-
Εξήγησα τον μηχανισμό που λειτουργεί η βίζα σχετικά με τις κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι μονάχα η βούλα και τα νότια προάστια που οντως δεν είναι λαϊκές συνοικίες. Είναι και το κέντρο αλλά και άλλες περιοχές όπου αγοράζονται πληθώρα διαμερισμάτων με τον σκοπό αυτό και αυτό επηρεάζει την τοπική αγορά. Και αγορά σημαίνει προσδοκία. Όποτε όταν στην περιοχή αγοράζονται κατοικιες με υπερβολικά υψηλη αξία αυτό δημιουργεί προσδοκία στις διπλανές από αυτές στις οποίες ομως κατοικούν οι Έλληνες πολίτες. Πέρα από τις νεόδμητες που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνία με σκοπό την πώληση τους σ επι των πλείστον ξένα κεφαλαία λόγω υπερβολικά υψηλών αξιών.
Ο μεσίτης έχει ποσοστό. Αυτό ξέρω από την συναναστροφή ου με μερικούς, όποτε είναι προς το οικονομικό του συμφέρον οι τιμες να ανεβαίνουν.
-
Κανείς σας δεν σχολίασε ότι η αντικειμενική αξία, του ακινήτου που αγόρασε, υπολείπεται κατά περίπου ένα (1) εκατομμύριο.... ούτε τα μισά. Ενώ στις λαϊκές περιοχές η αντικειμενική είναι στα 3/4 της εμπορικής
-
This post is deleted! -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αφού στο άρθρο λέει πως δεν πήρε. Παραπλανητικός ο τίτλος στο λινκ
το συμβολαιο ειχε γραφει ωστε να παρει την βιζα αλλα μετα την ψηφιση του γαμου ομοφ. δεν χρειαστηκε καθως πηρε αδεια παραμονης σαν συζυγος Ελληνα πολιτη. το λεει στο αρθρο.
-
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κανείς σας δεν σχολίασε ότι η αντικειμενική αξία, του ακινήτου που αγόρασε, υπολείπεται κατά περίπου ένα (1) εκατομμύριο.... ούτε τα μισά. Ενώ στις λαϊκές περιοχές η αντικειμενική είναι στα 3/4 της εμπορικής
ειχε γινει φοβερη ανακαινιση, σε αλλο σπεκ. το αρχικο διαμερισμα κατα πασα πιθανοτητα ηταν ενα τυπικο της δεκαετιας του 60.
-
Ο Λαπ δεν σχολίασε καθόλου, ότι 450000 σπίτια είναι στην κατοχή του κράτους και το ξυσταριό δεν κάνει τίποτα για να τα κάνει λαϊκή κατοικία.
Αντίθετα ασχολείται πάλι με τις περιουσίες των άλλων.
Λογικό αφού είναι σοσιαλιστής... -
Πάντως σε συζητήσεις που έγιναν για το τι κάνουμε όταν έχει καύσωνα, όπου μπορούμε έχουμε νερό να πίνουμε, ή τουλάχιστον πηγάδι, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, από πρόσφατο έργο μου...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ο Λαπ δεν σχολίασε καθόλου, ότι 450000 σπίτια είναι στην κατοχή του κράτους και το ξυσταριό δεν κάνει τίποτα για να τα κάνει λαϊκή κατοικία.
Λογικό αφού είναι σοσιαλιστής...Μα τα έχω πει πολλάκις. Οι δεξιοί που τρώτε από την περιουσία των σοσιαλιστών να διαβάζετε καλύτερα.
Κράτος και οικονομία χωρίς κανόνες και ρυθμίσεις είναι αναρχία και ζούγκλα. Εσείς είστε η τσίτα η ο Ταρζάν;...
-
Λογικό αφού είναι σοσιαλιστής...Μα τα έχω πει πολλάκις. Οι δεξιοί που τρώτε από την περιουσία των σοσιαλιστών να διαβάζετε καλύτερα.
Κράτος και οικονομία χωρίς κανόνες και ρυθμίσεις είναι αναρχία και ζούγκλα. Εσείς είστε η τσίτα η ο Ταρζάν;...
Οι σοσιαλιστές με δύο τρόπους αποκτούν περιουσία.
Είτε εκ κληρονομιάς ως γόνοι και συνήθως έχουν μεγάλες περιουσίες, είτε μετά την άσκηση εξουσίας και την χρήση αυτής για ίδιον όφελος...
-
Η πρακτική μας λέει πως όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες όσοι βγάζουν λεφτά είναι σοσιαλιστές στην κοσμοθεωρία τους, ίσως γιατί αντιλαμβάνονται καλύτερα το πως λειτουργεί μια οικονομία, όσοι ειναι wannabe πλούσιοι υιοθετούν την δεξιά κοσμοθεωρία και τους φταίνε οι φόροι, οι σοσιαλιστές κτλ
Έχεις δει σοσιαλιστή αποτυχημένο σε ελεύθερα επαγγέλματα;;; Εγώ όχι.
Έχω δει όμως λαό από δεξιούς.
-
-
Η πρακτική μας λέει πως όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες όσοι βγάζουν λεφτά είναι σοσιαλιστές στην κοσμοθεωρία τους, ίσως γιατί αντιλαμβάνονται καλύτερα το πως λειτουργεί μια οικονομία, όσοι ειναι wannabe πλούσιοι υιοθετούν την δεξιά κοσμοθεωρία και τους φταίνε οι φόροι, οι σοσιαλιστές κτλ
Έχω δει όμως λαό από δεξιούς.
Είναι γιατί οι δεξιοί δεν κλέβουν και δεν κάνουν λαμογιές...
Ενώ οι σοσιαλιστές δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα...
Ασε που έχουν και προσβάσεις στην εξουσία και ανταλλάζουν μίζες, -
Μα οι 8.5/10 δουλευουν στο δημοσιο.
-
Την μεγαλύτερη πρόσληψη στο δημόσιο από τη μεταπολίτευση την έκανε η ΝΔ. Σε απόλυτους αριθμούς.
Οι φιλελεύθεροι.
Απλώς οι σοσιαλιστές έχοντας μάθει να αναλύουν την πηγή των οικονομικών προβλημάτων και στρεβλώσεων ώστε να υποστηρίξουν την κοσμοθεωρία τους εάν βρεθεί η ευκαιρία κάνουν αντίστροφη μηχανική και πλουτίζουν έναντι των δεξιών που στέκονται μονάχα στον Adam smith και στην απλότητα της σκέψης του.
Και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα στις ιδεολογικές εξελίξεις της λεγόμενης σοσιαλδημοκρατίας.
Υπόψιν, σε πολλά κείμενα των μετέπειτα φιλελεύθερων του σμιθ , δεν τον θεωρούσαν και ιδιαίτερης ευφυΐας γκουρού της οικονομίας. -
Είτε εκ κληρονομιάς ως γόνοι και συνήθως έχουν μεγάλες περιουσίες, είτε μετά την άσκηση εξουσίας και την χρήση αυτής για ίδιον όφελος...
Αν και με δομημένη σκέψη εντούτοις δεν μπορείς να αποφύγεις τα ορθογραφικά λάθη. Σοσιαληστες είναι το σωστό όταν κυβερνούν. Σοσιαλιστές είναι όταν κλεγονται που δεν έχουν την εξουσία.
-
εσύ να φανταστώ δεν είσαι μια μικρογραφία σοσιαλι(η)στή που ζεις από τα λεφτά άλλου;
-
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν και με δομημένη σκέψη εντούτοις δεν μπορείς να αποφύγεις τα ορθογραφικά λάθη. Σοσιαληστες είναι το σωστό όταν κυβερνούν. Σοσιαλιστές είναι όταν κλεγονται που δεν έχουν την εξουσία.
Προσπαθώ να είμαι ευγενής, ως Αστός....
-
Μήπως το έγραψες πάλι λάθος..... Assτός εννουσες; Διότι από αυτούς έχουμε πολλούς!
-
Μήπως έγραψες πάλι λάθος..... Assτός εννουσες;
Μπα εγώ δεν γράφω ελληνοαγγλικούρες όπως εσείς οι οικονομολόγοι...
-
Εμείς δεν ξέρουμε ελληνικος
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ