-
@Realzeus
Nαι, καλα τα φανταστηκες. Το ενα ειναι το ανοιχτο rising blue. Το αλλο ειναι το σκουρο καστανο, το οποιο δειχνει σαν μαυρο το βραδυ, αλλα δεν κοβει τοσο πολυ τις γραμμες του και το κανει σχετικα λουσατο, και το τριτο ειναι το μαυρο, το οποιο ειναι η πιο safe επιλογη, αλλα κοβει αρκετα τις γραμμες του...
Το Τοyotobaru, απο τα renderings τουλαχιστον που ειδα, εμενα με ξενερωσε εντελως.
Τωρα αν το βγαλουν διαφορετικο, εχει καλως -εφοσον ειναι μεχρι 1.8 λιτρα βεβαια-, αλλιως δεν με βλεπω για σχιστοματη...
Θα προτιμουσα πχ να περιμενω για την Bmw 1 coupe με τα καινουργια μοτερ (3κυλινδρα?)
κατω απο 1.6λιτρα, παρα για Toyoπαπαρου..
Απο την αλλη δεν σου κρυβω, οτι ενιοτε μου βγαινουν κατι αυτοκαταστροφικες τασεις ,
και σκεφτομαι για Mito QV ( ), αν δοκιμαστει εδω και βγει καλη και στριφτερη.
Οταν θυμαμαι βεβαια την 'σακουλα' πισω απο την κολωνα του τιμονιου, και το αφρολεξ
με την εγκοπη που κραταει την βεργα του καπω οταν αυτο δεν ειναι σηκωμενο,
επανερχομαι στην 'πραγματικοτητα'... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τιμή του Scirocco R στην Γερμανία 33.475 Ευρώ (Αγγλία 25.000 Λίρες). http://www.channel4.com/4car/news/news- ... s_id=19752 Στην Ελλάδα γύρω στα 40 χιλιάρικα το υπολογίζω αν κρίνω από την διαφορά του απλού δίλιτρου στην Ελλάδα και στην Γερμανία (31.000 και 26.000 αντίστοιχα).Για το θεμα safe mode που λες, ισως ειχε να κανει και με κακη ποιοτητα βενζινης.
Προσωπικα, οταν και εφοσον με το καλο ληφθει η αποφαση, θα βαζω μονο 100αρα, και μαλιστα μετα απο 'ψαξιμο'. Με τον Γιαννη (jntaras, με το εξωτικο πρασινο rocco), που με εχει παει αρκετα γρηγορη βολτα προσφατα με 8κ περιπου στο οδομετρο, εχω δει σημαντικοτατη διαφορα, σε σχεση με ΟΛΑ τα test drive που ειχα κανει, τα οποια μπροστα του εδειχναν, το λιγοτερο μπουκωμενα.
Εχει κανει και πολυ καλο στρωσιμο βεβαια, αλλα και η χρηση 100αρας απο την αρχη πρεπει να εχει παιξει σημαντικο ρολο...
Στο θεμα του R, τι να λεμε, καθε φορα που το βλεπω μου τρεχουν τα σαλια, αλλα
ακομα και να ειχα τα σχεδον 40κ που θα κανει δεν ξερω αν θα τα εδινα για το ταχυτερο
rocco ever, τουλαχιστον για την Ελληνικη πραγματικοτητα.
Να μην ξεχναμε βεβαια και οτι απο την 45εβδομαδα παραγωγης, πλεον το 2λιτρο 200ps θα φοραει το μοτερ του νεου Golf GTI, με τα 211ps και (edit) 28,5 (ή32χλγμ, λενε) ροπης, σχεδον (edit) 4χλγμ παραπανω
απο το τωρινο, με ελαχιστη διαφορα στο σημερινο κοστος των 31κ που εχει σημερα!
Νομιζω οτι θα ειναι το ιδανικο πακετο για αυτα τα χρηματα, σε σπορ αναζητησεις... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τιμή του Scirocco R στην Γερμανία 33.475 Ευρώ (Αγγλία 25.000 Λίρες). http://www.channel4.com/4car/news/news- ... s_id=19752 Στην Ελλάδα γύρω στα 40 χιλιάρικα το υπολογίζω αν κρίνω από την διαφορά του απλού δίλιτρου στην Ελλάδα και στην Γερμανία (31.000 και 26.000 αντίστοιχα).
Για το θεμα safe mode που λες, ισως ειχε να κανει και με κακη ποιοτητα βενζινης.
Προσωπικα, οταν και εφοσον με το καλο ληφθει η αποφαση, θα βαζω μονο 100αρα, και μαλιστα μετα απο 'ψαξιμο'. Με τον Γιαννη (jntaras, με το εξωτικο πρασινο rocco), που με εχει παει αρκετα γρηγορη βολτα προσφατα με 8κ περιπου στο οδομετρο, εχω δει σημαντικοτατη διαφορα, σε σχεση με ΟΛΑ τα test drive που ειχα κανει, τα οποια μπροστα του εδειχναν, το λιγοτερο μπουκωμενα.
Εχει κανει και πολυ καλο στρωσιμο βεβαια, αλλα και η χρηση 100αρας απο την αρχη πρεπει να εχει παιξει σημαντικο ρολο...
ακομα και να ειχα τα σχεδον 40κ που θα κανει δεν ξερω αν θα τα εδινα για το ταχυτερο
Να μην ξεχναμε βεβαια και οτι απο την 45εβδομαδα παραγωγης, πλεον το 2λιτρο 200ps θα φοραει το μοτερ του νεου Golf GTI, με τα 211ps και [b]35χλγμ ροπης[/b], σχεδον 8χλγμ παραπανω
Νομιζω οτι θα ειναι το ιδανικο πακετο για αυτα τα χρηματα, σε σπορ αναζητησεις...Το μοτέρ που λες το έχουν μόνο τα Audi για την ώρα. Το Golf GTP φοράει αυτό με τα 210 και 28 κιλά ροπής.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Γρηγόρη είμαστε τυχεροί... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει...
ΥΓ: Γνωστοί που το πήρανε πάντως είχανε θεματάκια αξιοπιστίας...
Aλεξανδρε πιστευω οτι απο εδω και στο εξης θα ειναι 'ανοιχτες οι πορτες'
για αποκτηση απροβληματιστου και ποιοτικου Scirocco made in Portugal...
Πλεον εχει περασει ενναμισης χρονος και οτι 'θεματακια' μπορει να εμφανισε, θεωρω οτι θα αποτελουν παρελθον.
Εγω αλλα προβληματα εχω.
Το βασικοτερο, αν θα καταφερω μεχρι το καλοκαιρι να εχω 'μαζευτει'
οικονομικα για να δωσω παραγγελια, και μετα, στο οτι ειμαι αναμεσα
σε 3 χρωματα, συν ενα μικρο ερωτηματικο για το αν τελικα προτιμησω DSG κιβωτιο...
Εσυ, ετοιμαζεσαι?οδήγησα ολοκαίνουργιο Scrirocco φίλου με 160 και DSG 7τάχυτο πια και έπαθα... από ότι έχω καταλάβει το αυτοκίνητο είναι πολύ στριφτερό που λένε μερικοί εδώ μέσα!
To DSG, πως σου φανηκε? Γενικως 'ταιριαζει' με τον twincharger και τον εκμεταλευεται καλυτερα, σε ολο το φασμα στροφων, απ' οτι λενε...
Στο rocco πως το ειδες? Το οδηγησες σε καμμια στριφτερη διαδρομη?
Ενιωθες οτι θα σου ελειπε ενα manual (ειναι πολυ καλο στο rocco), ή οχι? -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τιμή του Scirocco R στην Γερμανία 33.475 Ευρώ (Αγγλία 25.000 Λίρες). http://www.channel4.com/4car/news/news- ... s_id=19752 Στην Ελλάδα γύρω στα 40 χιλιάρικα το υπολογίζω αν κρίνω από την διαφορά του απλού δίλιτρου στην Ελλάδα και στην Γερμανία (31.000 και 26.000 αντίστοιχα).
Για το θεμα safe mode που λες, ισως ειχε να κανει και με κακη ποιοτητα βενζινης.
Να μην ξεχναμε βεβαια και οτι απο την 45εβδομαδα παραγωγης, πλεον το 2λιτρο 200ps θα φοραει το μοτερ του νεου Golf GTI, με τα 211ps και [b]35χλγμ ροπης[/b], σχεδον 8χλγμ παραπανω
Νομιζω οτι θα ειναι το ιδανικο πακετο για αυτα τα χρηματα, σε σπορ αναζητησεις...Το μοτέρ που λες το έχουν μόνο τα Audi για την ώρα. Το Golf GTP φοράει αυτό με τα 210 και 28 κιλά ροπής.
Sorry μπερδευτηκα, θυμομουν την αποδοση στο Q5...Νομιζω στο Rocco θα ειναι γυρω στα 32χλγμ, (με επιφυλαξη το λεω , ασχετως αν τα στοιχεια γραφουν 28,5χλγμ στο Golf, εικαζεται οτι ειναι λιγο υψηλοτερη η ροπη)
αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι με την βελτιωμενη κυλινδρικεφαλη
του νεου Golf210. To διαβασα σε Αγγλικο forum απο κατοχο που εκανε παραγγελια, τον οποιο ενημερωσε πωλητης αντ/σωπειας για τις αλλαγες 45ης εβδομαδας, μεταξυ των οποιων, συμπεριλαμβενεται και αυτη η αλλαγη για την 2λιτρη εκδοση. -
Sorry μπερδευτηκα, θυμομουν την αποδοση στο Q5...Νομιζω στο Rocco θα ειναι γυρω στα 32χλγμ, (με επιφυλαξη το λεω , ασχετως αν τα στοιχεια γραφουν 28,5χλγμ στο Golf, εικαζεται οτι ειναι λιγο υψηλοτερη η ροπη)
αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι με την βελτιωμενη κυλινδρικεφαλη
του νεου Golf210. To διαβασα σε Αγγλικο forum απο κατοχο που εκανε παραγγελια, τον οποιο ενημερωσε πωλητης αντ/σωπειας για τις αλλαγες 45ης εβδομαδας, μεταξυ των οποιων, συμπεριλαμβενεται και αυτη η αλλαγη για την 2λιτρη εκδοση.Θα μπει ταυτόχρονα και το 'νέο' εσωτερικό?
Επίσης θυμίστε μου πότε κυκλοφόρησε το Rocco...2008?? -
Στην 22ηεβδομαδα (ουτε σηριαλ Φοσκωλου να ηταν... ), 'μπηκε' νεο τιμονι,
οργανα στον πινακα, και δυο αποχρωσεις σε δερματα, και κατι αλλα ψιλα τα οποια
δεν θυμαμαι...
Στην 45η εβδομαδα, που ή πλησιαζει, ή εχει ξεκινησει, ουσιαστικα 'μπαινει' το πληκτρολογιο κλιματισμου του Golf, αλλαζει λιγο η αποχρωση στις βελονες
του ταχυμετρου-στροφομετρου( ), προστιθενται τα R-Line πακετα εσωτερικο-εξωτερικο, και βεβαια το μοτερ με 210αλογα στο 2λιτρο...
Α, νομιζω στο 122αρι θα μπαινει και start/stop, δεν ξερω αν θα μπαινει στα πιο δυνατα, στανταρ ή προαιρετικα...Edit: Στην Γερμανια εβλεπα ηδη αγγελιες σε μεγαλες μαντρες με καινουργια, στα μεσα καλοκαιριου 2008, Ελλαδα, αν θυμαμαι καλα απο τελη Σεπτεμβριου, αρχες Οκτωβριου...
-
Στην 22ηεβδομαδα (ουτε σηριαλ Φοσκωλου να ηταν... ), 'μπηκε' νεο τιμονι,
οργανα στον πινακα, και δυο αποχρωσεις σε δερματα, και κατι αλλα ψιλα τα οποια
δεν θυμαμαι...
Στην 45η εβδομαδα, που ή πλησιαζει, ή εχει ξεκινησει, ουσιαστικα 'μπαινει' το πληκτρολογιο κλιματισμου του Golf, αλλαζει λιγο η αποχρωση στις βελονες
του ταχυμετρου-στροφομετρου( ), προστιθενται τα R-Line πακετα εσωτερικο-εξωτερικο, και βεβαια το μοτερ με 210αλογα στο 2λιτρο...
Α, νομιζω στο 122αρι θα μπαινει και start/stop, δεν ξερω αν θα μπαινει στα πιο δυνατα, στανταρ ή προαιρετικα...Edit: Στην Γερμανια εβλεπα ηδη αγγελιες σε μεγαλες μαντρες με καινουργια, στα μεσα καλοκαιριου 2008, Ελλαδα, αν θυμαμαι καλα απο τελη Σεπτεμβριου, αρχες Οκτωβριου...
45η εβδομαδα ξεκιναει στις 2 Νοεμβριου
-
Γρηγόρη είμαστε τυχεροί... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει...
ΥΓ: Γνωστοί που το πήρανε πάντως είχανε θεματάκια αξιοπιστίας...
Aλεξανδρε πιστευω οτι απο εδω και στο εξης θα ειναι 'ανοιχτες οι πορτες'
για αποκτηση απροβληματιστου και ποιοτικου Scirocco made in Portugal...
Πλεον εχει περασει ενναμισης χρονος και οτι 'θεματακια' μπορει να εμφανισε, θεωρω οτι θα αποτελουν παρελθον.
Εγω αλλα προβληματα εχω.
Το βασικοτερο, αν θα καταφερω μεχρι το καλοκαιρι να εχω 'μαζευτει'
οικονομικα για να δωσω παραγγελια, και μετα, στο οτι ειμαι αναμεσα
σε 3 χρωματα, συν ενα μικρο ερωτηματικο για το αν τελικα προτιμησω DSG κιβωτιο...
Εσυ, ετοιμαζεσαι?οδήγησα ολοκαίνουργιο Scrirocco φίλου με 160 και DSG 7τάχυτο πια και έπαθα... από ότι έχω καταλάβει το αυτοκίνητο είναι πολύ στριφτερό που λένε μερικοί εδώ μέσα!
To DSG, πως σου φανηκε? Γενικως 'ταιριαζει' με τον twincharger και τον εκμεταλευεται καλυτερα, σε ολο το φασμα στροφων, απ' οτι λενε...
Στο rocco πως το ειδες? Το οδηγησες σε καμμια στριφτερη διαδρομη?
Ενιωθες οτι θα σου ελειπε ενα manual (ειναι πολυ καλο στο rocco), ή οχι?δεν έλειπε τίποτα... αντιθέτως είναι πολύ παιχνιδιάρικες οι πολλές ταχύτητες. Το σίγουρο είναι ότι στρίβει με τα χίλια. Την βόλτα την έκανα μέσα στο Ψυχικό αργά και με αρκετά χιλιόμετρα μες τις πλατείες...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
δεν έλειπε τίποτα... αντιθέτως είναι πολύ παιχνιδιάρικες οι πολλές ταχύτητες. Το σίγουρο είναι ότι στρίβει με τα χίλια. Την βόλτα την έκανα μέσα στο Ψυχικό αργά και με αρκετά χιλιόμετρα μες τις πλατείες...σε βλέπω με DSG αγκαλιά εσένα στην επόμενη αλλαγή.
ΥΓ:στρίβει απίστευτα το scirocco πάντως! Ακολουθούσα ένα στην διαδρομή Βάρκιζα-Σούνιο (μέχρι το σταυροδρόμι που κάνεις δεξιά για τον Ναό του Απόλλωνα) και πραγματικά δυσκολεύτηκα κάποιες φορές να το ακολουθήσω...
-
@vellerefontis
Αποτισες φορο τιμης περνωντας απο το διασημο παλαιοτερα Blu Bell,( ) στην πρωτη πλατεια απο τον Φαρο Ψυχικου? (απο τις λιγες με μεγαλο φαρδος αλλα και ενα
κ@λοσαμαρακι + την τσιμεντενια 'πλατφορμα')...
Που και που περναω, με 3η χαλαρη ελαφρο γλιστρηματακι,μπροστινου συστηματος,
τσιμπαω φρενο, και προκυπτει ενα ωραιοτατο κου-πε-πε με αναποδο (οπως το λεει ενας φιλος το πλασσαρισμα με πεταγμα ουρας).
Σου φανηκε ευκολο να προσαρμοστεις στο σχετικα ευαισθητο kick-down?
(αν και απ' οσο θυμαμαι στο +-mode, τουλαχιστον στο cupra εμενα δεν μου εκανε kick-down,
ακομα και με πατημα τερμα στο γκαζι...) -
@Realzeus
Nαι, καλα τα φανταστηκες. Το ενα ειναι το ανοιχτο rising blue. Το αλλο ειναι το σκουρο καστανο, το οποιο δειχνει σαν μαυρο το βραδυ, αλλα δεν κοβει τοσο πολυ τις γραμμες του και το κανει σχετικα λουσατο, και το τριτο ειναι το μαυρο, το οποιο ειναι η πιο safe επιλογη, αλλα κοβει αρκετα τις γραμμες του...
Το Τοyotobaru, απο τα renderings τουλαχιστον που ειδα, εμενα με ξενερωσε εντελως.
Τωρα αν το βγαλουν διαφορετικο, εχει καλως -εφοσον ειναι μεχρι 1.8 λιτρα βεβαια-, αλλιως δεν με βλεπω για σχιστοματη...
Θα προτιμουσα πχ να περιμενω για την Bmw 1 coupe με τα καινουργια μοτερ (3κυλινδρα?)
Απο την αλλη δεν σου κρυβω, οτι ενιοτε μου βγαινουν κατι αυτοκαταστροφικες τασεις ,
Οταν θυμαμαι βεβαια την 'σακουλα' πισω απο την κολωνα του τιμονιου, και το αφρολεξ
επανερχομαι στην 'πραγματικοτητα'...Μην την πάρεις και εσύ , γεμίσαμε με δαύτην...
Πάρε και εσύ ένα απροβλημάτιστο γερμανικό , μπορείς...
http://sciroccoclub.gr/forum/viewforum. ... d86a50e9de -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@Realzeus
επανερχομαι στην 'πραγματικοτητα'...Μην την πάρεις και εσύ , γεμίσαμε με δαύτην...
Πάρε και εσύ ένα απροβλημάτιστο γερμανικό , μπορείς...
http://sciroccoclub.gr/forum/viewforum. ... d86a50e9deΤο πιο ωραίο είναι να διαβάζεις τον τρόπο με τον οποίο τα γράφουν! Δεν σιχτιρίζουν ή τπτ τέτοιο! Τα βάζουν με την πουτ@ν@ την τύχη τους! Σε φάση 'μα πως γίνεται ρε γμτ?? Εμένα μου έπεσε το προβληματικό VW?? '
-
στο vwclub παντως τα χωνουν κανονικα
-
stefan147-redmonster γραψατε!!!
το κλου της υποθεσης ειναι οτι στα γερμανικα τα μικροπροβληματα(που μπορει να ειναι κ δεκαδες!!) δεν τα θεωρουν προβληματα,οποτε λενε οτι ειναι αξιοπιστο!!για να πουν οτι εβγαλε προβλημα πρεπει να εκραγει ο κινητηρας κ να καταστραφει το αμαξωμα ωστε να μη μπορεσουν να τον αλλαξουν..
ομως τους παραδεχομαι εκει μεσα..πιστευω πως αν τους βρισεις το σπιτι η την οικογενεια θα αντιδρασουν πιο ηρεμα απο οτι να τους πεις οτι το σιροκο εχει κατι αρνητικο!! αυτο σημαινει παθος!!!παντως πιστευω οτι το σιροκο ειναι αρκετα αξιοπιστο(για γερμανικο παντα)..
-
δεν ειναι 100% απολυτο αυτο
την τελευταια 5ετια εχει πεσει πολυ φιδεμπορικη για τα ηλεκτρονικα του group(καλωδιωσεις,εγκεφαλοι,ασφαλειες,servo,) και οι φημες συνηθως ξεκινουν απο πραγματικα περιστατικα(κοινως,απο τους ιδιοκτητες)
-
Εdit .[MOD]
-
μπορει αν το βλεπαμε κι εμεις να ξεκαρδιζομασταν,αλλα γενικα δεν το βρισκω τοσο αστειο
-
Καθισα και διαβασα στο site του scirocco τα προβληματα. Περα απο τα απλα προβληματα(χαλασε το τασακι,το ταμπλο,τριζει η πορτα) μου εκανε εντυπωση το περιστατικο που ειχε ενα παληκαρι. Πηγαινε με 120χμ και δεν λειτουργησαν τα φρενα και το εσωσε οπως ο ιδιος λεει με χειροφρενο και κατεβασματα στις ταχυτητες.
Τελικα το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι σιγουρα κατι σε Ιαπωνικο-Κορεατικο. Δεν ξερω αν απλα ηταν ατυχο το παληκαρι ,αλλα συμβαινουν πολλα ''ατυχα'' περιστατικα και με vw και με mercedes(σε αυτο το φορουμ υπαρχει τοπικ απο ενα παληκαρι οπου του εσβησε ο κινητηρας στην καινουργια mercedes ενω ηταν στην εθνικη)
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Τελικα το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι σιγουρα κατι σε Ιαπωνικο-Κορεατικο. Δεν ξερω αν απλα ηταν ατυχο το παληκαρι ,αλλα συμβαινουν πολλα ''ατυχα'' περιστατικα και με vw και με mercedes(σε αυτο το φορουμ υπαρχει τοπικ απο ενα παληκαρι οπου του εσβησε ο κινητηρας στην καινουργια mercedes ενω ηταν στην εθνικη)δε συγκρίνονται τα ιαπωνικο-κορεάτικα στην αξιοπιστία... χίλιες φορές magentis παρά c-class
VW Scirocco