-
Ναι αλλα ο γαύρος έχει σαρώσει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Ανοιχτή πρόκληση
Όποιος βρει βιβλίο κλασσικών αυτοκινήτων στο οποίο ο αριθμός των Πορσε είναι μεγαλύτερος όχι των Άλφα,των Λάντσια ή των Φερραρι (μην ληστέψω και εκκλησίες) αλλά των ...Φίατ εγώ το βουλώνω σε αυτό το Forum για πάντα.Η Φίατ έχει φυσικά τα διπλά χρόνια της Πόρσε αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν ούτε και γνωρίζουν την προσφορά της Φίατ στην αυτοκίνηση (σε σύγκριση με την μηδαμινή της Πόρσε) είμαι σίγουρος οτί θα τσιμπήσουν.Εαν δεν βρεθεί τέτοιο βιβλίο -που δεν θα βρεθεί γιατί δεν υπάρχει- εγώ δεν θέλω τίποτα.**Φυσικά και υπάρχουν κλασσικές Πόρσε όπως η 356(σε πολλές παραλλαγές),η 550 Spyder(αν και στην ουσία αγωνιστικό και όχι δρόμου) και η 911 μια που κλείνει τόσα χρόνια.Όλα τα άλλα αυτοκίνητα δρόμου (όχι και λίγα για το μέγεθος της εταιρείας) ήταν πατάτες.**Δεν είναι φυσικά η μόνη που έβγαζε πατάτες εκείνη την περίοδο (Ferrari 308 GT4,Mondial,348 κ.α.) για να είμαι δίκαιος.Οι άλλοι όμως γρήγορα βρήκαν τον δρόμο τους , ενώ μετά την 911 το πρώτο αξιόλογο αμάξι της Πόρσε που έφερε και φράγκα ήταν η Boxster μετά από τόσα και τόσα χρόνια.**Την 959 αν και αξιολογότατη την έβγαλαν για το εφέ (και καλά έκαναν) και όχι για το ταμείο.**Επανερχόμενος στα παραπάνω να μην ξεχάσω οτι η ομολογουμένως όμορφη 356 ξεκίνησε με τον κινητήρα του σκαραβαίου με διπλά καρμπυρατέρ (το πολύ 45 άλογα!!!) -απορώ πως το έπαιζε μάγκας ο Steve McQuin- και άντε να έφτασε τα 80 στο τέλος της καριέρας της πριν την έλευση της 911 και το άλμα στα ...130 άλογα!!! (ρε τι γέλιο που θα ρίξουμε και σήμερα που τα θυμήθηκα).Ξέρετε κύριοι που ήταν η Άλφα και η Λάντσια εκείνη την περίοδο (οι οποίες είχαν 'ψιλοηρεμήσει' κιόλας)?Δεν σας λέω γιατί θα πάτε κλαίγοντας έξω από την Fiat Auto Hellas!!!Μην γελάτε!Ο Enzo πάντως παραδέχθηκε οτί το έκανε...Θεωρώ οτί κατέχουμε τα βασικά και δεν μιλάω για οδική συμπεριφορά ή εμφάνιση( Θέλω την Aurelia B24 , άντε βολεύομαι και με την Giuletta Spider...)
Μόνο μία μη ιταλική εταιρεία μπορεί κάπως να σταθεί απέναντι , η Mercedes.
Ναι ο sakiss το έχει κάπως παρακάνει (ηρέμησε και συ βρε παιδάκι μου!).Αλλά όταν μιλάτε για την Alfa να προσέχετε λίγο όλοι σας.Δεν ξέρετε πόσα πολλά της οφείλουμε όλοι μας.Δεν είναι τυχαίο οτί έχει τέτοιο ρεύμα ενώ παλεύει για να εξυγιανθεί, οτί μέχρι πριν λίγα χρόνια (και ίσως ακόμα) τα ακριβότερα αμάξια στον κόσμο ήταν οι 33 stradale και έχει αφοσιωμένους οπαδούς σε ΗΠΑ,Ιαπωνία,Γερμανία κλπ. που μπροστά τους ο sakiss είναι παναγίτσα.Φυσικά δεν έχουν τον ίδιο δείκτη μπουζουκο-επιδειξιομανίας αλλά αυτό εγώ το θεωρώ προσόν..Άλλωστε ποιο πολύ είναι οι καγκουραίοι με BMW από ότι με Uno...
Όταν οι ιταλοί βγάζαν τα αμάξια ο Πόρσε ονειρευόταν ακόμη και πάλευε με σκαραβαίους και ότι είχε να επιδείξει στις πίστες με τα Auto Union το έκανε γιατί είχε τα αμέτρητα φράγκα και την τυφλή υποστήριξη του Hitler για προπαγάνδα(το ίδιο και οι Merc,πριν τα είχαν μαζέψει όλα η Fiat,η Bugatti και η Alfa κυρίως)
Επίλογος?Βλ. παρακάτω...Μη τυχαία λόγια απο ένα μην τυχαίο άνθρωπο...Τι εννοείς υπαινισσόμενος ότι 'ο αριθμός των Porsche είναι μικρότερος από των Fiat';
Ο αριθμός των Porsche που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα; Ο αριθμός των Porsche που θεωρούνται κλασικές; Ο αριθμός του τζακ ποτ;
Το να ισχυρίζεσαι ότι η ιστορία της Porsche 'είναι μηδαμινή' αυτομάτως δείχνει το επίπεδο των γνώσεων σου. Ή του φανατισμού σου.
Αποπειράσαι να συγκρινείς ιστορικές πορείες;
Ποιό είναι το νόημα μιας τέτοιας σύγκρισης;
Κάποιος άλλος, θα σου έλεγε 'δεν το βουλώνεις από τώρα, να ησυχάσουμε;'.
Εγώ θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικά από τα θέματα που έθεσες.
Η Porsche ήταν από την αρχή της ιστορικής της πορείας ένας μικρός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων.
H Fiat είναι μέχρι και σήμερα μαζικός κατασκευαστής. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ενδείκνυνται για σύγκριση μεταξύ τους.
Η 959 ήταν ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την εποχή της, το αντίπαλο δέος της F40, με αμάξωμα από συνθετικά υλικά, 4κίνηση με ηλεκτρονικό πολύδισκο συμπλέκτη, και εξαίρετη οδική συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο. Δεν ήταν το απόλυτο αγωνιστικό δρόμου, όπως η F40, αλλά το πρώτο supercar της ιστορίας, που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και καθημερινά. Ο Ντέρεκ Μπελ, πρωταθλητής σε αγώνες πρωτοτύπων, και εξελικτής υπεραυτοκινήτων, δοκιμάζοντας την 959 εξήρε τη συμπεριφόρα της στην πίστα, καταλήγοντας στο ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και βέβαια κορυφαία σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.
Η 959 νίκησε στο ράλι Ντακάρ, και η Πόρσε αρχικά σκόπευε να την κατεβάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, στην κατηγορία των group B.
To 1986 όμως που το group B ματαιώθηκε, δε θα αφηνόταν το projekt να πάει χαμένο. Έτσι αποφάσισαν να βγάλουν την 959 στην παραγωγή. Τέτοιου είδους αυτοκίνητα δεν παραγώνται με σκοπό να γεμίσουν τις τσέπες των κατασκευαστών τους. Άλλωστε, αν το κέρδος ήταν ο απόλυτος στόχος, δε θα βλέπαμε ποτέ κατασκευές σαν την 959, ή πολύ περισσότερο σαν την McLaren F1.
Το αγωνιστικό παλμαρές της Porsche δεν εγκαινιάστηκε φυσικά με την 959.
Η 917, το τερατώδες πρωτότυπο των 397 km.h τελικής, είχε θριαμβεύσει στα τέλη της δεκαετίας του 60 στους αγώνες σπορ πρωτοτύπων.
Και βέβαια η Porsche πέρασε και από την F1.Eσύ πρέπει να προσέχεις όταν αραδιάζεις βαρύγδουπες φράσεις του τύπου 'όλα τα άλλα αυτοκίνητα της Porsche ήταν πατάτες'. Διότι αν εξαιρέσουμε τις 924 και 944, που πράγματι δεν έγιναν αποδεκτές ως γνήσιες Porsche, η μικρή εταιρεία του Βάισαχ μας έδωσε αξιολογότα σπορ αυτοκίνητα όπως η 928, που παρότι απέτυχε εμπορικά, ήταν ένα κορυφαίο GT, που είχε όμως την ατυχία να είναι διαρκώς στη σκιά της 911.
H 968 clubsport, και αυτή με τον κινητήρα εμπρός όπως η 928, χαρακτηρίστηκε από το βρετανικό autocar σαν ένα από τα καλύτερα driver s cars που φτιάχτηκαν ποτέ.
Αναφέρω, ενδεικτικά μόνο, μερικές στιγμές της ιστορίας της Porsche.Σήμερα, η Porsche, είναι περίπτωση προς μελέτη.
Θες να μάθεις γιατί;
Διότι απέδειξε ότι ένας μικρός, πλήρως ανεξάρτητος κατασκευαστής, μπορεί να έχει ιδιαίτερα υψηλή κερδοφορία.
Ενώ, ένας τόσο μαζικός κατασκευαστής όσο η FIAT, μπορεί να είναι πνιγμένος στα χρέη.Αυτοκίνητα, όπως η Carrera GT, δείχνουν ότι (και σε αυτή την περίπτωση αξιοποιήθηκε ένα πρότζεκτ για αγώνες πρωτοτύπων, που πήρε το δρόμο για την παραγωγή), η Porsche είναι πανίσχυρη, φτιάχνοντας ονειρικά αυτοκίνητα και μπορεί και είναι και κερδοφόρα με μοντέλα σαν την Cayenne. Ενώ η 911, εξελίσσεται διαρκώς, έχοντας εκδόσεις έτοιμες για σιρκουί (gt3 996), για δράματα (gt2), για όλα (turbo), για όλους (carrera 4) Κλπ. Πάρε και μία boxster να έχεις να πορεύεσαι, που κακώς στην τελευταία της έκδοση δεν έχει μπλοκέ. Ο ψόγος, ψόγος.
Εν πάση περιπτώσει, κανείς, με σώας τα φρένα, δεν αμφισβητεί την πλούσια ιστορία των ιταλικών εταιρειών. Αλλά, το να φανατίζεσαι και να εκμηδενίζεις κάθε τι μη ιταλικό, υποβαθμίζει την νοημοσύνη σου.
[/img]
-
Pai Mei τα έχεις χαμένα.Ξαναγύρισε το στις ανατολίτικες φιλοσοφίες και στις πολεμικές τέχνες σου ή τέλος πάντων αφοσιώσου στο Kill Bill 2.Πριν το κάνεις όμως σου έχω νέα.Άκου ή μάλλον διάβαζε...το πόσο άσχετος είσαι και πόσα πιο άσχετα γράφεις...
Τι εννοώ όταν λέω , και όχι υπαινισσόμενος , ότι 'ο αριθμός των Porsche είναι μικρότερος από των Fiat'; Το είχα γράψει ξεκάθαρα στο προηγούμενο post πριν το απομονώσεις.Ότι τα κλασσικά Fiat είναι πολύ περισσότερα από τα Porsche.Αν αγόραζες κανένα βιβλίο με κλασσικά αυτοκίνητα ή άνοιγες κανένα περιοδικό θα το έβλεπες , έστω και κανένα ένθετο από τους 4Τ βρε αδερφέ.Άλλα δεν έχω την υπερβολική απαιτήση να τα γνωρίζεις αυτά.Όμως μην ανυσηχείς , γι'αυτό είμαστε εδώ οι φίλοι...
Όμως έχεις και κάπου δίκιο.Η προσφορά της Porsche στην αυτοκίνηση δεν είναι μηδαμινή.Ήμουν υπερβολικός.Μπροστά στης FIAT όμως είναι αμελητέα.Τι την πέρασες την Porsche?Renault?Opel?Ford?Η FIAT όμως έχει κατασκεύασει και 'υπεραυτοκίνητα' πριν τον 1ο Παγκόσμιο κυρίως.Όμως όχι μόνο τότε.Τo 8V ('52 με 127 ίππους) το γνωρίζεις?Γνωρίζεις οτί γυρνούσε γύρω-γύρω από τις Porsche?Ξέρεις πότε η Porche έφτασε αυτά τα άλογα?Το ΄63 με την 911 (130 άλογα) που σε αυτές τις πρώτες εκδόσεις της ήταν και υπόδειγμα οδικής συμπεριφοράς όπως όλα άλλωστε τα Made in Germany της εποχής ( ρε τι μα!@#$ες πετάω σήμερα).Μέχρι τότε η Porsche έπαιζε το πολύ μέχρι 90 άλογα (απο μετριοφροσύνη?Ίσως!!!)Τα FIAT Dino τα γνωρίζεις.Πέρα ότι ήταν κακάσχημα ο κινητήρας της Ferrari Dino δεν απόδιδε και πολλά οπότε έκανε λίγο αργότερα και την Stratos που τον φορούσε στο ΠΠΡ ένα πρώιμο Smart roadster( ρε τι πλάκα!).Γενικώς η FIAT έχει κατασκευάσει τα πάντα:υπεραυτοκίνητα,αγωνιστικά(...που σάρωναν),topolino,πολυμορφικά(Multipla '55),αεροπλάνα,τρακτέρ,ψυγεία(!)...Πες σε ένα σοβαρό δημοσιογράφο του ειδικού τύπου (και όχι στα αλάνια της καφετέριας) οτί η Porsche είναι σημαντικότερη της FIAT και ετοιμάσου για πολύ φάπα αδερφάκι(αν και εσύ ξέρεις καράτε...).Όταν ο Giugaro πήγε στην VW να σχεδιάσει το Golf που τότε δημιουργούταν, είδε τους εκεί μηχανικούς σκυμένους πάνω από ένα λυμένο 128 να μελετούν μέχρι και την τελευταία βίδα , και φυσικά τα έπαιξε αλλά αισθάνθηκε όπως είπε και τόσο υπερήφανος για την χώρα του.Άλλα δεν έχω την υπερβολική απαιτήση να τα γνωρίζεις αυτά.Όμως μην ανυσηχείς , γι'αυτό είμαστε εδώ οι φίλοι...
Ανέφερα πουθενά οτί η 959 δεν είναι έξοχο αμάξι?Μάλλον το αντίθετο έγραψα...Κλασσική όμως δεν θεωρείται ακόμα.Σε λίγα χρόνια όμως θα γίνει.Ακόμα και η ΦΙΛΠΑ (όπως και όλες οι διεθνείς επίσημες λέσχες αυτοκινήτων) θέλει min 20 χρόνια για να σου δώσει πινακίδες.
Την 917 την γνωρίζουμε όλοι.Έγραψα οτί δεν αναφερόμουν σε αγωνιστικά , απλά έγραψα για την 550 Spyder γιατί εκείνη την περίοδο η Porsche δεν είχε τίποτα άλλο να επιδείξει.Και αυτή έγινε περισσότερο γνωστή γιατί σκοτώθηκε ο James Dean...Α!Τώρα μάθανε μερικοί και την Speedster (σιγά την Speed...) γιατί την οδηγούσε ο Dylan στο Beverly Hills...'Σήμερα, η Porsche, είναι περίπτωση προς μελέτη.
Θες να μάθεις γιατί;
Διότι απέδειξε ότι ένας μικρός, πλήρως ανεξάρτητος κατασκευαστής, μπορεί να έχει ιδιαίτερα υψηλή κερδοφορία.
Ενώ, ένας τόσο μαζικός κατασκευαστής όσο η FIAT, μπορεί να είναι πνιγμένος στα χρέη. 'Αυτό με την κερδοφορία ισχύει και για τα κινέζικα (τους ομοεθνείς σου δηλαδη Pai Mei) τησ γειτονιάς μου.Λες να είναι ο νέος Porsche ο Σουν-Σου-Τζου?
Φεύγω για τον δεύτερο γύρο διακοπών μου.Τα λέμε σε 15 μέρες!
-
Τετοια πορωση μονο εσεις οι Alfisti...
Mας εχετε κανει τ'αρ@@δια καρπουζια με την ιστορια της AR. Θα πρεπει ομως φιλοι μου πλεον να αντιληφθειται οτι δεν φτανει μονο αυτο. Δηλαδη οτι μη ιταλικο ειναι σκαρτο κατα την αποψη σου. Για ριξε μια ματια στο τι κανουν οι ιαπωνες για να καταλαβεις τι σημαινει τεχνολογια-τεχνογνωσια κι ας μην εχουν 100 χρονια ιστοριας. Μαθετε να συγκρινεται αυτοκινητα με τα σημερινα δεδομενα και οχι των προηγουμενων 50 χρονων. Τοτε που οι αρχαιοι Ελληνες μεγαλουργουσαν σε ολους τους τομεις οι υπολοιποι λαοι εμεναν σε σπηλιες φιλε μου. Να ομως που τωρα οι οι περισσοτεροι βρισκονται 100 χρονια μπροστα απ'τους Ελληνες.
Και ναι εγω θεωρω την BMW σαφως καλυτερη απ'την AR και να σου θυμισω πως η AR προσπαθει να φτασει την BMW και οχι το αντιθετο. Μας εχετε τρελλανει μ'αυτην την 159 προβαλλοντας διαφορα συγκριτικα με την 3αρα.
Παντως εγω φιλε μου αν ειχα χρηματα θα επαιρνα μια Carrera turbo και πιστεψε με δεν θα με ενοιαζε καθολου για το ποση ιστορια κουβαλαει. Ανθρωποι που αγαπουν την αυτοκινηση πρεπει να σεβονται και να αναγνωριζουν καθε τι το αξιολογο ανεξαρτητα απ'το αν εχουν προτιμηση σε μια συγκεκριμμενη μαρκα. Εσεις εχετε την εντυπωση οτι μονο η AR φτιαχνει αυτοκινητα ενω οι αλλοι φτιαχνουν αμαξες. Ειναι πολυ ωραιο ομως οταν στεκομαι στο φαναρι με το S2K μου με τον ταπεινο διλητρο κινητηρα και για να χασω απο αυτοκινητο της AR ξερω οτι πρεπει να ειναι 3.2 v6 και πανω.(Που μπορει και να μην χασω απο 3.2 V6)
Κρατηστε τα προσθιοκινητα με το ESP που δεν απενεργοποιειται και αφηστε τους υπολοιπους να αγοραζουν τους πισωκινητους κουβαδες
(οπως Μ3,S2000,carrera κτλ...).
Μονο που δεν ξερω ποιος θα απολαμβανει την πραγματικη οδηγηση και ποιος αυτην που ο οδηγος παρναει σε δευτερη μοιρα. (Τωρα θα αρχισετε να μας λετε για την 75 και ολα τα γνωστα.)
Τωρα να δειτε τι γινεται και οχι τι γινοταν πριν καποιες δεκαετιες.
Ξεκολληστε πλεον... -
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τελικά μήπως πρέπει να κάνουμε μια δήλωση το τι επάγγελμά κάνουμε και τι οφέλη έχουμε υποστηρίζοντας κάποιες εταιρείες;
Διαφορετικά δεν εξηγείται να υπάρχουν τέτοια κολήματα με ονόματα εταιρειών και χώρες κατασκευής. Μόνο εάν έχει υλικό κέρδος κάποιος υποστηρίζει με τέτοια μανία.Συγνώμη για το εκτός θέματος αλλά εδώ έχουν ξεπεραστεί τα όρια του φανατισμού, ειδικά από τους θεματοφύλακες της Ιταλικής παράδοσης.
Το είχα γράψει στις 4 Αυγούστου σε κάποιο άλλο θέμα, αλλά θα το γράφω συνεχώς πλέον όποτε διαβάζω κάποιο παραλήρημα. Μέχρι να ξεκολήσουν όποιοι έχουν κολήματα με ονόματα και χώρες.
Αν θέλετε μια πιο ήρεμη απάντηση θα σας πω το πολύ παιδικό, 'φρέσκα κουλούρια λέει ο κουλουράς'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
http://www.ikengr.com/images/frames/hyperatou.jpgΜέ πέθανες στό γέλιο ρε παλιόπαιδο!!!
-
Απίστευτο κόλλημα.
ΟΚ, και η Λάντσια είχε μοναδική ιστορία.
Άντε λοιπόν πάρε ένα Υ10 αντί για ένα Honda Jazz.
Ή σεβάσου περισσότερο έναν κάτοχο μιας Lybra από έναν κάτοχο ενός Mazda 6 γιατί ο πρώτος έχει ...εγκυκλοπαιδικές γνώσεις...Φίλε μου πιστεύω ότι χρειάζεσαι ένα καλό ταρακούνημα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Η Paramera S ανταγωνιζεται την 169 4,2 V8 και την CLS 500
Η Paramera turbo..................... 169GTA την CLS 63 AMG και την Μ5Η μονη της διαφορα με την 169 και την CLS ειναι οτι δεν θα διαθετει στην γκαμα της V6 ενω ειναι ενα τετραθεσιο κουπε στην E segment με παρομοιες διαστασεις με την CLS και την μελλοντικη 169.
Σίγουρα οι άνθρωποι της Porsche την 169 είχαν στο μυαλό τους. Όπως όταν σχεδίαζαν την Boxster, θα είχαν κάνει φύλλο και φτερό την Spider. Όταν την 911, φύλλο και φτερό την GTV. Όταν την Cayman, την GT. Σίγουρα.
Mερικες φορες η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Δες την τυπολογια,της διαστασεις και τους κινητηρες και βγαλε τα συμπερασματα σου.Το να ειρωνευεσαι και να αναλωνεσαι σε ανουσιες φιλολογιες χωρις να γνωριζεις ειναι το ελαχιστο γελοιο.Για π.χ. το νεο TT βασιζεται στην πλατφορμα του Golf που ανηκει στην κατωτερη κατηγορια C segment.H Brera χρησιμοποιει πλατφορμα εξαρχης εξελιγμενη για αυτοκινητα της E/F segment.H Brera spider τοποθετειται στην κατηγορια τιμης των Z4/SLK ενω η Coupe στο D segment Clk/Σειρα 4 και οι σπορ εκδοσεις τους V6/GTA τιθονται αντιμετωπες με boxter/Slk AMG και cayman/911/CLK AMG αντιστοιχα,στο τιμολογιακο ευρως των 60/90000ευρω.Συμφωνα με τον Kalbfell η Alfa Romeo υπολογιζει να πουλα 25000 Brera καθε χρονο εκ των οποιων το 60% με κινητηρα V6.
Η Brera στις εκδόσεις 2.2JTS,2.4JTDm και τη μελοντική 3.0JTDm με μήκος 4,41m τοποθετείται ανάμεσα σε SLK και CLK, Ζ4 και 4....δεν υπάρχει ένας απευθείας ανταγωνιστής.
Η Brera στις εκδόσεις 3.2JTS Q4 260 ίππων και στο μέλλον 3.6JTS Q4 320 ίππων είναι άμεσος ανταγωνιστής των μελλοντικών Porsche Cayman 3.2 260 ίππων και Cayman S 3.4 295 ίππων.
Η Brera στην έκδοση GTA 405 ίππων έχει ουσιαστηκά ως πιο κοντινό ανταγωνιστή σε επιπεδο τυπολογίας διαστάσεων μετάδοσης και κόστους την μελλοντική Carrera 4S 355 ίππων.
-H Spider 2.2JTS ουσιαστηκά δεν έχει απευθείας αντίπαλο λόγω ότι έχει πιο μεγάλες διαστάσεις 439x183....αλλά συγκρίνεται με Z4 και SLK αν και όπως είπα είναι κατα 30 εκατοστά πιο κοντύτερες και κατα 5 εκατοστά πιο στενές βασικά η spider είναι πιο φαρδιά ακόμα και απο την SL η τη νέα 911 Carrera Cabrio...
-H Spider 3.2JTS Q4 είναι απευθείας αντίπαλος της Boxster που είναι η πιο πλησίων σαν αναλογίες στην ιταλίδα καλονή.
-H Spider GTA θα είναι απευθείας αντίπαλος της μελλοντικής 911 carrera 4 S Cabrio.
Η Gt είναι αντίπαλος της C sportcoupe' και της μελλοντικής σειράς 2.Alfa Brera------4/Z4,CLK/SLK,TT
Alfa Brera V6-----Porsche Cayman/Cayman S
Alfa Brera GTA----Porsche Carrera 4S
Alfa Spider----TT/SLK/Z4
Alfa Spider V6---- Porsche Boxster
Alfa Spider GTA---Porsche Carrera 4S Cabrio
Alfa 8c Competizione----F430 CS,911 GT2
Maserati Spyder '5000'------SL55AMG/911 turbo/911 turbo cabrio/V8 Vantage/V8 Vantage Volante
Maserati 5000GT------DB9/M6/CL55 AMG
Alfa 169 V6------------MB CLS350
Alfa 169 V8 & GTA-----MB CLS500/CLS AMG/Porsche Panamera
Maserati Quattroporte------Jaguar XJR/BMW 750i/750Li/MB S500/S500L
Maserati Quattroporte V12----Bentley Continental Flying Spur
Maserati MC12 ----Enzo Ferrari/F60(2007),Carrera GT,SLR169
To project 941 θα εξελιχθει σε συνεργασια με την Maserati και θα χρησιμοποιει πισωκινητη πλατφορμα με διαταξη translaxe και κατανομη των μαζων οπως αρμοζει στα ορθα στημενα πισωκινητα που προσφερουν εξαιρετικα πλαισια,πλαισαιωμενα απο κορυφαιαες αναρτησεις και δεν μενουν κολλημενοι σε αναχρονιστηκες διαταξεις οπου μεσα απο το developement και την προοδο της ηλεκτρονικης καταφερνουν να τα κανουν αποτελεσματικα.Βεβαια το marketing εχει καταφερει να στρεψει την πλειονοτητα των αγοραστων απο την ουσια,στο brand name και το εκτρωμα Cayenne που φερει το σηματακι της Porche και στην ουσια ειναι ενα Touareg εχει γινει best seller.H 169 δεν θα χρησιμοποιει τετρακυλινδρους κινητηρες,θα λανσαρει την ενεργητικη τετραδιευθυνση 2ης γενιας(Το Groupo θα παρουσιασει πολλες νεες καινοτομιες τις οποιες θα αναφερω μελλοντικα,active roll control,Q4-II με τρια διαφορικα torsen,brake by wire....etc),θα εχει μηκος περι τα 5m και οι κινητηρες της θα την τοποθετουν ως ανταγωνιστη της Paramera.
Κινητηρες
3.2 V6 JTS 260 hp 335 Nm(βασικη εκδοση)
4.2 V8 Uniair 440 cv 505 Nm/ 400 cv 451 Nm– Maserati.3.0 JTD V6 Multijet 250 hp 450 Nm
4.0 JTD V8 Multijet Multiair – Θα χρησιμοποιηθει απο την Quattroporte και το Maserati Kubang.169 GTA Maserati 4.2 V8 500hp.
-
Καλά, ΙΚΕ έγραψες! Άψογο!
Όσον αφορά το κλασσικό, για το συγκεκριμένο φόρουμ, θέμα περι AR/Fiat εναντίον των λοιπών 'ποταπών' εταιριών, τι αλλο να πει κανείς...
Εχουν γραφτεί τα άπειρα εδω μέσα περι φανατισμού και παρωπίδων ειδικά για τους ιταλόφιλους... Αλλα απ' ότι φαίνεται ο φανατισμός είναι στο αίμα μας.
-
Και για να ξεκολλήσουμε από τα ίδια και τα ίδια συγκεκριμένων ΟΠΑΔΩΝ,
το 4πορτο Porsche πιστεύω ότι είναι καταπληκτική ιδέα.Να με πηγαίνει ο σωφέρ και με Porsche...όχι μόνο με BMW, Mercedes, Jaguar και Rolls!
-
Κάποιο δίκιο ενδέχεται να κρύβεται στα γραφόμενά σας, αλλά δεν πρόκειται να το μάθω ποτέ γιατί απλώς δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω τα ατελείωτα κείμενά σας. Get out more, που έλεγε και η διαφήμιση του Fiesta. Μην κάθεστε απλώς μπροστά στην οθόνη αναπολώντας την ιστορία της Alfa Romeo. Διακοπές έχουμε, Δεκαπενταύγουστος είναι
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... start=1110 -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και για να ξεκολλήσουμε από τα ίδια και τα ίδια συγκεκριμένων ΟΠΑΔΩΝ,
το 4πορτο Porsche πιστεύω ότι είναι καταπληκτική ιδέα.Να με πηγαίνει ο σωφέρ και με Porsche...όχι μόνο με BMW, Mercedes, Jaguar και Rolls!
φιλε μου αν δεν εχεις δει πορσε 911 καμπριο ανοιχτη,
με σωφερ να οδηγει και την κυρια στριμωγμενη στο πισω καθισματακι μαζι με τα ψωνια της με υφος 1000 καρδιναλιων,
τοτε δεν εχεις δει τιποτα και προφανως δεν κυκλοφορεις αρκετα στην αθηνα -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Ανοιχτή πρόκληση
Όποιος βρει βιβλίο κλασσικών αυτοκινήτων στο οποίο ο αριθμός των Πορσε είναι μεγαλύτερος όχι των Άλφα,των Λάντσια ή των Φερραρι (μην ληστέψω και εκκλησίες) αλλά των ...Φίατ εγώ το βουλώνω σε αυτό το Forum για πάντα.Η Φίατ έχει φυσικά τα διπλά χρόνια της Πόρσε αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν ούτε και γνωρίζουν την προσφορά της Φίατ στην αυτοκίνηση (σε σύγκριση με την μηδαμινή της Πόρσε) είμαι σίγουρος οτί θα τσιμπήσουν.Εαν δεν βρεθεί τέτοιο βιβλίο -που δεν θα βρεθεί γιατί δεν υπάρχει- εγώ δεν θέλω τίποτα.Φυσικά και υπάρχουν κλασσικές Πόρσε όπως η 356(σε πολλές παραλλαγές),η 550 Spyder(αν και στην ουσία αγωνιστικό και όχι δρόμου) και η 911 μια που κλείνει τόσα χρόνια.Όλα τα άλλα αυτοκίνητα δρόμου (όχι και λίγα για το μέγεθος της εταιρείας) ήταν πατάτες.
Δεν είναι φυσικά η μόνη που έβγαζε πατάτες εκείνη την περίοδο (Ferrari 308 GT4,Mondial,348 κ.α.) για να είμαι δίκαιος.Οι άλλοι όμως γρήγορα βρήκαν τον δρόμο τους , ενώ μετά την 911 το πρώτο αξιόλογο αμάξι της Πόρσε που έφερε και φράγκα ήταν η Boxster μετά από τόσα και τόσα χρόνια.Την 959 αν και αξιολογότατη την έβγαλαν για το εφέ (και καλά έκαναν) και όχι για το ταμείο.
Επανερχόμενος στα παραπάνω να μην ξεχάσω οτι η ομολογουμένως όμορφη 356 ξεκίνησε με τον κινητήρα του σκαραβαίου με διπλά καρμπυρατέρ (το πολύ 45 άλογα!!!) -απορώ πως το έπαιζε μάγκας ο Steve McQuin- και άντε να έφτασε τα 80 στο τέλος της καριέρας της πριν την έλευση της 911 και το άλμα στα ...130 άλογα!!! (ρε τι γέλιο που θα ρίξουμε και σήμερα που τα θυμήθηκα).Ξέρετε κύριοι που ήταν η Άλφα και η Λάντσια εκείνη την περίοδο (οι οποίες είχαν 'ψιλοηρεμήσει' κιόλας)?Δεν σας λέω γιατί θα πάτε κλαίγοντας έξω από την Fiat Auto Hellas!!!Μην γελάτε!Ο Enzo πάντως παραδέχθηκε οτί το έκανε...Θεωρώ οτί κατέχουμε τα βασικά και δεν μιλάω για οδική συμπεριφορά ή εμφάνιση( Θέλω την Aurelia B24 , άντε βολεύομαι και με την Giuletta Spider...)
Ναι ο sakiss το έχει κάπως παρακάνει (ηρέμησε και συ βρε παιδάκι μου!).Αλλά όταν μιλάτε για την Alfa να προσέχετε λίγο όλοι σας.Δεν ξέρετε πόσα πολλά της οφείλουμε όλοι μας.Δεν είναι τυχαίο οτί έχει τέτοιο ρεύμα ενώ παλεύει για να εξυγιανθεί, οτί μέχρι πριν λίγα χρόνια (και ίσως ακόμα) τα ακριβότερα αμάξια στον κόσμο ήταν οι 33 stradale και έχει αφοσιωμένους οπαδούς σε ΗΠΑ,Ιαπωνία,Γερμανία κλπ. που μπροστά τους ο sakiss είναι παναγίτσα.Φυσικά δεν έχουν τον ίδιο δείκτη μπουζουκο-επιδειξιομανίας αλλά αυτό εγώ το θεωρώ προσόν..Άλλωστε ποιο πολύ είναι οι καγκουραίοι με BMW από ότι με Uno...
Όταν οι ιταλοί βγάζαν τα αμάξια ο Πόρσε ονειρευόταν ακόμη και πάλευε με σκαραβαίους και ότι είχε να επιδείξει στις πίστες με τα Auto Union το έκανε γιατί είχε τα αμέτρητα φράγκα και την τυφλή υποστήριξη του Hitler για προπαγάνδα(το ίδιο και οι Merc,πριν τα είχαν μαζέψει όλα η Fiat,η Bugatti και η Alfa κυρίως)
Επίλογος?Βλ. παρακάτω...Μη τυχαία λόγια απο ένα μην τυχαίο άνθρωπο...Ειλικρηνα δεν καταλαβαινω το παιδαγωγικο σου πνευμα.Οτιδηποτε προσωπικο θα ηταν σωστο να συζητιεται μεσω pm καθως καθε αλλο σχολιο αναλογης μορφης ασχετο με το θεμα του topic και ειδικα του αυτοκινητου το θεωρω ως προσπαθεια δημιουργιας εντυπωσεων.Αν εχεις την ελαχιστη αυτογνωσια θα μπορουσες να ζητησεις συγνωμη απο τον Pai Mei που προσπαθησε να κανει διαλογο μαζι σου χωρις ειρωνειες και διαφορα κακογουστα κοσμητικα επιθετα που δεν συναδουν με τους κανονισμους του Forum ποσο μαλλον οταν δεν εχεις προκληθει εξαρχης.Αν νομιζεις οτι ειναι προκλητικο το γεγονος οτι ανεφερα τους ανταγωνιστες της Paramera ή επειδη απαντω σε οσους αμφισβητουν την γνησιοτητα καθε ιταλικου μοντελου τοτε θα επρεπε να ζω σε καποια αλλη χωρα οπου γνωριζουν τι σημαινει διαλογος οχι μονο θεωρητικα αλλα και πρακτικα.Οταν ομως οι ιστορικες γνωσεις μερικων ξεκινουν απο τα 80es ισως να τους φανει περιεργο που η Alfa Romeo θα ανταγωνιστει την κατωτερη ιστορικα Porche.Δεν θα ηταν κακο να ανοιγαμε κανενα βιβλιο ιστοριας πριν μιλησουμε!
Η κομψοτητα και το cuore sportivo ηταν παντα μερος του DNA της Alfa Romeo.Δεν χρειαζεται να μιλησουμε για το 80 οπου ολα τα αυτοκινητα ηταν λιγοτερο κομψα.Η Alfa Romeo ποτε δεν εφτιαχνε σπαρτιατικα αυτοκινητα οπως η Lotus....ή οπως η Lamborghini,σπορ και ακομψα..ή οπως η Ferrari με extreme σπορ χαρακτηριστηκα αλλα η σχεδιαστικη κομψοτητα και η sportif οδηγικη συμπεριφορα ηταν απολυτα συνιφασμενα και εφεραν επαξια το εμβλημα των biscione.Η Alfa Romeo σαφως και ειναι πιο ιστορικη απο την bmw που ευδοκιμησε το 50/60 ή ακομα και την Jaguar που εμφανιστηκε αρχες του β π.π.
1)Αlfa 6c2500 πριν την 1900/2000/2600(sprint sz spider ssz etc) ηταν αντιπαλοι των Mercedes Benz και Jaguar...
2)Η Giulietta Spider ηταν αντιπαλος της Porche 356 coupe/cabrio στην αμερικανικη αγορα.H Porche ειχε 1050cm3 και η Giulietta ηταν στα 1300cm3 και πιο συγκεκριμενα η Spider ειχε Καλυτερες Επιδοσεις απο την Porche 1600cm3.MONO η Porche 2000 ειχε καλυτερες επιδοσεις απο την Giulietta Spider 1300.
3)H Αlfa Romeo δημιουργησε το πρωτο υπεραυτοκινητο στην Ιστορια του Αυτοκινητου με κινητηρα μπροστα την 8c2900b τυπολογιας swb/lwb που εχει επηρεασει τα σημερινα supercars οπως η 575M/SLR/SuperAmerica/612.
4)Η Alfa Romeo δημιουργησε την κατηγορια roadster/spider με την 6c1750 flyingstar και μετεπειτα εχουμε τους συγχρονους εκφραστες
Z4/ Boxster.5)Η Alfa Romeo δημιουργησε το πρωτο sport sedan την 1900 στην κατηγορια Ε και τωρα εχουμε την σειρα 5.
6)Η Alfa Romeo δημιουργησε το πρωτο sport sedan στην D κατηγορια,την Giulietta και τωρα εχουμε την 159/σειρα3/Is/A4...etc
7)H Αlfa Romeo δημιουργησε το πρωτο sport sedan στην C κατηγορια,την Alfasud και τωρα εχουμε την 147/σειρα1/Α3..etc
H Alfa Romeo ειναι η εταιρια που εχει κερδισει τα περισσοτερα προπολεμικα GP(το πρωτο με τον Αscari οδηγωντας την Ρ2 το 20),Migle Miglia,Targa Florio,Le mans και τα 2 πρωτα παγκοσμια πρωταθληματα F1.
9)H Αlfa Romeo γεννησε την Scuderia Ferrari που απο το 1929 μεχρι το 1934 ηταν η επισημη αγωνιστικη ομαδα της.
10)H Αlfa Romeo 3000 CM των 3,5lt ηταν αντιπαλος της MB και της Ferrari στο Migle Miglia των 50es.Mην αναφερουμε και την 2000 bertone που ειχε παρομοιες επιδοσεις με την Ferrari Gt των 45000cm3 και με ελαφρυτερο σασι-πλαισιο πανω στο οποιο βασιστηκαν 3 αεροδυναμικα sedan(ανηκουν σε βρετανο συλλεκτη)τα οποια θα δουμε και παλι στο bebble beach της California μαζι με την παρουσιαση της 8c spider.
Μόνο μία μη ιταλική εταιρεία μπορεί κάπως να σταθεί απέναντι , η Mercedes.
Alfa Romeo και Mercedes Benz
Oι spor αντιπαλοι της 1900 και των μετεπειτα 2000/2600 ηταν η 190 MB και η 190SL.Μην ξεχναμε και την 6c2500 που εμφανιστηκε στις αρχες του 50 αν και ηταν πιο ακριβη απο καθε τι γερμανικο.Εκεινη την περιοδο η Alfa Romeo και η Mercedes ηταν οι πιο φημισμενες εταιριες για την ποιοτητα κατασκευης και τα sportif οδηγηκα χαρακτηριστηκα.Η MB απαρνηθηκε τα σπορ γονιδια της(20-30),το 1957.Ακομα και προπολεμικα η MB μαζι με την Bugatti/Bentley ηταν απο τους κυριους ανταγωνιστες της Alfa Romeo αν και τα αυτοκινητα της ηταν λιγοτερο πολυτελη και πιο φθηνα.
1900/1900 190/190SL S/190 SS/1900 SZ/1900 SSZ etc
Αlfa Romeo,Mercedes Benz,Bmw
75 vs 190E vs E30
3 1.6-2.5lt 4 and 6 κυλινδροι
75 1.6-3.0lt 4 & V6
190E 1.8-2.5lt 4 κυλινδροιΤα τελευταια sedan
giulietta 2 segment d-
alfetta/90 segment d/segment d+75 d
and 164/
190E vs 75
200/300E vs 164 -
'Όταν οι Έλληνες έφιαχναν παρθενώνες οι άλλοι λαοί ζούσαν στα δέντρα' .
Ή αν θέλετε κάτι πιο εύθυμο. 'Όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια οι Έλληνες είχαν χοληστερίνη'.
Τώρα φυσικά 'οι άλλοι' μας πηδ@@@ κανονικά αλλά αυτό δε νομίζω να έχει καμία σχέση. Ο νοών νοείτω.Η δημοσίευση αυτό γράφηκε την 18η ημέρα του μηνός Αυγούστου του σωτήριου έτους 2005.
Υ. Γ. Επειδή με αυτή τη δημοσίευση βοήθησα κι εγώ στο 'ξέσκισμα' του θέματος (συγνώμη 'sado') υπόσχομαι ότι δε θα ξαναπαντήσω πλέον σε άσχετες δημοσιεύσεις.
-
ελεοοος!
δεν βγαζετε ακρη με τους αλφιστες!
-
Πφφφφ βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια κ τα ίδια...
-
κι ο τροχός φυσικά από την Ιταλία κατάγεται
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι ο τροχός φυσικά από την Ιταλία κατάγεταιKαι η πίτα-γύρος...
-
Παιδιά, τέλος παρακαλώ. Το θέμα μας είναι η Porsche Panamera
(moderator nass)
Porsche Panamera