-
ειμαι καινουργιος χρηστης συστηματων υγραεριοκινησης. 5ης γεννιας υγρου ψεκασμου.
με σταθερη πορεια στα 100-120 χλμ παρατηρησα τα εξης:ανα ειδος κοψιματος της μηχανης ανεπεσθητο ανα διαστηματα.μπορει να ευθυνεται ο αισθητηρας λ?ειναι θεμα μικρορυθμισης?φταιει το καυσιμο? η μηπως ειμαι στα πρωτα χλμ της μετατροπης απο βενζινη σε υγραεριο? -
Διάβασε στην σελίδα 301, αυτό που έγραψα για το cruise leaning. Τα κοψίματα είναι φτωχό μίγμα, παραπάνω από ότι σηκώνει ο κινητήρας σου. Θέμα ρύθμισης και αυτορύθμισης λάμδα (αν τον έχει συνδέσει ο μάστορας).
-
Κανεις εδω μεσα ξερει να μου εξηγησει τι συστημα μπαινει σε κινητηρα με μονο ψεκασμο? Μπαινει και κει εγκεφαλος? Το/τα μπεκ που μπαινουν?
-
Για Seat Leon Cupra 2.0, κατόπιν επικοινωνίας μου με vialle, δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη.
Μου είπαν να περιμένω. Κλαψ! -
Ρωτησα και σε πιο πισω σελιδες αλλα δεν πηρα απαντηση... οποτε το ξαναθετω το ερωτημα...
Η βενζινη που ψεκαζουν τα αεριου ψεκασμου(ζαβολι συγκεκριμενα) ειναι της ταξεως των 2-3 λιτρων/100 χλμ????? Αυτο ρυθμιζεται? Ποσο μπορει να πεσει το 2-3? Ειχα την εντυπωση οτι βενζινη χρησιμοποιουμε μονο κατα την εκκινηση...
Αν ειναι ετσι ποιος ο λογος να το περασω???
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Για Seat Leon Cupra 2.0, κατόπιν επικοινωνίας μου με vialle, δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη.
Μου είπαν να περιμένω. Κλαψ!Πάντως για το 1,8 του 2010 η prins το έχει κανονικά http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html
-
Ο χρήστης xtbabis έγραψε:
Ρωτησα και σε πιο πισω σελιδες αλλα δεν πηρα απαντηση... οποτε το ξαναθετω το ερωτημα...Η βενζινη που ψεκαζουν τα αεριου ψεκασμου(ζαβολι συγκεκριμενα) ειναι της ταξεως των 2-3 λιτρων/100 χλμ????? Αυτο ρυθμιζεται? Ποσο μπορει να πεσει το 2-3? Ειχα την εντυπωση οτι βενζινη χρησιμοποιουμε μονο κατα την εκκινηση...
Αν ειναι ετσι ποιος ο λογος να το περασω???
Δεν ξέρω φίλε μου τι κάνει το Ζαβολι κανένα άλλο δεν ψεκαζει βενζίνη κοιτα λίγο για brc μεριά πολυ αξιόπιστα και σχετικά φθηνά αν εναι να σου ψεκαζει 2 λιτρ στα 100 δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Μου είπαν να περιμένω. Κλαψ!Πάντως για το 1,8 του 2010 η prins το έχει κανονικά http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html
Δυστυχώς το 1,8 δεν είναι το Cupra, και έτσι...
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Δυστυχώς το 1,8 δεν είναι το Cupra, και έτσι...
καλημερα σου απαντησα και πιο πριν οτι εγω εχω βαλει icom με περισσοτερα αλογα απο εσενα και καιω μονο υγραεριο.υπαρχει λυση θελω να πω
-
«Η βενζινη που ψεκαζουν τα αεριου ψεκασμου(ζαβολι συγκεκριμενα) ειναι της ταξεως των 2-3 λιτρων/100 χλμ????? Αυτο ρυθμιζεται? Ποσο μπορει να πεσει το 2-3? Ειχα την εντυπωση οτι βενζινη χρησιμοποιουμε μονο κατα την εκκινηση...»
Είναι καιρός να αντιληφθείτε, ότι η εταιρίες κατασκευής συστημάτων αερίου, έχουν τεντωμένα τα αυτιά τους στην αγορά χρηστών του αερίου. Βελτίωση ενός συστήματος είναι, να καλύπτει το δυνατόν περισσότερο την απαίτηση της αγοράς!. Σίγουρα καμία μετατροπή δεν τους καλύπτει όλους!!!. Όπως και οι βλακώδης απαιτήσεις βρίθουν!!!.
Ο τετραγωνισμός του κύκλου, δεν έχει επιτευχτεί ακόμη!!!...
Όταν λοιπόν διαπιστώνουν, ότι η τελική απόδοση του κινητήρα θέλει υποβοήθηση, τότε προσθέτουν και λίγη βενζίνα. Και είναι τρελό να εξανίσταστε, όταν διορθώνετε το πρόβλημα, που παρουσιάζετε από την μυημένη ικανότητα του αερίου, προσθέτοντας 2 λίτρα πχ βενζίνη, από τα 10 -12 η και περισσότερα, που έκαιγες προηγούμενα σε βενζίνη. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Σιγά μην έχεις την τεράστια δαπάνη 1ε στα100κμ!.
Άλλωστε πρέπει να ξέρεις, ότι αυτό είναι θετικό, διότι όταν ο κινητήρας χρειάζεται έξτρα δύναμη, και την καλύψει μόνον με αέριο, τότε θα έχουμε της δυσάρεστες συνέπιες που εσείς πολλές φορές περιγράφετε. Έτσι το εργοστάσιο με περίσσια λογική, σπουδή και γνώση, καλύπτει τον κινητήρα, με το φιλικό για αυτόν καύσιμο την βενζίνη!!.
Και για να μην νομίζεις ότι λογοτεχνώ, σε πληροφορώ ότι ήταν και δική μου πρόταση προς το εργοστάσιο που συνεργαζόμουν…. Πριν 4 χρόνια…
Ευχαριστώ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Καλημέρα,μετά από τόσες και τόσες σελίδες και αφού πλέον έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο εγκαταστάτης, σας παραθέτω κάποιες προσφορές που είχα σε τηλεφωνική επικοινωνία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Θεοδώρου:zavoli 6ης γενιάς,1370 μαζί με φπα και μια έκπτωση 20 % για το κτεο.
Ecogas-Lovato 4ης γενιάς,2 χρόνια εγγύηση,1200 μαζί με φπα και περασμένο κτεο.
Στεργίου Prins Universal(beck made in japan) 1350+φπα μαζί με λαδιέρα,Prins silverline(beck made in Italy) 1170+φπα μαζί με λαδιέρα.Δεν υπάρχει πτώση απόδοσης και η κατανάλωση αυξάνεται 5-10%.
Γεωργιάδης:Labi Renzo,1300 μαζί με φπα,4ης γενιάς με 2-4%αυξημένη απόδοση κινητήρα ιδίως στις χαμηλές στροφές και καθόλου αυξημένη κατανάλωση.
Αυτά τα λίγα για την ώρα.
Μου κάνει εντύπωση απλά πως όσοι έχω ρωτήσει μέχρι στιγμής (φίλοι και γνωστοί) που έχουν βάλει,δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς έβαλαν και είναι και άνθρωποι του ιντερνετ.
Κάποιο τούρκικο μάλλον μου λέει ο ένας,κάποιο Ιταλικό μάλλον μου λέει ο άλλος..
Τέλος πάντων..
Μόλις έχω κάτι νεότερο θα γράψω..Derveni gas Icom 5ης γενιάς 1950+ΦΠΑ,OMVL 4ης γενιάς 1300+φπα και GFI 4ης γενιάς με 1500+φπα.
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλημέρα,μετά από τόσες και τόσες σελίδες και αφού πλέον έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο εγκαταστάτης, σας παραθέτω κάποιες προσφορές που είχα σε τηλεφωνική επικοινωνία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Θεοδώρου:zavoli** 6ης γενιάς**,1370 μαζί με φπα και μια έκπτωση 20 % για το κτεο.
Ecogas-Lovato 4ης γενιάς,2 χρόνια εγγύηση,1200 μαζί με φπα και περασμένο κτεο.
Στεργίου Prins Universal(beck made in japan) 1350+φπα μαζί με λαδιέρα,Prins silverline(beck made in Italy) 1170+φπα μαζί με λαδιέρα.Δεν υπάρχει πτώση απόδοσης και η κατανάλωση αυξάνεται 5-10%.
Γεωργιάδης:Labi Renzo,1300 μαζί με φπα,4ης γενιάς με 2-4%αυξημένη απόδοση κινητήρα ιδίως στις χαμηλές στροφές και καθόλου αυξημένη κατανάλωση.
Αυτά τα λίγα για την ώρα.
Μου κάνει εντύπωση απλά πως όσοι έχω ρωτήσει μέχρι στιγμής (φίλοι και γνωστοί) που έχουν βάλει,δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς έβαλαν και είναι και άνθρωποι του ιντερνετ.
Κάποιο τούρκικο μάλλον μου λέει ο ένας,κάποιο Ιταλικό μάλλον μου λέει ο άλλος..
Τέλος πάντων..
Μόλις έχω κάτι νεότερο θα γράψω..Μην σε μπερδεύουν με τις γενιες, 4ης και 14ης ...... Αυτο που θες χοντρικα να μαθεις ειναι, αν ειναι αεριου ή υγρου ψεκασμου(ολα τα παραπανω ειναι αεριου). Μετα συγκρινεις τιμες και εγκαταστατη(οσον αφορα τον εγκαταστατη, θα ξεγραφα αυτον που παιζει με την ευφυια μου...π.χ. ο πρωτος και ο τελευταιος λενε ηλιθιότητες).
Οπως λες και για τους φιλους σου, πριν καταλήξεις σε καποιο συστημα καλο ειναι να μαθεις χονδρικα πως δουλευουν(για να μη σου λενε βλακειες)και απο που ερχονται. Αν κλεισεις τα ματια και πας βουρ να βαλεις οτι μαμακια σου προτείνει ο ταδε μαματος μαστορας, θα καταλήξεις σαν τους φιλους σου. Ο καλύτερος τροπος να μαθεις αν δουλευουν σωστα ειναι απο εμπειρίες χρηστών, δηλαδη πολυ διαβασμα....Φιλικα
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Γεωργιάδης: Landi Renzo 4ης γενιάς με 2-4% αυξημένη απόδοση κινητήρα ιδίως στις χαμηλές στροφές και καθόλου αυξημένη κατανάλωση.Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό ο υπέρτατος; Τι άλλο θ' ακούσουμε...
-
Όταν του είπα πως έχω ακούσει πως ανεβαίνει η κατανάλωση άρχισε τα δικά του..
'Κι εμείς τι κάνουμε εδώ,από το 1981 περνάω τέτοια συστήματα και αν είναι να καις παραπάνω ποιος ο λόγος να το βάλεις..'
Σε αυτόν πέρασε ο ένας γνωστός που μου έλεγε ότι έχει κάποιο Ιταλικό πιο πάνω και μετά από 13000χλμ είναι πολύ ευχαριστημένος..
Τι να πεις..
Για τα ζαβόλι πρέπει να μάθουμε ποια ποσότητα βενζίνης ψεκάζει ταυτόχρονα.
Αν είναι 2 λίτρα στα 100 χλμ,δεν βλέπω το λόγο όταν καίω 8/100 τώρα να μπω σ'αυτήν την διαδικασία.. -
Μετά από περίπου 20000 χιλιόμετρα στο xsara picasso 1.8 2001 τολμώ να πω ότι η τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητο είναι ότι καλύτερο έκανα ποτέ.
Τα καλύτερα λεφτά που ξόδεψα ποτέ για αυτοκίνητο.Με κάθε γέμισμα περίπου 45 λίτρων βγάζω περίπου 450 χιλιόμετρα.
Να σημειώσω ότι παίζει ρόλο η κατάσταση του αυτοκινήτου και η συντήρηση του σε μεγάλο βαθμό. Μετά από καλό σέρβις (μπουζί, λάδια, φίλτρα και υγραερίου) είδα μια αύξηση αυτονομίας περίπου 30 χιλιομέτρων (ενώ έβγαζε 410-420 τώρα βγάζει 450.Λαδιέρα δεν έχω βάλει γιατί για το αυτοκίνητό μου δε χρειάζεται σύμφωνα με το εργοστάσιο του κιτ (BRC)
Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι τώρα όταν πηγαίνω να γεμίσω υγραέριο...περιμένω! Οι αντλίες της βενζίνης είναι σχεδόν άπρακτες σε σχέση με του υγραερίου.
Πέρσι συνέβαινε το αντίθετο.Ελπίζω μόνο να μείνει χαμηλά η τιμή του για κανα χρόνο ακόμα, να κερδίσουμε λίγο παραπάνω από την απόσβεση!
Στο δρόμο το αυτοκίνητο πάει μια χαρά, δε καταλαβαίνω ρεταρίσματα ή οτιδήποτε άλλο, δε καταλαβαίνω πότε γυρίζει στη βενζίνη.
Έχω και ένα fiat panda 1.2 στο οποίο σκέφτομαι να βάλω και σε αυτό υγραέριο, αξίζει τον κόπο.
Δε ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση, αλλά ο εγκαταστάτης στον οποίο έβαλα το σύστημα (BRC) έχει προσφορά μέχρι το τέλος Μαρτίου στα 1000 ευρώ (νομίζω ότι χρεώνει περίπου 70 ευρώ έξτρα αν πρέπει να μπει λαδιέρα) και νομίζω ότι είναι καλή τιμή (ο ανταγωνισμός και ο κορεσμός της αγοράς κάνει καλό σε εμάς!).
ΥΓ:άσχετο. Βλέποντας στο site της fiat είδα ότι υπάρχει fiat panda με cng (φυσικό αέριο) στην ελλάδα. Που γεμίζουν αυτά? υπάρχουν πρατήρια φυσικού αερίου???
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
'Κι εμείς τι κάνουμε εδώ,από το 1981 περνάω τέτοια συστήματα και αν είναι να καις παραπάνω ποιος ο λόγος να το βάλεις..'μαλλον απο το 1981 κοροιδεύει τον κόσμο... Το οτι ανεβαίνει η κατανάλωση δεν ειναι απλως μια άποψη ή μια ιδέα... είναι μαθηματικά τεκμηριωμένο, και αναγκαίο να γίνεται στη μηχανή, για να μην έχεις φτωχο μίγμα. Με λίγα λόγια ΘΕΛΟΥΜΕ να καίμε παραπάνω υγραέριο απ ότι καίγαμε με βενζίνη. Επίσης αυτο που λέει οτι 'αν ειναι να καις παραπάνω ποιος ο λόγος να το βάλεις' είναι μια άποψη που πιθανώς να ίσχυε στο παρελθόν, όταν η διαφορά τιμής υγραερίου και βενζίνης ήταν πολύ μικρή, και μια αύξηση της κατανάλωσης να κάλυπτε το κέρδος. Τώρα όμως που η τιμή είναι υπερδιπλάσια φυσικά και συμφέρει ακόμα και με μεγαλύτερη κατανάλωση. Το πόσο συμφέρει εξαρτάται απο τη διαφορά τιμής των 2 καυσίμων, και την κατανάλωσή σου.
Θα σου φέρω ενα παράδειγμα απο το δικό μου αυτοκίνητο, ενα Citroen C4 2Λιτρο, που καίει περίπου 11-12 λίτρα βενζίνη εντός πόλης.Φούλαρα με 44,72 λίτρα LPG έχοντας κάνει 312χλμ. Μέση κατανάλωση 14,33 λίτρα και πλήρωσα 34,84 ευρώ (0,779).
Αν αυτά τα 34,84 ευρω τα διέθετα για βενζίνη, και με τιμή λίτρου 1,609, θα έβαζα 21,65 λίτρα.
Θεωρώ οτι το αυτοκινητό μου καίει 2 λίτρα βενζίνη παραπάνω απ ότι καίει υγραέριο.
Αρα έχω τα λίτρα (21,65) ξέρω την κατανάλωση (12,33) ψάχνω να βρώ πόση απόσταση θα έκανα με βενζίνη.
Με 12,33 λίτρα κάνω 100χλμ. Με 21,65λτρ πόση απόσταση θα διένυα? Απλή μέθοδος των 3ων μας βγάζει αποτέλεσμα 175,55χλμ.Αρα βλέπουμε οτι με υγραέριο κάναμε 312χλμ, ενώ με βενζίνη θα κάναμε 175,6 με τα ίδια χρήματα των 34,84 ευρώ.
Αυτό που κερδίζουμε ουσιαστικά είναι η διαφορά των αποστάσεων. Αρα 312-175,55 = 136,45 καθαρο κέρδος σε χιλιόμετρα.Για να μετατρέψουμε τα χλμ σε ευρώ, κάνουμε το εξής απλό :
Ξέρουμε τη μέση κατανάλωση για 100χλμ σε βενζίνη, που είναι 12,33 λίτρα.
Αρα τα 136,45χλμ με πόσα λίτρα βενζίνης θα τα κάναμε ? Απάντηση : με 16,82 λίτρα.
Αρα 16,82 λίτρα επι την τιμή της βενζίνης που έινια στα 1,609 μας κάνει 27,08 ευρώ καθαρό κέρδος. Στην τσέπη μας δλδ απο 1 μόνο φουλάρισμα. Φανταστείτε λοιπον οτι ανα φουλαρισμα, κερδίζω περίπου στα 25 ευρω, πότε θα κάνω απόσβεση. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλημέρα,μετά από τόσες και τόσες σελίδες και αφού πλέον έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο εγκαταστάτης, σας παραθέτω κάποιες προσφορές που είχα σε τηλεφωνική επικοινωνία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης...Δε θυμάμαι αν μας έχεις πει τι αυτοκίνητο έχεις.
Όπως και νά 'χει, καλύτερα να κάνεις ο ίδιος την έρευνά σου για πιθανά προβλήματα από τα συγκεκριμένα συστήματα που ανέφερες. Βάλε στο google το μοντέλο του αυτοκινήτου σου και LPG. Το πιθανότερο είναι οτι θα βγουν αρκετά links για μελέτη.
Δώσε βάση σ' αυτά που γράφουν χρήστες και όχι σε αυτά που υσχυρίζονται οι διάφοροι εγκαταστάτες και εταιρείες συστημάτων υγραεριοκίνησης.
Όταν πηγαίνεις πάντως σ' αυτούς, ζήτησε να δεις δουλειές τους και κόψε κίνηση γενικά για τα αυτοκίνητα που έχουν για μετατροπή. Αν κάτι σου χτυπήσει άσχημα, καλύτερα μείνε μακριά.
Τέλος, επιβεβαίωσε οτι ο εγκαταστάτης συμφωνεί να εξοφληθεί με την παράδοση των χαρτιών που απαιτούνται για το ΚΤΕΟ.
Μη σε παραμυθιάζουν με 'φοβερές' εκπτώσεις 20% για το ΚΤΕΟ... 49 ευρώ κάνει ο έλεγχος σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Άρα έκπτωση 10 ευρώ... Σιγά τα ωά...Πρατήρια φυσικού αερίου υπάρχουν 2 στο λεκανοπέδιο της Αθήνας: Ανθούσα και Λιόσια στα αμαξοστάσια λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Δε γνωρίζω αν μπορούν να εφοδιαστούν και ιδιώτες εκεί. Εφοδιάζονται πάντως και τα απορριματοφόρα των δήμων απ' όσο γνωρίζω.
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
'Κι εμείς τι κάνουμε εδώ,από το 1981 περνάω τέτοια συστήματα και αν είναι να καις παραπάνω ποιος ο λόγος να το βάλεις..'
Σε αυτόν πέρασε ο ένας γνωστός που μου έλεγε ότι έχει κάποιο Ιταλικό πιο πάνω και μετά από 13000χλμ είναι πολύ ευχαριστημένος..
Τι να πεις..
Για τα ζαβόλι πρέπει να μάθουμε ποια ποσότητα βενζίνης ψεκάζει ταυτόχρονα.
Αν είναι 2 λίτρα στα 100 χλμ,δεν βλέπω το λόγο όταν καίω 8/100 τώρα να μπω σ'αυτήν την διαδικασία..Μόνο προσωπική μου εμπειρία θα αναφέρω με την Ecogas που ανέφερες, ανάμεσα στους άλλους, όπου και εμπιστεύτηκα 2 αυτοκίνητα. Έχουν εμπειρία μεγάλη, λύσεις και προτάσεις με διάφορες εταιρίες και δε θα κάνουν κάτι που θα σου τα πάρουν και άντε γεια.
Ρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των στροφών και αν πάλι κάτι δε σου αρέσει το πας και στο βλέπουν. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω παίζει μεγάλο ρόλο και η κατάσταση του αυτοκινήτου.
Όσο για ασφάλεια σε τρακάρισμα, είχα πριν από ένα χρόνο την εμπειρία όταν κάποιος με χτύπησε από πίσω ξεκινώντας με πρώτη και δυνατά. Μόνο μου αλλάξανε τη βαλβίδα που κουμπώνει η μάνικα των πρατηρίων διότι το χάλασε ο λαμαρινάς βγάζοντάς το από τον προφυλακτήρα.
Στην υπογραφή μου δεν ανανεώνω πλέον τα πολλά χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα αυτοκίνητά μου χωρίς προβλήματα από τα συστήματα υγραερίου.
Καλή επιλογή σε ότι βάλεις και μην το καθυστερείς άλλο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Η βενζινη που ψεκαζουν τα αεριου ψεκασμου(ζαβολι συγκεκριμενα) ειναι της ταξεως των 2-3 λιτρων/100 χλμ????? Αυτο ρυθμιζεται? Ποσο μπορει να πεσει το 2-3? Ειχα την εντυπωση οτι βενζινη χρησιμοποιουμε μονο κατα την εκκινηση...»
Είναι καιρός να αντιληφθείτε, ότι η εταιρίες κατασκευής συστημάτων αερίου, έχουν τεντωμένα τα αυτιά τους στην αγορά χρηστών του αερίου. Βελτίωση ενός συστήματος είναι, να καλύπτει το δυνατόν περισσότερο την απαίτηση της αγοράς!. Σίγουρα καμία μετατροπή δεν τους καλύπτει όλους!!!. Όπως και οι βλακώδης απαιτήσεις βρίθουν!!!.
Ο τετραγωνισμός του κύκλου, δεν έχει επιτευχτεί ακόμη!!!...
Όταν λοιπόν διαπιστώνουν, ότι η τελική απόδοση του κινητήρα θέλει υποβοήθηση, τότε προσθέτουν και λίγη βενζίνα. Και είναι τρελό να εξανίσταστε, όταν διορθώνετε το πρόβλημα, που παρουσιάζετε από την μυημένη ικανότητα του αερίου, προσθέτοντας 2 λίτρα πχ βενζίνη, από τα 10 -12 η και περισσότερα, που έκαιγες προηγούμενα σε βενζίνη. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Σιγά μην έχεις την τεράστια δαπάνη 1ε στα100κμ!.
Άλλωστε πρέπει να ξέρεις, ότι αυτό είναι θετικό, διότι όταν ο κινητήρας χρειάζεται έξτρα δύναμη, και την καλύψει μόνον με αέριο, τότε θα έχουμε της δυσάρεστες συνέπιες που εσείς πολλές φορές περιγράφετε. Έτσι το εργοστάσιο με περίσσια λογική, σπουδή και γνώση, καλύπτει τον κινητήρα, με το φιλικό για αυτόν καύσιμο την βενζίνη!!.
Και για να μην νομίζεις ότι λογοτεχνώ, σε πληροφορώ ότι ήταν και δική μου πρόταση προς το εργοστάσιο που συνεργαζόμουν…. Πριν 4 χρόνια…
Ευχαριστώ
ΑΝΤΩΝΗΣ.antoni επειδη εκτος απο τα 2 λιτρα στα 100 που δεν κοστιζουν 1ευρω αλλα 3-3,50 θα καιω και αλλα 10-12 λιτρα αεριο. δεν ενδιαφερομαι για την φοραδα αλλα για το δικο μου συμφερον...
αν γνωριζεις να μου πεις η καταναλωση ειναι οντως 2-3 λιτρα στα 100 η λιγοτερο?
-
..μια απλή βόλτα να κάνει στην ενότητα, θα αντιληφτεί ότι υπάρχουν αρκετοί ‘χάνοι’, που καταπίνουν αμάσητο το δόλωμα, και κοκορεύονται κρεμασμένοι στο αγκίστρι!!!!!...... από την άλλη είναι ευδιάκριτα τα ‘μαγαζάκι’, και προσπαθεί να τους φάει την τροφή από το στόμα. Έτσι οπλίζετε με τον μανδύα της αφιλοτιμίας, και πετάξει παραμύθια στον ανεμιστήρα, και όποιον πάρει ο χάρος. Έχω ακούσει ότι σαν μάστορας, δεν είναι κακός, μα έχεις εμπιστοσύνη σε έναν ψεύτη…..
Στης τόσες εκατοντάδες σελίδες για το θέμα, (που με τρις και μόνον θα καλύπτετω) έχουμε γράψει τόσα πολλά οι γνωρίζοντες, που ένα απλός πολίτης που δεν έχει την νόσο της εγκεφαλικής βλακείας – καθυστέρησης, θα μπορούσε να πάει να πάρει ντοκτορά!!!....
Νε ρε το αέριο από πλευράς θερμογόνου αποδόσεις υστερεί έναντι της βενζίνας.
Νε ρε έχει πολύ ξηρή καύση, και για να αποφύγουμε εξτρά φθορά, χρειάζεται εξτρά λίπανση.
Νε ρε εάν κανείς ‘κλύσμα’ στην ρύθμιση, για να μην χάσεις άλογα, θα πάρεις αγκαλιά το μοτέρ.
Νε ρε για να αποδώσει εκεί που πρέπει έξτρα, καλό να είναι να προστίθεται και βενζίνη.
Νε ρε το αέριο το βάζουμε για τι είμαστε φτωχοί, και όχι από βίτσιο.
Νε ρε εγώ που σας τα γράφω, χωρίς κανένα ίδιο συμφέρον, το δουλεύω από το 1966, 45 συναπτά χρόνια. 8 που τοποθετούν αέριο, είναι βγαλμένοι από τα χέρια μου. Δεν είναι δυνατόν η αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 101!!!.... έκανα σε κανέναν διαφήμιση?. Σε έναν μόνον συνέστησα που να πάει, και μάλιστα μετά από προσωπικό μήνυμα, και έχω τύψεις…
Σίγουρα διαβάστε και αφού δεν καταλάβατε, τότε ευχαρίστως θα σας απαντήσουν οι γνωρίζοντες…..
Σε ευχαριστώ φιλέ που με άφησες να παραθέσω επάνω σου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!