-
Σε αυτή την τιμή τσίμπα το ... χτες .
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Φίλε μου είχα το αντίστοιχο Σιβίκ (το ίδιο πλαίσιο είναι) με τα 125 άλογα και δεν μπορούσε να βάλει δύναμη κάτω με τίποτα, τι με 15άρες, τι με αναρτήσεις, ό,τι και να έκανα το χαζοσπινάρισμα και το ψάρεμα πήγαινε σύννεφο. Και απ' ότι που είπαν στο 150άρι τα πράγματα ήταν χειρότερα. Να φανταστείς τα είχα βάλει με CRX 150άρι από στάση και δεν μπορούσε να μου φύγει από το πολύ σπινάρισμα. Όταν δε μπήκα στο Σάξο, έννιωθα ότι δεν είχε δύναμη, έτσι όπως έβαζε τα άλογα κάτω.Γενικά είναι ευχάριστο και σβέλτο αμαξάκι, τιμιότατο, δεν κάνει τσικ και ο ήχος του πορωτικός, αλλά για σπορ ανησυχίες ψάξε κάτι άλλο.
Για τα φρένα συνφωνώ και επαυξάνω...
(Τίμια ερώτηση)
Αναρωτιέμαι γιατί οι 4Τ της εποχής αποκαλούσαν το CRX VTEC των 150 ίππων 'Little GTO', υπαινισσόμενοι πως θύμιζε Φεράρι. Βέβαια και η 288 GTO της εποχής δεν ήταν και το πιο φιλικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Ari_Vatanen έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι σε εργοστασιακή μορφή δε στρίβει. (και θέλει πολλά φράγκα για να μπορέσει να στρίψει).ΥΓ. Αυτά σου τα λέει ένας Hondaκιας
Πάντως διαβάζοντας τους 4Τ της εποχής του CRX **(4Τ Test '92)**βγάζω λίγο διαφορετικά συμπεράσματα!
Μιλούσαν για 'Αγωνιστικό' αυτοκίνητο που 'ενθουσιάζει, όντας ακριβέστατο και απόλυτο αλλά θα προβληματίσει τον άπειρο που...' ενώ μιλούσαν και για 'αριστη οδική συμπεριφορά (μέχρι το αποκαλούμενο όριο)' αν και παραδέχονταν ότι είναι 'ευαίσθητο και επικίνδυνο ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ στο όριο'Χρήστο καλωσόρισες στο Forum και καλή επιλογή!
Την γνώμη μου για το CRX την ξέρεις... -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι σε εργοστασιακή μορφή δε στρίβει. (και θέλει πολλά φράγκα για να μπορέσει να στρίψει).
ΥΓ. Αυτά σου τα λέει ένας Hondaκιας
Πάντως διαβάζοντας τους 4Τ της εποχής του CRX **(4Τ Test '92)**βγάζω λίγο διαφορετικά συμπεράσματα!
Μιλούσαν για 'Αγωνιστικό' αυτοκίνητο που 'ενθουσιάζει, όντας ακριβέστατο και απόλυτο αλλά θα προβληματίσει τον άπειρο που...' ενώ μιλούσαν και για 'αριστη οδική συμπεριφορά (μέχρι το αποκαλούμενο όριο)' αν και παραδέχονταν ότι είναι 'ευαίσθητο και επικίνδυνο ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ στο όριο'Χρήστο καλωσόρισες στο Forum και καλή επιλογή!
Την γνώμη μου για το CRX την ξέρεις...Με τόση υποστροφή (κυρίως power-understeer) δεν μπορώ να καταλάβω τους χαρακτηρισμούς 'αγωνιστικό' και 'ακριβέστατο-απόλυτο'...
Δηλαδή τα αντίστοιχα ευρωπαϊκα τι ήταν? F1? (μόνο στη δύναμη υστερούσαν)
Λίγο light oι χαρακτηρισμοί 'αριστη οδική συμπεριφορά (μέχρι το αποκαλούμενο όριο)' και 'ευαίσθητο και επικίνδυνο ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ στο όριο' ΙΜΗΟ, σαν να χαϊδεύουν κάποια αυτιά ακούγονται...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή τα αντίστοιχα ευρωπαϊκα τι ήταν? F1?Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ; ...για να'χουμε καλό ερώτημα
Εγώ, πάντως, απλά παρέθεσα απόψεις των 4Τ, δεν το'χω οδηγήσει (δυστυχώς!)
-
Πχ 205 Gti, Clio Williams, ΑΧ GT, Golf Gti και όλα αυτά τα χατσμπακ που μπορεί να μην ήταν όσο γρήγορα ήταν το CRX, αλλά στο τομέα αμεσότητα και οδική συμπεριφορά του έκαναν εντατικά μαθήματα.
Το ξαναλέω: πολυ τίμιο αμαξάκι και γρήγορο-αξιόπιστο, αλλά για να χαρακτηριστεί σπορ και άμεσο απέχει πολύ...
-
Το τελευταίο CRX (94-97?) έχει καλα κρατήματα; Είναι fun-to-drive;;;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πχ 205 Gti, Clio Williams, ΑΧ GT, Golf Gti και όλα αυτά τα χατσμπακ που μπορεί να μην ήταν όσο γρήγορα ήταν το CRX, αλλά στο τομέα αμεσότητα και οδική συμπεριφορά του έκαναν εντατικά μαθήματα.Το ξαναλέω: πολυ τίμιο αμαξάκι και γρήγορο-αξιόπιστο, αλλά για να χαρακτηριστεί σπορ και άμεσο απέχει πολύ...
Συμφωνώ απολύτως. Όχι όμως ότι δε στρίβει και καθόλου .
-
Για το ΑΧ θα διαφωνήσω... Θυμάμαι να γράφονται τα χειρότερα για τα φρένα του και γενικά τίποτα το εντυπωσιακό. Αλλωστε, όσο πέφτουν τα άλογα, κρύβονται και αδυναμίες στο στήσιμο!
Πάντως το crx παρουσιάστηκε το '87, νωρίτερα δηλαδή από τα περισσότερα που ανέφερες... -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Μιλούσαν για 'Αγωνιστικό' αυτοκίνητο που 'ενθουσιάζει, όντας ακριβέστατο και απόλυτο αλλά θα προβληματίσει τον άπειρο που...' ενώ μιλούσαν και για 'αριστη οδική συμπεριφορά (μέχρι το αποκαλούμενο όριο)' αν και παραδέχονταν ότι είναι 'ευαίσθητο και επικίνδυνο ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ στο όριο'Δεν παραθέτω τα ακόλουθα για να αποτρέψω κάποιον από την αγορά ενός Honda της εποχής, ή γενικότερο να στραφώ κατά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, αλλά στους 4Τ είχα διαβάσει εντελώς διαφορετικά πράγματα- προ δεκαετίας και βάλε βέβαια.
Συγκεκριμένα, θυμάμαι ένα τεύχος που είχε ως βασικό θέμα την οδήγηση στη βροχή. Βάλανε λοιπόν σε βρεγμένη πίστα διάφορα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το Civic των 150 ή 160 ίππων.
Θυμάμαι χαρακτηριστικές φράσεις όπως 'υποστρέφει τρελά μέχρι να σε τσακίσει σε κάποια κολώνα', 'κλασσική περίπτωση δυνατού κινητήρα σε υποδεέστερο πλαίσιο' κτλ.
Στο καπάκι, σε ένα 'αφιέρωμα' στην Κατεχάκη και την εξαιρετική της επικινδυνότητα κατά την δεκαετία του '90, είχαν βάλει μια φωτογραφία από ένα καμένο CRX, με ανάλογα σχόλια...
Για το RX-7, επίσης, δε θέλετε να μάθετε τι σχόλια έκαναν...!Δε ξέρω τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά σχετικά με την υπό συζήτηση αγορά, αλλά νομίζω πως μας υποδεικνύουν πως μπορεί μεν κάποιος να εκθειάζει μία αυτοκινητιστική σχολή ή προσέγγιση, οφείλει όμως να πονηρεύεται ως προς το γιατί υπάρχουν άνθρωποι με αντίθετη άποψη- δε γίνεται να είναι όλοι ηλίθιοι...
-
σχολια ΣΧ σε τεστ punto GT-vts-vti
οι ιαπωνες δεν βρηκαν τα χαμενα άλογα στις χαμηλες στροφες...
-μαλλον ο ΣΧ δεν ειχε καταλαβει τι εστι vtec.-το vti ειναι πανακριβο...
-έκανε 7εκ την στιγμη που το 106 GTi έκανε 6εκτο crx πάντως λόγω κοντού μεταξονίου είναι απότομο αν ξεπεράσεις τα όρια.
-
τωρα για το Rx7 τι να πει κανεις...
το αυτοκινητο στριβει και φρενάρει απίστευτα εντός και εκτος ορίων. -
Ωραίος κινητήρας αλλά το πλαίσιο δεν ήταν το αναμενόμενο. Είχα αρκετούς γνωστούς που είχαν αποκτήσει ένα. Το VTEC πραγματικά ήταν απόλαυση αλλά δεν έστριβε με τίποτα (σε γρήγορες καταστάσεις εννοώ)
Τώρα 1500 με 2000 ευρώ είναι ξεφτίλα τιμή αλλά και από την άλλη μιλάμε για 13-14 ετών αυτοκίνητο λογικά «σκισμένο».
Θέλει προσοχή για να μην πληρώσεις πολλαπλάσια σε συντήρηση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Αφ. έγραψε:
O coyote εγραπσε:
το επομενο honda που παιρνεις με αυτά τα λεφτά ειναι μηχανάκι μεταχειρισμένο στα 250cc. Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστεεκτος και αν το παρεις απο εξωτερικο.........
οποτε παιρνεις HONDA CRX 1.6 VTEC....
Η ερωτηση δεν ειναι αν μπορω να το παρω,αλλα με τα δεδομενα που δινω,μια σοβαρη απαντηση για το αν βγαζει προβληματα τετοια ωστε να μην αξιζει.Λες να μην ξερω τις τιμες στην Ελλαδα;;;
Ευχαριστω....ειναι κλασικό honda. Εγω δε θεωρω ότι βγάζει ζημιές
-
ΟΛΑ σπάνε με την κατάλληλη μεταχείριση.
Και ΒΕΒΑΙΩΣ και τα Χόντα!Εγώ θα το έπαιρνα και την επόμενη μέρα θα άλλαζα γεωμετρίες και αμορτισέρ ελατήρια (προς θεού, ΟΧΙ χαμήλωμα σε αυτό το αμάξι).
-
Εχεις δίκιο.
Ειναι βεβαιο αυτό.
Αλλα ενα ιταλικό 15 ετών δε θα το συζητούσαμε τώρα... σωστα? -
Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας περί του θέματος που έθεσα.
Νομίζω ότι πήρα σφαιρική άποψη,και τώρα μένει να αποφασίσω..
Να είστε καλα και....από το πεζοδρόμιο...
χ. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εχεις δίκιο.
Ειναι βεβαιο αυτό.
Αλλα ενα ιταλικό 15 ετών δε θα το συζητούσαμε τώρα... σωστα?155 2.0 Twin Spark
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εχεις δίκιο.
Ειναι βεβαιο αυτό.
Αλλα ενα ιταλικό 15 ετών δε θα το συζητούσαμε τώρα... σωστα?155 2.0 Twin Spark
Με πονάει ο όμος μου
Ειχα κουβαλήσει ένα πίσω άξονα στο παλιό αεροδρόμιο για να τον στείλω Κύπρο,...... τι μου θύμησες.... (1997 μαλλον)
-
Ο χρήστης Χρήστος Αφ. έγραψε:
Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας περί του θέματος που έθεσα.
Νομίζω ότι πήρα σφαιρική άποψη,και τώρα μένει να αποφασίσω..
Να είστε καλα και....από το πεζοδρόμιο...
χ.Να ξέρεις ότι τα περισσότερα vtec επέστρεφαν στην αντιπροσωπεία μέσα σε ένα εξάμηνο τρακαρισμένα. Καλός ο ήχος του κινητήρα αλλά επικίνδυνος.
Κοίταξε το υδραυλικό τιμόνι για διαρροές, βάζουν λάθος λάδι - σύμφωνα με τις οδηγίες του Σαρακάκη - αλλά αντίθετα με το βιβλιαράκι.
http://putfile.com/pic.php?pic=12/33702321692.gif&s=x11
http://putfile.com/pic.php?pic=12/33702335597.gif&s=x11
Δεν πουλάει ο Σαρακάκης λάδι για τιμόνι χόντα, έχει μόνο για αυτόματα κιβώτια (πάλι όχι για χόντα) και όλα τα τιμόνια έχουν διαρροές.
Ερωτήσεις περί CRX VTEC '92..