-
Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε 42χρονος εργαζόμενος, σημειώθηκε ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα όταν έχασε τη ζωή του ένας 38χρονος στο ναυπηγείο στο Τρίκερι, στον Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, εκτελούσε εργασίες καθαρισμού μετά την πλημμύρα, όταν μηχάνημα εγκλώβισε το χέρι του με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να χάσει την ζωή του. Πηγή: www.rosa.gr
-
Τραγικοί τρόποι να χάσεις τη ζωή σου, ειδικά όταν παλεύεις για φραγκοδιφραγκα.
-
Ότι και να πεις είναι λίγο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα.
-
Είναι κι αυτό εργατικό ατύχημα, απλά κάποια υπερπροβάλλονται και κάποια αποσιωπουνται.
-
Τα ΜΜΕ διαλέγουν πάντα τα πιο πιασαρικα θέματα.
-
Έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τις τριετίες?
Το καταλάβαμε το ότι αν αμείβεται κάποιος με τον κατώτατο μισθό θα πάρει αύξηση. Μόνο αυτοί?
Γράφουν ότι κι άλλοι θα πάρουν αυξήσεις αλλά δεν έχω καταλάβει ποιοί... -
Κατ'αρχας,οι τριετιες αφορουν εργασια στον ιδιο εργοδοτη,σε συγκεκριμενο αντικειμενο,η σε συνολικο χρονο ασφαλισης?
-
Συνολικό χρόνο ασφάλισης.
Τις τριετιες από το 2012 μέχρι 2023 ξέχνα τες . Θα ξεκινήσεις από το 23 να κολλάς τις υπόλοιπες από πριν ο 2012, μόλις συμπληρώσεις τριετία τότε την δίνεις για να αναγνωριστεί.
Ζμπουτσες δηλαδή -
Τι ωραίες εποχές ... τότε το 12 συμπλήρωσα την πρώτη μου τριετία ως μισθωτός. Τη χάρηκα για μια μισθοδοσία. Μετά κόπηκαν.
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τις τριετιες από το 2012 μέχρι 2023 ξέχνα τες . Θα ξεκινήσεις από το 23 να κολλάς τις υπόλοιπες από πριν ο 2012, μόλις συμπληρώσεις τριετία τότε την δίνεις για να αναγνωριστεί.
Ζμπουτσες δηλαδήΜεχρι το 12 εχω 4 τριετιες,που θα τις δωσω να αναγνωριστουνε?Δεν θα γινεται αυτοματα βασει βεβαιωσης προυπηρεσιας του ΕΦΚΑ?
-
Μέχρι τρεις αναγνωριζονται, ο δικός μας εργοδότης θέλει να στείλεις αίτημα με κάποιο χαρτί που εκτυπώνεις από το εφκα νομίζω.
Στην δουλειά μου όσοι έχουν επίδομα ελευθεριωτητας και παίρνουν τον βασικό δλδ 780 + το επίδομα αν πας τις τριετιες τότε αφαιρούν από το επίδομα όσο κάνουν οι τριετιες. Δλδ αν το επίδομα είναι 200€ και οι 2τριετιες 160€ τότε θα αφαιρέσουν τα 160 από το επίδομα και θα μείνει το επίδομα 40€ και δεν θα πάρεις αύξηση.
Είμαστε οικογένεια εξάλλου 🤬
-
Μέχρι τρεις αναγνωριζονται, ο δικός μας εργοδότης θέλει να στείλεις αίτημα με. Κάποιο χαρτί που εκτυπώνεις από το εφκα νομίζω.
Στην δουλειά μου όσοι έχουν επίδομα ελευθεριωτητας και παίρνουν τον βασικό δλδ 780 + το επίδομα αν πας τις τριετιες τότε αφαιρούν από το επίδομα όσο κάνουν οι τριετιες. Δλδ αν το επίδομα είναι 200€ και οι 2τριετιες 160€ τότε θα αφαιρέσουν τα 160 από το επίδομα και θα μείνει το επίδομα 40€ και δεν θα πάρεις αύξηση.
Είμαστε οικογένεια εξάλλου 🤬
Ναι έτσι είναι ο νόμος
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι έτσι είναι ο νόμος
Ο νόμος λέει να δώσεις την αξία της τριετίας αλλά να αφαιρέσεις ίση αξία από το επίδομα που δίνεις οικειοθελώς στον εργαζόμενο?
-
Βασικά λέει για ισόποση αύξηση, δεν ξέρω αν ξεχωρίζει το επίδομα.
Νομίζω τώρα θα μπει σε διαβούλευση.Δηλαδή όποιος έχει δώσει ισόποση αύξηση με αυτήν του επιδόματος της τριετίας, πριν από τις 1/1/24 θα το ισοσκελιζει με την υποχρέωση να πληρώσει τριετια.
-
Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται μλκια.
Το ένα είναι επίδομα που το δίνει ο εργοδότης αντί να σου αυξήσει τον βασικό, κρατάει μια πισινή για να στο αφαιρέσει όποτε θέλει αφού είναι οικιοθελης παροχή.Νομίζω έχει και λιγότερες κρατήσεις.
Το άλλο είναι υποχρεωτική αύξηση από τον νόμο.
Έχω την εντύπωση πως αν θέλει "ισοφαρίζει" το επίδομα με την τριετία ή σου δίνει την πραγματική αύξηση, όλα τα άλλα είναι πουστιες του λογιστηριου.
Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι θα πάρουμε Φρομ δε θρει δε λονγκεστ για άλλη μια φορά.
Η εξαίρεση των τριετιων από 2012-2023 είναι εγκληματική.
-
Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται μλκια.
Το ένα είναι επίδομα που το δίνει ο εργοδότης αντί να σου αυξήσει τον βασικό, κρατάει μια πισινή για να στο αφαιρέσει όποτε θέλει αφού είναι οικιοθελης παροχή.Νομίζω έχει και λιγότερες κρατήσεις.
Το άλλο είναι υποχρεωτική αύξηση από τον νόμο.
Έχω την εντύπωση πως αν θέλει "ισοφαρίζει" το επίδομα με την τριετία ή σου δίνει την πραγματική αύξηση, όλα τα άλλα είναι πουστιες του λογιστηριου.
Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι θα πάρουμε Φρομ δε θρει δε λονγκεστ για άλλη μια φορά.
Η εξαίρεση των τριετιων από 2012-2023 είναι εγκληματική.
Γιαυτό στο ellada πρέπει να είσαι dimocioc υπάλληλος ή να γίνεις μετανάστης.
-
Στο καράβι άφησαν ανοιχτό τον καταπέλτη κι έριξαν έναν άνθρωπο στις προπέλες και τους μπαγλάρωσε η αστυνομία για τη δολοφονία με σοβαρές κατηγορίες.
Στο Βόλο, για μια ακόμη φορά, έβαλαν τον εργολάβο που έστειλε άνθρωπο να συντηρήσει μηχάνημα που δεν είχε ασφαλιστει, με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει και φαντάζομαι ότι κοιμηθηκαν στα σπίτια τους όλοι, οι εργοδηγοι, μηχανικοί ασφαλείας, διευθυντες, εργολάβοι, μια χαρά.
Έχω πάει στην κηδεία συσπουδαστή μου, παρέα στο τμήμα, που εργαζόμενος ως τεχνικος instrumentation, τον έβαλαν στο εργοστάσιο που έκανε τους χυμούς amita κλπ. μέσα σε δοχείο υπό ατμόσφαιρα αζώτου, τον έβγαλαν πεθαμένο (άφησε 3 παιδιά ορφανά) και υποθέτω πως την επόμενη μέρα ξαναφτιαξαν χυμούς για συσκευασία και συνεχίστηκε η ζωή όπως συνήθως.
Αυτή είναι η Ελλάδα.
-
Ζμπουτσες δηλαδήΤο ενδιαφέρον είναι να δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών υπαλλήλων που θα πάρουν τελικά κάποια αύξηση.
Θεωρώ ότι για διαφόρους λόγους θα είναι ελάχιστοι. Και γενικά το μέτρο αυτό το θεωρώ άλλη μία παπάτζα. Απατεωνιά. Βασικά αλητεία είναι.
Μισθοί πείνας και με μέτρα πυροτεχνήματα προσπαθεί να πείσει ο ΜητσοΤακοΚασσελάκης ότι ανεβαίνουν οι μισθοί στην Ελλάδα.
Επειδή κάποιοι τρώνε με χρυσές κουτάλες και κάνουν επίδειξη νεοπλουτισμού νομίζει ο μπετόβλακας ότι όλοι τρώνε με χρυσές κουτάλες.
Άιντε μην αρχίσω πρωί-πρωί τα καντήλια.
-
@mastoras78 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιαυτό στο ellada πρέπει να είσαι dimocioc υπάλληλος ή να γίνεις μετανάστης.
Γίνονται και ταυτόχρονα...
Δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σε κάποιο όργανο της Ε.Ε στις Βρυξέλλες π.χ.
-
@antoniokon said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σε κάποιο όργανο της Ε.Ε στις Βρυξέλλες π.χ.
To καλύτερο!! Έχουμε φίλη που είναι στον ΠΟΥ στις Βρυξέλλες και άλλον έναν που είναι στο Λουξεμβούργο, στην εφορία εκεί. Απίστευτε θέσεις, με τρομερά προνόμια και μισθούς. Πραγματικά σε κάνουν να αισθάνεσαι ηλίθιος που δουλεύεις Ελλάδα!!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....