-
Πολύ πιθανό να ισχύει αλλά τώρα θυμήθηκα τι είχα πάθει πριν πολλά χρόνια με ένα αυτοκίνητο που μου το κατέστρεψε η μαστοράντζα με υγρά φρένων ή μπαταρίας και πήγε για ολική βαφή. Το είχα γράψει και εδώ μέσα.
-
Update με τη μπαταρία του μερκ.Μαρκα WOLF ,AH γύρω στα 60-70. Το ιστορικό είναι πως το αμάξι μετά από λίγες ώρες ήταν απόλυτα νεκρό,τάση γύρο στα 9V ,πήρε με καλώδια,το δυναμό φόρτιζε αλλά μετά από διαδρομή 20 λεπτών δεν ξαναπήρε,ξανά καλώδια κ μετά από αλλά 20 λεπτά η μπαταρία έκαιγε.Ο φορτιστής του λιντλ την φορτισες και μέχρι και σήμερα το αμάξι κινείται κανονικά.Ταση ο φορτιστής διάβαζε κάτω από 9v αλλά ο φορτιστής χωρίς να επιλέξω πρόγραμμα της ανέβαζε αργά τάση ώσπου την αναγνώρισε και την φόρτισε. Η μπαταρία προφανώς είχε βραχυκυκλωσει,πως επανήλθε είναι μυστήριο....
-
@W202 AMG
Πιθανόν να αποβραχυκύκλωσε. Θα την αντικαθιστούσα άμεσα, η συνέχιση χρήσης της είναι επικίνδυνη για τα ηλεκτρικά του οχήματος, το αμάξωμα αλλά και για εσένα.
-
Εχω σε 2 αυτοκινητα, golf iv 1.4 & polo 1.4 9n, 2 μπαταρίες μάρκας delta (δεν βλέπω να υπάρχουν πουθενα πλεον με ένα γκουγκλαρισμα) στα 65ah εδώ και 6 χρονια. Παρά τα 6 χρόνια και την κακή χρήση, δηλαδή τα αυτοκίνητα κάνουν κάτω από από 5.000 ετησίως, δεν έχει υπάρξει ουτε μια φορά που να μην πηραν μπροστά με την πρώτη μιζια, ακόμα και σε περιπτωσεις που δεν είχε γίνει μιζαρισμα για μηνες ή σε πολυ κρυο. Αυτό πιστευω οφείλεται στο οτι εδω και 4 χρόνια ανά 3 μήνες τις φορτιζω και τις 2 με τον φορτιστή του lidl(τον παλιο, τον πρωτο που είχε βγάλει) για 1 24ωρο. Ειδικά το ένα αυτοκίνητο έχει βρεθεί πανω απο 10 φορές με τα φώτα θεσης ξεχασμένα για 12+ ώρες και παντα μετά έπαιρνε με την πρωτη μιζια. Η ερώτηση που έχω να κάνω είναι η εξής, το ότι έπαιρναν παντα τόσο προθυμα μπροστά παρα τα ξεχασμένα φώτα και τους μήνες χωρίς κανένα μιζαρισμα οφείλεται στην χωρητικότητα των μπαταριών (65ah) η οποία χωρητικότητα είναι έτσι κ αλλιώς ειναι πολυ μεγάλη για τα συγκεκριμένα αυτοκινητα; Καθώς σκέφτομαι όποτε χρειαστουν αλλαγή να παω σε καποια με 55ah, ως πιο λογική επιλογή
-
Σίγουρα η χωρητηκότητα παίζει ρόλο.
Πόσα Ah φοράνε κανονικά;
-
αφού έκλεισες 6 χρόνια, πολύ καλά πήγαν, τώρα να είσαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή για αλλαγή, δεδομένης της χρήσης να υπολογίσουμε ένα χρονικό σημείο, αν όχι τέλη Σεπτέμβρη, οπωσδήποτε αρχές Γενάρη θα δεις σημάδια δυσκολίας εκκίνησης.
-
Σίγουρα η χωρητηκότητα παίζει ρόλο.
Πόσα Ah φοράνε κανονικά;
Νομίζω 45 ah
-
Καλησπέρα στην παρέα,
Άλλαξα την μπαταρία στο αμάξι μου (έβαλα μια exide agm 95) και αμέσως μετά την τοποθέτηση και την δήλωσή της στον εγκέφαλο την φόρτισα πλήρως με τον CTEK. Μετά από 2 μέρες ακινησίας μέτρησα την τάση στα 12,5V. Η πεσμένη τάση οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία (0-5°C) ή σε κάτι άλλο που θα πρέπει να το ψάξω;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να φορτίζουμε τις AGM μπαταρίες και με την επιλογή RECOND στον ctek μια φορά τον χρόνο ή δεν πρέπει γιατί καταστρέφονται; -
Αυτή είναι η κανονική της τάση, 12.5V
-
@johnbmw said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Καλησπέρα στην παρέα,
Άλλαξα την μπαταρία στο αμάξι μου (έβαλα μια exide agm 95) και αμέσως μετά την τοποθέτηση και την δήλωσή της στον εγκέφαλο την φόρτισα πλήρως με τον CTEK. Μετά από 2 μέρες ακινησίας μέτρησα την τάση στα 12,5V. Η πεσμένη τάση οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία (0-5°C) ή σε κάτι άλλο που θα πρέπει να το ψάξω;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να φορτίζουμε τις AGM μπαταρίες και με την επιλογή RECOND στον ctek μια φορά τον χρόνο ή δεν πρέπει γιατί καταστρέφονται;Αν κατάλαβα καλά, διαβάζοντας λίγες σελίδες από τις 183 αυτού του θέματος, μια καινούρια μπαταρία agm πλήρως φορτισμένη πρέπει να βγάζει 12,7-12,8V. Γιαυτό ρωτάω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
-
12.8 πρεπει να δειχνει πληρως φορτισμενη.Ισως τραβαει ρευμα ο συναγερμος,ισως το κρυο...
-
Μετά από 5 χρόνια και αρκετά κακή χρήση, η μπαταρία του κορσα πέθανε. Δε φόρτιζε ούτε στο φορτιστή, οποτε και αλλάχτηκε με μια σχεδόν ίδια Hankook 55αρα στα 70ε.
Ελπίζω να βγει παλικάρι σαν την προηγούμενη. -
Μετά από 300 περίπου χιλιόμετρα κ έχοντας απενεργοποίηση το stop star start κ το μέτρησα σήμερα το πρωί (κρύο το αυτοκίνητο έχοντας γύρω στις 5-6 ώρες που το είχα σταματήσει είδα 12.49 v . δυστυχώς δεν λέει να πάει πάρα πάνω….. άρα αρχίζω να το βάζω στο πρόγραμμα για αλλαγής της….
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@strom said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Άρα άμα βάλω και τη δικιά μου επιπλέον έκπτωση (τα πεθερικά μου δούλευαν 30 χρόνια στο Σ.), παίρνω ΣΙΒΙΚ με καμιά 35άρα??? Πόσο μλκς είμαι που πήγα και πήρα ΨΨ και έχασα τέτοια ΕΥΚΑΙΡΙΑ???
Προλαβαίνεις να αλλάξεις....αφού δεν έχεις παραλάβει ακόμα!
Μην τρελένεστε, ο μλκς είμαι εγώ, εσείς είστε οι έξυπνοι
Κανένας δεν είναι ούτε χαζός ούτε εξύπνος επειδή επέλεξε κάποιο αμάξι. Αλλά ότι έχεις φάει κάνα 10χίλιαρο καπέλο από τον Σ, το χεις φάει.
Άσχετο...ο Σ την προηγούμενη βδομάδα ήθελε να μου χρεώσει μπαταρία Τζαζ 170€(!!!!!). Τόσο δεν είχα δώσει ούτε για την 110ΑΗ του Audi. Υπόψη 4 ετών ακριβώς η μπαταρια, με έχει αφήσει μέσα σε καράβι 2 φορές και άλλες 2-3 σε άσχετες περιπτώσεις, απ' τη 2ετία ήδη δε δούλευε το s&s και σε κάθε service τη "μετράγανε" και τη βρίσκανε ΟΚ. Που να μην είμασταν και γνωστοί δηλαδή. Μετά από κάτι χριστοβάγγελα τελικά η μπαταρία έφτασε ως δια μαγείας στα 116€ (και πάλι δηλαδη απάτη).
235€ στην Βελμαρ για Seat Leon, αν σε βρούν μαλάλα... 135€ σε μαγαζί.
Μακριά από Σ. αλλά respect στην Honda!
-
Στο Cupra μου την πέρασαν στην εγγύηση τη μπαταρία στα 2 χρόνια γιατί είναι μυρωδιάδες στη Βελμάρ και δεν ανακάλυψαν ποτέ φυσικά ότι είχα κάνει εγώ μαλακία με κάτι ledακια που έχω βάλει στις θήκες των πορτών. Το κόστος νομίζω ήταν 180κατι κανονικά.
-
Πρίν 7 χρόνια σε Scenic start-stop μου ζήτησε η Renault 325€... μάλλον διαστημικής τεχνολογίας θα είναι του απάντησα...
Τοποθετήθηκε με 100 € varta AGM από καταστήμα με μπαταρίες και τελος... -
γιατι να πας σε αντιπροσωπια ? ολες τις εχουν επι 2 την τιμη.
-
@stefan147 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Στο Cupra μου την πέρασαν στην εγγύηση τη μπαταρία στα 2 χρόνια γιατί είναι μυρωδιάδες στη Βελμάρ και δεν ανακάλυψαν ποτέ φυσικά ότι είχα κάνει εγώ μαλακία με κάτι ledακια που έχω βάλει στις θήκες των πορτών. Το κόστος νομίζω ήταν 180κατι κανονικά.
Καλά όταν την σκαπουλαρουμε στην Ελλάδα ανεξοδα (είτε τροχαία είτε εφορία είτε εγγύηση) δεν σημαίνει ότι απαραίτητα κοιμούνται οι άλλοι ,συχνά κάνουν τους μ@@@@κες ,ας λέμε ευχαριστώ.
-
@w202-amg said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@stefan147 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Καλά όταν την σκαπουλαρουμε στην Ελλάδα ανεξοδα (είτε τροχαία είτε εφορία είτε εγγύηση) δεν σημαίνει ότι απαραίτητα κοιμούνται οι άλλοι ,συχνά κάνουν τους μ@@@@κες ,ας λέμε ευχαριστώ.
Καλα εννοειται αυτο. Κανεις μηχανικος δεν εχει ουτε το χρονο ουτε την ορεξη να κατσει να ψαξει τετοια πραγματα. Σιγα τι ειναι μια μπαταρια στη εγγυηση? Σταγονα στον ωκεανο.
-
Τα alternator στα αυτοκίνητα που έχουν AGM λόγω start-stop, είναι διαφορετικά στη φόρτιση από τα απλά;
Μπαταρία αυτοκινήτου...