-
Αρχικά να πω οτι δεν έχετε αναφερθει στους μεγαλογιατρους των δημοσίων νοσοκομείων οι οποιοι φοροδιαφευγουν τρελά με τα μαυρα λεφτα που παίρνουν.Ιδιαίτερα αμα μιλάμε για χειρουργική ειδικότητα χάνετε η μπάλλα .Τα ποσά ειναι αστρονομικά ακόμα και σήμερα...
Το γεγονός είναι οτι τις περασμένες δεκαετίες στο χωρο της υγείας καποιοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα 'εφαγαν με χρυσά κουτάλια' και αυτό το πληρώνουμε εμείς τώρα.
Σε οτι αφορα τον ιδιωτικό τομέα φυσικά υπάρχει φοροδιαφυγη .Το θέμα σε οτι αφορα τις αμοιβες όμως δεν είναι τοσο απλό.Η αγορα είναι ελευθερη και οι τιμές έχουν διαβαθμίσεις.Ο ασθενής μπορει να διαλέξει που θα πάει.Αν ο συγκεκριμενος γιατρος κοστολογει,ακόμα,τη δουλεια του τόσο προφανώς έχει τα πατήματα του.Μπορει να είναι πολύ καλός ,να είναι εξειδικευμένος σε ένα τομέα και προφανώς υπάρχουν ασθενείς που τον πληρώνουν.Υπάρχουν γιατροι που κάνουν επεμβάσεις τις οποίες δεν τις κάνει κανένας άλλος στη Ελλάδα.Πόσο να πληρωθούν αυτοι?
Το θέμα των εξόδων του γιατρου δε το σχολιάζω καν.Είναι τεράστιο.Εκτος τις ιατρικής εκπαίδευσης σκεφτείτε εξειδικευσεις ,σεμιναρια ταξίδια ,εξοπλισμος κτλ...
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυρα,ιδιαιτερα αν σε αυτη τη μια ώρα παίζεται η ζωη σου, ή η όραση σου π.χ..Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου.Για να μη πω τώρα για άγχος του γιατρου ή για το αίσθημα ευθύνης.
Επίσης τα έξοδα για μια χειρουργική επέμβαση ,τα αναλώσιμα και το επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειαζεται πρέπει να πληρωθεί είναι τεράστια και ο εξόπλισμός πανακριβος.
Όπως ξανείπα υπάρχουν και φθηνοί γιατροι ή τα δημόσια νοσοκομεία που είναι και ,θεωρητικά, δωρεάν. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυραΑν γίνονται με τη λογική 'σιγά το πράμα', δεν είναι λίγο αλλά πολύ άκυρα.
[βλ ανέκδοτο με τον οδοντίατρο]Μπορεί να έγιναν βέβαια και με τη λογική του 'πόσα προλαβαίνει να καθαρίσει σε μια μέρα', ως ένδειξη μεγέθους δλδ.
-
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυρα,ιδιαιτερα αν σε αυτη τη μια ώρα παίζεται η ζωη σου, ή η όραση σου π.χ..Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου.Για να μη πω τώρα για άγχος του γιατρου ή για το αίσθημα ευθύνης.
Επίσης τα έξοδα για μια χειρουργική επέμβαση ,τα αναλώσιμα και το επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειαζεται πρέπει να πληρωθεί είναι τεράστια και ο εξόπλισμός πανακριβος.
.+1
Καταντήσαμε να αναπαράγουμε τα αυτονόητα
-
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;ε
-
Είναι μία κατάσταση που βολεύει τους πάντες εκτός από τους ασθενείς... Οι γιατροί φυσικά εκμεταλλεύονται το χάος των δημόσιων νοσοκομείων για να χρυσοπληρώνονται με τη λογική του στυλ 'εγώ 10 χρόνια σπούδαζα, πρέπει να πληρωθώ' (αλήθεια;;;;;; αν βάλω μέσα τα μεταπτυχιακά και τις γλώσσες που έχω κάνει - όχι μόνο εγώ, και άλλοι πολλοί - για να είμαι ανταγωνιστικός εγώ σπούδαζα παραπάνω, αλλά δεν πληρώνομαι το ίδιο, εν μέρει γιατί δεν πεθαίνει κάποιος και περιμένει να τον σώσω...)
Δεν αντιλέγω ότι η δουλειά ενός γιατρού είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά ακριβώς επειδή εξαρτώνται ζωές ανθρώπων, ένας γιατρός πρέπει να βλέπει τους ασθενείς του όχι σαν πορτοφόλι με πόδια (όπως συχνά δυστυχώς γίνεται), αλλά σαν ανθρώπους. Ναι, να πληρώνεται καλά, αλλά μην το γ@μ@με κιόλας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Είναι μία κατάσταση που βολεύει τους πάντες εκτός από τους ασθενείς... Οι γιατροί φυσικά εκμεταλλεύονται το χάος των δημόσιων νοσοκομείων για να χρυσοπληρώνονται με τη λογική του στυλ 'εγώ 10 χρόνια σπούδαζα, πρέπει να πληρωθώ' (αλήθεια;;;;;; αν βάλω μέσα τα μεταπτυχιακά και τις γλώσσες που έχω κάνει - όχι μόνο εγώ, και άλλοι πολλοί - για να είμαι ανταγωνιστικός εγώ σπούδαζα παραπάνω, αλλά δεν πληρώνομαι το ίδιο, εν μέρει γιατί δεν πεθαίνει κάποιος και περιμένει να τον σώσω...)Δεν αντιλέγω ότι η δουλειά ενός γιατρού είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά ακριβώς επειδή εξαρτώνται ζωές ανθρώπων, ένας γιατρός πρέπει να βλέπει τους ασθενείς του όχι σαν πορτοφόλι με πόδια (όπως συχνά δυστυχώς γίνεται), αλλά σαν ανθρώπους. Ναι, να πληρώνεται καλά, αλλά μην το γ@μ@με κιόλας...
Ναι τα μεταπτυχιακά και οι γλώσσες που έχεις κάνει έχουν καποιο πρακτικό αντίκρυσμα στη δουλειά σου?Κάνεις κάτι καλύτερα απο τους άλλους ή ακόμα καλύτερα κάνεις κάτι που στην Ελλάδα ας πουμε μπορούν να το κάνουν μόνο αλλα 5 ή έστω 15 'άτομα?
Οταν μιλάμε για εξειδικευση και σπουδες σε ένα γιατρό δε αναφερόμαστε σε μια αφηρημένη εννοια ,τυπικών προσόντων αλλά σε ουσιαστικο αντικρυσμα σε χειρουργικές επεμβάσεις ας πουμε.Αυτο κοστιζει.
Όπώς είπες και εσυ ανθρωποι πεθαίνουν και περιμένουν να τους σωσει ο γιατρος.Δεν είναι το ίδιο με το να έχεις σπουδάσει πολιτικές επιστήμες ας πουμε.Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Στη τελευταία παρ'αγραφο συμφωνω.Δυστυχώς πολλοι γιατροι στην Ελλαδα έχουν χάσει το μέτρο και αισχροκερδουν.Τοσο στον ιδιωτικό τομέα οσο και στο δημόσιο ιδιαίτερα σε ΙΚΑ κτλ...
Αυτο που βλέπω πάντως είναι οτι κάπως έχουν βελτιωθεί τα πραγματα τα τελευταια χρονια.Και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;
ε
Αναφερόμουν σε αυτό:
Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου
αλλά φυσικά δες και τις δύο απαντήσεις από πάνω.
-
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορεί να έγιναν βέβαια και με τη λογική του 'πόσα προλαβαίνει να καθαρίσει σε μια μέρα', ως ένδειξη μεγέθους δλδ.Προφανώς με αυτή την λογική ειπώθηκε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπορεί να έγιναν βέβαια και με τη λογική του 'πόσα προλαβαίνει να καθαρίσει σε μια μέρα', ως ένδειξη μεγέθους δλδ.
Προφανώς με αυτή την λογική ειπώθηκε.
Δε χειρουργούν όλη μέρα καθε μέρα οι γιατροι.Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων...
-
Όχι όλοι, αλλά γνωρίζω περιπτώσει που έχουν 2-3 χειρουργεία την ημέρα, 3-4 φορές την εβδομάδα. Φυσικά χωρίς απόδειξη πολλοί από αυτούς ή εναλλακτικά με μια απόδειξη στο 1/5 του ποσού για τα μάτια του κόσμου μόνο. Μιλάω για μεγαλοχειρουργούς της πόλης μου. Μιλάμε για πολλά λεφτά και τα περισσότερα μαύρα. Βέβαια έχω να πω και για καλούς ανθρώπους οι οποίοι κι απόδειξη έκοψαν και δεν σε βλέπουν σαν πορτοφόλι με πόδια.
-
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.Κι αυτός μπορεί να αλλάξει ένα επίδεσμο.
Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν δουλειές υδραυλικού που δεν μπορείς να κάνεις, που έχει σημασία το πόσο καλός ή όχι είναι ο άλλος; Που κάποιος μπορεί να τα κουτσοκαταφέρει διαβάζοντας στο ιdερνέτ, και μετά τελικά να σου γαμήσει το σπίτι;Σε όλα τα επαγγέλματα, κάποια πράγματα μπορούν να τα κάνουν όλοι, κάποια άλλα όχι, κάποια μπορούν '5-10 στην ελλάδα' και κάποια περισσότεροι.
Από τη μία το γράφεις ότι δεν απαξιώνεις κανένα επάγγελμα, αλλά τελικά για τον ένα γράφεις 'σιγά τώρα να ανοίξεις μαγαζί και τι έγινε', για τον άλλο 'και που σπούδασες έκανες τπτ περισσότερο στη δουλειά σου' κ.ο.κ.
Σε κάποια πράγματα τα €/ώρα που μπορεί να χτυπάει ένας γιατρός γιατί όντως έχει φοβερή εμπειρία, εξειδίκευση, τεχνική, μηχανήματα, γνώσεις μπορούν να είναι πολλά, αλλά μην ξαφνιαστείς κι όλας αν χτυπάνε κι άλλοι μεγαλύτερα και δικαίως, κι ας σου φαίνεται εσένα ότι θα το έκανες διαβάζοντας στο ιdερνέτ.
-
Name it project controller σε oil and gas
-
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.Εγώ πάντως έχω κάνει δεκάδες διαγνώσεις μόνος μου και μου έχω χορηγήσει αναλγητικά όπως παρακεταμόλη, πολλών και διαφορετικών ειδών μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιπυρετικά, κολύρια και αλοιφές με εξαιρετική επιτυχία πάντα αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αλλάξει ούτε λαστιχάκι σε βρύση, ούτε ξέρω πως, ούτε μου περνάει από το μυαλό να το κάνω...
Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα από αυτό ;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Name it project controller σε oil and gasΆντε μωρέ, charts στο excel φτιάζουνε αυτοί, και μια γραμματέας λυκείου θα το έκανε
-
@__koutsan__
Απόδειξη, σου έκοψες;
Ασφαλίζεις τη βοηθό σου κανονικά; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.
Εγώ πάντως έχω κάνει δεκάδες διαγνώσεις μόνος μου και μου έχω χορηγήσει αναλγητικά όπως παρακεταμόλη, πολλών και διαφορετικών ειδών μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιπυρετικά, κολύρια και αλοιφές με εξαιρετική επιτυχία πάντα αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αλλάξει ούτε λαστιχάκι σε βρύση, ούτε ξέρω πως, ούτε μου περνάει από το μυαλό να το κάνω...
Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα από αυτό ;
Ναι ότι μπορεί να τυφλωσεις καποιον ανθρωπο και οτι είσαι και πολυ τυχερός.Παιξε και κανενα τζοκερ.
-
Μπορεί να τυφλωθεί κάποιος αν πάρει ένα κολλύριο από το φαρμακείο και το βάλει για την επιπεφυκίτιδα του;
-
Ναι τα μεταπτυχιακά και οι γλώσσες που έχεις κάνει έχουν καποιο πρακτικό αντίκρυσμα στη δουλειά σου?
Ναι, καθημερινά.
Κάνεις κάτι καλύτερα απο τους άλλους
Ναι, μιας και δεν ήμουν τουρίστας εκεί που σπούδασα (όπως πολλοί σε πολλές σχολές)
ή ακόμα καλύτερα κάνεις κάτι που στην Ελλάδα ας πουμε μπορούν να το κάνουν μόνο αλλα 5 ή έστω 15 'άτομα?
Τη συγκεκριμένη στιγμή ναι (αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν και περισσότερες θέσεις... ), παλαιότερα όχι (αλλά και πάλι χρειαζόμουν τις γνώσεις και την εμπειρία μου.
Οταν μιλάμε για εξειδικευση και σπουδες σε ένα γιατρό δε αναφερόμαστε σε μια αφηρημένη εννοια ,τυπικών προσόντων αλλά σε ουσιαστικο αντικρυσμα σε χειρουργικές επεμβάσεις ας πουμε.Αυτο κοστιζει.
Σύμφωνοι, αλλά το ίδιο κοστίζει και σε άλλα επαγγέλματα και είναι το ίδιο απαραίτητο, αλλά δυστυχώς δεν πληρώνεται. Και μην μου πεις ότι για παράδειγμα χειρούργοι ορθοπεδικοί ή καρδιολόγοι υπάρχουν μόνο 5-10 στην Ελλάδα... Υπάρχουν μπόλικοι...
Προφανώς και ΔΕΝ αναφερόμουν απλά σε ένα τυπικό χαρτί, αυτά προσωπικά τα θεωρώ χειρότερα από κωλόχαρτα, μιας και το κωλόχαρτο τουλάχιστον σε κάτι χρησιμεύει...
Όπώς είπες και εσυ ανθρωποι πεθαίνουν και περιμένουν να τους σωσει ο γιατρος.Δεν είναι το ίδιο με το να έχεις σπουδάσει πολιτικές επιστήμες ας πουμε.Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Προφανέστατα συμφωνούμε. Ακριβώς όμως εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου επαγγέλματος οι γιατροί θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο οικονομικό. Στην τελική γιατρός έγινες (όχι εσύ, γενικά μιλάω) για να πλουτίσεις ή γιατί σου άρεσε;;;; Εννοείται πως πρέπει να ανταμοίβεται καλά, αλλά όταν βλέπω κάτι μεγαλογιατρούς με αμαξάρες και σπιταρόνες που δεν καταδέχονται να σου πουν καλημέρα αν δεν σκάσεις κατοστάρικο μου τη βιδώνει αφάνταστα!
Εννοείται πως δεν μιλάω για όλους τους γιατρούς, απλά έχω την εντύπωση ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν απλά να πλουτίσουν...
Παράδειγμα: Παθολόγος (γύρω στα 60) στη γειτονιά μου. Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος (και από προσωπική πείρα), καθημερινά έχει τεράστιες ουρές και δεν έχω ακούσει κάτι κακό γι' αυτόν. Προ κρίσης χρέωνε την επίσκεψη 30 ευρώ, πλέον τη χρεώνει 10, πάντα με απόδειξη (μία φορά του είπα να μην κόψει και μου είπε 'εγώ θα σου κόψω, γιατί έτσι είναι το σωστό, εσύ μετά πέτα την άμα δεν τη θέλεις'). Αυτός δηλαδή (που έχει και τεράστια εμπειρία) τι είναι;;;;
Στη τελευταία παρ'αγραφο συμφωνω.Δυστυχώς πολλοι γιατροι στην Ελλαδα έχουν χάσει το μέτρο και αισχροκερδουν.Τοσο στον ιδιωτικό τομέα οσο και στο δημόσιο ιδιαίτερα σε ΙΚΑ κτλ...
Αυτο που βλέπω πάντως είναι οτι κάπως έχουν βελτιωθεί τα πραγματα τα τελευταια χρονια.Και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά.Συμφωνούμε και στα δύο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....