-
Έχεις μια δυσκολία κατάταξης των προτεραιοτήτων και των εννοιών. Ο αισθητήρας λ είναι βλάβη, η μπαταρία είναι αναλώσιμο.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Δεν είπα να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Σαφώς δεν θα πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία ένα αυτοκίνητο που είναι εκτός εγγύησης. Υπάρχουν εξαιρετικά συνεργεία που ειναι εξουσιοδοτημένα.
Τεσπά έχεις δίκιο, κάνε ότι θες, απλως σχολιάζω την λογική σου η οποία κατ εμε ειναι παράξενη ξέροντας πως έχεις περάσει κατά πολύ την ζωή της μπαταρίας σου και περιμένεις να μείνεις για να δεις τι και πώς.
-
@lap said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Έχεις μια δυσκολία κατάταξης των προτεραιοτήτων και των εννοιών. Ο αισθητήρας λ είναι βλάβη, η μπαταρία είναι αναλώσιμο.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Δεν είπα να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία. Σαφώς δεν θα πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία ένα αυτοκίνητο που είναι εκτός εγγύησης. Υπάρχουν εξαιρετικά συνεργεία που ειναι εξουσιοδοτημένα.
Τεσπά έχεις δίκιο, κάνε ότι θες, απλως σχολιάζω την λογική σου η οποία κατ εμε ειναι παράξενη ξέροντας πως έχεις περάσει κατά πολύ την ζωή της μπαταρίας σου και περιμένεις να μείνεις για να δεις τι και πώς.
Τα εξουσιοδοτημενα ειναι 9 στις 10 αγιογδυτες, εκτος κι αν ηθελες να γραψεις εξειδικευμενα.
Kαι οι Λ αναλωσιμοι ειναι.
Τελος παντων οπως το βλεπει κανεις ναι. Επειδη δεν ειναι βλαβη που πρεπει να πας συνεργειο αλλα στη χειροτερη βαζεις μπρος με καλωδια και τη φτιαχνεις οποτε μπορεσεις γι'αυτο δεν θ'ασχοληθω ποτε προλαταβολικα ν'αλλαζω μπαταριες που ποτε δεν ξερεις ποσο καιρο μπορει ακομα να βγαλουν. Αλλος μπορει να θελει να τις αλλαζει ανα 3ετια, δεκτο, απλα δεν ειμαι της λογικης αυτης κι αν την ακολουθουσα θα ειχα χασει κι αρκετα λεφτα τσαμπα εντελως. -
Δεν είπα στην 3 ετια. Αλλά όταν βλέπεις ότι έχεις 5-7-8 έτη την ίδια μπαταρία, διάολε δώσε 100 ευρώ να είσαι άρχοντας. Τέτοιο αυτοκίνητο αγόρασες, μην είσαι μίζερος.
Τεσπα, δικό σου αυτοκίνητο.....κάνε ότι θες.
-
Eντάξει, για κάποιες ευρωπαϊκές μάρκες (ονόματα δεν λέμε μην αρχίσει το πανηγύρι) σχεδόν τα πάντα στο μοτέρ και γύρω από αυτό, είναι αναλώσιμα (π.χ πολλαπλασιαστής!).
Πάντως είναι τρομερό ρεκόρ, 15ετών μπαταρία.Σίγουρα είναι το ρεκόρ του φόρουμ.
Βγάλε μια φωτογραφία την ημερομηνία, έτσι να υπάρχει. -
@lap said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Είχα δει πως υπάρχουν κάτι μπαταρίες λιθίου 12v. Τις έχετε δει;
Λενε πως δεν έχεις τέτοια θέματα, και ειναι πολύ ελαφριές
Δυστυχώς είναι εξωφρενικά ακριβές, αναλογικά με τα Ah (αμπερΏρες και όχι αμπερΏρια, είναι το σωστό)
Επίσης, δεν ξέρουμε και πόσο αντέχουν. -
@bassstarlet said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Eντάξει, για κάποιες ευρωπαϊκές μάρκες (ονόματα δεν λέμε μην αρχίσει το πανηγύρι) σχεδόν τα πάντα στο μοτέρ και γύρω από αυτό, είναι αναλώσιμα (π.χ πολλαπλασιαστής!).
Πάντως είναι τρομερό ρεκόρ, 15ετών μπαταρία.Σίγουρα είναι το ρεκόρ του φόρουμ.
Βγάλε μια φωτογραφία την ημερομηνία, έτσι να υπάρχει.16,5 σχεδον, οχι 15. Πρεπει οντως να τη βγαλω μια φωτογραφια οταν την αλλαξω (γιατι βρισκεται στο πορτ μπαγκαζ και δεν ειναι ευκολη η προσβαση χωρις να την βγαλεις για αλλαγη), το αξιζει.
-
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@ibiza95 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@oneironaut84 , @driver-m βάλτε τον ίδιο τύπο μπαταρίας που είχε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δηλαδή efb ο πρώτος και agm ο δεύτερος. Έχουν μια μικρή διαφορά στην τάση φόρτισης που όμως είναι ικανή να ξεκάνει τις μπαταρίες πρόωρα
Δεν φοραει agm εμενα αλλα απλη 70αρα. Τον Ν46 εχω, οχι τον e.d. με το start stop.
ΟΚ, τότε δεν έχεις λόγο να σκέφτεσαι τις agm
-
@oneironaut84 , @driver-m βάλτε τον ίδιο τύπο μπαταρίας που είχε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δηλαδή efb ο πρώτος και agm ο δεύτερος. Έχουν μια μικρή διαφορά στην τάση φόρτισης που όμως είναι ικανή να ξεκάνει τις μπαταρίες πρόωρα
Δεν φοραει agm εμενα αλλα απλη 70αρα. Τον Ν46 εχω, οχι τον e.d. με το start stop.
Aπλη 70αρα μπαταρια θα βαλω, δεν θα εβαζα ποτε agm. Ουτε τη χρειαζεται το αυτοκινητο μου και ειναι και πανακριβες.
-
..και πρέπει να είναι και πιο βαριές.
Μια 55άρα είχα βάλει, πρίν καμιά 10αριά χρόνια, ζύγιζε 21 κιλά.
Δεν νομίζω οι «νορμάλ» να έχουν τόσο βάρος. -
Aπλη 70αρα μπαταρια θα βαλω, δεν θα εβαζα ποτε agm. Ουτε τη χρειαζεται το αυτοκινητο μου και ειναι και πανακριβες.
Πρέπει να επιβεβαιωσεις ότι το δυναμό του αυτοκινήτου δουλεύει με απλές μπαταρίες, σε έναν battery configurator
-
@dimitrioskosmas said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Πρέπει να επιβεβαιωσεις ότι το δυναμό του αυτοκινήτου δουλεύει με απλές μπαταρίες, σε έναν battery configurator
Και ξαναγραφω, το αυτοκινητο μου απλη μπαταρια φορουσε απ'το εργοστασιο κι απλη παιρνει γενικα, δεν εχει ουτε start stop ουτε τιποτα. Γιατι να επιβεβαιωσω κατι που ειναι αυτονοητο? Στην τελικη με το κλειδι πηγα στα συνεργεια οπου ειναι περασμενα ολα τα στοιχεια του αυτοκινητου και τα δυο με διαβεβαιωσαν οτι φοραει απλη μπαταρια, για ποιο λογο να επιβεβαιωσω κατι περαιτερω?
-
Αν αναφέρεσαι στο 207 απλή μπαταρία και είσαι άρχοντας. Εγώ του είχα βάλει μία Banner και είχε βγει διαμάντι παρόλο που δεν έκανα πολλά χιλιόμετρα.
-
@storm said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αν αναφέρεσαι στο 207 απλή μπαταρία και είσαι άρχοντας. Εγώ του είχα βάλει μία Banner και είχε βγει διαμάντι παρόλο που δεν έκανα πολλά χιλιόμετρα.
Στην 320 Ε90 αναφερομαι την προφλ που εχω. Στο 207 μια no name εχω που μου ειχε βαλει ο ηλεκτρολογος που εμπιστευομαι κι εχει αντεξει προς το παρον μια 4ετια. Οψομεθα.
Tις banner για κορυφαιες τις ειχα κι εγω αλλα τα τελευταια χρονια ακουω αμφιλεγομενες αποψεις γι'αυτες.
-
This post is deleted! -
Εγώ είχα βάλει παλαιότερα μια κορεατική που είναι και καλά σαν τις γερμανικές.
Μπούρδες 4,5 έτη έβγαλε.
-
Αν δεν κάνω λάθος η exide που έβαλα στη w202 του χρόνου κλείνει 10 ετια, θα το τσεκαρω.
-
Το διάολο.
Υπάρχει περίπτωση τα γερμανικά να έχουν καλύτερη διαχείριση του κυκλώματος ;
-
Yπάρχουν alternators που είναι «εργάτες», και άλλα που είναι «επιστήμονες».
Ας μαντέψουμε ποιά.. φέρονται καλύτερα στις μπαταρίες!
Παλιά μοντέλα (πολύ παλιά όμως) δουλεύουν συνέχεια και επιβαρύνουν και το μοτέρ.
Νεότερα όμως, και περισσότερα amper έχουν, και φορτίζουν όποτε χρειάζεται.
Δεν είναι θεωρία, είναι εμπειρία. -
Εγώ θεωρώ ότι κυριότερο ρόλο παίζει η θέση της μπαταρίας. Άλλο χύμα μέσα στο engine bay, άλλο πίσω από το πρώτο firewall σε σχετικά ακριβά αυτοκίνητα και άλλο πίσω στο πορτμπαγκάζ απομονωμένη από τα πάντα (αλλαγές θερμοκρασίας,έντονοι κραδασμοί κτλ).
Η πρώτη μπαταρία της μερκ αλλάχτηκε από.... λάθος διάγνωση στα 12-13 ? Χρόνια...... είχε τα προσόντα να ακολουθήσει τα βήματα της μπαταρίας του φίλου με το bmw. -
@w202-amg said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Εγώ θεωρώ ότι κυριότερο ρόλο παίζει η θέση της μπαταρίας. Άλλο χύμα μέσα στο engine bay, άλλο πίσω από το πρώτο firewall σε σχετικά ακριβά αυτοκίνητα και άλλο πίσω στο πορτμπαγκάζ απομονωμένη από τα πάντα (αλλαγές θερμοκρασίας,έντονοι κραδασμοί κτλ).
Η πρώτη μπαταρία της μερκ αλλάχτηκε από.... λάθος διάγνωση στα 12-13 ? Χρόνια...... είχε τα προσόντα να ακολουθήσει τα βήματα της μπαταρίας του φίλου με το bmw.Δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορει η θεση τοποθετησης να παιζει ρολο στη μακροζωια αλλα δεν ειναι καθολου απιθανο.
Οπως και να'χει βλεπουμε κι απ'την περιπτωση σου οτι δεν υπαρχει σοβαρος λογος να αλλαζεται η μπαταρια εντελως προληπτικα χωρις να εχει δωσει καποιο δειγμα δυσλειτουργιας ή κοπωσης, οσων χρονων κι αν ειναι.
Μπαταρία αυτοκινήτου...