-
ok, ολιγον απο παραμυθακι....
τουλαχιστον απο τα του μικρου μεχρι τωρα, σε τοπ 4 παγκοσμιο πανεμπιστημιο, σε ενα απο τα πλεον φιλοδοξα και σε επενδυση, πρεστιζ και κοστος μεταπτυχιακα, η αμφοτερη εντυπωση γατου-γατακιου ειναι πως ατυχως (εκ της συνταξεως: ουι λαβ γκρικ πανεμπιστημια και ναι, εχουν κατα περιπτωση καλυτερο επιπεδο ακομη και σε συγκριση με κορυφαια του εξωτειρκου, εαν στηριχτουν μπορουν σε θαυματα) δεν ειναι σε επιπεδο καλης ελληνικης πανεπιστημιακης σχολης, τουλαχιστον των μεταπτυχιακων με οραμα και προσπαθεια. πολυ κονσερβα και πολυ μετριοι οι ιδιοι οι μεταπτυχιακοι παρολα τα θεωρητικα πολυ σκληρα κριτηρια (γκρε 165-160 - 5, τοεφλ 112-βατσελορ εξιλεντ γκρειντ απο αναγνωρισμενο οπου ναι, το εκπα σε ιατρικη-οδοντιατρικη-φαρμακευτικη το αναγνωριζουνε). απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
αδικον.ΑρΕς
στο πλαισιο προωθησης πιγιοτικης ιδιωτικης εκπαιδευσεως....
....κρεμλιδου, αυτη με τον ωραιο. που καθεται επανω του.
Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η instagrammer έγραψε, μεταξύ άλλων: «Πόσο χαρούμενη και περήφανη είμαι για το πτυχίο μου! Μετά από σχεδόν 8 χρόνια σπουδών* επιτέλους έχω ένα αποδεικτικό μερικών εκ των κόπων μου και πέταξα και το πολυπόθητο καπέλο! 🥹 Πτυχιούχος Business Marketing (Management) class of 2023. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!*8 χρόνια σπουδών: 4 χρόνια πάλεψα με την σχολή που πέρασα με τις πανελλήνιες αλλα δεν τελείωσα πριν αρχίσω το προπτυχιακό μου στο κολέγιο & 3+1 χρόνια η σχολή μου εδώ (το+1 ήρθε λόγω του Survivor)».
-
Δεν καταλάβα την φράση ατυχώς δεν είναι σαν τα ελληνικά. Δηλαδή είναι κατώτερο η τα ελληνικά ατυχώς δεν είναι σαν αυτό;
Ποια είναι αυτή;
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
*8 χρόνια σπουδών: 4 χρόνια πάλεψα με την σχολή που πέρασα με τις πανελλήνιες αλλα δεν τελείωσα πριν αρχίσω το προπτυχιακό μου στο κολέγιο & 3+1 χρόνια η σχολή μου εδώ (το+1 ήρθε λόγω του Survivor)».
-
Με έκαψε τώρα.
Καταρχήν δεν μοιάζει για 36....για 46 ίσως. Αρα συν 16 χρόνια ....
Που πήγαν;
-
Πιζνες μάρκετινγκ απο το μεντιτερενιαν κολετζ, ΟΥΑΑΟΥΥ
-
Τελικά θα απαντηθούν τα καίρια και έγκυρα ερωτήματα μου, ή θα παίζουμε τους λόρδους;
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τελικά θα απαντηθούν τα καίρια και έγκυρα ερωτήματα μου, ή θα παίζουμε τους λόρδους;
Από ποιον περιμένεις απάντηση?!?! Εγώ νομίζω έχω απαντήσει, πιστεύω από άλλους θες, σωστά?
-
Ε ναι όσοι συζητούμε μεταξύ μας.
Αναλύουμε ένα θέμα, και πέρα από επιθετικούς προσδιορισμούς αμεσους ή έμμεσους (οι δεύτεροι είναι πιο διασκεδαστικοί) δεν έχουμε ασχοληθεί με την ουσία του θέματος που αφορά το νομοσχέδιο που συζητούμε
Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του.
-
Πάντα υποστηρίζουμε τη γραμμή του κόμματος.
-
Ας γράψω λοιπόν την γνώμη μου, σε αυτά που ρωτάς, αν και δεν έχει κάποια αξία.
1η ερώτηση: Στο παράδειγμα του ευρωπαϊκού παραρτήματος διεθνών σπουδών, ενός εκ των καλυτέρων πανεπιστημίων του πλανήτη, πείτε μου σε ποια θέση βρίσκεται στην διεθνή κατάταξη αξιολόγησης συγκριτικά με το μητρικό; Για το συγκεκριμένο μαζί και με μια λίστα αλλων 5-10 μεγάλων πανεπιστημίων έχει γίνει μεγάλος ντόρος στα κοινωνικά μέσα. Εγώ προσπάθησα να κάνω μια γρήγορη έρευνα για να δω αν ισχύουν αυτά που λένε. Αν έχουν όλοι λαθος, παρακαλώ να μας το αναφέρετε, να ληθει και αυτή η απορία.
2η ερώτηση Τι είναι αυτο που οδηγεί κάποιον κατά των συμφερόντων του κλάδου του; Γιατι δηλαδή κάποιος που τελείωσε μια δημοσια σχολή με οντως μεγάλο κόπο και διάβασμα να ζητά να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και ένας άγνωστος που δεν έχει καταβάλει τον ίδιο κόπο και αντικατέστησε αυτόν με χρήματα; Ποια η λογική πίσω από αυτήν την επιθυμία του;
3η ερώτηση Σε ποια θέση στην Ε.Ε βρίσκεται η χώρα μας σχετικά με την χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας;
-
Δεν έχω ιδέα, δεν βρήκα κάτι και δεν έχω χρόνο να ψάξω περισσότερο γιατί δεν με ενδιαφέρει. Και μόνο που ειναι από το John Hopkins (εχω ιδία άποψη για το συγκεκριμένο) μου φτάνει.
-
Ποιος το ζητάει αυτό δεν το κατάλαβα? Μάλλον το ανάποδο, κανείς φοιτητής ή απόφοιτος ΑΕΙ (Δημόσιου) δεν θέλει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα οι των ιδιωτικών. Τώρα το άλλο που λες είναι τελείως αυθαίρετο, γιατί να τα απέκτησε ο άλλος με χρήματα και όχι με τον κόπο του? Δηλαδή όποιος έχει να πληρώσει το Χάρβαρντ ή το ΜΙΤ δεν κόπιασε, απλά πλήρωσε και του έστειλαν το πτυχίο? Μάλλον όχι....φτύνεις αίμα για να τελειώσεις αυτά τα πανεπιστήμια και ας πλήρωσες.
-
Δεν έχω ιδεά, δεν το έχω ψάξει, δεν με απασχολεί.
-
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ας γράψω λοιπόν την γνώμη μου, σε αυτά που ρωτάς, αν και δεν έχει κάποια αξία.
1η ερώτηση: Στο παράδειγμα του ευρωπαϊκού παραρτήματος διεθνών σπουδών, ενός εκ των καλυτέρων πανεπιστημίων του πλανήτη, πείτε μου σε ποια θέση βρίσκεται στην διεθνή κατάταξη αξιολόγησης συγκριτικά με το μητρικό; Για το συγκεκριμένο μαζί και με μια λίστα αλλων 5-10 μεγάλων πανεπιστημίων έχει γίνει μεγάλος ντόρος στα κοινωνικά μέσα. Εγώ προσπάθησα να κάνω μια γρήγορη έρευνα για να δω αν ισχύουν αυτά που λένε. Αν έχουν όλοι λαθος, παρακαλώ να μας το αναφέρετε, να ληθει και αυτή η απορία.
2η ερώτηση Τι είναι αυτο που οδηγεί κάποιον κατά των συμφερόντων του κλάδου του; Γιατι δηλαδή κάποιος που τελείωσε μια δημοσια σχολή με οντως μεγάλο κόπο και διάβασμα να ζητά να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και ένας άγνωστος που δεν έχει καταβάλει τον ίδιο κόπο και αντικατέστησε αυτόν με χρήματα; Ποια η λογική πίσω από αυτήν την επιθυμία του;
3η ερώτηση Σε ποια θέση στην Ε.Ε βρίσκεται η χώρα μας σχετικά με την χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας;
- Δεν έχω ιδέα, δεν βρήκα κάτι και δεν έχω χρόνο να ψάξω περισσότερο γιατί δεν με ενδιαφέρει. Και μόνο που ειναι από το John Hopkins (εχω ιδία άποψη για το συγκεκριμένο) μου φτάνει.
Δεν είναι john hopkins. Είναι παραρτήμα διεθνών σπουδών του john hopkins.
Το επιχείρημα του να έρθουν τα ιδιωτικά είναι ότι θα είναι καλύτερα από τα δημόσια. Σύμφωνα με ανθρώπους που το ψάχνουν και ποσταρουν στα κοινωνικά μέσα, τα παραρτήματα αυτά είναι στις τελευταίες θέσεις των διεθνών κατατάξεων. Το γεγονός ότι είναι παράρτημα κάποιου διάσημου πανεπιστημίου, δεν βελτιώνει τη θέση τους, φαντάσου τώρα αυτά των διαφόρων ξένων funds που διαρρέουν πως ετοιμάζουν να επενδύσουν, τι θα είναι;;;
- Ποιος το ζητάει αυτό δεν το κατάλαβα? Μάλλον το ανάποδο, κανείς φοιτητής ή απόφοιτος ΑΕΙ (Δημόσιου) δεν θέλει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα οι των ιδιωτικών.
Στη συζήτηση μας το ανάποδο διαπιστώνω. Απόφοιτοι δημοσίων πανεπιστημίων επιθυμούν να αποκτήσουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτούς οι απόφοιτοι των παραρτημάτων των ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα ανοίξουν στη χώρα μας. Διάβασε τις προηγούμενες σελίδες.
Τώρα το άλλο που λες είναι τελείως αυθαίρετο, γιατί να τα απέκτησε ο άλλος με χρήματα και όχι με τον κόπο του? Δηλαδή όποιος έχει να πληρώσει το Χάρβαρντ ή το ΜΙΤ δεν κόπιασε, απλά πλήρωσε και του έστειλαν το πτυχίο? Μάλλον όχι....φτύνεις αίμα για να τελειώσεις αυτά τα πανεπιστήμια και ας πλήρωσες.
Καθόλου αυθαίρετο. ΔΕΝ μιλάμε για το ίδιο το Χάρβαρντ ή την Οξφόρδη μιλάμε για τα παραρτήματα τους. Σύμφωνα με άρθρο καθηγητή που ασχολείται με τις πανελλαδικές, εάν ισχύουν οι διαρροές για το επικείμενο νομοσχέδιο. Κάποιος θα μπορεί να μπει σε ιδιωτική ιατρική σχολή με βαθμό 7/20. Ενώ στην δημόσια της Αθήνας είναι 19,5/20.
Συνεπώς θα αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα μετα το πέρας των σπουδών καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια συγκριτικά με τον υποψήφιο γιατρό του δημοσίου
- Δεν έχω ιδεά, δεν το έχω ψάξει, δεν με απασχολεί.
Μα ο λόγος που η παιδεία πάσχει στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο είναι λόγω της χρηματοδότησης της. Διάφορες πηγές που βρίσκω αναφέρουν πως είμαστε.....οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ σχετικά με το ποσοστό επί του ΑΕΠ.. Όταν λεμε τελευταίοι εννοούμε πως κλείνουμε τις πόρτες και τα φώτα. Μετά από εμάς δεν έχει τίποτα.
Συνεπώς, εάν συμφωνείς όπως το έκανες σε άλλο ποστ πως πρέπει να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας, γιατί δεν σε ενδιαφέρει η χρηματοδότηση της;
-
Αφού δεν μας λες για τη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας...
-
Αυτά παθαινεις Όταν μπερδεύεις τη βάση εισαγωγής με τα μόρια του τελευταίου υποψηφίου.
Υπενθυμίζω ότι για το σωτήριο έτος 2023 η ελάχιστη βάση εισαγωγής για το 3το πεδίο ήταν 9,9.
Αυτό σημαίνει ότι έναν υποψήφιος της θρυλικής σχολής των μηχανολόγων μηχανικών του εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου μπορεί να την επιτύχει με 9.900 μόρια.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτά παθαινεις Όταν μπερδεύεις τη βάση εισαγωγής με τα μόρια του τελευταίου υποψηφίου.
Υπενθυμίζω ότι για το σωτήριο έτος 2023 η ελάχιστη βάση εισαγωγής για το 3το πεδίο ήταν 9,9.
Αυτό σημαίνει ότι έναν υποψήφιος της θρυλικής σχολής των μηχανολόγων μηχανικών του εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου μπορεί να την επιτύχει με 9.900 μόρια.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Διάβασες το άρθρο;;;;
-
.......***Λύνει αυτή η πρόβλεψη το πρόβλημα; Οχι, αφού υπάρχουν 2 παράμετροι που δεν αναλύθηκαν επαρκώς -και υπάρχει λόγος γι αυτό:
Αφενός, αν κάποιος ενδιαφέρεται για ιδιωτική σχολή, θα μπορεί να μπει εφόσον (έχει τα δίδακτρα βέβαια) και πιάσει τον χαμηλότερο μέσο όρο ΕΒΕ των επιστημονικών πεδίων, πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 0.8. Ειδικότερα, "ο εν λόγω όρος πρόσβασης θα ταυτίζεται με το χαμηλότερο μέσο όρο ΕΒΕ των επιστημονικών πεδίων, πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 0.8", όπως διευκρίνισε το Υπουργείο. Τι σημαίνει αυτό με βάση τα περυσινά δεδομένα; Σύμφωνα με τον φροντιστή κ.Αντώνη Φλωρόπουλο, σημαίνει ότι θα μπορεί να μπει κάποιος σε ιδιωτική Ιατρική σχολή λχ, αν πιάσει ΕΒΕ ...7,39 (πρόκειται για τον χαμηλότερο Μ.Ο της ΕΒΕ τν πεδίων πέρυσι, πολλαπλασιασμένο επι 0,8)!
Δηλαδή κάποιος που έχει λεφτά για δίδακτρα θα γίνεται γιατρός με βαθμό 7,39 στα 20, όταν η βάση στις Ιατρικές σχολές της χώρας ξεπερνά το 18+ και στις κεντρικές το 19+ ! Καλό;Αφετέρου, από τη διάταξη για την ΕΒΕ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι έχουν αποκτήσει το πολυσυζητημένο Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) η άλλο αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Ποιά σχολεία χορηγούν τέτοια απολυτήρια; Ορισμένα ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Το απολυτήριο αυτό δεν χρειάζεται συμμετοχή στις πανελλήνιες για να αποκτηθεί, αφού χορηγείται κατόπιν άλλων εξετάσεων, που οργανώνονται από το ίδιο και ελέγχονται από το εξωτερικό. Ποιοι σπουδάζουν σε αυτό; Παιδιά πολιτικών, ευπόρων και όσοι ενδιαφέρονταν να μη δώσουν πανελλαδικές αλλά να σππουδάσουν στο εξωτερικό. Τώρα θα μπορούν να σπουδάζουν και στην Ελλάδα, χωρίς να ταλαιπωρούνται με ΕΒΕ και πανελλήνιες όπως οι υπόλοιποι «πληβείοι...»***
Άρα όπως το βλέπω η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην ιδιωτική σχολή θα είναι
((Ελάχιστος βαθμος ΕΒΕ*0,8) + ύψος διδάκτρων που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο υποψήφιος). Ποιο από τα δύο μέρη του αθροίσματος θα έχει υψηλότερη βαρύτητα για να σχηματιστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής (αφού οι θέσεις είναι πεπερασμένες) δεν το γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
Άρα εάν ισχύει το δημοσίευμα, που είναι το λάθος και τα ψεκασμενα όταν αναφέρω πως θα μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει τον κόπο με χρήματα;
-
Το επιχείρημα του να έρθουν τα ιδιωτικά είναι ότι θα είναι καλύτερα από τα δημόσια. Σύμφωνα με ανθρώπους που το ψάχνουν και ποσταρουν στα κοινωνικά μέσα, τα παραρτήματα αυτά είναι στις τελευταίες θέσεις των διεθνών κατατάξεων. Το γεγονός ότι είναι παράρτημα κάποιου διάσημου πανεπιστημίου, δεν βελτιώνει τη θέση τους,Πολά τα ερωτηματικά και τεράστια συζήτηση.
- Κατάταξη με ποια κριτήρια? Έρευνες (το συνηθισμένο και δεν μου λέει τίποτα προσωπικά).
- Μέσος μισθός αποφοίτου?
- Πρόγραμμα σπουδών?
- Ποσοστό αποφοίτων που απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας?
Γενικά αυτές οι κατατάξεις μπάζουν πάρα πολύ και έχοντας εργαστεί ώς "career counselor assistant", είχα διαπιστώσει ότι μπορούσα να βρω πάρα πολλές κατατάξεις. Για εμένα η πιο σωστή είναι ο μέσος μισθός των αποφοίτων, αυτό έχει πρακτική σημασία.
Και ναι, εφόσον είναι παράρτημα καλόυ πανεπιστημίου, εαν ακολουθεί το ίδο πρόγραμμα και δεν έχει απλά το όνομα, τότε αυτομάτως σημαίνει ότι ειναι καλό, ό,τι και να λέμε εμείς. Τα παραρτήματα του Χάρβαρντ είναι όλα εξαιρετικά. Υπάρχουν και οργανισμοί (όπως o neasc, https://www.neasc.org/ που δίνουν σοβαρές πιστοποιήσεις με αυστηρά κριτήρια και με συνεχή αξιολόγηση).
Κάποιος θα μπορεί να μπει σε ιδιωτική ιατρική σχολή με βαθμό 7/20. Ενώ στην δημόσια της Αθήνας είναι 19,5/20.
Συνεπώς θα αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα μετα το πέρας των σπουδών καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια συγκριτικά με τον υποψήφιο γιατρό του δημοσίουΤο ξαναέγραψα, για εμένα δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να μπεις, αλλά να είναι δύσκολο να βγείς. Το να κρίνεται όλη η επιτυχία από μαι εξέταση 3 ωρών είναι βλακεία και λάθος. Η επιτυχία κρίνεται από 4-6 χρόνια σπουδών με συνεχείς εξετάσεις και εργασίες. To θέμα ειναι να είναι αξιόλογο το πανεπιστήμιο και το επίπεδο σπουδών.
Μα ο λόγος που η παιδεία πάσχει στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο είναι λόγω της χρηματοδότησης της. Διάφορες πηγές που βρίσκω αναφέρουν πως είμαστε.....οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ σχετικά με το ποσοστό επί του ΑΕΠ.. Όταν λεμε τελευταίοι εννοούμε πως κλείνουμε τις πόρτες και τα φώτα. Μετά από εμάς δεν έχει τίποτα.
Συνεπώς, εάν συμφωνείς όπως το έκανες σε άλλο ποστ πως πρέπει να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας, γιατί δεν σε ενδιαφέρει η χρηματοδότηση της;Μαζί σου ειμαι. Σαφώς και με ενδιαφέρει η χρηματοδότησή της, απλά δνε το έχω ψάξει. Αλλά δεν περιμένω κάτι από την Ελλάδα, γιατί οι κεβερνώντες δεν θέλουν να αναβθμιστεί η παιδίεα μας, τους βολεύει και συμφέρει αυτή η κατάσταση - να έχουν φυτώρια από κομματόσκυλα και να γαλοχούνται οι νέοι από νωρίς ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για τίποτα, αρκεί να ειναι πιστοί στο κόμμα.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το επιχείρημα του να έρθουν τα ιδιωτικά είναι ότι θα είναι καλύτερα από τα δημόσια. Σύμφωνα με ανθρώπους που το ψάχνουν και ποσταρουν στα κοινωνικά μέσα, τα παραρτήματα αυτά είναι στις τελευταίες θέσεις των διεθνών κατατάξεων. Το γεγονός ότι είναι παράρτημα κάποιου διάσημου πανεπιστημίου, δεν βελτιώνει τη θέση τους,Πολά τα ερωτηματικά και τεράστια συζήτηση.
- Κατάταξη με ποια κριτήρια? Έρευνες (το συνηθισμένο και δεν μου λέει τίποτα προσωπικά).
- Μέσος μισθός αποφοίτου?
- Πρόγραμμα σπουδών?
- Ποσοστό αποφοίτων που απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας?
Γενικά αυτές οι κατατάξεις μπάζουν πάρα πολύ και έχοντας εργαστεί ώς "career counselor assistant", είχα διαπιστώσει ότι μπορούσα να βρω πάρα πολλές κατατάξεις. Για εμένα η πιο σωστή είναι ο μέσος μισθός των αποφοίτων, αυτό έχει πρακτική σημασία.
Ας πούμε η κατάταξη με την οποία γίνεται ντόρος τελευταία και που αναφέρει πως κάποια από τα παραρτήματα των κορυφαίων είναι στον πάτο προέρχεται από αυτόν τον οργανισμό. Η μεθοδολογία τους κατά την αξιολόγηση ειναι αυτή: ΔΕΝ είναι μονάχα η έρευνα. Αλλά αρκετές μεταβλητές.
Οι πρώτοι μισθοί, οι πόρτες που ανοίγουν σε πολυεθνικές κτλ είναι απόρροια αυτών των διεθνών κατατάξεων ή και των συμβεβλημένων μεγάλων πολυεθνικών που χρηματοδοτούν ή συνεργάζονται με τα κορυφαία πανεπιστήμια.
Το ότι θα έχεις τελειώσει στην Ελλάδα ένα παράρτημα στην 1500η θέση στην διεθνή κατάταξη, όπου το μητρικό θα είναι στην 2η ή 3η θέση παγκοσμίως δεν πιστεύω να οδηγήσει σοβαρές εταιρίες να σε αντιμετωπίζουν ως απόφοιτο του δευτέρου. Κάτι που ούτε και σήμερα συμβαίνει με τα συνδεδεμένα με πανεπιστήμια κολλέγια. Καμία φοβερή ανέλιξη δεν γνωρίζω. Αντιθέτως αν υπήρχε πρώτος θα πήγαινα σε τέτοια κολλέγια.
Και ναι, εφόσον είναι παράρτημα καλόυ πανεπιστημίου, εαν ακολουθεί το ίδο πρόγραμμα και δεν έχει απλά το όνομα, τότε αυτομάτως σημαίνει ότι ειναι καλό, ό,τι και να λέμε εμείς.
Προφανώς για να καταγράφουν τα μητρικά πανεπιστήμια συγκριτικά με τα παραρτήματα τους μια διαφορά γύρω στις 1000-1500 θέσεις στην ίδια κλίμακα, κατάταξη και τρόπο αξιολόγησης, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ισχύει.
Τα παραρτήματα του Χάρβαρντ είναι όλα εξαιρετικά. Υπάρχουν και οργανισμοί (όπως o neasc, https://www.neasc.org/ που δίνουν σοβαρές πιστοποιήσεις με αυστηρά κριτήρια και με συνεχή αξιολόγηση).
Για ποια παραρτήματα λες; Σαφέστατα υπάρχουν πολλοί οργανισμοί πιστοποιήσεων. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είσαι καλός για να πάρεις πιστοποίηση. Προσωπικά όσο και αν θα το ήθελα για τον εαυτό μου, δεν θα πίστευα ότι μπορώ να αγγίξω τις ίδιες βαθμολογίες σε διεθνείς πιστοποιήσεις με έναν απόφοιτο της Οξφόρδης.
Έχω ασχοληθεί να διαβάσω κάποια από τα διδασκόμενα βιβλία κάποιων καθηγητών τους. Και έχω δει κάποια online courses. Από αυτά που κάνουν για τους πληβείους. Οκ είναι πολύ μπροστά. Αλλά πάντα μιλάω για το ΑΥΘΕΝΤΙΚΌ.
Κάποιος θα μπορεί να μπει σε ιδιωτική ιατρική σχολή με βαθμό 7/20. Ενώ στην δημόσια της Αθήνας είναι 19,5/20.
Συνεπώς θα αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα μετα το πέρας των σπουδών καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια συγκριτικά με τον υποψήφιο γιατρό του δημοσίουΤο ξαναέγραψα, για εμένα δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να μπεις, αλλά να είναι δύσκολο να βγείς. Το να κρίνεται όλη η επιτυχία από μαι εξέταση 3 ωρών είναι βλακεία και λάθος. Η επιτυχία κρίνεται από 4-6 χρόνια σπουδών με συνεχείς εξετάσεις και εργασίες. To θέμα ειναι να είναι αξιόλογο το πανεπιστήμιο και το επίπεδο σπουδών.
Ναι αλλά στην πράξη θα υπάρχουν δύο ταχυτήτων υποψήφιοι. Αυτοί που είτε έχουν χρήματα είτε χρεώνονται σε τράπεζες και αυτοί που καταβάλουν μονάχα τον κόπο τους για συγκεκριμένες και πεπερασμένες θέσεις εργασίας που μπορεί να απορροφήσει η αγορά.
Συνεπώς, εάν συμφωνείς όπως το έκανες σε άλλο ποστ πως πρέπει να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας, γιατί δεν σε ενδιαφέρει η χρηματοδότηση της;Μαζί σου ειμαι. Σαφώς και με ενδιαφέρει η χρηματοδότησή της, απλά δνε το έχω ψάξει. Αλλά δεν περιμένω κάτι από την Ελλάδα, γιατί οι κεβερνώντες δεν θέλουν να αναβθμιστεί η παιδίεα μας, τους βολεύει και συμφέρει αυτή η κατάσταση - να έχουν φυτώρια από κομματόσκυλα και να γαλοχούνται οι νέοι από νωρίς ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για τίποτα, αρκεί να ειναι πιστοί στο κόμμα.
Συμφωνώ για το κομματοσκυλα. Το δημόσιο πάσχει. Αλλά στην ουσία του δεν είναι τόσο κακό. Στα περιφερειακά του, στις υποδομές του, στην ανομία του κτλ ναι πάσχει
-
Για τη χρηματοδότηση όμως, δε λέτε τίποτα!
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ok, ολιγον απο παραμυθακι....
τουλαχιστον απο τα του μικρου μεχρι τωρα, σε τοπ 4 παγκοσμιο πανεμπιστημιο, σε ενα απο τα πλεον φιλοδοξα και σε επενδυση, πρεστιζ και κοστος μεταπτυχιακα, η αμφοτερη εντυπωση γατου-γατακιου ειναι πως ατυχως (εκ της συνταξεως: ουι λαβ γκρικ πανεμπιστημια και ναι, εχουν κατα περιπτωση καλυτερο επιπεδο ακομη και σε συγκριση με κορυφαια του εξωτειρκου, εαν στηριχτουν μπορουν σε θαυματα) δεν ειναι σε επιπεδο καλης ελληνικης πανεπιστημιακης σχολης, τουλαχιστον των μεταπτυχιακων με οραμα και προσπαθεια. πολυ κονσερβα και πολυ μετριοι οι ιδιοι οι μεταπτυχιακοι παρολα τα θεωρητικα πολυ σκληρα κριτηρια (γκρε 165-160 - 5, τοεφλ 112-βατσελορ εξιλεντ γκρειντ απο αναγνωρισμενο οπου ναι, το εκπα σε ιατρικη-οδοντιατρικη-φαρμακευτικη το αναγνωριζουνε). απο την αλλη το χαρτι απο εκει με πανω απο 55% ειναι προσληπτηριο σε πολυεθνικη και με πανω απο 70% εχει και πληστηριαζμο σε προσφορες εργασιας.
αδικον.ΑρΕς
στο πλαισιο προωθησης πιγιοτικης ιδιωτικης εκπαιδευσεως....
....κρεμλιδου, αυτη με τον ωραιο. που καθεται επανω του.
Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η instagrammer έγραψε, μεταξύ άλλων: «Πόσο χαρούμενη και περήφανη είμαι για το πτυχίο μου! Μετά από σχεδόν 8 χρόνια σπουδών* επιτέλους έχω ένα αποδεικτικό μερικών εκ των κόπων μου και πέταξα και το πολυπόθητο καπέλο! 🥹 Πτυχιούχος Business Marketing (Management) class of 2023. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!*8 χρόνια σπουδών: 4 χρόνια πάλεψα με την σχολή που πέρασα με τις πανελλήνιες αλλα δεν τελείωσα πριν αρχίσω το προπτυχιακό μου στο κολέγιο & 3+1 χρόνια η σχολή μου εδώ (το+1 ήρθε λόγω του Survivor)».
Γιατί δεν διάλεξε ένα αξιόλογο ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό εν Ελλαδι ;
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Για τη χρηματοδότηση όμως, δε λέτε τίποτα!
Είπαμε ρε συ....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....