Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ναι τα μεταπτυχιακά και οι γλώσσες που έχεις κάνει έχουν καποιο πρακτικό αντίκρυσμα στη δουλειά σου?
Ναι, καθημερινά.
Κάνεις κάτι καλύτερα απο τους άλλους
Ναι, μιας και δεν ήμουν τουρίστας εκεί που σπούδασα (όπως πολλοί σε πολλές σχολές)
ή ακόμα καλύτερα κάνεις κάτι που στην Ελλάδα ας πουμε μπορούν να το κάνουν μόνο αλλα 5 ή έστω 15 'άτομα?
Τη συγκεκριμένη στιγμή ναι (αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν και περισσότερες θέσεις... ), παλαιότερα όχι (αλλά και πάλι χρειαζόμουν τις γνώσεις και την εμπειρία μου.
Οταν μιλάμε για εξειδικευση και σπουδες σε ένα γιατρό δε αναφερόμαστε σε μια αφηρημένη εννοια ,τυπικών προσόντων αλλά σε ουσιαστικο αντικρυσμα σε χειρουργικές επεμβάσεις ας πουμε.Αυτο κοστιζει.
Σύμφωνοι, αλλά το ίδιο κοστίζει και σε άλλα επαγγέλματα και είναι το ίδιο απαραίτητο, αλλά δυστυχώς δεν πληρώνεται. Και μην μου πεις ότι για παράδειγμα χειρούργοι ορθοπεδικοί ή καρδιολόγοι υπάρχουν μόνο 5-10 στην Ελλάδα... Υπάρχουν μπόλικοι...
Προφανώς και ΔΕΝ αναφερόμουν απλά σε ένα τυπικό χαρτί, αυτά προσωπικά τα θεωρώ χειρότερα από κωλόχαρτα, μιας και το κωλόχαρτο τουλάχιστον σε κάτι χρησιμεύει...
Όπώς είπες και εσυ ανθρωποι πεθαίνουν και περιμένουν να τους σωσει ο γιατρος.Δεν είναι το ίδιο με το να έχεις σπουδάσει πολιτικές επιστήμες ας πουμε.Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Προφανέστατα συμφωνούμε. Ακριβώς όμως εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου επαγγέλματος οι γιατροί θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο οικονομικό. Στην τελική γιατρός έγινες (όχι εσύ, γενικά μιλάω) για να πλουτίσεις ή γιατί σου άρεσε;;;; Εννοείται πως πρέπει να ανταμοίβεται καλά, αλλά όταν βλέπω κάτι μεγαλογιατρούς με αμαξάρες και σπιταρόνες που δεν καταδέχονται να σου πουν καλημέρα αν δεν σκάσεις κατοστάρικο μου τη βιδώνει αφάνταστα!
Εννοείται πως δεν μιλάω για όλους τους γιατρούς, απλά έχω την εντύπωση ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν απλά να πλουτίσουν...
Παράδειγμα: Παθολόγος (γύρω στα 60) στη γειτονιά μου. Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος (και από προσωπική πείρα), καθημερινά έχει τεράστιες ουρές και δεν έχω ακούσει κάτι κακό γι' αυτόν. Προ κρίσης χρέωνε την επίσκεψη 30 ευρώ, πλέον τη χρεώνει 10, πάντα με απόδειξη (μία φορά του είπα να μην κόψει και μου είπε 'εγώ θα σου κόψω, γιατί έτσι είναι το σωστό, εσύ μετά πέτα την άμα δεν τη θέλεις'). Αυτός δηλαδή (που έχει και τεράστια εμπειρία) τι είναι;;;;
Στη τελευταία παρ'αγραφο συμφωνω.Δυστυχώς πολλοι γιατροι στην Ελλαδα έχουν χάσει το μέτρο και αισχροκερδουν.Τοσο στον ιδιωτικό τομέα οσο και στο δημόσιο ιδιαίτερα σε ΙΚΑ κτλ...
Αυτο που βλέπω πάντως είναι οτι κάπως έχουν βελτιωθεί τα πραγματα τα τελευταια χρονια.Και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά.
Συμφωνούμε και στα δύο.