-
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ έχω ένα διατηρητέο, το οποίο έχει σκαλώσει στα γρανάζια του δημοσίου. Κάτι που η εφορεία αρχαιοτήτων είπε ότι είναι "τυπική διαδικασία" έχει σκαλώσει τρία χρόνια... Στα τρία αυτά χρόνια έχω διώξει τρεις πωλητές και δύο ενδιαφερόμενους να το νοικιάσουν και να το επισκευάσουν για να το εκμεταλλευτούν.
Το ερώτημα είναι, αν πουλήσω όντως ακίνητα, τώρα που η αγορά είναι στα πάνω της, τι θα κάνω τα λεφτά; Μετοχές; Ομόλογα;
Mετοχες ισως ειναι καλη τοποθετηση, οχι ομολογα ομως. Νομιζω το καλυτερο ειναι να παρεις ενα καινουριο διαμερισμα ή κατι διαφορετικο ακινητο με μερος των χρηματων και τα υπολοιπα μετοχες. Επηδη υπαρχει περιβαλλον υψηλου πληθωρισμου πρεπει να εχεις ακινητα σε καλες περιοχες. Αν τα κανεις μετρητα τα χανεις.
-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα ακίνητα κατανοώ ότι δεν είναι επένδυση, αλλά όπως πάνε τα πράγματα τα τελευταία (αρκετά) χρόνια, είναι η μόνη σχετικά ασφαλής τοποθέτηση χρημάτων.
Όσο για τα ενοίκια, δεν γνωρίζω άνθρωπο να έχει βρει σπίτι σε λιγότερο από 1.5-2 χρόνια. Τα σπίτια είναι παντού πανάκριβα. Δεν λέμε για 1000ρικο στη γλυφάδα, αλλά για 800ευρα σε πιο λαϊκές περιοχές που δεν το πιστεύεις. Τώρα βέβαια ζεφύρι, μενίδι, λιόσια, κλπ, δεν περνάω ούτε στο χιλιόμετρο.
Εγω γνωριζω πολλους που εχουν νοικιασει προσφατα και εχουν βρει σε λογικα νοικια ισως κανενα 100 τον μηνα πανω απο τα παλαιοτερα. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω με ποιους μιλας και δεν μπορουν να βρουν διαμερισμα. Επισης εχω γνωστους που μου στελνουν αγγελιες για ακινητα που θελουν να νοικιασουν. Πχ δυαρι στο Ελληνορωσσων (νομιζω ηταν το τελευταιο). Μια φιλη ειδε προσφατα δυαρι στον Χολαργο, θελει 600, της ειπε 500 με 6 μηνες εμπρος και περιμενει απαντηση.
-
Το δυάρι είναι γύρω στα 45-50 τμ
Δηλαδή βρίσκεις λογικό τα 600 ευρώ για 45-50 τμ και όχι μια υψηλή τιμή;
Ένα τριάρι θα φτάνει τα 700-800€/μηνα χωρίς ν υπολογιζουμε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα. Δηλαδή 1000-1100€/ μήνα μονάχα το πάγιο έξοδο ενός σπιτιού 70-80τμΌσο ένας μέσος μισθός στην Ελλάδα.
Και μένει σε μια οικογένεια να ζήσει με έναν μισθό (τον δευτερο) και με όλον αυτόν τον πληθωρισμό γύρω μας.
Γενικότερα ρε συ λιγο οι μισθοί στο μιλανο που τελικά είναι υπερδιπλάσιοι απο τα 1600€, λιγο τα δυάρια.
Μήπως μπέρδεψες τα μεγέθη;;;
-
Εγώ έχω γνωστούς σε Χαλάνδρι, Μαρούσι (και τριγύρω) +νότια (από φάληρο μέχρι λαγονησι όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος) και δεν βρίσκουν τίποτα σε νορμάλ τιμή.
επίσης 2άρι στο Χολαργό 600ε, δεν το λες και νορμάλ...
-
Εγώ έχω γνωστούς σε Χαλάνδρι, Μαρούσι (και τριγύρω) +νότια (από φάληρο μέχρι λαγονησι όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος) και δεν βρίσκουν τίποτα σε νορμάλ τιμή.
Γιατί όχι πατησια, νέα Ιωνία και άγιο ελευθέριο ;
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
θα σας πω παντως την ΄διεθνη' εμπειρια γατου...
οταν παμε να παρουμε καποιο μεγαλο εργο στο εξωτερικο, συνηθως οι υποψηφιοι περνανε τις εταιρειες, πλην πολυεθνικων, απο καποιου ειδους ντιου ντιλιτζενς με δικους τους ορκωτους. ο λογος η μακροχρονια σχεση που προβλεπεται, 10ετια τουλαχιστον λογω ιδιαιτεροτητας του χωρου.
λοιπον, στο ντιου ντιλιτζενς τα ακινητα λειτουργουν ντιπ αρνητικα και οχι θετικα, θελουν να βλεπουν ταμειο ή πιο αμεσες σε αποδοση, ή οχι, επενδυσεις, το ακινητο ειναι καταρα...Άλλο ιδιώτης άλλο εταιρία
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
θα σας πω παντως την ΄διεθνη' εμπειρια γατου...
οταν παμε να παρουμε καποιο μεγαλο εργο στο εξωτερικο, συνηθως οι υποψηφιοι περνανε τις εταιρειες, πλην πολυεθνικων, απο καποιου ειδους ντιου ντιλιτζενς με δικους τους ορκωτους. ο λογος η μακροχρονια σχεση που προβλεπεται, 10ετια τουλαχιστον λογω ιδιαιτεροτητας του χωρου.
λοιπον, στο ντιου ντιλιτζενς τα ακινητα λειτουργουν ντιπ αρνητικα και οχι θετικα, θελουν να βλεπουν ταμειο ή πιο αμεσες σε αποδοση, ή οχι, επενδυσεις, το ακινητο ειναι καταρα...Άλλο ιδιώτης άλλο εταιρία
ναι, προφανως
τα επαγγελματικα ακινητα εχουν αλλη τελειως φιλοσοφια και στο ενοικιο και παντου -
Έτσι κάποια πρώτα που μου έρχονται στο νου:
*απόσταση από δουλειά/γονείς
*σχολεία -
Oταν πηγαινω στο σουπερμαρκετ τις τιμες δεν τις θεωρω νορμαλ, ειναι 50-80% πανω απο οτι ηταν το 2020. Βεβαια αγοραζω γιατι αλλοιως θα πεινασω.
Οταν πηγαινω σε ψησταριες ενα σουβλακι σε πιτα 3.70 οταν πριν μερικα χρονια το εβρισκα 1.9-2.2. Δεν τις θεωρω νορμαλ τιμες. Αγοραζω που και που γιατι αλλοιως θα πεινασω.
Οταν πηγαινω στο Λιροι να παρω μερικα πραγμα για επισκευες στο διαμερισμα παλι βλεπω ανεβασμενες τιμες σε σχεση με παλαιοτερα. Αλλα τα αγοραζω αλλοιως το διαμερισμα θα διαλυθει.
Ολα αυτα γιατι τυπωνεται πολυ πληθωριστικο χρημα.
-
Έτσι κάποια πρώτα που μου έρχονται στο νου:
*απόσταση από δουλειά/γονείς
*σχολείαΔεν μπορείς να τα έχεις όλα όμως. Όχι πως εκεί είναι οικονομικά αλλά είναι σαφώς οικονομικότερα
-
Θα αφήνατε το παιδι σας α γυρίζει από φροντιστήριο το βράδυ στα κάτω πατησια ας πουμε;;;
Την περιοχή την θυμάμαι πολυ παλιά που ήταν ψηλονορμαλ. Μιλάμε για 20 έτη πίσω. Αλλά και τότε πάρκινγκ δεν είχε.
-
Θεωρείς δλδ νορμάλ το να σηκωθεί να φύγει μια οικογένεια από το Χαλάνδρι και να πάει πχ Πατήσια που λες; Ε μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θα αφήνατε το παιδι σας α γυρίζει από φροντιστήριο το βράδυ στα κάτω πατησια ας πουμε;;;
Μπορεις να πας να το παρεις με το αμαξι. Γιαυτο υπαρχουν τα αυτοκινητα.
-
Δεν έχει πάρκινγκ ούτε για δείγμα.....
-
Την περιοχή την θυμάμαι πολυ παλιά που ήταν ψηλονορμαλ. Μιλάμε για 20 έτη πίσω. Αλλά και τότε πάρκινγκ δεν είχε.
Σοβαρά το λες ή τρολλαρεις ;
-
Θεωρείς δλδ νορμάλ το να σηκωθεί να φύγει μια οικογένεια από το Χαλάνδρι και να πάει πχ Πατήσια που λες; Ε μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο.
Γιατι δεν αγοαραζεις ενα δικο σου στο Χαλανδρι ωστε να μην μπορει να σε κουνησει κανενας;
-
Ας κάτσει τότε να μην τους βγαίνει ο μήνας αλλά να μένουν στη ΧΑΛΑΝΔΡΙ
-
Όχι
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Oταν πηγαινω στο σουπερμαρκετ τις τιμες δεν τις θεωρω νορμαλ, ειναι 50-80% πανω απο οτι ηταν το 2020. Βεβαια αγοραζω γιατι αλλοιως θα πεινασω.
Οταν πηγαινω σε ψησταριες ενα σουβλακι σε πιτα 3.70 οταν πριν μερικα χρονια το εβρισκα 1.9-2.2. Δεν τις θεωρω νορμαλ τιμες. Αγοραζω που και που γιατι αλλοιως θα πεινασω.
Οταν πηγαινω στο Λιροι να παρω μερικα πραγμα για επισκευες στο διαμερισμα παλι βλεπω ανεβασμενες τιμες σε σχεση με παλαιοτερα. Αλλα τα αγοραζω αλλοιως το διαμερισμα θα διαλυθει.
Ολα αυτα γιατι τυπωνεται πολυ πληθωριστικο χρημα.
Σωστό
-
Όχι είχε συγγενής μου εκεί σπίτι και πήγαινα συχνά. Δεν ήταν όπως σήμερα.
Μην πας ρε, είναι επικίνδυνα, βιάζουν κοριτσάκια (και αγοράκια) και κλέβουν βαλβίδες απο τα λάστιχα !
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ