-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κατασκευαστές δηλαδή που ζητάνε 0-30 τι είναι;
και σωστά γραφείς, μα νομίζω ότι σε πρόλαβα.
από antonis-team » 29/04/11 14:46
Διαβάστε τα βιβλιαράκια των κατασκευαστών σας, και επιλέξτε ιξώδη, που ταιριάζουν στο κλίμα σας.
Εάν ο κατασκευαστής, έχει συγκεκριμένη οδηγία, δεν κάνω τίποτα άλλο από αυτήν.
Α. -
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
πριν συνεχίσετε να μαλώνετε για τα λάδια και τις αντοχές τους έχω μια απορία...
το 36αρι μου 3.18is τσιμπάει 'λίγο' λάδι οπότε και συμπληρώνω...μετά την μετατροπή σε υγραέριο εξακολουθεί να τσιμπά ακριβώς την ίδια ποσότητα με πριν την οποία θεωρώ αμελητέα όμως 1. δεν έχω λαδιέρα 2. μου είχε βάλει ο μάστορας lpg λάδι 3. βάζω 10-40 w
και ερωτώ τον συνονόματο καθότι γνώστης...- να βάλω λαδιέρα;
- να το σουτάρω διότι απογοητεύτηκα με όσα διάβασα εδω πέρα
- να το κρατήσω μια και ο κινητήρας μου θεωρείται σκυλί;
σημειωτέον ήμουν έτοιμος να μετατρέψω και το 2ο μου corsaκι σε lpg αλλά μετά όλα αυτά δεν κάνω τπτ
Και εγω εχω απογοητευτη φιλε μου,γιαυτο οταν θα βγαλη την πρωτη βλαβη θα το πεταξω στα σκουπιδια
Ρε παιδιά χαλαρώστε...
Είμαι και εγώ πρόσφατος χρήστης LPG. Η θεωρία μου λέει το εξής: Αν δεν το σπας και δεν οδηγείς με πλήρες φορτίο, αν καις +(15-20%), αν έχεις βάλει λαδιέρα για αερίου ή πρόσθετα στην δεξαμενή για υγρού, γενικά αν έχεις στο μυαλό σου ότι οδηγάς αμάξι μετατροπή τότε δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι σύντομα. Θα πάθει αλλά μέχρι τότε ίσως έχετε άλλο αμάξι.
Αν ανέβει η τιμή.... Φυσικά και θα ανέβει αλλά δεν νομίζω ότι πρόκειται ποτέ να πάει πάνω από 1,2+20% παραπάνω κατανάλωση->1,44Ευρώ + κάποια ψιλά για φίλτρα, flashlube, δεξαμενές στα 10 χρόνια κτλ->1,6ευρώ όταν η βενζίνη θα έχει φτάσει 2 Ευρώ και η κατοστάρα που πρέπει να γίνεται σύγκριση 2,2(διαφωνεί κανείς?). Άρα έχεις ένα κέρδος μικρό μεν, υπαρκτό δε...
Συνεπώς ψυχραιμία. Άλλωστε ποσοι δίνουν 2000 ευρώ για καλούδια ΑΧΡΗΣΤΑ?
Τέλος κλείνω πως είναι μια μορφή επένδυσης και ενέχει κάποιο ρίσκο. Έβαλα πρόσφατα φωτοβολταικά σπίτι μου. Μου λέει κανένας πως αν αύριο πουληθεί η ΔΕΗ δεν θα σπάσει το συμβόλαιο ο αγοραστής?
Ανδρέας
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
το θεμα δεν ειναι τι λεει το λαδι , το θεμα ειναι τι λεει ο κατασκευαστης..Πχ
η ΚΙΑ λεειENGINE OIL VISCOSITY (Thickness)
The viscosity of engine oil affects engine operation and fuel economy. Engine oil flow in cold-weather operation is delayed.- Low viscosity (5W-30) engine oil should be used in cold weather.
- High viscosity (10W-30 or 10W-40) engine oil should be used in hot weather.
SELECTING ENGINE OIL
- Consider the temperature conditions the vehicle will be operating in.
- Select the oil viscosity from SAE recommended figure.
Use of improper engine oil could result in engine damage.
( απο το kiatechinfo.com)
Μα ο κατασκευαστης το λεει. Τα selenia ειναι oem λαδια για τα fiat και η fiat βγαζει και εργοστασιακα lpg οχηματα. Στο βενζινης δινει 10-60 στο lpg 5-40 lpg specific.
Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
-
Ο χρήστης laantonios έγραψε:
το 36αρι μου 3.18is τσιμπάει 'λίγο' λάδι οπότε και συμπληρώνω...μετά την μετατροπή σε υγραέριο εξακολουθεί να τσιμπά ακριβώς την ίδια ποσότητα με πριν την οποία θεωρώ αμελητέα όμως 1. δεν έχω λαδιέρα 2. μου είχε βάλει ο μάστορας lpg λάδι 3. βάζω 10-40 w
σημειωτέον ήμουν έτοιμος να μετατρέψω και το 2ο μου corsaκι σε lpg αλλά μετά όλα αυτά δεν κάνω τπτ
Αντώνη μου, χτες την λαδιερα!!!...
Το ότι συμπάει λαδάκια, δεν βοηθάμε την βαλβίδα εισαγωγής.
Το λάδι της λαδιερας είναι ιδικό.
Γράψε μου εάν η μηχανή σου είναι η Χ14ΧΕ
Και προ παντός, όταν κάπου πρέπει να πας γρήγορα, με βενζίνη. Ταπεινή μου γνώμη.
Α. -
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!
-
Ο χρήστης genos2000 έγραψε:
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!Δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι. Όλοι λένε τα ίδια...
-
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!Υπάρχει μια λίστα με αμάξια που εμφανίζουν φθορά σε λιγότερο από 100.000χλμ.
Αν εμπιστεύεσαι την εν λόγω λίστα, μην ανησυχείς αν το αμάξι σου δεν είναι μαυρισμένο.
Θα έχεις λίγο μεγαλύτερη φθορά στις βαλβίδες αλλά την αποσβένεις με την οικονομία από το υγραέριο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αντώνη μου, χτες την λαδιερα!!!...
Το ότι συμπάει λαδάκια, δεν βοηθάμε την βαλβίδα εισαγωγής.
Το λάδι της λαδιερας είναι ιδικό.
Γράψε μου εάν η μηχανή σου είναι η Χ14ΧΕ
Και προ παντός, όταν κάπου πρέπει να πας γρήγορα, με βενζίνη. Ταπεινή μου γνώμη.
Α.γεια σου κυρ Αντωνη βλέπω οτι κανεις αναφορά σε συγκεκριμενο κινητηρα της opel X1.4 XE . επειδη τον κινητηρα αυτό φοραει το αυτοκίνητο μου ASTRA G και ειμαι σε σκεψη να βαλω υγραεριο υπαρχει καποιο προβλημα η καποια ιδιαιτερότητα με τον συγκεκριμένο κινητήρα και την τοποθέτηση υγραεριου. Σε παρακαλω αν μπορεις ενημερωσεμε . Ευχαριστω
-
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!Μην ανησυχείς και μην τσιμπάς καθόλου. Γι αυτό πληρώνεις κάτι παραπάνω στο Vialle...
Οι ίδιοι που μας έλεγαν για τα ταξί με τα άπειρα χιλιάδες χιλιόμετρα με αέριο και τις εκατοντάδες μετατροπές προ δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, τώρα μας τα βάψανε μαύρα...Και για να μην απογοητεύεται κανείς, διαβάστε εδώ.
Στο 'Ελλάντα' γιατί να είναι διαφορετικά; -
ειμαι σιγουρος οτι εχει μπει - αλλα σε ποια σελιδα απο τις 350 ειναι το θεμα - η περιφημη λιστα με τους κινητηρες που δεχονται/δεν δεχονται αεριο??
-
Ειχα αναφέρει παλιότερα ότι είχα προβλήματα με ρετάρισμα στο ρελαντί και ότι υποψιαζόμουν την ποιότητα του αερίου στο πρατήριο του Αλίμου.Τελικά πήγα στον εγκαταστάτη μου το Σπαθή στου Ρέντη ( συνεργάτης του Θεοδώρου ) και μου άλλαξε τα μπεκ διότι μου είπε ότι η συγκεκριμένεη παρτίδα μπεκ της Zavoli ήταν προβληματική. Φυσικά η αλλαγή έγινε στα πλαίσια της 2ετούς εγγύησης. Μου είπε ότι χρειάστηκε να αλλάξει τα μπεκ σε περίπου 100 πελάτες του. Μετά την αλλαγή και ντην ανάλογη επαναρύθμιση το αμάξι δουλεύει κανονικά.
-
Μην ανησυχείς και μην τσιμπάς καθόλου. Γι αυτό πληρώνεις κάτι παραπάνω στο Vialle...
Οι ίδιοι που μας έλεγαν για τα ταξί με τα άπειρα χιλιάδες χιλιόμετρα με αέριο και τις εκατοντάδες μετατροπές προ δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, τώρα μας τα βάψανε μαύρα...Σωστοοοοοςςςςςς!
-
Συμφωνώ με το Φωκίωνα σχετικά με το να χρησιμοποιούμε λάδι με τις προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής, με την προυπόθεση ότι χρησιμοποιούμε το καύσιμο που προβλέπεται από τον κατασκευαστή. Αν αντί για βενζίνη χρησιμοποιούμε άλλο καύσιμο τότε τα δεδομένα αλλάζουν.....
-
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!Οχι ρε αδερφε σε καινουργιο αμαξι!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Τη στιγμη που εκλεισα το συστημα μου κι εδωσα προκαταβολη αρχισατε ολοι να κραζεται το υγραεριο και μαλιστα για τον λογο που σκεφτομουνα να μην το τοποθετησω..Ευτυχως εκλεισα Vialle και πιστευω να μη μου παρουσιασει πολυ νωρις προβλημα..Το αμαξακι μου ειναι καινουριο!!και πολυ καλα κανεις και βαζεις vialle και μαλιστα απο καινουριο.
Εχεις ακουσει οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας? Αμα ακουγα τι γραφετε στο καθε φορουμ θα το ειχα ξηλωσει το συστημα μου θα ειχα πεταξει το αμαξι και θα ειχα φουνταρει κιολας. Ανταλλαγη αποψεων γινεται εδω, ο καθενας πιστευω ειναι ικανος να κρινει τι θα κανει στο αμαξι του. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ανταλλαγη αποψεων γινεται εδω, ο καθενας πιστευω ειναι ικανος να κρινει τι θα κανει στο αμαξι του.Συμφωνώ και επ'αυξάνω...
-
Γειά σας,
Είμαι εντελώς νέος στο χώρο της υγραεριοκίνησης και έχω την εξής απορία:
Τοποθέτησα σύστημα με πνεύμονα σε ένα τετράλιτρο cherokee xj.
To αυτοκίνητο δείχνει να πηγαίνει καλά με το υγραέριο, χωρίς κομπιάσματα, περίεργους θορύβους, κλπ.
Έχει όντως αυξημένη κατανάλωση (σε λίτρα) στο υγραέριο (γύρω στο 20-25%) και παρατηρώ μια ελάχιστη μείωση στην ισχύ του κινητήρα.
Με όσα έχω διαβάσει στις συζητήσεις σας, θεωρω όλα τα ανωτέρω φυσιολογικά.
Το θέμα μου είναι όμως ότι όταν κάνω την πρώτη εκκίνηση της ημέρας με ΚΡΥΟ κινητήρα, και 'περνάω' στο υγραέριο για ΠΡΩΤΗ φορά, έχω μυρωδιά υγραερίου που προέρχεται από το χώρο του κινητήρα.
Το τσέκαρα ανοίγοντας το καπώ.
Προφανώς υπάρχει κάποια διαρροή στο χώρο του κινητήρα όταν -επαναλαμβάνω- ζεσταίνεται και 'γυρνάει' το αμάξι απο βενζίνη σε υγραέριο.
Μόλις ανέβει η θερμοκρασία και άλλο, σταματά η μυρωδιά.
Όταν είναι ήδη ζεστό και βάλω μπρος και γυρίσει στο άεριο, ΔΕΝ παρατηρώ τέτοιο φαινόμενο.
Η μυρωδια διαρκεί συνήθως 1-1,5 λεπτό (προφανώς μέχρι να ανεβάσει το αμάξι καλά θερμοκρασία) και έπειτα σταματάει.
Τι να κοιτάξω?
Έχει να κανει μήπως η μυρωδιά με πλούσιο μίγμα που απαιτεί ο εγκέφαλος του αμαξιού λόγω του κρύου -ακόμη- κινητήρα? (οπότε να μυρίζει όπως η 'ακαυτη' βενζίνη στο πολύπλούσιο μίγμα) ή
Έχει να κανει με τυχόν συστολές (στο κρύο) όπου οι διαστολές (στο ζεστό) παύουν τη διαροή?
Που να προσπαθήσω να εντοπίσω τη διαρροή?
Σημειωτέον ότι ο εγκαταστάτης μου είπε ότι 'αποκλείεται' να συμβαίνει κάτι τέτοιο....... -
Διαρροή από συστολή/διαστολή φαίνεται να είναι, πιθανόν από τα μπεκάκια στην πολλαπλή.
Του εγκαταστάτη πέστου να βάλει το κεφάλι του στον χώρο του κινητήρα και άναψε δίπλα του έναν αναπτήρα. Αφού 'αποκλείεται' δεν θα συμβεί τίποτα. Αν δεν 'αποκλείεται', θα φοράει περούκα για κάνα χρόνο...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Διαρροή από συστολή/διαστολή φαίνεται να είναι, πιθανόν από τα μπεκάκια στην πολλαπλή.Του εγκαταστάτη πέστου να βάλει το κεφάλι του στον χώρο του κινητήρα και άναψε δίπλα του έναν αναπτήρα. Αφού 'αποκλείεται' δεν θα συμβεί τίποτα. Αν δεν 'αποκλείεται', θα φοράει περούκα για κάνα χρόνο...
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
-
Κανε το τεστ της σαπουναδας μια παχιά σαπουναδα με υγρό πιάτων και την ΏΡΑ της αλλαγής βάλε τον αφρό στα μπεκ να δεις αν έχει διαροη το ίδιο στον πνεύμονα τους σωλήνες κτλ ο καλλιτερος τρόπος να την βρεις σαν να ψάχνεις τρύπα στο λάστιχο το αέριο λόγω βάρους θα το δεις αμέσως....
Υγραεριοκίνηση!