-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Η αναμονή στα Ιωάννινα είναι ένα τρίμηνο από ότι μου είπαν και αυξάνει ανάλογα τα έξτρα που θα τοποθετήσει κανείς π.χ για interlagos και dsg πάει εξάμηνο κοντά. Επειδή δεν θέλω κάτι από τα προαναφερθέντα και γενικώς δεν θα το φορτώσω με έξτρα μήπως γνωρίζει κάποιος αν οι αντιπροσωπείες (κυρίως σε Αθήνα φαντάζομαι) έχουν ετοιμοπαράδοτα 1.4 160 ps?Καλό είναι να ξεκινήσεις τα τηλέφωνα ή ακόμη καλύτερα αν είσαι έτοιμος για την αγορά να έρθείς αυτοπροσώπως εδώ. Και να σου πούμε εμείς για σήμερα, αύριο μπορεί να είναι πουλημένο. Είπαμε ζεστό κουλούρι είναι το όχημα ...
Αν δεν σου είναι εύκολο να κατέβεις ξεκίνα τα τηλέφωνα από εδώ : http://www.volkswagen.gr/site/index1.html (στο δίκτυο πάτα). Αλλά έλα μια βόλτα, γιατί σου είπα σήμερα έχουμε αύριο δεν έχουμε. Οτι είχε γίνει και με το Τιγκουάν. Άλλωστε η Αθήνα είναι πιο ωραία από τα Γιάννενα !
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Παιδια πραγματικα δν πιστευω οτι υπαρχει αυτοκινητο με τετοιο handling και τοσο fun to drive σε αυτα τα χρηματα.Τι fun to drive μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητοπου δεν κάνει τίποτα απολύτως στη στροφή
-
Ο χρήστης COOL ALEXIS έγραψε:
Παιδια πραγματικα δν πιστευω οτι υπαρχει αυτοκινητο με τετοιο handling και τοσο fun to drive σε αυτα τα χρηματα.
Τι fun to drive μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητοπου δεν κάνει τίποτα απολύτως στη στροφή
+1000
απλα το συγκεκριμενο κανει, αλλα πρεπει να ξερεις και τι να κανεις για να το προκαλεσεις.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Η αναμονή στα Ιωάννινα είναι ένα τρίμηνο από ότι μου είπαν και αυξάνει ανάλογα τα έξτρα που θα τοποθετήσει κανείς π.χ για interlagos και dsg πάει εξάμηνο κοντά. Επειδή δεν θέλω κάτι από τα προαναφερθέντα και γενικώς δεν θα το φορτώσω με έξτρα μήπως γνωρίζει κάποιος αν οι αντιπροσωπείες (κυρίως σε Αθήνα φαντάζομαι) έχουν ετοιμοπαράδοτα 1.4 160 ps?
Καλό είναι να ξεκινήσεις τα τηλέφωνα ή ακόμη καλύτερα αν είσαι έτοιμος για την αγορά να έρθείς αυτοπροσώπως εδώ. Και να σου πούμε εμείς για σήμερα, αύριο μπορεί να είναι πουλημένο. Είπαμε ζεστό κουλούρι είναι το όχημα ...
Αν δεν σου είναι εύκολο να κατέβεις ξεκίνα τα τηλέφωνα από εδώ : http://www.volkswagen.gr/site/index1.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank (στο δίκτυο πάτα). Αλλά έλα μια βόλτα, γιατί σου είπα σήμερα έχουμε αύριο δεν έχουμε. Οτι είχε γίνει και με το Τιγκουάν. Άλλωστε η Αθήνα είναι πιο ωραία από τα Γιάννενα !
Καλή η Αθήνα δε λέω αλλά τα Γιάννενα είναι
Τα πήρα τα τηλέφωνα (έστω κάποια από αυτά) αλλά οι περισσότεροι μου είπανε για μοντέλα με βασικό εξοπλισμό δυστυχώς, όχι πως θέλω πολλά αλλά μια donigton ένα rcd510 ένα park pilot και τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών τους θέλω.
-
Ρε παιδιά πείτε κανένα site που να έχει φωτό από όλα τα χρώματα (έχω δει μερικές στο φορουμ αλλά θέλω κι άλλες γτ άμα είναι να τρέχω σε όλες τις αντιπροσωπίες καλά κρασά...)
-
Aυτά δεν είναι 'φθηνά' εξτρά που συνήθως έχουν τα ετοιμοπάραδοτα οπότε αναγκαστικά θα περιμένεις.
Αλλά δεν είναι και τόσο κακό από τι στιγμή που παίρνεις το αυτοκίνητο όπως ακριβώς θέλεις ...Για την οδική συμπεριφορά μου φαίνεται απίθανο να αφαίρεσαν από το Σιρόκο τον ανήσυχο πισινό (επιπέδου J.Lo.) που έχει το Γκόλφ και να το κάνανε στρατιωτάκι ακίνητο. Μήπως όσοι το οδηγήσατε δεν το 'προκαλέσατε' αρκετά ?
Για το χρώμα εδώ : http://www.volkswagen.co.uk/#/new/sciro ... 486/paint/
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για το χρώμα εδώ : http://www.volkswagen.co.uk/#/new/sciro ... 486/paint/' target='_blankΚαλά το αγγλικό σιτε το έχω δει καιρό τωρα... Θέλει να μου πεις ότι το ανθρακί ή το άσπρο πχ το δείχνει όπως στην πραγματικότητα; Φωτο από test drive και διάφορα τέτοια θέλω, real pics όχι ψηφιακούρα. Σε πραγματικό φως.
-
H mόνη σου ελπίδα επομένως είναι το Γκογκλ...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ρε παιδιά πείτε κανένα site που να έχει φωτό από όλα τα χρώματα (έχω δει μερικές στο φορουμ αλλά θέλω κι άλλες γτ άμα είναι να τρέχω σε όλες τις αντιπροσωπίες καλά κρασά...)Ψαξε στο http://www.autoscout24.de , μαντρες στην Γερμανια ,εχει σχεδον ολα αν οχι ολα τα χρωματα.
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Η αναμονή στα Ιωάννινα είναι ένα τρίμηνο από ότι μου είπαν και αυξάνει ανάλογα τα έξτρα που θα τοποθετήσει κανείς π.χ για interlagos και dsg πάει εξάμηνο κοντά.Κάτι τέτοια διαβάζω και μου έρχεται να πάρω NISSAN......
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.
Καταρχας να αποσαφινισουμε κατι.Για ποιο μοντελο μιλαμε και ποια διασταση ελαστικων.Αν πχ αναφερομαστε στο 1.4 με τα 160 η 17αρα του απο το εργοστασιο φοραει 225/45/17 ενω η αλλη εξτρα 17αρα φοραει 235/45/17 που σημαινει αυξηση του βηματος κατα 1 ποντο συνολικα δηλ μακρενει το κιβωτιο.Τωρα η 18αρα φοραει 235/40/18 που ειναι σχεδον ιδιο με το 235/45/17(βασικα ιδιο αμηλητεα διαφορα) οποτε πρεπει να δει εαν θα παει σε 235/45/17 με την 17αρα η σε 225/45/17 με την μαμα 17αρα.Τωρα για την αποκλιση του κοντερ αυτο ειναι σχετικο διοτι πολυ σωστα αναφερετε παραπανω τι λεει ο κανονας αλλα αυτο πρεπει να φανει και στην πραξη γιατι δεν γνωριζουμε ποτε με ποια διασταση η VW θεωρει οτι ειναι η ομολογκαρισμενη και με βαση αυτη το κοντερ δειχνει σωστα παρα το γεγονος οτι η VW ανακοινωνει στις εταιριες ελαστικων μια διασταση ως ομολογκαρισμενη.Αρα για να το εξακριβωσεται αυτο πρεπει σε ενα ιδιο σημειο του δρομου οπου υπαρχει ενας μετρητης ταχυτητας απο αυτους που ειναι στημενοι να δειτε ποσα κμ κλεβει το κοντερ σε συνδιασμο με την χρηση ενος GPS και χρησιμοποιοντας και το Cruise control για να πατε πχ με σταθερα 100.Για τις 225/45 R17 έχουμε συνολική διάμετρο τροχού 63,45cm ενώ για τις 235/45 R18 64,35cm. Μιλάμε δηλαδή για 0,9cm διαφορά, ή 1%. Μπορεί η αύξηση της διαμέτρου του τροχού κατά 1% να θεωρηθεί αλλαγή βήματος;
Εν πάσει περιπτώσι, από τις 225/45 R17 στις 235/45 R18 η διαφορά στη συνολική διάμετρο είναι σχεδόν μηδενική...
Ναι θεωρειται αυξηση βηματος αφου η διαμετρος ψηλωνει ενα ποντο.Καταρχας τα νουμερα ειναι λαθος παρανω αν και με τον σωστο υπολογισμο η διαμετρος εχει παλι αυτη τη διαφορα.Η σωστη μετρηση ειναι η εξης: 225χ0.45χ2χ1.04 ΕRTRO(Europian rim and tire organisation)+431mm(17αρες)=641.6mm αρα εχουμε +1.5% αυξηση του βηματος δηλ ακριβως στα ορια που θετει η ERTRO.Το κατωτατο οριο ειναι -2%.Αν καποιος ξεφυγει απο αυτο το ευρος θεωρηται οτι αποκλινει κατα πολυ απο το κοντερ.Η διαφορα που περιγραφεις παραπανω δεν ειναι σχεδον μηδενικη ειναι ενας 1 ποντος.Μηδενικη ειναι οταν απο 225/45/17 πας σε 225/40/18.
Να παω σε ενα αλλο θεμα ρε παιδια εγω.ΠΧ οτι παιρνω το Scirocco επειδη εχω γνωστο δικο μου μηχανικο με δικο του συνεργειο αυτοκινητων δεν θελω να πηγαινω αντιπροσωπεια για να κανω service.Ο κανονισμος της ΕΕ λεει πως ο καθενας μπορει να παει το αυτοκινητο του σε οποιο συνεργειο θελει εξουσιοδοτημενο η μη και να μην χανει την εγγυηση εφοσον δε ακολουθει την προγραμματισμενη συντηρηση που αναφερει το βιβλιο του κατασκευαστη και σε τυχον αντικαταστησεις εξαρτηματων βαζει γνησια εξαρτηματα η πιστοποιημενα προς αυτα γι αυτο και οι προμηθευτες εξαρτηματων των εκαστωτε εταιριων ειναι βαση νομου ΕΕ υποχρεωμενες να δινουν και στο εμποριο τα λεγομενα Aftermarket ανταλλακτικα ιδιων προδιαγραφων με τα γνησια απλα χωρις την βουλα του Original Part.Με λιγα λογια μπορω να το κανω αυτο η θα εχω θεμα.Το εχει επιχειρησει κανενας σε καποιο εξουσιοδοτημενο αυτο? -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η αναμονή στα Ιωάννινα είναι ένα τρίμηνο από ότι μου είπαν και αυξάνει ανάλογα τα έξτρα που θα τοποθετήσει κανείς π.χ για interlagos και dsg πάει εξάμηνο κοντά.
Κάτι τέτοια διαβάζω και μου έρχεται να πάρω NISSAN......
Στο Qouskous ήταν σχεδόν 9 μήνες πριν λίγο καιρό, επιπλέον, ο αντιπρόσωπος της Nissan στα Γιάννενα, είναι για πολλές φάπες!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παιδια πραγματικα δν πιστευω οτι υπαρχει αυτοκινητο με τετοιο handling και τοσο fun to drive σε αυτα τα χρηματα.
Τι fun to drive μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητοπου δεν κάνει τίποτα απολύτως στη στροφή
+1000
απλα το συγκεκριμενο κανει, αλλα πρεπει να ξερεις και τι να κανεις για να το προκαλεσεις.
Οντως αλλα μου φαινεται οτι και αυτα που θα κανει στην στροφη, παλι κατω απο την παρακολουθηση του 'big brother' ή αλλιως Esp θα ειναι.
Μηπως γνωριζει κανεις αν πατωντας το κουμπι για 'μερικη' εστω απενεργοποιηση του, εξακολουθει να λειτουργει ο προσωμειωτης του μπλοκε το ΕDL οπως το αποκαλει η VW?
Και ακομα καλυτερα μηπως με λιγο ψαξιμο περισσοτερο υπαρχει περιπτωση να απενεργοποιειται πληρως, οπως π.χ το περιοδικο evo που καταφερε να βγαλει off το Esp εντελως απο SLK edition10 (μαζι με το ABS δυστυχως) πατωντας διαδοχικα και καποια κουμπακια απο το menu του trip computer αν θυμαμαι καλα? -
Μετά απο μια σύντομη επαφή με το 160άρη, μου άφησε συνολικά πολύ καλές εντυπώσεις.
Καλή θέση οδήγησης (αν και με την ηλιοροφή θα χρειαστεί να κατέβει αρκετά κάτω το κάθισμα εαν είσαι πάνω απο 1,80) εργονομία και απτή ποιότητα κατασκευής στα επίπεδα που μας έχουν (καλο)μάθει...
Πολύ καλό πάτημα με ιδανική ρύθμιση ανάρτησης και άψογο handling, μοιάζει όντως βιδωμένο κάτω και ο 160άρης δεν είναι ικανός να ταράξει το πλαίσιο, σε σημείο να δείχνει 'λίγος'...
Και για να πω την αλήθεια περίμενα κάτι παραπάνω απο τον (κατά τα άλλα γραμικότατο και χωρίς κομπιάσματα χαμηλά) κινητήρα όσο ανέβαιναν οι στροφές, δεδομένης της ονομαστική του απόδοσης...
Αυτό και μια μικρή δυσφορία του κιβωτίου στις γρήγορες αλλαγές (που μπορεί να οφείλεται και στη χρήση του test drive αυτοκινήτου) ήταν οι μοναδικές 'ενστάσεις' μου, αλλά καμία σε τέτοιο βαθμό ώστε να μου χαλάσει την πολύ καλή, συνολικά, εικόνα που μου άφησε το αυτοκίνητο (και λαμβάνοντας υπόψιν την τιμή του ακόμα καλύτερη)... -
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
Ουσιαστικα τοποθετωντας ζαντες 17 ιντσων αντι 18 αλλαζεις το 'βημα' του αυτοκινητου κερδιζοντας ενδεχομενως 0,2-0,4sec στα 100km και χανεις ταυτοχρονα 5-8Km απο την τελικη του, διαφορες που μαλλον λιγη σημασια θα εχουν.
Σιγουρα ομως η διαφορα στην ανεση θα ειναι αισθητη αφου εκτος απο την αυξηση μιας ιντσας στην ζαντα, στην προκειμενη περιπτωση μειωνεται και το προφιλ του ελαστικου σε 40 απο 45.
Καταρχας να αποσαφινισουμε κατι.Για ποιο μοντελο μιλαμε και ποια διασταση ελαστικων.Αν πχ αναφερομαστε στο 1.4 με τα 160 η 17αρα του απο το εργοστασιο φοραει 225/45/17 ενω η αλλη εξτρα 17αρα φοραει 235/45/17 που σημαινει αυξηση του βηματος κατα 1 ποντο συνολικα δηλ μακρενει το κιβωτιο.Τωρα η 18αρα φοραει 235/40/18 που ειναι σχεδον ιδιο με το 235/45/17(βασικα ιδιο αμηλητεα διαφορα) οποτε πρεπει να δει εαν θα παει σε 235/45/17 με την 17αρα η σε 225/45/17 με την μαμα 17αρα.Τωρα για την αποκλιση του κοντερ αυτο ειναι σχετικο διοτι πολυ σωστα αναφερετε παραπανω τι λεει ο κανονας αλλα αυτο πρεπει να φανει και στην πραξη γιατι δεν γνωριζουμε ποτε με ποια διασταση η VW θεωρει οτι ειναι η ομολογκαρισμενη και με βαση αυτη το κοντερ δειχνει σωστα παρα το γεγονος οτι η VW ανακοινωνει στις εταιριες ελαστικων μια διασταση ως ομολογκαρισμενη.Αρα για να το εξακριβωσεται αυτο πρεπει σε ενα ιδιο σημειο του δρομου οπου υπαρχει ενας μετρητης ταχυτητας απο αυτους που ειναι στημενοι να δειτε ποσα κμ κλεβει το κοντερ σε συνδιασμο με την χρηση ενος GPS και χρησιμοποιοντας και το Cruise control για να πατε πχ με σταθερα 100.Για τις 225/45 R17 έχουμε συνολική διάμετρο τροχού 63,45cm ενώ για τις 235/45 R18 64,35cm. Μιλάμε δηλαδή για 0,9cm διαφορά, ή 1%. Μπορεί η αύξηση της διαμέτρου του τροχού κατά 1% να θεωρηθεί αλλαγή βήματος;
Εν πάσει περιπτώσι, από τις 225/45 R17 στις 235/45 R18 η διαφορά στη συνολική διάμετρο είναι σχεδόν μηδενική...
Ναι θεωρειται αυξηση βηματος αφου η διαμετρος ψηλωνει ενα ποντο.Καταρχας τα νουμερα ειναι λαθος παρανω αν και με τον σωστο υπολογισμο η διαμετρος εχει παλι αυτη τη διαφορα.Η σωστη μετρηση ειναι η εξης: 225χ0.45χ2χ1.04 ΕRTRO(Europian rim and tire organisation)+431mm(17αρες)=641.6mm αρα εχουμε +1.5% αυξηση του βηματος δηλ ακριβως στα ορια που θετει η ERTRO. Το κατωτατο οριο ειναι -2%.Αν καποιος ξεφυγει απο αυτο το ευρος θεωρηται οτι αποκλινει κατα πολυ απο το κοντερ.
Το 1,04 από που προκύπτει;
Σε κάθε περίπτωση είμαστε εντός του 2%, αρά πράγματι η διαφορά είναι ελάχιστη.Η διαφορα που περιγραφεις παραπανω δεν ειναι σχεδον μηδενικη ειναι ενας 1 ποντος.Μηδενικη ειναι οταν απο 225/45/17 πας σε 225/40/18.
Αυτό εννοούσα. Το 45 γράφτηκε εκ παραδρομής. Οι Interlagos είναι 235/40 R18.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Ναι θεωρειται αυξηση βηματος αφου η διαμετρος ψηλωνει ενα ποντο.Καταρχας τα νουμερα ειναι λαθος παρανω αν και με τον σωστο υπολογισμο η διαμετρος εχει παλι αυτη τη διαφορα.Η σωστη μετρηση ειναι η εξης: 225χ0.45χ2χ1.04 ΕRTRO(Europian rim and tire organisation)+431mm(17αρες)=641.6mm αρα εχουμε +1.5% αυξηση του βηματος δηλ ακριβως στα ορια που θετει η ERTRO. Το κατωτατο οριο ειναι -2%.Αν καποιος ξεφυγει απο αυτο το ευρος θεωρηται οτι αποκλινει κατα πολυ απο το κοντερ.
Το 1,04 από που προκύπτει;
Σε κάθε περίπτωση είμαστε εντός του 2%, αρά πράγματι η διαφορά είναι ελάχιστη.Η διαφορα που περιγραφεις παραπανω δεν ειναι σχεδον μηδενικη ειναι ενας 1 ποντος.Μηδενικη ειναι οταν απο 225/45/17 πας σε 225/40/18.
Αυτό εννοούσα. Το 45 γράφτηκε εκ παραδρομής. Οι Interlagos είναι 235/40 R18.
Aυτη ειναι η απαντηση της Michelin απο την Αγγλια σε σχετικο μου e-mail για την ιδια ερωτηση.
ETRTO (European Tyre & Rim Technical Organisation)
ETRTO use a multiplication factor of 1.04 applied to the tyre section height,
being also rounded-upwards to the nearest mm before addition of the wheel
diameter:
195/60 R 15:-
Tyre height: 195 x 0.60x2=234
Factor 1.04: 234x1.04=243.36
Rounded-up: 243.36=244
Add wheel diam: 244+381=625
ETRTO figure for Maximum in service overall diameter is 625mm. -
Σήμερα είδα για πρώτη φορά το scirocco.
Το είδα σε μπλέ στην βουλιαγμένης στα κλεφτά γιατι βιαζόμουν να πάω το πρωί στο γραφείο .
Στην συνέχεια το είδα στην έκθεση.Ειναι το πρώτο VW που μου αρέσει απο καταβολής της εταιρείας .
Εγώ ένας ιταλόφιλος έχω να πώ .......
' Μπράβο για το σχέδιο '
και ας μου φέρνει στο μυαλό το stilo που είχα .
Επίσης .......
' Μπράβο για τον κινητήρα 'το μεγάλο ' - ' (πλήν) είναι το ταμπλό στο εωτερικό.
Αν οδηγικά είναι στο 80% απο όσα ακούω και δεν σας χαλάει το ταμπλό (όπως εμένα) τότε .....Μην τον κοιτάτε ...... βουρ στον πατσά ..... μια ζωή την έχουμε. ..... !!!!! κοκ
Του πάει το λευκοοοοοοό , Super ειναι.
-
Το αμάξι είναι πρώτο, σύμφωνα με αυτά που γράφονται στα περιοδικά και από όσους το οδήγησαν (προσωπικά το ήδα στην έκθεση και θα το κάνω τεστ drive σε αντιπροσωπεία). Δυο είναι τα βασικά - αντικειμενικά μειονεκτήματά του: 1) Η πραγματικά πολύ κακή ορατότητα πίσω και πίσω -πλάγια, που δυσχερένεται και από τα ενσωματωμένα προσκέφαλα στα πίσω καθίσματα (για μένα εδώ τίθεται θέμα ασφάλειας). Οι αισθητήρες παρκαρίσματος θα βοηθούν στο παρκάρισμα, αλλά εν κινήσει τι γίνεται; Για μένα αυτός είναι λόγος να προτιμήσω το νέο Golf σε τρίθυρη έκδοση. Βέβαια το Scirroco χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια (ουσία) και στην εξωτερική εμφάνιση (εντύπωση) υπερτερεί του Golf. Το παραδέχομαι, αλλά προσωπικά είμαι σε δίλλημα. και 2) το ταμπλό που προέρχεται από το EOS (εδώ είναι θέμα γούστου του καθενός, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει σ' ένα αυτοκίνητο sport coupe σαν το Scirocco). Αυτά είχα να προσθέσω από τη μεριά μου...καλή συνέχεια στη συζήτηση (μια και γράφω σποραδικά εδώ) και καλοτάξιδο σε όσους το επιλέξουν!!!
-
Να παω σε ενα αλλο θεμα ρε παιδια εγω.ΠΧ οτι παιρνω το Scirocco επειδη εχω γνωστο δικο μου μηχανικο με δικο του συνεργειο αυτοκινητων δεν θελω να πηγαινω αντιπροσωπεια για να κανω service.Ο κανονισμος της ΕΕ λεει πως ο καθενας μπορει να παει το αυτοκινητο του σε οποιο συνεργειο θελει εξουσιοδοτημενο η μη και να μην χανει την εγγυηση εφοσον δε ακολουθει την προγραμματισμενη συντηρηση που αναφερει το βιβλιο του κατασκευαστη και σε τυχον αντικαταστησεις εξαρτηματων βαζει γνησια εξαρτηματα η πιστοποιημενα προς αυτα γι αυτο και οι προμηθευτες εξαρτηματων των εκαστωτε εταιριων ειναι βαση νομου ΕΕ υποχρεωμενες να δινουν και στο εμποριο τα λεγομενα Aftermarket ανταλλακτικα ιδιων προδιαγραφων με τα γνησια απλα χωρις την βουλα του Original Part.Με λιγα λογια μπορω να το κανω αυτο η θα εχω θεμα.Το εχει επιχειρησει κανενας σε καποιο εξουσιοδοτημενο αυτο?
-
Σωστά αυτά που γράφεις αλλά με όλο το σεβασμό ξέχασες σε ποια χώρα ζεις. Δεν έχει σημασία αν ανήκουμε στην Ευρώπη στην ουσία έχουμε δικούς μας νόμους. Αυτούς που λέει η κεντρική αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν το έχω κάνει αλλά έχω ρωτήσει. Πέρα από τακάκια (και αυτά off the record) και λάστιχα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις στα σερβις στις επίσημες για να έχεις και τη σφραγιδα στο βιβλιαράκι (η σφραγίδα αυτή δεν είναι μόνο φιγούρα. Εκτός από την εγγύηση γυρνάει και κάποια χρήματα πίσω όταν με το καλό θα το δώσεις. Και αν όχι χρήματα πιο εύκολη πώληση). Αλλα μην το βλέπεις ως πρόβλημα αυτό εκτός και αν κάνεις 30.000+ χλμ το χρόνο οπότε θα θέλεις 2 σέρβις ετησίως. Αν κάνεις πέριπου 12-15000 χλμ που είναι ο μέσος όρος στα δύο χρόνια της εγγύησης (η 4 συνολικά αν πάρεις την επέκταση) θα χρειαστείς το πολύ 2 σέρβις λαδιού (130-150 ευρώ υπολόγισε) και άλλα δύο σέρβις κανονικα (350-400 υπολόγισε). Σερβις λαδιού έχει στα 15.000 χλμ και κανονικό σερβις στα 30.000.
Γενικά θα σου πρότεινα να αφήσεις του μη εξουσιοδοτημένους για μετά τη λήξη της εγγύησης για να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση.
VW Scirocco