-
@cson
Για τον τύπο μπαταρίας επιλέγεις regular flooded, όπως λες, αν δεν έχεις ένδειξη ότι η μπαταρία είναι AGM, AGM gel ή EFB.Το δεύτερό σου βήμα είναι σωστό. Ας επισημανθεί ότι ο αναλυτής μετράει, μεταξύ άλλων και σε κλίμακες CCA και CCA(EN), που δεν είναι ίδιες, αλλά επειδή έχουν παραπλήσια ονομασία είναι πιθανόν να μπερδέψουν τον χειριστή.
Η μέτρηση της μπαταρίας πρέπει να γίνεται μετά την παρέλευση **12ώρου τουλάχιστον **μετά την παύση λειτουργίας του κινητήρα ή την φόρτιση και δεν προκαλείται καταπόνηση κατά την εκτέλεσή της, επειδή το ρεύμα που απαιτείται είναι ασήμαντο. Αυτό αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα των αναλυτών, όπως ο δικός σου.
Η συχνότητα ελέγχου ποικίλει, ανάλογα με την χρήση και την καταπόνηση της μπαταρίας. Για φυσιολογική καθημερινή χρήση εφαρμόζω προσεγγιστικά ένα έλεγχο ανά μήνα. Αν η μπαταρία καταπονηθεί ιδιαίτερα, πχ σε μια μέτρηση συμπίεσης του κινητήρα, απαιτείται συχνότερος έλεγχος, για να βεβαιωθούμε ότι η μπαταρία 'επανήλθε' στην κατάσταση που ήταν , πριν καταπονηθεί. Γενικά θα έλεγα δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος κανόνας περιοδικού ελέγχου, οπότε ενεργείς σύμφωνα με την κρίση σου.
-
Ηνιοχε για το δεύτερο βήμα όταν έχω ένδειξη EN (CCA) εννοείται πως επιλέγω EN στον αναλυτή έτσι?
-
Έτσι ακριβώς.
-
Κάποια γνώμη για mitsuba μπαταρίες? Είναι long life ή 3ετιας ?
-
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Έβαλα σήμερα μια καινούργια μπαταρία YUASA. Έστειλα ενα email στην YUASA Ευρώπης τον ανάγλυφο κωδικο που αναγράφεται πάνω για να μάθω ημερομηνία παραγωγής. Η μπαταρία είναι Δεκέμβριος του 18. Τεχνικά υπάρχει κάποιο θέμα με παλιότερες παρτίδες οσον αφορά την διάρκεια ζωής της; Μπορώ να απαιτήσω νεότερη;
-
τελικά η μπαταρία του L200 δεν μπόρεσε να αντέξει παραπάνω. Μπήκε λοιπόν μια Rocket 90άρα, όπως η προηγούμενη. Κουστούμι 100 ευρώ!!!
-
Όταν έχει χάσει ποιο ποσοστό της χωρητικότητας της μια μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση;
-
Megane98hp πάλι καλά να λες αφού τη βρήκες και σε νορμαλ τιμή γιατί από ψάξιμο μόνο σε ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη τις βρίσκω.
-
παλιό Renault πάνω στον θετικό πόλο πατάνε δύο καλωδιώσεις.Η κεντρική καλωδίωση και η καλωδίωση της ασφαλειοθήκης.
Κανονικά μπαίνει από κάτω η κεντρική και από πάνω της ασφαλειοθήκης.
Χτες που έγινε αλλαγή μπαταρίας από λάθος μπήκε πρώτα αυτή της ασφαλειοθήκης και μετά από πάνω η κεντρική.
Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα;
Το αμάξι δούλεψε χτες κανά μισάωρο στο δρόμο.Δεν κάηκε κάποια ασφάλεια η κάτι άλλο. -
Αν καταλαβα καλα, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα . Αλλά καλου κακου , βαλτα οπως ηταν
-
Αν καταλαβα καλα, δε νομιζω να υπαρχει προβλημα . Αλλά καλου κακου , βαλτα οπως ηταν
Ναι δεν ακούστηκε κανα μπάμ...
Πλάκα κάνω.Αλτερνειτορ οκ στα 14.4 βολτς,λαμπάκια στο καντραν δεν ανάψανε...και δεν άκουσα καμιά ασφάλεια η κανά ρελέ να καίγεται.
Υπόψιν δεν έγινε από μένα η εγκατάσταση.Θα το φτιάξουμε όμως! -
Δεν έχει σημασία αν είναι από επάνω ή από κάτω στο ίδιο πόλο, αυτό που είναι επικίνδυνο και πρόβλημα για ζημιά / πυρκαγιά είναι να μην μπουν ανάποδα οι πόλοι, εκεί έχεις άμεσα ζημιά σε καλώδια ( λιώνουν εσωτερικά μέσα στην πλεξούδα και αν μείνουν λάθος οι πόλοι λίγα λεπτά πέρνουν και φωτιά ) και ίσως σε ορισμένα εξαρτήματα.
-
Υποθέτω ότι ο λόγος που είναι η ασφαλειοθήκη από πάνω είναι για να βγάλεις την ασφαλειοθήκη αν χρειαστεί χωρίς να βγάλεις το κεντρικό; Πάντως δεν είναι θέμα.
-
Παίδες άλλαξα τη μπαταρία απο Renault Cangoo diesel μετά από 10 χρόνια και ήταν η εργοστασιακή.
Είχε αγοραστεί το αυτοκίνητο το Μάρτιο του 2010 και την άλλαξα τον Μάιο του 2020.
Μάρκα Varta αλλά πιστεύω αυτό που τη κράτησε τόσο είναι ότι το αμάξι έπαιρνε μπροστά κάθε 15 μέρες περίπου για κάτι διανομές που την ημέρα εκείνη το μίζερνα καμιά 10αριά φορές. Μετά ξάπλα για 15 μέρες πάλι.
-
Οι εργοστασιακές συνήθως κρατάνε πολλά χρόνια. Του πατέρα μου κράτησε 14 χρόνια!! Και σε όλες τις BMW που είχα και ξέρω κρατάνε πάρα πολύ.
-
Και εμένα σε ένα Volvo V50 είχε κρατήσει 9,5 χρόνια η εργοστασιακή και τα τελευταία δυο χρόνια με μεγάλα διαστήματα ακινησίας....
-
Οποτε κινειται το αμαξι γυριζοντας και μετρωντας την μπαταρια εχω λιγοτερα volt
πχ χθες την φορτιζω , προτου φυγω την μετραω και εχει 13.34 v ,οδηγωντας μιση ωρα και με φωτα αναμμένα
γυριζοντας την μετραω και εχει 12.74 ν .
Εχω μεσα βολτομετρο και βλεπω οταν ειναι αναμμένο τα αμαξι να δειχνει 14.4
Το αμαξι ειναι παλιο πριν εγκεφαλους , και υποψιαζομαι οτι ολο το κυκλωμα περναει απο τα οργανα στο ταμπλο
και συγκεκριμενα το λαμπακι του δυναμο και οτι ενω το δυναμο δινει κανονικα ρευμα καπου υπαρχει διακοπη και δεν φτανει για να φορτισει την μπαταρια .
εχω δικιο ;
η μπαταρια ειναι 55αρα και οκ απ οτι φαινεται
-
Δεν ξερω απο ρευματα, αλλά μια λογικη σκεψη κανω.....
Δεν γινεται να βαλεις το βολτομετρο πανω στην μπαταρια, να πατας γκαζι και να δεις αν ανεβιανουν τα volt ? Αν ανεβαινουν δεν σημαινει οτι φορτιζει?
-
Καλημέρα, η μπαταρία στο golf 4 1,4 αγνώστων στοιχείων και ηλικίας (πιθανόν πολύ γηρασμένη) με το ζόρι έβαζε μπροστά το αμάξι μετά από φόρτιση της σε κρύο 5 βαθμούς.Προβληματισμος η άψογη τάση 12,8 v συνεχώς αλλά στο μιζαρισμα είδα και 4,5v.......
Όσες φορές τη φόρτισα(πολλές) είχε τάση 12,8v κ φόρτωνε πολύ γρήγορα.Τη δοκιμάσαμε στο Μερσεντές,δεν μπήκα στον κόπο να βάλω μπροστά με ανοιχτές καταναλώσεις 10+ v.
Παρήγγειλα μια exide excell 62Ah , μεγάλη για το 1,4 αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο εκκίνησης σε θερμοκρασίες μέχρι και -10,-15 δεν θέλω εκπλήξεις.
Παράλληλα με μια λάμπα 55w ξεφόρτωσα τη μπαταρία , πήρε κάνα 2ωρο να πάρω τάση κάτω από 10v.Εβαλα το φορτιστή του λιντλ ,έκανε παλμική στην αρχή αλλά για λίγο χρόνο απορώ αν έκανε κάτι και συνέχισε κανονικά τα προγράμματα του για ώρες . Δεδομένου ότι η μπαταρία τάση κρατά άψογα αλλά φαίνεται να χει θέμα στη χωρητικότητα της, αξίζει να την:
-
κρατήσω ως έχει για οποιαδήποτε χρήση
-
ξανά ξεφορτωμα και ξανά να μπει στο πρόγραμμα αποθειικωσης
3)το 2 και μετά πλύσιμο κ νέα υγρά
- ανακύκλωση μιας και δεν έχω κάποια συγκεκριμένη χρήση για τέτοια μπαταρία και σε αμάξι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Και κάτι ακόμα.Το golf εχει τη μπαταρία στο χώρο του κινητήρα γυμνή.Την τυλίγω με μονωτικό ή όπως είναι?
-
-
@ W202 AMG
Καλοδούλευτη η νέα σου μπαταρία!
Για τα ερωτήματά σου έχω να πω τα παρακάτω:- Μπορείς να την κρατήσεις και να την χρησιμοποιήσεις πχ. σαν UPS για τον router σου (αν έχεις πρόβλημα διακοπών ΔΕΗ) ή για κάτι αντίστοιχο αλλά θα χρειασθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συντήρησης, συνδεδεμένη σε μικρό τροφοδοτικό, τάσης 13,2 - 13,4 βολτ με δυνατότητα παροχής ρεύματος φόρτισης ανάλογη των απαιτήσεων του router.
- Δεν το συνιστώ. Αν η μπαταρία έχει άλατα θέλει πολύ χρόνο (ίσως και μήνες!) για να αποθειικωθεί και συσκευή ειδικά για αυτό τον σκοπό.
- Δεν θα το τολμούσα, θέλει εξοπλισμό, γνώσεις και στην περίπτωσή σου μάλλον δεν θα αποδώσει.
- Ναι, αν δεν εφαρμοσθεί το Νο 1.
- (Θερμική προστασία) Το καλοκαίρι (με 27°C) μέτρησα με καταγραφικό την θερμοκρασία στην πλευρά της μπαταρίας που ¨βλέπει¨ προς την μεριά του κινητήρα του άτος, που σε μποτιλιάρισμα έφτασε τους 59°C, ενώ σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας κυμαινόταν στους 40-50 °C. Σε αυτές τις θερμοκρασίες η τάση φόρτισης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 14 βολτ, για μπαταρίες κλειστού τύπου, συνεπώς με τα 14,4 βολτ που δίνουν συνήθως οι εναλλάκτες υπερφορτίζουν τις μπαταρίες. Θεωρώ λοιπόν την θερμική προστασία απαραίτητη και προσανατολίζομαι στην χρήση φελλού, λόγω των χαρακτηριστικών του.
Μπαταρία αυτοκινήτου...