-
Εμένα με 'ενοχλεί' που είναι ελάχιστες οι εταιρίες που στοχεύουν την value for money αγορά. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει κενό εκεί.. Υπάρχει ας πούμε η Dacia και μπράβο στην Renault που την αναγέννησε. Αλλά και αυτή παίζει μόνη της σε αυτή την αγορά χωρίς ανταγωνισμό και πίεση. Η PSA και το VAG έχουνε ένα πλέον σκασμό brands που κανιβαλίζουν το ένα το άλλο λόγω των μικρών διαφορών στις τιμές. Και η τάση είναι πώς να βρούνε τρόπους να δικαιολογήσουν ακριβότερα προιόντα στον καταναλωτή.
Τέλος πάντων είπα και εγώ τον πόνο μου
-
Εμένα με 'ενοχλεί' που είναι ελάχιστες οι εταιρίες που στοχεύουν την value for money αγορά. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει κενό εκεί.. Υπάρχει ας πούμε η Dacia και μπράβο στην Renault που την αναγέννησε. Αλλά και αυτή παίζει μόνη της σε αυτή την αγορά χωρίς ανταγωνισμό και πίεση. Η PSA και το VAG έχουνε ένα πλέον σκασμό brands που κανιβαλίζουν το ένα το άλλο λόγω των μικρών διαφορών στις τιμές. Και η τάση είναι πώς να βρούνε τρόπους να δικαιολογήσουν ακριβότερα προιόντα στον καταναλωτή.
Τέλος πάντων είπα και εγώ τον πόνο μου
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά βρε παιδί μου, και η Citroen με τις συνεχόμενες προσφορές που κάνει, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο από 13.000
Δηλαδή εδώ μέσα πήραν τα παλικάρια diesel με καλό αυτόματο και καλές επιδόσεις και καταναλώσεις με λίγα σχετικά τέλη κυκλοφορίας ένα από τα ποιο ευρύχωρα και βολικά B suv που υπάρχουν με, 21.000; αν θυμάμαι καλά; Δηλαδή πόσο φθηνότερα τα θέλουμε; Μεταχειρισμένα Aygo αυτόματα κάνουν 8.000, που είναι το μικρότερο των μικροτέρων. Αυτοκίνητα είναι, δεν μπορούν να τα χαρίζουν. Καλές μηχανές κάνουν πάνω από 10.000, και ούτε σασί δεν έχουν, και 2 ρόδες λιγότερες!
και ναι, η Dacia είναι low cost, έχεις προσέξει πόσο low cost όμως είναι; σχεδόν απαράδεκτα κάποια πράγματα για το 2020, άσε που παίρνει και κάτι λίγα αστεράκια στα της ασφάλειας που δείχνουν 10 χρόνια πίσω. Ειδικά αυτό το Sandero πρέπει να το αλλάξουν χθες! δείχνει εντελώς ξεπερασμένο, μπροστά του το Arona ακόμη (έναντι του suv Sandero) δείχνει κομψοτέχνημα από το μέλλον, και στα B είναι αυτό, και το Fabia, σε κάποια άλλη ξεχασμένη εποχή.
Το Duster το κοίταγα σοβαρά για αγορά, και ακόμη το σκέφτομαι για δεύτερο, αν και πώς, αλλά το αυτοκίνητο είναι δέκα χρόνια πριν σε πολλά θέματα, και αυτό το 2018 που το κοιτάγαμε, πριν βγουν όλα αυτά τα υπέροχα Β suv (2008, Puma, Captur), τώρα μόνο για το χωριό θα το έπαιρνα (ο υπέρτατος σκοπός μου!).
Εγώ βλέπω πως η Skoda θα πέσει πολύ ποιο κάτω, και η Citroen θα ακολουθήσει, θα γίνουν ξεκάθαρα οι 'φθηνές' μάρκες των ομίλων, ήδη φαίνεται από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν σε σχέση με αδερφά μοντέλα που παίρνουν μία πλατφόρμα πάνω. Η Fiat επίσης μπορεί να προσφέρει τα υπέροχα μικρά της, φθηνό Panda για τους πληβείους, και ακριβότερα 500 για τους ανώτερους των πληβείων!
-
Alfa και Maserati στην ουσία θα σταματήσουν.Πολλά brand σε ένα μόνο όμιλο.
Κάθε άλλο, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα. Αυτές άλλωστε είναι οι πραγματικά σπορ και premium (Alfa) και luxury (Maserati) μάρκες του νέου υπερ-ομίλου. Θα μείνει η Fiat στα μικρά και μικρομεσαία, η PSA εκεί που είναι τώρα και τα τα μεγάλα Ιταλικά στα ακριβά. Κερδισμένη θα βγει και η Peugeot που θα μπορεί να βγάλει το επόμενο 508 πισωκίνητο, πάνω στην πλατφόρμα Giorgio των Ιταλών, απλά με έμφαση στην άνεση, αντί για το στρίψιμο.
ΥΓ: Τι να πει και η VAG με 8 brands, συν τα φορτηγά και την Ducati...
-
Ήδη υπάρχουν φήμες για νεα Alfa με βάση το 2008. Είχαμε ποστάρει και σχετικά.
-
Δηλαδή o όμιλος θα έχει Citroen,Peugeot,Opel,DS,Fiat,AlfaRomeo,Abarth,Maserati,Jeep κι όλες αυτές πιστεύεις θα συνυπάρξουν χωρίς πρόβλημα ή μία με την άλλη; Πόσες luxury; Kαι Ds και Maserati; Και sport premium Alfa και Peugeot; και ας πούμε ο.κ. γι αυτό το ρόλο του μαζικού,πιο ευρείας παραγωγής ποιοι θα τoν παίξουν; και Citroen και Opel και Fiat; Καλά για τα suv-crossover (που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα) θα μπλέξει κι η Jeep μέσα οπότε.... μύλος.
Πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και θα το δούμε στην πορεία.Δε βγαίνει με όλες τις μάρκες εν ζωή... (εγώ θα το ήθελα γιατί μ'αρέσει η ιταλική σχολή κι έχω μεγαλώσει οδηγικά με Fiat και Alfa,αλλά το βλέπω δύσκολο ειδικά για την AR.)
Y.Γ. Το VAG επίσης με τόσες μάρκες,ποιος λέει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και 'συγκρούσεις' ενδοεταιρικές; έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με Sκoda,Seat,Audi και VW και τελευταία η κάθε μία μπαίνει στα χωράφια της άλλης και το αντίθετο.Προσωπικά, μου δίνουν την εντύπωση ότι περνάνε μια μικρή κρίση.
-
Εγω παλι βλεπω πως λειτουργουν με κυματα.
Δηλαδη υπαρχει μιανπεριοδος που δινουν εμφαση στην seat και μια στην skoda με την vw να παρσμενει σταθερη στο ανω ακρο των τιμων της κατηγοριας ωστε να προσφερει το κυρος που αναζητουν αρκετοι πελατες.
-
Δηλαδή o όμιλος θα έχει Citroen,Peugeot,Opel,DS,Fiat,AlfaRomeo,Abarth,Maserati,Jeep κι όλες αυτές πιστεύεις θα συνυπάρξουν χωρίς πρόβλημα ή μία με την άλλη; Πόσες luxury; Kαι Ds και Maserati; Και sport premium Alfa και Peugeot; και ας πούμε ο.κ. γι αυτό το ρόλο του μαζικού,πιο ευρείας παραγωγής ποιοι θα τoν παίξουν; και Citroen και Opel και Fiat; Καλά για τα suv-crossover (που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα) θα μπλέξει κι η Jeep μέσα οπότε.... μύλος.
Πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και θα το δούμε στην πορεία.Δε βγαίνει με όλες τις μάρκες εν ζωή... (εγώ θα το ήθελα γιατί μ'αρέσει η ιταλική σχολή κι έχω μεγαλώσει οδηγικά με Fiat και Alfa,αλλά το βλέπω δύσκολο ειδικά για την AR.)
Y.Γ. Το VAG επίσης με τόσες μάρκες,ποιος λέει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και 'συγκρούσεις' ενδοεταιρικές; έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με Sκoda,Seat,Audi και VW και τελευταία η κάθε μία μπαίνει στα χωράφια της άλλης και το αντίθετο.Προσωπικά, μου δίνουν την εντύπωση ότι περνάνε μια μικρή κρίση.
Δεν βλέπω καμία συνάφεια ανάμεσα σε Maserati (πραγματική luxury brand, επιπέδου Bentley) και DS (Citroen με άλλο σηματάκι) και Alfa (πραγματικά σπορ) με Peugeot (ντεμέκ σπορ - εκτός από Peugeot Sport που μας άφησε χρόνους και πάλι στα μικρά μόνον). Το VAG πάντως μια χαρά τα πάει. Τα καθημερινά VW, τα premium Audi, τα σπορ Seat, τα 'οικογενειακά' Skoda.
-
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου ως προς το πόσο πραγματικά σπορ είναι η Alfa Romeo.. όσο ιταλόφιλοι κι αν είμαστε (μαζί και εγώ) πάνω από όλα είμαστε λάτρεις της αυτοκίνησης. Έχει απογοητεύσει σε αυτό το κομμάτι η Alfa και έχει χάσει την αίγλη της προ πολλού. Μαζικός κατασκευαστής 'σπορτίφ' συμβατικών μοντέλων με μικρές αναλαμπές είναι τις τελευταίες δεκαετίες και πρώτοι οι φανατικοί της φίλοι την έχουν κατηγορήσει για αυτό.
Κατά τα άλλα πολλά τα brands και οι κοινοπραξίες κάτω από κάθε group. Προσπαθούν να αποδώσουν χαρακτήρα σε κάθε μάρκα στηριζόμενοι στην παράδοση τους, να' ναι καλά το μάρκετινγκ..
Εμένα προσωπικά όλα τα αμάξια σχεδόν ίδια μου φαίνονται.. όταν η βάση είναι η ίδια πόσο να διαφοροποιηθείς .. κοινά πατώματα/κινητήρες φέρνουν μικρότερα κόστη παραγωγής και λιγότερη διαφοροποίηση μεταξύ των αυτοκινήτων.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει innovation στις μέρες μας. Όλα για το εύκολο κέρδος με το χαμηλότερο ρίσκο, το δύσκολο δρόμο τον φοβούνται..
-
Και όμως μια διαφορετική κρεμαγιερα και λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση έχεις άλλο αυτοκίνητο. Μην πούμε για κινητήρα ηχομόνωση κτλ. Το κοινό πάτωμα δεν σημαίνει κάτι. Γνώμη μου.
-
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου ως προς το πόσο πραγματικά σπορ είναι η Alfa Romeo.. όσο ιταλόφιλοι κι αν είμαστε (μαζί και εγώ) πάνω από όλα είμαστε λάτρεις της αυτοκίνησης. Έχει απογοητεύσει σε αυτό το κομμάτι η Alfa και έχει χάσει την αίγλη της προ πολλού. Μαζικός κατασκευαστής 'σπορτίφ' συμβατικών μοντέλων με μικρές αναλαμπές είναι τις τελευταίες δεκαετίες και πρώτοι οι φανατικοί της φίλοι την έχουν κατηγορήσει για αυτό.
Κατά τα άλλα πολλά τα brands και οι κοινοπραξίες κάτω από κάθε group. Προσπαθούν να αποδώσουν χαρακτήρα σε κάθε μάρκα στηριζόμενοι στην παράδοση τους, να' ναι καλά το μάρκετινγκ..
Εμένα προσωπικά όλα τα αμάξια σχεδόν ίδια μου φαίνονται.. όταν η βάση είναι η ίδια πόσο να διαφοροποιηθείς .. κοινά πατώματα/κινητήρες φέρνουν μικρότερα κόστη παραγωγής και λιγότερη διαφοροποίηση μεταξύ των αυτοκινήτων.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει innovation στις μέρες μας. Όλα για το εύκολο κέρδος με το χαμηλότερο ρίσκο, το δύσκολο δρόμο τον φοβούνται..
Μιλάμε για την σημερινή Alfa, όχι αυτήν πριν 10 ή 20 χρόνια, που πάλι είχε τα πιο σπορ αυτοκίνητα στις κατηγορίες τους. Η σημερινή Alfa λοιπόν έχει την πιο σπορ μπερλίνα (περισσότερο και από την 3άρα, μόνο η Jag XE την πλησιάζει κάπως) και το πιο σπορ μεσαίο SIV. Θα μου πεις, γκάμα είναι αυτή με 2 μοντέλα όλα κι όλα; Όχι δεν είναι γκάμα, αλλά στις 2 κατηγορίες που παίζουν είναι τα πιο σπορ μοντέλα και διατηρούν αυτήν την αύρα και οδηγικά και στυλιστικά.
Επίσης, θα συμφωνήσω με τον kyriakosrod, η πλατφόρμα βοηθάει, αλλά δεν είναι το Α και το Ω. Άσε που οι σημερινές Alfa έχουν δική τους πλατφόρμα και δεν την μοιράζονται. Η πλατφόρμα Giorgio στοίχισε 1 δις Ευρώ και έχει καινοτομίες όπως άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα κλπ. Αν τελικά γίνει η συγχώνευση (διατηρώ κάποιες αμφιβολίες), τότε η λογική λέει ότι η νέα Giulietta θα είναι σε πάτωμα Peugeot, αν και θα ήταν υπέροχο να έβγαινε σε μια κοντύτερη εκδοχή της πισωκίνητης πλατφόρμας Giorgio. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι πιο σπορ από τον Γάλλο ξάδερφο και πιθανότατα με πολλαπλούς πίσω. Αυτά είναι απλά εικασίες όμως.
-
Mastoras78 wrote:
Μιλάμε για την σημερινή Alfa, όχι αυτήν πριν 10 ή 20 χρόνια, που πάλι είχε τα πιο σπορ αυτοκίνητα στις κατηγορίες τους. Η σημερινή Alfa λοιπόν έχει την πιο σπορ μπερλίνα (περισσότερο και από την 3άρα, μόνο η Jag XE την πλησιάζει κάπως) και το πιο σπορ μεσαίο SIV. Θα μου πεις, γκάμα είναι αυτή με 2 μοντέλα όλα κι όλα; Όχι δεν είναι γκάμα, αλλά στις 2 κατηγορίες που παίζουν είναι τα πιο σπορ μοντέλα και διατηρούν αυτήν την αύρα και οδηγικά και στυλιστικά.
Επίσης, θα συμφωνήσω με τον kyriakosrod, η πλατφόρμα βοηθάει, αλλά δεν είναι το Α και το Ω. Άσε που οι σημερινές Alfa έχουν δική τους πλατφόρμα και δεν την μοιράζονται. Η πλατφόρμα Giorgio στοίχισε 1 δις Ευρώ και έχει καινοτομίες όπως άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα κλπ. Αν τελικά γίνει η συγχώνευση (διατηρώ κάποιες αμφιβολίες), τότε η λογική λέει ότι η νέα Giulietta θα είναι σε πάτωμα Peugeot, αν και θα ήταν υπέροχο να έβγαινε σε μια κοντύτερη εκδοχή της πισωκίνητης πλατφόρμας Giorgio. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι πιο σπορ από τον Γάλλο ξάδερφο και πιθανότατα με πολλαπλούς πίσω. Αυτά είναι απλά εικασίες όμως.
Για εμένα πέρασε μαύρες εποχές η Alfa προ 15ετίας και βάλε. Όλοι οι φίλοι της την κράζανε που μετά την 75 το γύρισε στα μπροστοκούνητα .. Θυμάμαι που έψαχνα πισωκίνητο κουπέ και έκανα φιλότιμες προσπάθειες να βρώ κάτι σε Alfa και δεν υπήρχε. Μόνο Γερμανοί και Ιάπωνες έπαιζαν σε αυτά και αναγκαστικά εκεί κατέληξα και μιλάμε για 2 αγορές και συνολική συμβίωση 11 ετών με τέτοια αυτοκίνητα. Έβγαλε στο πιο πρόσφατο παρελθόν 4C και 8C και Giulia, μία πανέμορφη Giulietta που βλέπω δίπλα της το νέο Leon και παρά τα χρόνια της αισθητικά την προτιμώ αλλά δε νομίζω ότι φτάνει.
Αισθητικά πάντως δεν έχουν αντίπαλο οι Ιταλοί και δημιουργούν αυτοκίνητα διαχρονικά. μου έχει μείνει πάντως οτι έβρισκα ανώτερες οδηγικά επιλογές από κάτι απίθανους και όχι από αυτούς που έπρεπε. Ίσως να είμαι πιο αυστηρός με τους Ιταλούς αλλά νομίζω δίκαια έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτούς.
@Kyriakosrod Σίγουρα οι ρυθμίσεις παίζουν μεγάλο ρόλο και μπορείς να αλλάξεις πολλά, αλλά κατά πόσο θα νιώσεις ότι οδηγείς διαφορετικό αυτοκίνητο έχω τις αμφιβολίες μου. Μπορεί και να έχεις δίκιο όμως, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά
-
Ο λόγος που πήγα κι εγώ σε Γερμανό (Ε92 330i) ήταν η πίσω κίνηση. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα, η Alfa έχει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε αυτές τις κατηγορίες οδηγικά. Δυστυχώς δεν έχει κουπέ όμως, μια Giulia coupe εν είδει GTV, θα ήταν υπέροχη!!! Φευ, δεν υπάρχουν χρήματα πια για να τις χαρούμε...
-
https://www.renault.com.gr/range.html?type=1
βλέπω στο megane το grand coupe (sedan δλδ), το sport tourer (το έφερνε αλλά σε λιγότερες εκδόσεις).
όμορφο το megane αλλά δεν πολυκυκλοφορεί, έχει κανένα κουσούρι ή απλά λόγο suvμανίας της εποχής?
-
Κουσούρια δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, είναι πολύ καλύτερο από τα κατζαροκαπτούρια, έχει καλούς κινητήρες, αλλά έχει απέναντι focus,golf,corolla κλπ και έτσι το μερίδιο του στην ήδη πιεσμένη κατηγορία C hatchbach είναι μικρό...(μέχρι και Αύγουστο 101 octavia, 99 civic, 96 megane...)
-
Ευχαριστώ, με κάλυψες!!!
suvομανια κακούργα.
Είναι ένα αξιοπρεπές μικρομεσαίο hatch με πολύ κάλους χώρους για οικογένεια με μικρά παιδιά πάνω από 400λτ πορτμπαγκαζ και καλά μοτέρ. Γιατί να πάρει κανείς καπτουρ κλπ αν δεν πατήσει ποτέ χώμα (έστω αυτόν τον στρωμένο χωματόδρομο, που θα τα έβγαζε πέρα και το megane)???
10 cm διαφορά στο μήκος έχουν τόσο κρίσιμα είναι δλδ???
-
Επειδή τα έχω δει σε αντιπροσωπεία και τα δύο,είναι περίπου 13-14 εκ. η διαφορά μήκους μεταξύ captur-megane, έχει περισσότερο χώρο -ιδίως για τους πίσω- το captur,αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και 3-4 εκ. παραπάνω ύψος από το έδαφος που κάτι καλύτερο μπορεί να βοηθήσει στο χωματόδρομο και σε λάκκους.
Επίσης πιθανά -δεν τα αδήγησα- το captur να έχει κι ένα κλικ πιο άνετη ρύθμιση αναρτήσεων.
Όμως σίγουρα το vέο megane είναι ένα αξιόλογο αμάξι οδηγικά (θεωρώ αμέσως μετά τα civic,focus,giulietta)
-
Ευχαριστώ, με κάλυψες!!!
suvομανια κακούργα.
Είναι ένα αξιοπρεπές μικρομεσαίο hatch με πολύ κάλους χώρους για οικογένεια με μικρά παιδιά πάνω από 400λτ πορτμπαγκαζ και καλά μοτέρ. Γιατί να πάρει κανείς καπτουρ κλπ αν δεν πατήσει ποτέ χώμα (έστω αυτόν τον στρωμένο χωματόδρομο, που θα τα έβγαζε πέρα και το megane)???
10 cm διαφορά στο μήκος έχουν τόσο κρίσιμα είναι δλδ???
Suv μπορεί να πάρει κανείς γιατί ίσως θέλει να αλλάξει κατηγορία να φύγει από τα hatchback, sedan, Να κάθετε Πιο ψιλά, να πάει με την μόδα....,να έχει καλύτερη άνεση από την ανάρτηση (λόγο πιο μεγάλων διαδρομών) ,να ανέβαινει και κανένα πεζοδρόμιο πιο εύκολα,να πατάει πιο εύκολα ένα χωματόδρομο αν βρεθεί ποτέ του και άλλα πολλά . Έτσι σκέφτηκα και εγώ και αγόρασα capture. Το πρώτο μου suv ύστερα από δεκάδες αυτοκίνητα που έχω αλλάξει.
-
Συμφωνώ με panormus και Mambosix, το megane πανέμορφο μέσα έξω, αλλά έκατσα πίσω και το κεφάλι μου έβρισκε στην κολώνα που 'κλείνει' απότομα απο πάνω, συγκεκριμένα έβρισκε η αριστερή πλευρά του κεφαλιού μου αν ήθελα να γυρίσω κεφάλι να δω παράθυρο (το οποίο δεν το έβλεπα πάρα μόνο διαγώνια αριστερά, τέρμα αριστερά δεν έβλεπα! Ασε που για να βγω εσκουξα και δεν είμαι κανένα ντερεκι 1.83 - 92 κιλά!
-
Μια ερώτηση υπάρχει κάποιο ενεργο forum renault ελληνικό εννοώ ?
-
Μια ερώτηση υπάρχει κάποιο ενεργο forum renault ελληνικό εννοώ ?
RENAULT FORUM