιμο το νοιωθω, καπου στο ταμπλο, καπου στα παντα οταν ξεκιναει απο σταση. της φορντ μπορει να ειναι αποδοτικος αλλα τρεμει ασυστολως και ειναι και χαρς. καλυτερος ειναι ο φαου απο της φορδ. οχι οτι δεν τριζει και αυτος. στην ηλικια γατου θες σμουθ μιλφατα οχι τρεμουλιαρες ασχετες. το πιπινι της φορδ θα το γουσταριζα σε ενα ες τι φιεστακι, οπουδηποτε αλλου ειναι σαν οικονομια σε ταβερνα οταν δεν παραγγελνεις χωριατικη.
-
Έχοντας εμπειρία από τον TSI-1.0-110ps, το Puretech 1.2/110ps και τώρα τον TSI-1.5ACT/130ps, ψηφίζω τον 4κυλινδρο 1.5.
Οι 3κυλινδροι εμφανέστατα έβγαζαν θόρυβο, είχαν περίεργη λειτουργία (σαν ντιζελοταξί) και στο ρελαντί κραδασμούς. Ο Γαλλικός 3κυλινδρος ήταν ποιο πολιτισμένος σε σύγκριση με τον Γερμανικό 1000άρη ο οποίος είχε και τραχύτητα.
Αλλά μπροστά τους ο 4κυλινδρος 1.5 είναι σαν να οδηγώ σε θάλασσα με νηνεμία. Καμιά απολύτως σχέση σε σύγκριση με τους 'γκρινιάριδες' 3κυλινδρους.
-
Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο ευχάριστοι ή εύηχοι οι τρικύλινδροι. Απλά πρέπει να κρίνουμε κάθε υλοποίηση ξεχωριστά και όχι από τον αριθμό των κυλίνδρων.
Σαν κατοχος 3κυλινδρου το μονο θετικο που βρισκω ειναι η ευστροφια του, ανεβαζει σαν ηλεκτρικο.
Κατα τα αλλα ο ηχος δεν μου αρεσει γιατι διακρινω τις αραιες εκρηξεις του και οσα 3κυλινδρα εχω ακουσει και με εξατμηση ιδιο ηχο εχουν. Και απο τους αλλους κατασκευαστες.
Περα απο αυτα απλα ειναι το φορολογικο πλεονεκτημα λογω λιγων κυβικων και επισης οτι θεωρειται ποιο efficient με το turbo απο εναν 4κυλινδρο γινεται εχει λιγοτερα κινουμενα μερη και πιθανον να εχει και φθηνοτερη συντηρηση αφου κανεις οικονομια ενα μπουζι καθε 4 χρονια.
-
Με όλο το σεβασμο θα σας πω ότι δεν ξερετε τι λέτε!
Ο γάτος είναι αλλού για αλλού, όπως συχνά βεβαίως...
Για να μην ξεχαστώ: μόνο ο Φάνης ξέρει τι λέει!
-
Δηλαδή εσένα σου αρέσει ο παρακάτω ήχος της πριονοκορδέλας;
Ακριβώς ίδιος ήχο είχα στο Fabia.
RENAULT FORUM