-
Εγώ πάντως μόνο Νεοδημοκράτες βλέπω να τους καίνε τα Ιδιωτικά, και μάλιστα τους φανατικούς...
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ πάντως μόνο Νεοδημοκράτες βλέπω να τους καίνε τα Ιδιωτικά, και μάλιστα τους φανατικούς...
Ναι οκ, όταν δεν σε πάει η συζήτηση το πέταγμα της μπάλας στην στρατόσφαιρα είναι πολύ βολικό
-
Αυτή η συζήτηση οδηγεί μόνο στο αν είμαστε υπέρ ή κατά της παραβίασης του Συντάγματος.
Αυτοί που καίγονται να κάνουν/έχουν Ιδιωτικά πανεπιστήμια, μπορούν να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα και να μη μπορεί κανείς που δεν τα θέλει να κάνει οτιδήποτε.
Αλλά, έχει άλλη γλύκα το παράνομο...
-
Το Σύνταγμα θα μπορούσε να αλλάξει στο συγκεκριμένο άρθρο. Από την στιγμή που η πασοκαρα είπε όχι, τελείωσε, δεν βγαίνουν τα κουκιά...παραμένει και λογικά είναι αντισυνταγματικο
-
Τι ένστικτα σας ξυπνάει η λέξη «ιδιωτικο» είναι απορίας άξιον
Να θυμίσω ότι αυτή η μανία κρατισμού, ιστορικά, συνδέεται με τα δυο άκρα.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τέρας, να ένα μήλο....
Διάβασε.....
https://www.politeianet.gr/books/9789603354116-mill-john-stuart-iridanos-peri-eleutherias-291192
-
Άντε ρε διαβασμένε, για πες μας
-
Δεν μας αρέσει η ιδιωτεία, προτιμούμε την αριστεία, γι αυτό.
-
Εν ολίγοις, στο θέμα της παιδείας για το οποίο συζητούμε, και όχι όλα τα επίπεδα, προϊόντα και αγαθά της οικονομίας. Ο άνωθεν φιλόσοφος που αποτέλεσε μαζί με άλλους την βάση για τον λεγόμενο Δυτικού τύπου φιλελευθερισμό, θεωρει, αποδεικνύει (στα πλαίσια του φιλοσοφικού πονήματος) πως η δωρεάν δημόσια παιδεία είναι η βάση και θεμέλιος λίθος της ελευθερίας του ατόμου
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν μας αρέσει η ιδιωτεία, προτιμούμε την αριστεία, γι αυτό.
Άλλο ένα στοιχείο αντί ατομικότητας !
-
καλα οχι οτι κόβομαι αλλά και να μην περάσει τώρα.... δείχνει που οδεύουμε
αυτή η συζήτηση έχει γίνει και αλλη φορά στο παρελθον
οπως πολλες φορές είχε γινει η αντίστοιχη για να μπαινουν τα ματ στα πανεπιστήμια, δεκαετίες γινοταν και τελικά έγινε
Είναι απλά θέμα χρόνου. Και το συνταγμα απλά θα τους καθυστερήσει μεχρι να αλλάξει
τωρα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έρθουν
οπως είπα και πριν αν είναι να γίνει σωστά ας γίνει. Αν είναι να γίνει για να πληρωνουν και να περνουν πτυχιο ευκολά κάποιοι και παράλληλα να σταματήσει το κράτος να δινει χρήματα στα Ελληνικά δημοσια πανεπιστήμια (που αυτο φοβαμαι οτι θα γίνει) δεν μαρεσει αλλα και πάλι θα συμβει
Στο εξωτερικο πάντως τα καλά πανεπιστήμια εχουν χ3σμ3να τα χρηματα σου αν δεν διαβαζεις. Απλά πληρώνεις και μπαίνεις. Αλλά αν δεν το αξίζεις ΔΕΝ θα πάρεις πτυχιο τον κώλο σου κάτω να χτυπας. Εδώ θα γίνει κάτι τέτοιο???
Υπάρχουν πάντα και αυτά που είναι της πλάκας και είναι pay to take degree ομως στις λίστες είναι τελευταία
ειναι γενικά μεγάλη συζήτηση
-
Στα καλά του εξωτερικού δίνεις διεθνείς εξετάσεις. Δεν μπαίνεις έτσι.... Επειδή πληρώνεις.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στα καλά του εξωτερικού δίνεις διεθνείς εξετάσεις. Δεν μπαίνεις έτσι.... Επειδή πληρώνεις.
Αυτά που λες είναι τα τοπ
οταν λέω καλά εννοώ και τα πιο κάτω (υπάρχουν διαβαθμίσεις)
-
Εξετάσεις (όχι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, γενικές π.χ. SAT), περνάς συνέντευξη και γράφεις και έκθεση για τους λόγους που θες να πας, πως πιστέυεις ότι ταιριάζεις, πως θα βοηθήσεις, πως θα σε βοηθήσει το πανεπιστήμιο και φυσικά ζητάνε και το βιογραφικό σου να δουν τι άλλο έκανες πέρα από το να πηγαίνεις σχολείο. Όλα τα πανεπιστήμια στην Αμερική και ΕΕ ζητάνε κάποιες εξετάσεις, είτε έιναι ΙΒ είτε ΣΑΤ είτε κάτι παρόμοιο.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εξετάσεις (όχι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, γενικές π.χ. SAT), περνάς συνέντευξη και γράφεις και έκθεση για τους λόγους που θες να πας, πως πιστέυεις ότι ταιριάζεις, πως θα βοηθήσεις, πως θα σε βοηθήσει το πανεπιστήμιο και φυσικά ζητάνε και το βιογραφικό σου να δουν τι άλλο έκανες πέρα από το να πηγαίνεις σχολείο.
οχι Φανη νομίζω οτι σε TOP πανεπιστήμια εχω ακούσει και γω ότι δίνεις κάποιες εξετάσεις πρώτα. Κοιτανε και τους βαθμούς σου που είχες πιο πριν, θέλουν συστατικές από καθηγητές (ακομα και το δικό μου ήθελε που δεν το λες τοπ) κτλ κτλ.
-
Γενικά από όσο ξέρω και αυτά του εξωτερικού είναι δημόσια. Χρηματοδοτούνται από το κράτος τους σε σημαντικό βαθμό.
Και σε εμάς έρχονται κάποιοι ξένοι φοιτητές τρίτων χωρών και πληρώνουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ιδιωτικά τα δικά μας.
Απλώς είναι ένα έξτρα ποσό που μοιράζονται οι διδάσκοντες του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ως αποζημίωση για τις ώρες διδασκαλίας και χρήσης των αιθουσών.
Καμία σχέση με κέρδη, μετόχους κτλ.
-
Γενικά από όσο ξέρω και αυτά του εξωτερικού είναι δημόσια. Χρηματοδοτούνται από το κράτος τους σε σημαντικό βαθμό.
Και σε εμάς έρχονται κάποιοι ξένοι φοιτητές τρίτων χωρών και πληρώνουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ιδιωτικά τα δικά μας.
Απλώς είναι ένα έξτρα ποσό που μοιράζονται οι διδάσκοντες του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ως αποζημίωση για τις ώρες διδασκαλίας και χρήσης των αιθουσών.
Εχεις δίκιο χρηματοδοτούνται από το κράτος και όλα τα υπόλοιπα που λες αλλά δεν είναι ολα παντου δημόσια
ή ετσι θεωρούσα μεχρι τώρα. Δεν είμαι σίγουρος όμως
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εχεις δίκιο χρηματοδοτούνται από το κράτος και όλα τα υπόλοιπα που λες αλλά δεν είναι ολα παντου δημόσια
Δεν είναι κάποια από αυτά διότι προϋπήρχαν πριν την ύπαρξη των κρατών στα οποία βρίσκονται.
Οπότε προφανώς στο καταστατικό τους περί ίδρυσης τους δεν θα αναφέρονται ως δημόσια. Παρόλα αυτά εντάσσονται στο δημόσιο ταμείο του Υπουργείου Παιδείας των κρατών που δημιουργήθηκαν αργότερα.
Πολλά από αυτά είχα δίδακτρα αλλά μετά κάποιες κυβερνήσεις, κατήργησαν τα δίδακτρα και σε αυτά και έμεινε ένα τυπικό πόσοΥπάρχουν ή μάλλον υπήρχαν τη δεκαετία του 90-2000 κάποια μικρά ιδιωτικά σε κάποιες χωρες της Ευρώπης, και ήταν κάπως όπως αυτα που εννοούμε στις συζητήσεις μας. Τα οποία ήταν τελευταία στις διεθνείς κατατάξεις διότι δεν παρήγαγαν κανένα ερευνητικό εργο. Τα οποία αν δεν κάνω λαθος κόντεψαν να πτωχεύσουν η πτώχευσαν και ζήτησαν να τα πάρει το κράτος υπό τη σκέπη του, διότι αν έκλειναν θα έχαναν και την αξία τα πτυχία των ως τότε πτυχιούχων τους.
Και για να μην γίνει σκάνδαλο, τα μετέτρεψαν κάπως (δεν ξέρω αν τα εξαγόρασε το κράτος ή κάπως αλλιώς) και χρηματοδοτήθηκαν από το δημόσιο ακόμα και αυτά.
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν είναι κάποια από αυτά διότι προϋπήρχαν πριν την ύπαρξη των κρατών στα οποία βρίσκονται.
Οπότε προφανώς στο καταστατικό τους περί ίδρυσης τους δεν θα αναφέρονται ως δημόσια. Παρόλα αυτά εντάσσονται στο δημόσιο ταμείο του υπουργείου Παιδείας των κρατών που δημιουργήθηκαν αργότερα.
Πολλά από αυτά είχα δίδακτρα αλλά μετά κάποιες κυβερνήσεις, κατήργησαν τα δίδακτρα και σε αυτά και έμεινε ένα τυπικό πόσοΥπάρχουν ή μάλλον υπήρχαν τη δεκαετία του 90-2000 κάποια μικρά ιδιωτικά σε κάποιες χωρες της Ευρώπης, και ήταν κάπως όπως αυτα που εννοούμε στις συζητήσεις μας. Τα οποία ήταν τελευταία διεθνείς κατατάξεις Τα οποία αν δεν κάνω λαθος κόντεψαν να πτωχεύσουν και ζήτησαν να τα εντάξει το κράτος υπό τη σκέπη του διότι αν έκλειναν θα έχαναν και την αξία τα πτυχία των ως τότε πτυχιούχων τους.
Και για να μην γίνει σκάνδαλο, τα μετέτρεψαν κάπως (δεν ξέρω αν τα εξαγόρασε το κράτος ή κάπως αλλιώς) και χρηματοδοτήθηκαν από το δημόσιο ακόμα και αυτά.
ok στο θέμα αυτό δεν το έχω παρα πολύ και φαινεται να ξερεις αρκετα περισσότερα από μενα οπότε δεν εχω λόγο να μην σε πιστέψω.
παντως τα Βρετανικα πανεπιστήμια (σε ενα μετριο και πάνω σε καταταξη πηγα και γω για μεταπτυχιακό) εχουν δίδακτρα
Είχα την τύχη η εταιρεία μου να μου χρηματοδοτήσει το 60% γιατί μόνος μου δεν είχα τότε τα χρηματα
-
Ναι έχουν αρκετά. Και σε εμάς σε μεταπτυχιακά προγράμματα πολλά δημόσια είναι επί πληρωμή, η πληρωμή όντως είναι non profit και πάει στο ταμείο του ιδρύματος και κυρίως στους διδάσκοντες. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδα τους.
Μάλιστα στα δημόσια για να μπεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα περνάς από αξιολόγηση. Όπως βαθμός πτυχίου ή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων καθώς και συνεντεύξεις είτε γενικού περιεχομένου είτε πιο ειδικού.
Συνήθως οι θέσεις είναι λίγες και η ζήτηση υψηλή οπότε επιλέγουν τους καλύτερους.
Και εγώ τα διαβάζω από διάφορα άρθρα. Ψάχνω το θέμα και ενημερώνομαι. Δεν είμαι ειδήμων.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....