Ο χρήστης bognick έγραψε:
Καλησπέρα,
είμαι σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου με αρκετούς χώρους, απαραίτητα με αυτόματο κιβώτιο, που να είναι σχετικά οικονομικό στη χρήση. Η τιμή δε θέλω να ξεπερνάει τα 17.000€. Τα χιλιόμετρα που κάνουμε είναι γύρω στα 15.000 το χρόνο κυρίως μέσα στην πόλη και με λίγα ταξίδια. Το αυτοκίνητο θέλω να το κρατήσω για πολλά χρόνια.
Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει το Toyota Prius 1.8 κάνει check σε όλα τα παραπάνω κουτάκια, κι επιπλέον βρίσκεται στην κορυφή των μετρήσεων αξιοπιστίας (είπαμε θα το κρατήσω χρόνια).
Εσείς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;
Ευχαριστώ,
Νίκος
...μακριά από μπαταρίες, πεθαίνουν σχετικά σύντομα, σε μια επταετία κατά μέσο όρο άρα εσύ που το θες για ακόμη μια ζωή του δεν το βλέπω. Κοίταξε στο τοπικό της Toyota και των πολλών πολιτικών εγγύησης της σε αυτά. Μακριά από μικρούς και κακοσχεδιασμένους diesel κινητήρες, απλά δεν είναι αξιόπιστοι και μακριβιότεροι από έναν καλό, οικονομικό βενζινοκινητήρα, συν το γεγονός ότι αν πράγματι σε ενδιαφέρει το περιβάλλο τότε ο πλήρης κύκλος ζωής ενός τωρινού υβριδικού ζήτημα αν είναι πιο φιλικός προς τα εμας από ότι ένα μοντέρνο μικρό και οικονομικό συμβατικό και μην ξεχνάς ότι σε ρύπους τα diesel ακόμη και στις νέες, για μετά το 2015, ευροπαικές προδιαγραφές EURO6, παράγουν περισσότερα NOx από ότι οι αμερικάνικες και φυσικά πολύ περισσότερα από ότι οι βενζινοκινητήρες γενικότερα... Μακριά από μεταχειρισμένα χωρίς κανενός είδους εγγύηση αφού θα τραβήξει μαρκιά η βαλίτσα, τουλάχιστον να έχεις μια εξάμηνη περίοδο να βγάλει κάποια θέματα που θα σε δικαιώσει το συνεργείο και θα ανανεώσεις την ζωή του αμαξιού σου. Μακριά από αδύναμα και δήθεν οικονομικά που όταν βγαίνεις σε ανοιχτό δρόμο καίνε περισσότερο και από Ford Cortina του παππού...
Δεν έχω κάτι πρόχειρο στο μυαλό μου αλλά αυτές είναι οι δικές μου συμβουλευτικές παράμετροι βάση αυτών που ζητάς. Παραυτα θα ήμουν πολύ πιεσμένος αν δεν σου έλεγα να πάρεις ένα, όσο και ότι καλύτερο, καινούργιο αυτοκίνητο μπορείς με τα λεφτά που διαθέτεις... γιατί είναι ύπερ-αρκετά!
Καλές αγορές!!