-
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα πήγαινα σε τεχνικό επάγγελμα.
Και εγώ το ίδιο!
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το πρώτο μιλινιον έχει τη μεγάλη δυσκολία, μετά τα υπόλοιπα έρχονται πριν το καταλάβεις
μπιλιον ειναι τωρα, πριν 20 χρονια ηταν μιλινιον
-
Το καλό με τους προγραμματιστές είναι ότι γίνεται όποιος θέλει (ελάχιστοι εργοδότες δίνουν βάση στο πτυχίο), δουλεύεις εξ αποστάσεως, κλπ. Έχω γνωστούς από ΤΕΙ (gtp) που ξεκίνησαν από προγραμματιστές και είναι πολύ πολύ καλύτερα από εμένα, με θεωρητικά ανώτερα προσόντα.
Φοβερό προνόμιο...
Άλλη μία παπάτζα για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες...Οι προγραμματιστές στην Ελλάδα είναι πεθαμένη υπόθεση προ πολλού. Μόνο γαλερίστες και σκριπτολόγοι που εργάζονται για ένα ξεροκόμματο.
Όσοι επιχειρηματίες έχουν εταιρεία λογισμικού βλέπουν τους προγραμματιστές ως φτηνό υπαλληλικό προσωπικό που θα γεμίζει το ταμείο. Στην ουσία είναι οι οικοδόμοι που χτίζουν και μετά το χτίσιμο πάνε παρακάτω σε άλλο οικόπεδο.Τα φράγκα τα καρπώνονται οι γραβατάκιδες, οι CEO, οι διευθυνταράδες, κάτι προϊστάμενοι εμπορικού, μάρκετινγκ, αναλυτές και διάφοροι άλλοι που τρουπώνουν στις εταιρείες με διαφόρους τρόπους και το παίζουν λουδοβίκοι.
Και υπάρχουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να παίρνει ένας προγραμματιστής ψίχουλα σε σύγκριση με άλλους μέσα σε ένα εταιρικό περιβάλλον.
Άλλωστε τι είναι ένας προγραμματιστής; Παπάρια μάντολες είναι.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το καλό με τους προγραμματιστές είναι ότι γίνεται όποιος θέλει (ελάχιστοι εργοδότες δίνουν βάση στο πτυχίο), δουλεύεις εξ αποστάσεως, κλπ. Έχω γνωστούς από ΤΕΙ (gtp) που ξεκίνησαν από προγραμματιστές και είναι πολύ πολύ καλύτερα από εμένα, με θεωρητικά ανώτερα προσόντα.
Φοβερό προνόμιο...
Άλλη μία παπάτζα για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες...Οι προγραμματιστές στην Ελλάδα είναι πεθαμένη υπόθεση προ πολλού. Μόνο γαλερίστες και σκριπτολόγοι που εργάζονται για ένα ξεροκόμματο.
Όσοι επιχειρηματίες έχουν εταιρεία λογισμικού βλέπουν τους προγραμματιστές ως φτηνό υπαλληλικό προσωπικό που θα γεμίζει το ταμείο. Στην ουσία είναι οι οικοδόμοι που χτίζουν και μετά το χτίσιμο πάνε παρακάτω σε άλλο οικόπεδο.Τα φράγκα τα καρπώνονται οι γραβατάκιδες, οι CEO, οι διευθυνταράδες, κάτι προϊστάμενοι εμπορικού, μάρκετινγκ, αναλυτές και διάφοροι άλλοι που τρουπώνουν στις εταιρείες με διαφόρους τρόπους και το παίζουν λουδοβίκοι.
Και υπάρχουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να παίρνει ένας προγραμματιστής ψίχουλα σε σύγκριση με άλλους μέσα σε ένα εταιρικό περιβάλλον.
Άλλωστε τι είναι ένας προγραμματιστής; Παπάρια μάντολες είναι.
τωρα να σου πω οτι κανεις λαθος?
οι καλυτερα πληρωμενοι ειναιακομη και σε γαλερες ειναι καλα χωρις φυσικα να συγκρινονται με τους 'γραφειοκρατες'
-
Από που προκύπτει ότι κάνω λάθος; Δεν νομίζω να κάνω λάθος. Μικρή η αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα. Πολύ μικρή και τα μισθολόγια γνωστά, όπως και οι ρόλοι μέσα στα εταιρικά περιβάλλοντα.
-
Από που προκύπτει ότι κάνω λάθος; Δεν νομίζω να κάνω λάθος. Μικρή η αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα. Πολύ μικρή και τα μισθολόγια γνωστά, όπως και οι ρόλοι μέσα στα εταιρικά περιβάλλοντα.
απο την αγορα εργασιας, το ποσο δυσκολο ειναι να βρεις οσο και να πληρωνεις
-
οι προγραμματιστές και οι δικτυάδες πληρώνονται πολύ καλά
η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορα είναι τοσο απλό
ΥΓ προφανώς δεν μιλάω για junior, αλλα και οι junior προγραμματιστές αρχίζουν με ένα καλό μισθό
-
@gatoz θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις ότι όλα αυτά που αναφέρεις είναι υποκειμενικά κριτήρια και ο καθένας τα ερμηνεύει από την δική του οπτική πλευρά.
Εσύ θεωρείς κάποιους μισθούς καλούς, εγώ θεωρώ κάποιους άλλους, εσύ θεωρείς κάποια εργασιακά περιβάλλοντα πολύ καλά, εγώ έχω άλλη άποψη και πάει λέγοντας.
-
Βρε συ στορμ, άνθρωπος με πτυχίο ΤΕΙ να παίρνει 1800 (ως senior προγραμματιστής) - 2000 (ως PM) - 3500 (ως supervisor/head), σου φαίνονται λίγα;;; Αυτά είναι νούμερα καθαρά που τα γνωρίζω από 1ο χέρι.
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά. -
Βρε συ στορμ, άνθρωπος με πτυχίο ΤΕΙ να παίρνει 1800 (ως senior προγραμματιστής) - 2000 (ως PM) - 3500 (ως supervisor/head), σου φαίνονται λίγα;;; Αυτά είναι νούμερα καθαρά που τα γνωρίζω από 1ο χέρι.
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.δινω σιγουρα περισσοτερα...
senior με 1800?
για στειλτε μου 5.....οι τζουνιορ, αλλα οχι ασχετοι, ξεκινανε πανω απο 1.3
το 800αρι ειναι για παιδια που πρωτη φορα καθονται σε πληκτρολογιο και αν -
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Αν δεν ξέρω το εταιρικό περιβάλλον δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Γιατί μπορεί π.χ. ο senior προγραμματιστής να ξεσκίζεται στην δουλειά, να είναι 50 χρονών και να παίρνει 1800e και να έχει προϊστάμενο έναν Bachelor Business Manager 40άρη με certification PMI που τσεπώνει 3500euro κάνοντας μόνο διαχείριση έργων και ομάδας.
Αυτά.
-
Πολλοί πλέον δουλεύουν εξωτερικό remote ενώ ζουν Ελλάδα με πολύ καλούς μισθούς.
-
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Αν δεν ξέρω το εταιρικό περιβάλλον δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Γιατί μπορεί π.χ. ο senior προγραμματιστής να ξεσκίζεται στην δουλειά, να είναι 50 χρονών και να παίρνει 1800e και να έχει προϊστάμενο έναν Bachelor Business Manager 40άρη με certification PMI που τσεπώνει 3500euro κάνοντας μόνο διαχείριση έργων και ομάδας.
Αυτά.
κατι κανει λαθος τοτε....
ειπαμε, εαν εχεις τετοιους, ούι αρ χάιαρινγκ -
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Προφανώς. Επέλεξε ένα επάγγελμα που θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης μέσα σε ένα σύγχρονο εταιρικό οργανόγραμμα. Και μπορεί μισθολογικά να ανέβει με πέρα-δώθε σε διάφορες εταιρείες, αλλά μέχρι εκεί. Χτίστης και μετά στο επόμενο οικόπεδο...για νέα ανέγερση.
-
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Μικτά ή καθαρά ;
Για καθαρά είναι λίγα αυτά που λες, για μικτά είναι τραγικά λίγα. -
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Μικτά ή καθαρά ;
Για καθαρά είναι λίγα αυτά που λες, για μικτά είναι τραγικά λίγα.ε, ναι
μονο δημοσιο ειναι καπου εκει -
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Προφανώς. Επέλεξε ένα επάγγελμα που θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης μέσα σε ένα σύγχρονο εταιρικό οργανόγραμμα. Και μπορεί μισθολογικά να ανέβει με πέρα-δώθε σε διάφορες εταιρείες, αλλά μέχρι εκεί. Χτίστης και μετά στο επόμενο οικόπεδο...για νέα ανέγερση.
κανεις λαθος. πραγματικα δεν ειναι ετσι.
-
Εγώ στο φόρουμ πάντα κάνω λάθος. Όχι ότι εκεί έξω είναι διαφορετικά. Με όλους όσους συναναστρέφομαι πάντα θα επιμείνουν ότι κάνω λάθος για διάφορες απόψεις.
Πριν λίγο έλεγα σε κάποιους να προσέξουν γιατί αυτό που θα κάνουν σε κάποια συστήματα θα ξεσκίσει μία υπηρεσία που αφορά χρηματικές συναλλαγές και μου έλεγαν ότι κάνω λάθος και ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα. Τα έκαναν, τα έκαναν σκατά, έπεσε η υπηρεσία και τώρα θα κάτσουν όλο το βράδυ να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.
Προφανώς εγώ μετά από 26 χρόνια στην ειδικότητα τι μπορεί να ξέρω; Τίποτα δεν ξέρω.
Μήπως είμαι manager ή director; Ή είναι δική μου η εταιρεία; Άλλος την έχει ας κόψει το κεφάλι του να βγάλει άκρη. -
Για καθαρά είναι λίγα αυτά που λες, για μικτά είναι τραγικά λίγα.Για καθαρά λέω, το έχω γράψει.
Πείτε εσείς από εμπειρία σας ποια είναι τα νούμερα της αγοράς ανά ρόλο, να μαθαίνουμε και εμείς. -
Εγώ στο φόρουμ πάντα κάνω λάθος. Όχι ότι εκεί έξω είναι διαφορετικά. Με όλους όσους συναναστρέφομαι πάντα θα επιμείνουν ότι κάνω λάθος για διάφορες απόψεις.
Παίζει ρόλο που είσαι, τι άνθρωποι σε πλαισιώνουν, ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας, πόσο τυχερός είσαι, κλπ κλπ. Δεν σου λένε ότι είσαι λάθος, σου λένε ότι δεν είναι παντού έτσι. Εσύ το κάνεις απόλυτο.
Πριν λίγο έλεγα σε κάποιους να προσέξουν γιατί αυτό που θα κάνουν σε κάποια συστήματα θα ξεσκίσει μία υπηρεσία που αφορά χρηματικές συναλλαγές και μου έλεγαν ότι κάνω λάθος και ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα. Τα έκαναν, τα έκαναν σκατά, έπεσε η υπηρεσία και τώρα θα κάτσουν όλο το βράδυ να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.
Προφανώς εγώ μετά από 26 χρόνια στην ειδικότητα τι μπορεί να ξέρω; Τίποτα δεν ξέρω.
Μήπως είμαι manager ή director; Ή είναι δική μου η εταιρεία; Άλλος την έχει ας κόψει το κεφάλι του να βγάλει άκρη.Αυτό είναι κλασσικό θέμα απειρίας. Και εμείς ως νέοι κάναμε διάφορα λάθη, μάθαμε από αυτά και το βελτιώσαμε. Με αυτά και με αυτά γινόμαστε senior. Και του λες του άλλου αν δώσεις πχ Χε θα έχεις τέτοιες μλκίες, προβλήματα που δε λύνονται, θα φύγει σε 2 χρόνια, κλπ κλπ. Αν δώσεις 2*Χ δεν θα τα έχεις αυτά τα θέματα. Και οι πολλοί σου λένε θα γλιτώσω όμως Χε το μήνα, δε με νοιάζει. Ε φάτον μετά!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....