-
θα δωσεις 25000ευρω για ενα αμαξι .
EDIT............
Την 'διαφωνία' σου μπορεις να την εκφρασεις και πιο κοσμια[MOD] -
(παιδια,μην του πει κανεις ποσο κανει μια F430)
-
ουτε καν με ενδιαφερει ποσο κανει
-
ένας φίλος είναι έτοιμος να παραγγείλει το scirocco 160ps. Θέλει να του κάνει και την αναβάθμιση κινητήρα της ΑΒΤ στους 210 ίππους. Γνωρίζει κανένας κάτι για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης αναβάθμισης σε βάθος χρόνου? Τίποτα ενδιαφέρον όπως κατανάλωση καυσίμου?
Θεωρείται εργοστασιακή εργασία που καλύπτεται από την εγγύηση, αλλά η εγγύηση περνάει γρήγορα. Και είναι αρκετά τα golf gt που φοράνε αυτό το μοτέρ, οπότε κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη. merci
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
ένας φίλος είναι έτοιμος να παραγγείλει το scirocco 160ps. Θέλει να του κάνει και την αναβάθμιση κινητήρα της ΑΒΤ στους 210 ίππους. Γνωρίζει κανένας κάτι για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης αναβάθμισης σε βάθος χρόνου? Τίποτα ενδιαφέρον όπως κατανάλωση καυσίμου?Θεωρείται εργοστασιακή εργασία που καλύπτεται από την εγγύηση, αλλά η εγγύηση περνάει γρήγορα. Και είναι αρκετά τα golf gt που φοράνε αυτό το μοτέρ, οπότε κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη. merci
O οικος της ABT ειναι ενας απο τους 'πρωταγωνιστες' των καλυτερων βελτιωτων
σε VAG προιοντα στην Ευρωπη γενικοτερα.
Η παραπανω 'επιδοση' βεβαια αν και αφορα την Ευρωπη, δεν θα ελεγα (με βαση το τι ακουγεται γενικα στην δικη μας αγορα), οτι μπορει με την ιδια ευκολια να ειπωθει
και για οτι αφορα την Ελληνικη αντιπ/πευση, οχι μονο (και οχι συγκεκριμενα) της ABT, αλλα γενικοτερα σε οτι αφορα τους γνωστους και 'μεγαλους' βελτιωτικους οικους.
Με απλα λογια θελει πολυ καλο ψαξιμο, και καποιον που να γνωριζει πραγματικα
τους συγκεκριμενους κινητηρες και τις δυνατοτητες αυτων, περα απο μια αντ/πευση
σε υλικο καποιου εκαστοτε ξενου βελτιωτη...
Παραλληλα, ειναι λιγο βιαστικο, και ισως σχετικα αφελες πριν καν αγοραστει το οποιοδηποτε αυτοκινητο -αλλα ακομα και μετα την αγορα του, πριν καν στρωθει πραγματικα, αλλα και 'ανοιξει' οσο χρειαζεται για να φανουν οι πραγματικες του δυνατοτητες- απο τον κατοχο του, να αναφερεται η οποιαδηποτε πιθανοτητα βελτιωσης του κινητηρα, εκτος αν ο φιλος ειναι ηδη κατοχος ισχυρου αυτοκινητου (τουλαχιστον 200+ ιππων, και γνωριζει τι θελει και γιατι...).
Στο θεμα του κινητηρα και των οσων εχουν διαδοθει-συζητηθει γυρω απο την αξιοπιστια
(ή οχι) του κινητηρα twincharger, αυτη την στιγμη στα 5χρονια περιπου παραγωγης του, εχουν λυθει οι οποιες 'παιδικες ασθενειες', ελλατωματικες βαλβιδες (Ν75), και γενικοτερα
οτι αφορα καποια περιστατικα που οντως μερικα απο αυτα ηταν αξια προσοχης.
Με λιγα λογια λοιπον, μια αναβαθμιση 1ου σταδιου (εφοσον γινει κατα τις απολυτες προδιαγραφες καποιου οικου σοβαρου οπως η ABT), δεν πιστευω οτι θα αποτελεσει προβλημα αξιοπιστιας για τον κινητηρα, εφοσον δοθει η προσοχη που πρεπει να δινεται γενικοτερα σε εναν κινητηρα χαμηλου κυβισμου, με δυο διαφορετικους τυπους τουρμπο (εναν στροβιλοσυμπιεστη και ενα κομπρεσσορα), με οτι αυτο συνεπαγεται σε καλη λειτουργια απο την πλευρα του κατοχου (οχι δηλαδη να το 'πλακωνει' οταν ειναι κρυο πχ), προβλεπομενα σερβις, προσοχη στην ποιοτητα βενζινης, αποφυγη συνεχους πιεσης σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες τα καλοκαιρια, κ.ο.κ.
Απο την αλλη ομως, ολη αυτη η διαδικασια, αν και αποτελει οικονομικη, ευκολη και αποτελεσματικη σε ενα μεγαλο βαθμο λυση για φτηνες, αλλα ακομα καλυτερες επιδοσεις, αποτελει πραγματικη αντιφαση στην φιλοσοφια λειτουργιας του συγκεκριμενου κινητηρα,
ο οποιος κατασκευαστηκε εξαρχης με γνωμονα τις καλυτερες δυνατες επιδοσεις, (βελτιωμενη ενεργητικη ασφαλεια) σε συνδυασμο με λογικη καταναλωση ποσοτητας καυσιμου και περιορισμενους ρυπους... -
-
Τιμονι και πινακας οργανων, τα βασικοτερα στην 22η εβδομαδα παραγωγης.
Στην 45η προστιθενται και τα χειριστηρια κλιματισμου του νεου Golf... -
Κάθε βδομάδα θα κατεβάζουμε το καινούριο update όπως στα Windows?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάθε βδομάδα θα κατεβάζουμε το καινούριο update όπως στα Windows?+1
-
Κάθε βδομάδα θα κατεβάζουμε το καινούριο update όπως στα Windows?Aφου δεν εχεις 'ψωνισει' ακομα? Τι σκας?
Οτι μικροαλλαγες ηταν να κανουν τις εκαναν...
Τωρα, μπορεις να αγορασεις χωρις το ενδεχομενο να χασεις καποια νεα αλλαγη. -
Γρηγόρη είμαστε τυχεροί... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει...
ΥΓ: Γνωστοί που το πήρανε πάντως είχανε θεματάκια αξιοπιστίας...
-
κινητηρα,κιβωτιο τι ακριβως,αν επιτρεπεται?
-
Όχι τόσο χοντρα ευτυχώς. Αλλάξανε καντράν, κάτι χειριστήρια... τέτοια χαζά αλλά σπαστικά σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Μέσα στην εγγύηση φυσικά.
-
περαστικα ειναι αυτα,το θεμα ειναι να μη χρειαστει να αποχωριστεις το αμαξι σου
-
Ναι ειχε κατι σπαστικα θεματακια με 'τριζατα' αμορτισερ του πορτμπαγκαζ πισω
αλλα εκαναν ανακληση για το ζητημα αυτο που μαλλον οφειλεται σε σκουριασμενες βιδες-βασεις, και με σωστη επανατοποθετηση-αντικατασταση νεων, πρεπει να εχει λυθει λογικα.
Το θεμα με τον ηχο τυπου 'σκουριασμενη κουνια' ή 'σκαστρας που κλαιει'
εχει να κανει με την αντλια νερου μεσω της οποιας εμπλεκεται -μαγνητικα- ο κομπρεσσορας
Ουσιαστικα δεν εχει καποιο προβλημα, απλα κανει αυτο τον ηχο, τον οποιο καποιοι τον βρισκουν ενοχλητικο, εμενα μου φαινεται ψιλοπορωτικος.
Παρολα αυτα λεγεται οτι η VAG 'ψαχνεται' να λυσει ακομα και το ηχητικο ζητημα...
Κατι αλλο οχι μεμονωμενο, αλλα που να εχει δημιουργησει προβλημα γενικως, δεν εχω ακουσει.
(Εκτος απο περιπτωσεις με τοποθετησεις ΜΗ εργοστασιακων συναγερμων με τους οποιους εχει παρατηρηθει σε καποιους κατοχους, προφανως λογω ερασιτεχνικης συνδεσμολογιας-γενικοτερης επεμβασης των κυκλωματων, να βραχυκυκλωνουν πχ τα παραθυρα οταν πατηθουν να ανοιγουν ταυτοχρονα, με αποτελεσμα να ανεβοκατεβαινουν μονα τους , να μην ανοιγει παντα η ηλιοροφη κ.ο.κ) -
Γρηγόρη είμαστε τυχεροί... αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει...ΥΓ: Γνωστοί που το πήρανε πάντως είχανε θεματάκια αξιοπιστίας...
Aλεξανδρε πιστευω οτι απο εδω και στο εξης θα ειναι 'ανοιχτες οι πορτες'
για αποκτηση απροβληματιστου και ποιοτικου Scirocco made in Portugal...
Πλεον εχει περασει ενναμισης χρονος και οτι 'θεματακια' μπορει να εμφανισε, θεωρω οτι θα αποτελουν παρελθον.
Εγω αλλα προβληματα εχω.
Το βασικοτερο, αν θα καταφερω μεχρι το καλοκαιρι να εχω 'μαζευτει'
οικονομικα για να δωσω παραγγελια, και μετα, στο οτι ειμαι αναμεσα
σε 3 χρωματα, συν ενα μικρο ερωτηματικο για το αν τελικα προτιμησω DSG κιβωτιο...
Εσυ, ετοιμαζεσαι? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το θεμα με τον ηχο τυπου 'σκουριασμενη κουνια' ή 'σκαστρας που κλαιει'
εχει να κανει με την αντλια νερου μεσω της οποιας εμπλεκεται -μαγνητικα- ο κομπρεσσορας
Ουσιαστικα δεν εχει καποιο προβλημα, απλα κανει αυτο τον ηχο, τον οποιο καποιοι τον βρισκουν ενοχλητικο, εμενα μου φαινεται ψιλοπορωτικος.Έχεις κάποιο αποθημένο ρε Γρηγόρη όταν ήσουν μικρός με κούνιες και σου βγαίνει τώρα;
Πως στα κομμάτια έχουν καταφέρει να βγάζει αυτό τον ήχο οι Γερμανοί...Ιmo, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα βάλε dsg.
-
Πλεον εχει περασει ενναμισης χρονος και οτι 'θεματακια' μπορει να εμφανισε, θεωρω οτι θα αποτελουν παρελθον.
Εγω αλλα προβληματα εχω.
σε 3 χρωματα, συν ενα μικρο ερωτηματικο για το αν τελικα προτιμησω DSG κιβωτιο...
Εσυ, ετοιμαζεσαι?οδήγησα ολοκαίνουργιο Scrirocco φίλου με 160 και DSG 7τάχυτο πια και έπαθα... από ότι έχω καταλάβει το αυτοκίνητο είναι πολύ στριφτερό που λένε μερικοί εδώ μέσα!
-
Εγω αλλα προβληματα εχω.
Εσυ, ετοιμαζεσαι?Να προσθέσω κι ένα ακόμα θεματάκι γνωστού μου. Το καλοκαίρι με τις ζέστες, στην κίνηση της πόλης, ο εγκέφαλος έθεσε τον κινητήρα σε safe mode χωρίς προφανή αιτία. Λύθηκε με σβήσιμο του κινητήρα.
Ανάμεσα σε ποιά χρώματα είσαι; (Σίγουρα το ένα είναι το μπλε... την ξέρω την αδυναμία σου... ).
Κι εγώ σε φάση συμμαζέματος είμαι αλλά έχω τρεχάματα με την δουλειά και το ελεύθερο επάγγελμα δεν σου δίνει ποτέ σιγουριά. Πάντως σκέφτομαι ότι ίσως αξίζει να περιμένω το πισωκίνητο Toyobaru.
-
Τιμή του Scirocco R στην Γερμανία 33.475 Ευρώ (Αγγλία 25.000 Λίρες). http://www.channel4.com/4car/news/news- ... s_id=19752 Στην Ελλάδα γύρω στα 40 χιλιάρικα το υπολογίζω αν κρίνω από την διαφορά του απλού δίλιτρου στην Ελλάδα και στην Γερμανία (31.000 και 26.000 αντίστοιχα).
VW Scirocco