-
Στα φροντιστηρια τα φεσια ειναι κανονας πια
Ερχεται ο γονιος με την κουρσα και την κινητουμπα,και σου ανακοινωνει οτι δεν υπαρχει σαλιο,μετα δεν ξαναρχεται,βεβαιως το παιδι του ερχεται κανονικα. -
Οι παιδικοι σταθμοι παντως πληρωνονται Χ12 μηνες τον χρονο..
-
Καθορίζουν κ διαχειρίζονται τα εργασιακά, άνθρωποι που δεν έχουν διαχειριστεί (με επιτυχία, μάλιστα) ούτε περίπτερο.
Νομοθετούν περί εισφορών κ φορολόγησης άνθρωποι που εισφορο κ φορο-διέφευγαν μια ζωή (πχ γιατροί κ δικηγόροι).
Για γέλια ή για κλάματα; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καθορίζουν κ διαχειρίζονται τα εργασιακά, άνθρωποι που δεν έχουν διαχειριστεί (με επιτυχία, μάλιστα) ούτε περίπτερο.
Νομοθετούν περί εισφορών κ φορολόγησης άνθρωποι που εισφορο κ φορο-διέφευγαν μια ζωή (πχ γιατροί κ δικηγόροι).
Για γέλια ή για κλάματα;Γιατί φοροδιεφεύγει ένας γιατρός... ? Δεν σε ρωτάω αν είναι ορθό ή λανθασμένο, ρωτώ γιατί...
-
γιατί μπορεί, τι ερώτηση είναι αυτή;
-
Γιατί μέχρι να αρχίσει να αποσβένει την επένδυση των σπουδών θα έχει πεθάνει από την πείνα
-
Είναι κάποιο δικαίωμα των γιατρών αυτών, ή γενικά μπορούμε να αποσβένουμε το κόστος των επενδύσεων κλέβοντας;
-
Δεν μιλάμε για γιατρουδάκια εδώ Κώστα που παίρνουν 1000€ από το ΕΣΥ. Μιλάμε για ιατρούς που βγάζουν 2000 την ημέρα και το πρόβλημά που έχουν είναι αν θα πάρουν την καινούρια 7άρα ή την καινούρια S Class! Για πήγαινε να κάνεις μια εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο να δεις τι τιμή θα σου πει ο γιατρός με και χωρίς απόδειξη για μια ώρα δουλειά...
ΥΓ: Κι εγώ έχω κάνει επενδύσεις. €35.000 κόστισε το τελευταίο μηχάνημα που έφερα από Ιταλία. Λέω να το αποσβέσω δημιουργικά...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί μέχρι να αρχίσει να αποσβένει την επένδυση των σπουδών θα έχει πεθάνει από την πείνααν κρινω παντως απο τις αμοιβες μεριδας γιατρων, πρεπει να ειχαν ιδιαιτερως ακριβες σπουδές. Φυσικα και θα πληρωθουν, απλα καποιοι ας πουμε ξεφευγουν με ρυθμους ετησιου βασικου μισθου σε καθημερινη βαση και καταμαυρα. Τιθεται θεμα θικο περαν του φορολογικου απο ενα σημειο και μετα... αλλα τεσπα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Είναι κάποιο δικαίωμα των γιατρών αυτών, ή γενικά μπορούμε να αποσβένουμε το κόστος των επενδύσεων κλέβοντας;Μπορείς να αποσβένεις το κόστος των επενδύσεών σου όπως γουστάρεις... Ποιο το ηθικό και ποιο το νομικό κόστος το γνωρίζεις και το γνωρίζουν ... Μιλάω καθαρά για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα
-
οπότε την απάντηση καταλαβαίνεις ότι την έδωσε ο qsis.
Γιατί από 'περιρρέουσα ατμόσφαιρα' όλοι έχουν από μία. -
φυσικά όταν μιλάμε για γιατρούς μην ξεχνάμε και τα διάφορα εξτραδάκια από φαρμακοβιομηχανίες ας πούμε..
τώρα τελευταία μάλιστα επειδή έχουν ζορίσει τα πράγματα για να είναι καλυμμένοι κόβουν κάτι τπυ για 'συμμετοχές σε έρευνες' από ότι μου έλεγε ο father
ζόρια ζόρια.. τους έτρεχε ο μπουμπούκος
-
Περιμένω τον πρώτο που θα πετάξει τη μαλακία για λειτουργημα.
συνεχίστε.
-
Μ' αρέσει που τους δικηγόρους (κ την ουσία) τους περάσατε στο ντούκου κ ασχοληθήκατε μόνο με τη φοροδιαφυγή των γιατρών.
-
Αρχικά να πω οτι δεν έχετε αναφερθει στους μεγαλογιατρους των δημοσίων νοσοκομείων οι οποιοι φοροδιαφευγουν τρελά με τα μαυρα λεφτα που παίρνουν.Ιδιαίτερα αμα μιλάμε για χειρουργική ειδικότητα χάνετε η μπάλλα .Τα ποσά ειναι αστρονομικά ακόμα και σήμερα...
Το γεγονός είναι οτι τις περασμένες δεκαετίες στο χωρο της υγείας καποιοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα 'εφαγαν με χρυσά κουτάλια' και αυτό το πληρώνουμε εμείς τώρα.
Σε οτι αφορα τον ιδιωτικό τομέα φυσικά υπάρχει φοροδιαφυγη .Το θέμα σε οτι αφορα τις αμοιβες όμως δεν είναι τοσο απλό.Η αγορα είναι ελευθερη και οι τιμές έχουν διαβαθμίσεις.Ο ασθενής μπορει να διαλέξει που θα πάει.Αν ο συγκεκριμενος γιατρος κοστολογει,ακόμα,τη δουλεια του τόσο προφανώς έχει τα πατήματα του.Μπορει να είναι πολύ καλός ,να είναι εξειδικευμένος σε ένα τομέα και προφανώς υπάρχουν ασθενείς που τον πληρώνουν.Υπάρχουν γιατροι που κάνουν επεμβάσεις τις οποίες δεν τις κάνει κανένας άλλος στη Ελλάδα.Πόσο να πληρωθούν αυτοι?
Το θέμα των εξόδων του γιατρου δε το σχολιάζω καν.Είναι τεράστιο.Εκτος τις ιατρικής εκπαίδευσης σκεφτείτε εξειδικευσεις ,σεμιναρια ταξίδια ,εξοπλισμος κτλ...
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυρα,ιδιαιτερα αν σε αυτη τη μια ώρα παίζεται η ζωη σου, ή η όραση σου π.χ..Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου.Για να μη πω τώρα για άγχος του γιατρου ή για το αίσθημα ευθύνης.
Επίσης τα έξοδα για μια χειρουργική επέμβαση ,τα αναλώσιμα και το επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειαζεται πρέπει να πληρωθεί είναι τεράστια και ο εξόπλισμός πανακριβος.
Όπως ξανείπα υπάρχουν και φθηνοί γιατροι ή τα δημόσια νοσοκομεία που είναι και ,θεωρητικά, δωρεάν. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυραΑν γίνονται με τη λογική 'σιγά το πράμα', δεν είναι λίγο αλλά πολύ άκυρα.
[βλ ανέκδοτο με τον οδοντίατρο]Μπορεί να έγιναν βέβαια και με τη λογική του 'πόσα προλαβαίνει να καθαρίσει σε μια μέρα', ως ένδειξη μεγέθους δλδ.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα σχόλια που έχουν να κάνουν με το 'πόσα μου ζητάει για μια ώρα δουλειά' είναι λίγο ακυρα,ιδιαιτερα αν σε αυτη τη μια ώρα παίζεται η ζωη σου, ή η όραση σου π.χ..Δεν είναι μια ώρα δουλειας υδραυλικου ή μάστορα σε συνεργείο που διαβάζεις λίγο στο internet και τα κουτσοκαταφέρνεις,ούτε μαγαζί που αγοράζεις και πουλάς χωρις να χρειαζεται να έχεις διαβάσει ιδιαιτερα στη ζωή σου.Για να μη πω τώρα για άγχος του γιατρου ή για το αίσθημα ευθύνης.
Επίσης τα έξοδα για μια χειρουργική επέμβαση ,τα αναλώσιμα και το επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειαζεται πρέπει να πληρωθεί είναι τεράστια και ο εξόπλισμός πανακριβος.
.+1
Καταντήσαμε να αναπαράγουμε τα αυτονόητα
-
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ομοίως βέβαια μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος του να κρίνετε έτσι απλά πόσο (δεν) αξίζει η μία ώρα του άλλου, ε;ε
-
Είναι μία κατάσταση που βολεύει τους πάντες εκτός από τους ασθενείς... Οι γιατροί φυσικά εκμεταλλεύονται το χάος των δημόσιων νοσοκομείων για να χρυσοπληρώνονται με τη λογική του στυλ 'εγώ 10 χρόνια σπούδαζα, πρέπει να πληρωθώ' (αλήθεια;;;;;; αν βάλω μέσα τα μεταπτυχιακά και τις γλώσσες που έχω κάνει - όχι μόνο εγώ, και άλλοι πολλοί - για να είμαι ανταγωνιστικός εγώ σπούδαζα παραπάνω, αλλά δεν πληρώνομαι το ίδιο, εν μέρει γιατί δεν πεθαίνει κάποιος και περιμένει να τον σώσω...)
Δεν αντιλέγω ότι η δουλειά ενός γιατρού είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά ακριβώς επειδή εξαρτώνται ζωές ανθρώπων, ένας γιατρός πρέπει να βλέπει τους ασθενείς του όχι σαν πορτοφόλι με πόδια (όπως συχνά δυστυχώς γίνεται), αλλά σαν ανθρώπους. Ναι, να πληρώνεται καλά, αλλά μην το γ@μ@με κιόλας...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....