-
Ναι με ΦΠΑ.Μου ειπε 1800+ΦΠΑ 200 .Τελικη τιμη με χαρτι για το κτεο 2000.Το ΦΠΑ μονο 200?Κουλο..Μαλλον δεν ειναι 23% ε?
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Ρε παιδια γινονται εγκαταστασεις σε υβριδικα αυτοκινητα (rx 400h, prius κτλ)?Φυσικά! Γιατί να μη γίνονται;
Στην κεντρική σελίδα του ygraeriokinisi.gr έχει ένα Prius και λέει το εξής:
Prius με ICOM JTG?
750 χλμ. με 19€!!!Πάντως για τα υβριδικά τύπου Prius κλπ. υπάρχει και μία ακόμη λύση για πολύ μεγάλη οικονομία εκτός από το υγραέριο:
Να συνδέσετε το υβριδικό σας στην πρίζα!
Δείτε εδώ:
http://www.enginer.us/ -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα, είναι ότι μερικοί δεν τον συνδέουν στον εγκέφαλο του υγραερίου, με σκοπό να μην 'πειράζει' τα μίγματα, όπως αυτοί τα ρύθμισαν. Βλακωδέστατη προσέγγιση και απόδειξη μέγιστης άγνοιας περί μηχανών εσωτερικής καύσης.Όσο καλούς χάρτες και να έχεις φτιάξει, όσο και να έχεις προσέξει τα πάντα στους βοηθητικούς χάρτες θερμοκρασίας ψυκτικού, βαρομετρικής πίεσης, θερμοκρασίας αέρα εισαγωγής, πάντα θα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που θα βγάλει το μίγμα εκτός ιδανικού, αν δεν υπάρχει ο λάμδα από πίσω να διορθώνει. Μπορεί να είναι ένας προβληματικός αισθητήρας που δεν είναι τελείως off, αλλά πχ δίνει 30 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία στον εγκέφαλο και του βγάζει λάθος τους υπολογισμούς, μπορεί να είναι η ανάβαση ή κατάβαση ενός βουνού, οπότε αλλάζει η ατμοσφαιρική πίεση, μπορεί να είναι ένα 'μάπα' καύσιμο από κάποιο πρατήριο, μπορεί να είναι μιά αντλία καυσίμου που έχει χαμηλότερη πίεση από όταν ήταν καινούργια. Όλες αυτές τις συνθήκες θα τις καταλάβει ο εγκέφαλος, ΜΟΝΟ αν υπάρχει λάμδα από πίσω να δώσει το feedback μετά την καύση και να διορθώσει όπως πρέπει...
Aρα ταλαιπωρούμαστε αδικα ολοι..και οι ιδιοκτητες και οι εγκαταστατες...γιατι δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο να του πηγαινουν καθε μερα με λαμπακια! Αν εβαζε τον λαμδα στο παιχνιδι θα ξεμπερδευε ετσι που μου τα λες....αλλα για να μην το κανει κανεις????
-
Συμφερει να δίνεις 2κ για εγκατάσταση σε αμάξι 1.4? Λίγο υπερβολή νομίζω.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Συμφερει να δίνεις 2κ για εγκατάσταση σε αμάξι 1.4? Λίγο υπερβολή νομίζω.καποιος παραπανω εβαλε σε αυτοκινητο που δεν κανει ουτε 1000€
δε νομιζω να ειναι θεμα αυτοκινητου.
Εχει να κανει καθαρα με το ποσα πληρωνεις για βενζινη καθε μηνα.αν κανεις αρκετα χιλιομετρα συμφερει οτι και να'χεις
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Συμφερει να δίνεις 2κ για εγκατάσταση σε αμάξι 1.4? Λίγο υπερβολή νομίζω.Tωρα σκοπευω να δωσω 1000(για υγραεριο) για ενα αμαξι 20ετιας 1.3 αξιας 300 ευρω!! Τι μου λες τωρα...που δινω 70αρια για φουλαρισμα!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα, είναι ότι μερικοί δεν τον συνδέουν στον εγκέφαλο του υγραερίου, με σκοπό να μην 'πειράζει' τα μίγματα, όπως αυτοί τα ρύθμισαν. Βλακωδέστατη προσέγγιση και απόδειξη μέγιστης άγνοιας περί μηχανών εσωτερικής καύσης.
Όσο καλούς χάρτες και να έχεις φτιάξει, όσο και να έχεις προσέξει τα πάντα στους βοηθητικούς χάρτες θερμοκρασίας ψυκτικού, βαρομετρικής πίεσης, θερμοκρασίας αέρα εισαγωγής, πάντα θα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που θα βγάλει το μίγμα εκτός ιδανικού, αν δεν υπάρχει ο λάμδα από πίσω να διορθώνει. Μπορεί να είναι ένας προβληματικός αισθητήρας που δεν είναι τελείως off, αλλά πχ δίνει 30 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία στον εγκέφαλο και του βγάζει λάθος τους υπολογισμούς, μπορεί να είναι η ανάβαση ή κατάβαση ενός βουνού, οπότε αλλάζει η ατμοσφαιρική πίεση, μπορεί να είναι ένα 'μάπα' καύσιμο από κάποιο πρατήριο, μπορεί να είναι μιά αντλία καυσίμου που έχει χαμηλότερη πίεση από όταν ήταν καινούργια. Όλες αυτές τις συνθήκες θα τις καταλάβει ο εγκέφαλος, ΜΟΝΟ αν υπάρχει λάμδα από πίσω να δώσει το feedback μετά την καύση και να διορθώσει όπως πρέπει...
Aρα ταλαιπωρούμαστε αδικα ολοι..και οι ιδιοκτητες και οι εγκαταστατες...γιατι δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο να του πηγαινουν καθε μερα με λαμπακια! Αν εβαζε τον λαμδα στο παιχνιδι θα ξεμπερδευε ετσι που μου τα λες....αλλα για να μην το κανει κανεις????
Δεν είπα ότι δεν το κάνει κανείς. Φαντάζομαι ότι το κάνουν οι περισσότεροι, για αυτό και δεν έχουμε πχ 80% να έχουν λαμπάκια, αλλά το 20%. Άλλωστε τα μοντέλα που διαβάζουν τον παλμό ψεκασμού από τον μαμά εγκέφαλο (ο οποίος έχει ένα πολύ καλό βασικό χάρτη και βοηθητικούς), πάσχουν υποθέτω λιγότερο, αν σετάρουν τον συντελεστή υγραερίου σωστά (στο +20% πχ και όχι στο +5-10%). Όσοι εγκέφαλοι χρησιμοποιούν δικούς τους χάρτες και δεν συνθεθούν και στον λάμδα, είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για λαμπάκια, γιατί συνήθως είναι σεταρισμένοι φτωχοί, για να χαίρονται οι ιδιοκτήτες τους για την χαμηλή κατανάλωση. Υποθέτω ότι δεν τους συνδέουν στον λάμδα, γιατί τότε ο μονόβολτος λάμδα θα τραβούσε το μίγμα προς το στοιχειομετρικό και θα τους χαλούσε την μανέστρα της κατανάλωσης. Στους δε πεντάβολτους, δεν υπάρχει πινάκι στην πλεξούδα που να κουβαλάει την 0-5V τάση του αισθητήρα, αυτό το κάνει η μαμά ηλεκτρονική αφού περάσει το σήμα από ειδικό τσιπάκι και το χρησιμοποιεί εσωτερικά. Ο μόνος τρόπος για να δεις τιμή λάμδα, είναι μέσω Can-bus/OBD. Αν ο εγκέφαλος υγραερίου διαβάζει Canbus/OBD, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει την τιμή του πεντάβολτου και μάλιστα να κάνει και καλύτερη και ακριβέστερη ρύθμιση στο μίγμα του.
Το συμπέρασμα γιατί δεν το συνδέουν, όπου δεν το συνδέουν, είναι γιατί αλλού δεν γίνεται (είναι φτηνός ο LPG εγκέφαλος) και αλλού θέλει πολύ δουλειά και ψάξιμο από τον εγκαταστάτη και είτε δεν θέλει, είτε δεν ξέρει...
-
Οπ τι έχουμε εδώ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1267945/ -
Ο χρήστης genos2000 έγραψε:
....και 1 χρονο/50.000 χλμ ο κινητηρασ του αυτοκινητου γενικα.H εγγυηση ειναι για ολα τα μερη του κινητηρα ? Ειναι γραπτη ή στο μιλητό ?Η τιμη πολυ καλη αλλα το ΦΠΑ ειναι 23%, αρα ρωτα παλι να εισαι σιγουρος.
......όπως μου είπε για το συγκεκριμένο κινητήρα δεν έχει νόημα να πας σε 5ης γενιάς που είχα αρχικά κατά νου...
Γιατι δεν εχει νοημα ? Αλλο το'να και αλλο τ'αλλο....
-
θελει κινητηρα, αλλα μαλλον καναν ντιζελ αυτην την φορα...
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ σχεδόν 3-4 μήνες δεν είχα διαπιστώσει ότι υπάρχει εγκαταστάτης στην β Ελλάδα και συγκεκριμένα στην θεσσαλονίκη για το σύστημα VIALLE. Αν έχει βάλει κανείς εκεί το σύστημα ας γράψει εντυπώσεις να ενημερωθούμε.εβαλα στο πεζω το 307 1,6 16ν στον ford σταθη.πολυ καλα παιδια και παντοτε προθυμα σε οτιδηποτε προκυψει.....τους συνιστω ανεπιφυλακτα.αψογη τοποθετηση και απο κει κε περα τα υπολοιπα θεματα ρυθμιζονται απο την VIALLE
-
λοιπόν, κάποιες ερωτήσεις. Έχοντας βάλει το σύστημα της EMER GROUP και έχοντας διαβάσει πάρα πολύ στο INTERNET αντιλαμβάνομαι ότι το χειρότερο που μπορεί να προκύψει από την χρήση υγραερίου είναι βλάβη στις βαλβίδες εξαγωγής. Επειδή με τα μηχανολογικά είμαι ψιλοάσχετος μπορεί κάποιος να μου πει τα συμπτώματα αυτής της βλάβης? Δεν τραβάει το αμάξι? Σε αφήνει στην μέση του δρόμου? Κάνει κάποιον θόρυβο? Τι ακριβώς ? Εάν πάθεις αυτή την ζημιά πιο είναι το κόστος επισκευής? Υπάρχει περίπτωση λόγω της βλάβης των βαλβίδων να προκληθεί μια πιο εκτεταμένη ζημιά στον κινητήρα?
Κάνω περίπου 28,000 χλμ τον χρόνο. Μέχρι τώρα έχω κάνει 23,000 χλμ φροντίζοντας να καίω και ένα ντεπόζιτο βενζίνη τον μήνα. Αυτό μπορεί να έχει κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα στον κινητήρα ή απλά καθυστερώ την απόσβεση? Εάν η καύση βενζίνης βοηθάει στην λίπανση εκ των υστέρων δεν με νοιάζει να καθυστερήσω την απόσβεση. Ισχύει αυτό? -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Συμφερει να δίνεις 2κ για εγκατάσταση σε αμάξι 1.4? Λίγο υπερβολή νομίζω.
καποιος παραπανω εβαλε σε αυτοκινητο που δεν κανει ουτε 1000€
δε νομιζω να ειναι θεμα αυτοκινητου.
Εχει να κανει καθαρα με το ποσα πληρωνεις για βενζινη καθε μηνα.αν κανεις αρκετα χιλιομετρα συμφερει οτι και να'χεις
Κοιτα φιλε βαζω περιπου 300 με 400 € τον μηνα βενζινη.Οπως και να εχει ειναι μονοδρομος να βαλλω υγραεριο.Τωρα,αφου θα την κανω την μετατροπη που θα την κανω,και το αμαξι ειναι ψιλοκαινουριο γιατι να μη βαλλω κατι εγγυημενο για 600€ παραπάνω??σε 3 μηνες θα εχω αποσβεσει τη διαφορα..
-
Re: Υγραεριοκίνηση!
Δημοσίευσηαπό genos2000 » 18/03/11 18:22
Ναι με ΦΠΑ.Μου ειπε 1800+ΦΠΑ 200 .Τελικη τιμη με χαρτι για το κτεο 2000.Το ΦΠΑ μονο 200?Κουλο..Μαλλον δεν ειναι 23% ε?Απλά κόβουν μικρότερη απόδειξη.
Γύρω στα 900€ στην περίπτωση σου..
Στην Ελλάδα είμαστε..
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα απ'ότι φαίνεται.. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
....και 1 χρονο/50.000 χλμ ο κινητηρασ του αυτοκινητου γενικα.
H εγγυηση ειναι για ολα τα μερη του κινητηρα ? Ειναι γραπτη ή στο μιλητό ?Η τιμη πολυ καλη αλλα το ΦΠΑ ειναι 23%, αρα ρωτα παλι να εισαι σιγουρος.
......όπως μου είπε για το συγκεκριμένο κινητήρα δεν έχει νόημα να πας σε 5ης γενιάς που είχα αρχικά κατά νου...
Γιατι δεν εχει νοημα ? Αλλο το'να και αλλο τ'αλλο....
Δεν έχει νόημα γιατί θα αργήσω πολύ να κάνω απόσβεση αν κάνω ποτέ. Με αυτή την έννοια το είπα.
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Λοιπον πως εχει η κατασταση για οποιον θελει να βαλει υγραεριο αυτην την στιγμη που μιλαμε: Οι τιμες ειναι αυτες που βρισκω στα πρατηρια κοντα εδω που μενω και τιμη εγκαταστασης εχω ορισει τα 1300 ευρω, ολα μεσα.Τιμη υγραεριου 0,80. Θα πρεπει να υπολογισει μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζει βενζινη με 0.80χ1.25=1ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.63
Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα **8.5λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1386 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 850 ευρω. Κερδος δηλαδη 536 ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 24254χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **10λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 1000 λιτρα και θα πληρωσει 1630 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 1000χ1.25=1250λιτρα και θα πληρωσει 1000 ευρω. Κερδος δηλαδη 630ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 20635χλμ
Αν κανουμε τους ιδιους υπολογισμους για καποιον που καιει **7λιτρα/100χλμ **τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 700 λιτρα και θα πληρωσει 1141 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 700χ1.25=875λιτρα και θα πληρωσει 700 ευρω. Κερδος δηλαδη 441 ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1300ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 29478χλμΠαραδειγμα εγω.
Με βενζινη καταναλωση 8.2λιτ/100χλμ. Με υγραεριο 10.2λιτ/100χλμ.
Αυξηση καταλωσης 25%.
Τρεχουσα τιμη βενζινη 1.63 τρεχουσα υγραεριου 0.8
Βαζοντας υγραεριο ειναι σαν να βαζω βενζινη με τιμη 0.8χ1.25=1
Αρα με απλα μαθηματικα συμπαιρενουμε οτι κανω οικονομια -38,5% σε σχεση με την βενζινη.
Οι παραπανω υπολογισμοι δεν συμπεριλαμβανουν το κοστος της βενζινης, που εστω και λιγη χρειαζεται για να ξεκινησει το αμαξι.
Ετσι το τελικο κερδος είναι λιγο μικροτερο από αυτό που υπολογιζω
Βεβαια η οικονομια, αφου κανουμε αποσβεση της εγκαταστασης, είναι μεγαλη.
-38,5% σημαινει ότι αντι να βαλουμε 1000 ευρω βενζινη θα βαζουμε μολις 615ευρω υγραεριουΕσεις που θελετε να βαλετε υγραεριο καντε καλα τους υπολογισμους σας για το ποσο ακριβως θα σας συμφερει, και ποτε θα κανετε αποσβεση.
Υπολογιστε αυξηση της καταναλωσης κατα 25%, μην πιστευτε σε αυξηση της καταναλωσης μονο 5% γιατι αν πραγματικα ρυθμιστει ο κινητηρας σας ετσι δεν θα μπορειτε να ανεβαινετε ανηφορες ( το ακουσα και αυτο!). Τον Ιουνιο του 10 που εβαλα υγραεριο η τιμη του ηταν 0.65 ενώ της βενζινης 1.44. Αυτό σημαινει ότι **η βενζινη μεχρι σημερα εχει αυξηθει 13% ενώ το υγραεριο 23%
Καποιος κλεβει εδω μου φαινεται...**Η τιμη του υγραεριου όμως πρεπει να παρουσιαζει μια εποχικοτητα… Αν την δω να συμβαινει θα εκπλαγω πραγματικα...
Υπολογισετε επισης το ενδεχομενο ότι το κρατος οποιαδηποτε στιγμη μπορει να ερθει και να ανεβασει τον φορο στο υγραεριο, καθιστωντας την μετακινηση με υγραεριο μη συμφερουσα.
Και η πιθανοτητα αυτή, του να ανεβασει το κρατος τον φορο φοβαμαι ότι αυξανεται οσο αυξανονται τα αμαξια που τοποθετουν συστημα υγραεριοκινησης
Αυτά! Ουφ!Καλοί οι μαθηματικοί τύποι αλλα η πράξη λέει άλλα παράδειγμα εγώ
4000 χιλ με κατανάλωση βενζινης 15 λιτ/ 100 600 λίτρα 960 ευρω με βενζίνη στο 1,60
4000 χιλ με καταναλωση υγραεριου 17 λιτ / 100 680 λίτρα 523 ευρω με αέριο στα 0,77
Διάφορα 437 ευρω μείον 30 ευρω για πλήρωση βενζίνης για τα ξεκινηματα και ψιλοδιαφορες κατανάλωσης καθαρό κέρδος 400 ευρω σε 3 μήνες
Συν ότι απο το καιρο που έχει αέριο το αμάξι επαψα να κανω οικονομία στο καυσιμο πχ ρελαντί σβήσιμο δεν σε ενδιαφέρει δεν αγχωνεσαι στη κίνηση που φτάνει και 20 λιτρ//100Κοστας εγκαταστάσης 1900 ευρω με ΦΠΑ prins Vsi 4ης γενιάς με λαδιερα δηλαδή απόσβεση περίπου στο χρόνο ή και λιγο παραπάνω ανάλογα τα χιλιόμετρα που κάνει κανείς , όμως το καλοκαίρι εγω κανω περίπου 10000 χιλ ενω το χειμώνα γύρω στα 5000 χιλιάδες η απόσβεση μου θα γίνει σε κάτω απο 8 μήνες απο την τοποθέτηση και εξηγω
10000 χιλ με βενζίνη 3600 € με Υγραεριο 1965 ευρω με τις παραπάνω καταναλωσεις συν 135 € βενζίνη καθαρό κέρδος 1500 ευρω άρα τέλος καλοκαιριού έχω απόσβεση
Αυτά
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Οπ τι έχουμε εδώ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1267945/Aπαιτω σχολιο κυρ Αντωνη!
Ο λογος που δεν θα εβαζα σε ενα ''καλο'' αυτοκινητο lpg.- Λεγοντας καλο, εννοω με σημερινη αξια ανω των 10-15000 ευρω. Περιμενω και αλλες τετοιες αγγελιες απο καποιους ''γρηγορους - τουρμπατους'' που βρηκαν φθηνο καυσιμο και θα το πηγαινουν ''παντοφλα'' το εργαλειο.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Οπ τι έχουμε εδώ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1267945/Έχουμε αμάξι με εγκατάσταση αερίου που θέλει αλλαγή κινητήρα!!!
Είδατε που αν ψάξετε θα βρείτε αυτά που σας έλεγα περί μετάλλων του κινητήρα, που είναι διαφορετικά από αυτά των εργοστασιακών lpg ?
-
Λέει πουθενά οτι η ζημιά οφείλεται στο σύστημα υγραερίου;
Αποκλείεται η πιθανότητα να έγινε η ζημιά από άλλη αιτία;
π.χ. πριν λίγες μέρες έσπασε κινητήρας απ' ότι διάβασα σε κάποιο forum, από εισροή νερού καθώς είχε την εισαγωγή αέρα πολύ χαμηλά.
Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έγινε ζημιά από έλλειψη λαδιών, αστοχία υλικού, κλπ. που δεν υπήρχε καμία σχέση με υγραέριο...Ας μην προτρέχουμε ή κινδυνολογούμε χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις.
-
Έθεσα το ερώτημα αν 'αξίζει', γιατί με την κουκουρούκου κυβέρνηση που έχουμε αύριο μπορεί να έρθει στα ίδια με τη βενζίνη και έτσι αν δεν έχεις ήδη καιρό το εκάστοτε σύστημα, απλά έχεις χάσει τα χρήματα σου. Και είναι δύσκολοι καιροί για σπατάλες.
Υγραεριοκίνηση!