-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θέμα: Νέο εμπορικό κατάστημα μη υγειονομικού ενδιαφέροντοςΡε παιδιά αν θέλει κάποιος στην Ελλάδα να ανοίξει ένα μαγαζί (π.χ. εμπορικό/προϊόντα κλπ...) από που ξεκινά να αντλεί πληροφορίες για τα διαδικαστικά;
Πρέπει π.χ. να πάει σε δικηγόρο ή σε σύμβουλο επιχειρήσεων;Έπεσε στο τραπέζι των οικογενειακών συζητήσεων [emoji38] η ιδέα να ανοίξουμε οικογενειακό μαγαζί ... ώστε 'κάποιοι' να βρουν 'εργασία' που εδώ και τρία χρόνια κάθονται... και όλοι μαζί να βοηθήσουμε... [emoji38]
Αλλά η απορία πέντε ανθρώπων που συζητάγαμε ήταν η ερώτηση 'πως ανοίγεις μαγαζί στην Ελλάδα;'
υ.γ. από τους πέντε ανθρώπους εργάζεται μόνος ο ένας...
Πολύ δύσκολη απόφαση.. Νομίζω ότι ένας μηχανικός για την καταλληλοτητα του χώρου (αν και εφόσον δεν πρόκειται για κυα τα πράγματα είναι εύκολα) και σίγουρα λογιστή. Επίσης μια ερώτηση στον οικείο Δήμο για χρήση γης ίσως είναι απαραίτητη..
-
Δεν ξέρω αν η διαδικασία είναι 'λαβύρινθος', αλλά εγώ κάπως έτσι το βλέπω το θέμα...
Και δεν εμπιστεύομαι και πολύ και την δικηγόρο μου... Ούτε αυτή τα ξέρει όλα.
Μόνο αν πέσει 'φράγκο' κάθεται και τα μαθαίνει, τρέχει, ασχολείται...για να απαντήσει σε ερωτήσεις... -
Εξαρτάται από το μαγαζί Νίκο. Εγώ όταν άνοιξα (το πούλησα πριν μερικούς μήνες) το Escape Room (παιχνίδι είναι) ξεκίνησα με τον λογιστή μου (ο οποίος είναι εξαιρετικός!!) ο οποίους με συμβούλεψε για την μορφή της εταιρείας και εν συνεχεία έψαξε και τις άδεις χρειάζονταν (που δεν χρειάζονταν στην δικιά μου περίπτωση πέρα από την πυροσβεστική).
Μπορείς να ρωτήσεις επίσης:
- Λογιστή
- Δικηγόρο
- Το εμπορικό επιμελητήριο
- Επιχειρηματίες που έχουν αντίστοιχα μαγαζιά
-
Αν δεν είναι κάτι δύσκολο (π.χ. βιοτεχνία), ένας λογιστής θα σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται να βρεις έναν κατάλληλο χώρο (θα περάσει η Εφορία για αυτοψία) και μετά θα κάνεις έναρξη στην ΔΟΥ με τον αντίστοιχο κωδικό. Το δύσκολο δεν είναι να ανοίξεις, το δύσκολο είναι να καταφέρεις να μην κλείσεις... Η ευκολότερη μορφή είναι η Ατομική, αλλά αν θέλεις να έχουν όλοι συνυπαιτιότητα και ευθύνη για τα πάντα πρέπει να σχηματίσετε Ο.Ε. και εκεί θα χρειαστείς και δικηγόρο εκτός από λογιστή. Αν δεν εμπιστεύεσαι αυτούς που έχεις, καλύτερα βρες άλλους. Γιατρό, δικηγόρο και λογιστή σε αυτήν την ζωή πρέπει να μπορείς να τους εμπιστεύεσαι!!!
Φαντάζομαι έχεις κάνει έρευνα για το τι ζητάει/μπορεί να σηκώσει η αγορά, από που θα προμηθεύεσαι, τα περιθώρια κέρδους σου και τους όρους πληρωμής...
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει κάποια ιδιαίτερη έρευνα και το θέμα τέθηκε σε μία κουβέντα λόγω της ανεργίας.
Ο ιδιωτικός τομέας (υπαλληλίκι) έχει πεθάνει εντελώς, οπότε οι λύσεις είναι δύο:- είτε φεύγουμε από τη χώρα.
- είτε ξεκινάμε κάποια επιχειρηματική προσπάθεια.
Η πρώτη λύση είναι δύσκολη γιατί οι ηλικίες στην οικογένεια πλέον είναι μεγάλες και υπάρχουν και μικρά παιδιά και προβλήματα υγείας. Εγώ θα μπορούσα να φύγω, αλλά προς το παρόν είμαι ο μόνος που έχει εργασία στην οικογένεια και δεν έχω (και δεν πρόκειται να έχω ποτέ) υποχρεώσεις (παιδιά, γυναίκα).
Στην δεύτερη λύση εκτός από το εμπορικό κατάστημα τέθηκε και το θέμα του franchise.
Από την άλλη για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας γύρω μου τόσους ανέργους σκέφτομαι και την επόμενη μέρα που μπορεί να ξημερώσει. Μήπως να προετοιμάζομαι για καμιά ατομική μικρή επιχείρηση (εμπορική/προϊόντα) ίσα-ίσα για να βγαίνει κάποιο μεροκάματο;
π.χ. κάποιο μικρό ατομικό franchise δηλ. ένα μικρό μαγαζί (κάτω από 40τμ), μία καλή λεζάντα με ένα καλό eshop και κάποια προϊόντα που ακόμη 'πουλάνε'.Πάντως ένα είναι σίγουρο. Το ιδιωτικό υπαλληλίκι έχει πεθάνει.
Κάποιος πάνω από τα 40 αν μείνει άνεργος, ξεχνά τη λύση του ιδιωτικού υπαλλήλου. -
Δεν βλεπω τι μπορει να πιασει με σιγουρια αυτη την στιγμη στην Ελλαδα περα απο καποιο τουριστικο μερος.
Πχ σε ηλεκτρονικα βλεπω φετος οτι οι προσφορες απο μεγαλες αλυσιδες ειναι σχεδον ανυπαρκτες που σημαινει οτι οι τζιροι εχουν πεσει.
Συμπερασμα, αν δεν εχεις το κτηριο δικο σου δεν ειναι καλη ιδεα να νοικιασεις και να ξενικησεις επιχειρηση εκτος και αν παιζει ακομα ΕΣΠΑ.
Τωρα αν εχεις σπιτι σε τουριστικη περιοχη (ωστε να μενεις στην περιοχη) εκει αν εχει πολυ κοσμο μπορεις να ανοιξεις κατι για του χρονου πια.
-
Δεν έχεις άδικο, αλλά αν είσαι άνεργος και κάθεσαι και περιμένεις αν θα βρεις ποτέ εργασία σαν ιδιωτικός υπάλληλος (με 380euro το μήνα) δεν είναι λύση, ειδικά αν υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις π.χ. παιδιά, οικογένεια, δάνεια, κράτος που ζητά χρήματα κλπ...
Αν ήμασταν σε άλλη χώρα δεν θα κάναμε αυτή τη κουβέντα.
-
Ερώτηση φίλου οπότε αν ξέρει κάποιος και εδώ ας απαντήσει. Αν κάποιος πάει σε μια επιχείρηση, συμφωνήσουν αρχικά στο μισθό, μείνει για δύο βδομάδες μέχρι να δουν αν και στην πράξη μπορεί να ανταποκριθεί, τα βρίσκουν, μετακομίζει από άλλη πόλη και στην τελική χαλάει η συμφωνία δικαιούται κάποιες αποζημιώσεις; Πχ μεταφορικά έξοδα για τη μετακόμιση, επιστροφή χρημάτων από ενεργοποίηση λογαριασμών ΔΕΗ κλπ, σπάσιμο συμβολαίου ενοικιαστηρίου;
-
Δεν νομίζω να δικαιούται κάποια αποζημίωση.
-
Πάνο όχι. Προφανώς αυτά τα έξοδα δεν είναι μέρος της συμφωνίας οπότε δεν μπορεί να έχει τέτοια 'απαίτηση'.
-
το 'τα βρισκουν' ειναι γραπτο ή προφορικο;
-
Προφορικό
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
αμα ειναι προφορικο, δυσκολα τα πραγματα
-
Συγγνωμη αλλα το βρισκω εντελως παραλογο να κλεισω σπιτι, παγια κτλπ χωρις να εχω κατι σιγουρο.
-
Πέραν τούτου παράλογο είναι να ζητάς πίσω έξοδα μετακόμισης.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
+1
-
Πωωωω......ρε παιδιά τι κακός χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες με το που άνοιξε η εφαρμογή για το Κοινωνικό μέρισμα....
Βέβαια κι οι απορίψεις πέφτουν βροχή..... -
Ακριβώς το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν το 40 % των πολιτών το δικαιούται που σημαίνει ότι είναι σε αθλία κατάσταση .
Αποτέλεσμα των πολιτικών της κρίσης... -
Πήρα την γυναίκα μου το μεσημέρι και ήταν όλο νεύρα για το μέρισμα. Δουλεύει σε λογιστήριο και από το πρωί μόνο με αυτό ασχολήθηκε..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Εδώ και λίγο καιρό ψάχνω να βρω πωλητή για να καλύψω την θέση που έμεινε κενή στο υποκατάστημα της εταιρίας μας. Εφόσον δεν βρέθηκε κάτι μέσω γνωριμιών βάλαμε την περασμένη εβδομάδα αγγελία στην τοπική εφημερίδα. Ως εδώ όλα καλα, όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό θέλει να δείξει ένας υποψήφιος όταν μου στέλνει ένα μεγάλο βιογραφικό, γραμμένο στα Αγγλικά την στιγμή που ούτε χρειάζονται τα αγγλικά, ούτε ήταν προϋπόθεση.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....