-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ε να πάνε οι νέοι στα καράβια και από αύριο θα έχουμε 300.000 ναυτικούς στα καράβια για να πάρουν δάνειο και να αγοράζουν ακριβά σπίτια
Από τη μια χαζομάρα στην αλλη!!!
εμ με τόσες χαζομάρες που λες, είπαμε να το γυρίσουμε στο πινγκ πόνγκ χαζομάρας...
Κατά τα άλλα απάντηση δεν πήρα γιατί οι μλκς της εργάνης βάζουν στον ίδιο πίνακα την μερική με την πλήρη απασχόληση και μας παρουσιάζουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο για το 1/4 των μισθωτών ?
Μήπως να δούμε τις αναλογίες για τα υπόλοιπα 3/4 της πλήρους απασχόλησης ?
Εποχιακές εργασίες, προγράμματα εξαμήνου, τρίμηνα κτλ που γίνεται αναγωγη τους σε 12 μήνες!
Δεν είναι δύσκολο
Το παιδάκι σου δεν έχει δουλέψει εξάμηνο;;;; Τρίμηνο σε προγράμματα;
Είχε τον μπαμπά να πληρώνει;
Πάλι δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση. Δηλαδή συγκρίνεις το 3μηνο με το 12μηνο ?
Ούτε οι εκλογικοί νόμοι του Σκανδαλίδη που έδινε το μπόνους στο δεύτερο κόμμα, δεν είχαν τόση διαστροφή και εφευρετικότητα...
Το παιδάκι μου δεν έβγαινε με αυτά που του πλήρωνα και δούλευε από φοιτητής για να βγάζει τα έξοδα του..
Ευτυχώς δεν σπούδαζε οικονομικά και έβρισκε δουλίτσες...
οπότε δεν έχανε χρόνο σε κουβέντες σε διάφορα φόρουμ....
-
https://el.wikipedia.org/wiki/Μαθηματική_αναγωγή
Επιμερίζουν τα εργασία εισοδήματα στους 12 μήνες!
Στα προγράμματα αυτά για να μπεις πρέπει να είσαι μακροχρόνια άνεργος! Όποτε 6 μήνες εργασία με πρόγραμμα προϋποθέτει ότι τουλάχιστον τους 6 τελευταίους μήνες που υπολογίζονται στο έτος είσαι άνεργος!
Το ερώτημα είναι άλλο! Μπορεί να βγάλει περισσότερα από κάποιον που εργάζεται λιγότερο;;;
Εάν όχι!!! Μάλλον απέτυχε!
-
https://el.wikipedia.org/wiki/Μαθηματική_αναγωγή
Το ερώτημα είναι άλλο! Μπορεί να βγάλει περισσότερα από κάποιον που εργάζεται λιγότερο;;;
Εάν όχι!!! Μάλλον απέτυχε!
Ποιός ?
-
Αυτός που δεν έχει χρονο
-
Δεν ξέρω, δεν μου λέει....
Δεν σπούδασε οικονομικά και δεν καταλαβαίνει τέτοιες έννοιες...
Αλλωστε ούτε και εγώ σπούδασα, οπότε τι νόημα θα είχε η συζήτηση δύο άσχετων...
Θα είχε φάση να φωνάζαμε και το τέρας, θα είμαστε τρείς άσχετοι...
Και κανένας καθηγητής..
Ετσι θα έμπαινε σε κρίση το σλόγκαν του σιδερένιου καγκελάριου...
-
Καλά να ναι το παλικάρι, τον τρελάναμε στο φτάρνισμα με τον πατέρα που του έλαχε!
Εγώ έχω δουλέψει με τέτοια προγράμματα και σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου! Απλά χαρτζιλίκι είναι διότι μετά πρέπει να μείνεις άνεργος για μεγάλο διάστημα για να σε επιλέξουν ξανα! Εποχές μνημονίων στην φάση με την μεγαλύτερη κρίση ήταν όμως μια διέξοδος!
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ε να πάνε οι νέοι στα καράβια και από αύριο θα έχουμε 300.000 ναυτικούς στα καράβια για να πάρουν δάνειο και να αγοράζουν ακριβά σπίτια
Από τη μια χαζομάρα στην αλλη!!!
εμ με τόσες χαζομάρες που λες, είπαμε να το γυρίσουμε στο πινγκ πόνγκ χαζομάρας...
Κατά τα άλλα απάντηση δεν πήρα γιατί οι μλκς της εργάνης βάζουν στον ίδιο πίνακα την μερική με την πλήρη απασχόληση και μας παρουσιάζουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο για το 1/4 των μισθωτών ?
Μήπως να δούμε τις αναλογίες για τα υπόλοιπα 3/4 της πλήρους απασχόλησης ?
Εποχιακές εργασίες, προγράμματα εξαμήνου, τρίμηνα κτλ που γίνεται αναγωγη τους σε 12 μήνες!
Δεν είναι δύσκολο
Το παιδάκι σου δεν έχει δουλέψει εξάμηνο;;;; Τρίμηνο σε προγράμματα; Εποχιακός;;;
Κατευθείαν σε θέσεις ευθύνης με 3 χιλιάρα;;;
Η πλειοψηφία των νέων έχει εργαστεί σε τέτοια προγράμματα εργασίας από τον ΟΑΕΔ!
Είχε τον μπαμπά να πληρώνει;
Αρχίσαμε πάλι τα προσωπικά.
Ποιος είναι πιο βασιλακης καιλας ; -
Εσύ σίγουρα!
-
criuser με κάθε επιφύλαξη καθώς την πληροφορία την κρυφάκουσα από μιλφ στο διπλανό κρεβάτι του φυσικοθεραπευτηρίου που δουλεύει στην Άττικα γκρουπ στα εγχώρια δρομολόγια πλοίων αυτά τα λεφτά είναι για 7 ημέρες εργασίας και ωράριο που ξεπερνά τις 8 ώρες καθώς πρέπει να είναι 1 ώρα νωρίτερα στο πλοίο και αποχωρούν 1 ώρα αργότερα από αυτό. Τουλάχιστον είναι μισθωτή εργασία και όχι μπλοκάκια.
-
Το όλο σκηνικό είναι άκρως γατίσιο
-
Εσύ σίγουρα!
Εγώ έχω αξιοπρέπεια και δεν κλαίγομαι
-
Ότι έχει ο καθένας!
Άλλος έχει νοημοσύνη , άλλος αξιοπρέπεια, άλλος κληρονομιά, άλλος προίκα!
Εγώ τυπά που κληρονομεί και θεωρεί εαυτόν πετυχημένο και τιμητή της εργατικότητας καθως και κριτή των υπολοίπων θα τον χειροκροτούσα! Για άλλον λόγο όμως!
Όσους έχω δει στην ζωή μου να είναι αυτοδημιούργητοι ΠΟΤΕ δεν κρίνουν τις δυσκολίες των άλλων! Όσους έχω δει να ναι δήθεν, νιώθουν ίσως μια ενοχή και ως αντίδραση στο συναίσθημα αυτό που τους κατακλύζει, κρίνουν!
Όταν δεις κάποιον να μιλάει για εργατικότητα είναι ο μεγαλύτερος κηφήνας!!! Κρατά το αυτό ως συμβουλή για τους αναγνωρίζεις!
-
Η γενια που σήμερα είναι συνταξιούχοι έζησαν σε μια Ελλάδα με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο που είχε καταγράψει ποτέ η χωρα! Κάτι που οφείλεται στην δυναμική της προηγούμενης από αυτούς γενιάς!
Τεράστιο λάθος!! Το πλασματικά υψηλό βιοτικό επίπεδο οφείλεται στα πακέτα της ΕΕ, τα οποία είχαν συγκεκριμένη χρήση και ο προδότης τα μοίρασε ώς μπόνους και επιδόματα και έτσι για 10 χρόνια υπήρχε η κάλπικη αίσθηση της ευμάρειας. Μετά άρχισε να σφίγγει το πράγμα, για να συνεχίζει το λαϊκό κόμμα να βγαίνει (και να φάει και άλλο) έπαιξε με το ΧΑ και από το 2000 και έπειτα ήρθε η κατρακύλα.
Άλλο τεράστιο λάθος (βασικά όχι λάθος, το ήξερε αλλά δεν τον ένοιαζε) του πρόδοτη ήταν ότι έφαγε όλες τις αποταμιεύσεις των ταμείων για κοινωνική πολιτική (αφού τα έσοδα του κράτους δεν έφταναν) λες και ήταν κρατικά χρήματα. Για αυτό εσύ και εγώ θα πάρουμε σύνταξη €200 (εαν πάρουμε) και ας πληρώνουμε εισφορές για σύνταξη €3.000.
-
Ότι έχει ο καθένας!
Εγώ τυπά που κληρονομεί και θεωρεί εαυτόν πετυχημένο και τιμητή της εργατικότητας καθως και κριτή των υπολοίπων θα τον χειροκροτούσα! Για άλλον λόγο όμως!
Όσους έχω δει στην ζωή μου να είναι αυτοδημιούργητοι ΠΟΤΕ δεν κρίνουν τις δυσκολίες των άλλων! Όσους έχω δει να ναι δήθεν, νιώθουν ίσως μια ενοχή και ως αντίδραση στο συναίσθημα αυτό που τους κατακλύζει, κρίνουν!
Όταν δεις κάποιον να μιλάει για εργατικότητα είναι ο μεγαλύτερος κηφήνας!!! Κρατά το αυτό ως συμβουλή για τους αναγνωρίζεις!
Ο μόνος που κρίνει επαγγέλματα, κλάδους και ευνοημένους είσαι εσυ, καληνύχτα
Απο που προκύπτει η νοημοσύνη ; Απο μια μέτρια σχολη πανελληνίων πριν 15 χρόνια ; Αυτό είναι όλο σου το επίτευγμα ;Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια για το πτυχίο καο το μεταπτυχιακό σου (μαγιά phd!!!), για το ποσό ριγμένος είσαι και ποσό ευνοημένοι όλοι οι άλλοι. Ποσό κλέφτες ειναι οι εργολάβοι και οι χειρώνακτες και οι έμπορες.
Αυτός ο τύπος είσαι, η χαρά της παρέας
-
Α ότι είναι η χαρά της παρέας είναι.
Κάποιες μέρες που είχε σταματήσει να γράφει, το φόρουμ είχε κατεβάσει ρολά...
-
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
criuser με κάθε επιφύλαξη καθώς την πληροφορία την κρυφάκουσα από μιλφ στο διπλανό κρεβάτι του φυσικοθεραπευτηρίου που δουλεύει στην Άττικα γκρουπ στα εγχώρια δρομολόγια πλοίων αυτά τα λεφτά είναι για 7 ημέρες εργασίας και ωράριο που ξεπερνά τις 8 ώρες καθώς πρέπει να είναι 1 ώρα νωρίτερα στο πλοίο και αποχωρούν 1 ώρα αργότερα από αυτό. Τουλάχιστον είναι μισθωτή εργασία και όχι μπλοκάκια.
Εγώ ανέβασα την διαφήμιση. Για τα ποσά που δίνουν ως μισθό σε ανειδίκευτο κόσμο.
Τώρα ως προς το ωράριο μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ναυτικούς.
Από ότι ξέρω οι ναυτικοί δουλεύουν 7 μήνες ΜΕΣΑ στο πλοίο και κάθονται 5. Αλλά αυτά στα ποντοπόρα.
Επίσης στην ακτοπλοία υπάρχουν συγκεκριμένα ωράρια διαφορετικά από την ξηρά.
Το βρήκα εύκολα.
https://legacy.pemen.gr/files/PDF/SSE AKTOPL. 2023 - 2024.pdf
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ότι έχει ο καθένας!
Ο μόνος που κρίνει επαγγέλματα, κλάδους και ευνοημένους είσαι εσυ, καληνύχτα
Καλημέρα! Με συγχωρείς αλλά εσείς μας έχετε πρήξει στις ερμηνείες οικονομικού χαρακτήρα και πεδίων και μαλιστα απορρίπτετε τον αντίλογο ως αυταρχισμό, εκτός ευρωπαϊκού δικαίου κτλ χωρίς να έχετε την σχετική παιδεία για τα επιχειρήματα που στην βάση αυτών κρινετε! Και αν σας ρωτήσουμε σε τι στηρίζετε η σιγουριά σας μας λέτε στην οξυδέρκεια της φυλής σας, αυτής των μηχανικών!
Απο που προκύπτει η νοημοσύνη ; Απο μια μέτρια σχολη πανελληνίων πριν 15 χρόνια ; Αυτό είναι όλο σου το επίτευγμα ;
Όχι η νοημοσύνη που έχει πολλές εκφάνσεις δεν προκύπτει από τον βαθμό στις πανελλήνιες! Μονάχα ένας μη νοήμων θα έκανε τέτοια συσχέτιση! Αν και εδώ που τα λέμε η δίκη μου γενιά έδωσε από 18-21 πανελλήνιες εξετάσεις σε 9-12 μαθήματα όπου αν αποτύχεις ακόμη και σε ένα έπρεπε να δώσεις ξανά από την αρχή τα τελευταία 9-12 (αναλόγως τα μαθήματα επιλογής)
Καμία σχέση με τις δέσμες, απολύτως καμία!
Τα επιτεύγματα μου μπορεί να μην σε εντυπωσιάζουν! Αν και δεν έχω παραθέσει ποτε, μα ποτέ τα καταρθωματα μου! Ούτε τα εισοδήματα μου, ούτε τις επιτυχίες μου! Δεν χρειάζεται!
Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια για το πτυχίο καο το μεταπτυχιακό σου (μαγιά phd!!!), για το ποσό ριγμένος είσαι και ποσό ευνοημένοι όλοι οι άλλοι. Ποσό κλέφτες ειναι οι εργολάβοι και οι χειρώνακτες και οι έμπορες.
Ω ναι, επικαλούμε στοιχεία, δεδομένα, απο κάθε είδους πηγές, και εσείς ως επιστήμονες τα αρνείστε επικαλούμενοι τις γνώσεις των μηχανικών σε θέματα οικονομίας! Όταν λοιπόν παραθέτετε γνώσεις επι πτυχίων παραθέτω το αντίστοιχο και τότε αυτό σας τρελαίνει!
Και ναι σε συνεργασία με τον καθηγητή μου έκανα πρωτογενή ερευνα σε θέμα που θέλαμε να το συνεχίσουμε σε διδακτορική διατριβή!
Το τι έγινε δεν χρειάζεται να το μάθεις, διότι βλέπω να χρησιμοποιείς με κακό σκοπό ότι σου λένε!
Οι εργολάβοι είναι συνηθως κλέφτες! Μέχρι και οι πέτρες το γνωρίζουν! Οποίος έχει αγοράσει κατοικία έχει μια ιστορία να πει για κάποιον εργολάβο!
Οι χειρονακτες που θεωρούν εαυτόν επιστήμονες και χρεώνουν περισσότερο από γιατρούς, ναι είναι κλέφτες εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες!
Για τους εμπόρους σου ανέφερα σε ιδιωτική συζήτηση κάποια πράγματα! Ότι κατάλαβες!
Αυτός ο τύπος είσαι, η χαρά της παρέας
Πάντα ήμουν το κέντρο της παρεας φίλων και στις παρέες γυναικων!
Δεν έχω κόμπλεξ
-
Αφου εισαι τοσο επιτυχημενος πως και δεν αγορασες ουτε ενα δυαρι να στεγασεις την οικογενεια σου;
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αφου εισαι τοσο επιτυχημενος πως και δεν αγορασες ουτε ενα δυαρι να στεγασεις την οικογενεια σου;
Στις γυναίκες είπε….αν και με το γούστο που έχει στα αμάξια, ανησυχώ….
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν ανέφερα παππούλη αν ειμαι πετυχημένος! Το κόκκινο τέρας κρίνει την επιτυχία όπως νομίζει αυτό!
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!
Εσύ αγόρασες κάποιο σπίτι;;;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....