-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εφόσον θέτεις το θέμα της ασφάλειας ψηλά μια καλη λύση είναι να το ενοικιάσεις σε έναν τοπικό κάτοικο που ψάχνει μόνιμη κατοικία! Αυτός θα είναι ο φύλακας του οικοπέδου στην ουσία!
Μια οικογένεια ας πουμε!Όσο λείπεις αυτός θα προσέχει το σπίτι σου θέλοντας και μη και θα αποτρέπει κλέφτες να μπουν στο οικόπεδο
Φυσικα και εγω αυτο σκεφτηκα. Βεβαια θα πρεπει να βρεθει και η καταλληλη οικογενεια που δεν ειναι ευκολο.
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να γινει μια μεγαλη επενδυση για να τελειωσει το σπιτι και πρεπει να εξασφαλιστει οτι θα μεινουν τα πραγματα για 30 χρονια οχι θα ερθουν γνωστοι αγνωστοι να το ριμαξουν στους 6 μηνες.
-
Όλα είναι θέμα ενοικίων! Ποσά τμ θα βγει ο πρώτος όροφος;
Δηλαδή εάν στην πολη τα ενοίκια για σπιτια είναι ας πουμε 400 ευρώ και εσυ το δώσεις 280-290 εάν έχει και οικόπεδο σίγουρα θα βρεθεί κάποια οικογένεια!
Μετά ξεκινάς την διαλογή αναλόγως του τι θα βρεις από υποψήφιους!
Απόσβεση δεν θα κανεις, απλά θα αγοράσεις την ψυχική ηρεμία
-
Όλα είναι θέμα ενοικίων! Ποσά τμ θα βγει ο πρώτος όροφος;
Δηλαδή εάν στην πολη τα ενοίκια για σπιτια είναι ας πουμε 400 ευρώ και εσυ το δώσεις 280-290 εάν έχει και οικόπεδο σίγουρα θα βρεθεί κάποια οικογένεια!
Μετά ξεκινάς την διαλογή αναλόγως του τι θα βρεις από υποψήφιους!
Απόσβεση δεν θα κανεις, απλά θα αγοράσεις την ψυχική ηρεμία
θα βρεθει καποιος να αλλα δεν ξερεις αν αυτος θα ειναι αξιοπιστος.
το ερωτημα βεβαια ειναι αν αξιζει να πεσουν χρηματα στην συγκεκριμενη περιοχη συν η πολυπλοκοτητα να τελειωσει το κτηριο και η ταλαιπωρια.
πχ κατα την διαρκεια της κατασκευης θα υπαρχει συνεχως ο κινδυνος να κλαπουν τα υλικα. Θελει να εχεις group4 security σε 24η βαση. #liveyourmythingreece
για την αποσβεση ισως βοηθησει το AirBnB αλλοιως οντως σαν επενδυση θα ηταν πεταμενα χρηματα. -
Εφόσον η θάλασσα είναι καλη γιατί να μην αξίζει;;;
Έχω δει πολλά τέτοια στην ήπειρο! Στενοί δρόμοι αλλά ποκυ ωραία σπιτια κοντά στην θάλασσα! Εάν είσαι στην σύνταξη κοντά 3μηνες/ετος μπορείς να το χρησιμοποιείς!
Έχει έντονο πρόβλημα η περιοχή όπως το παρουσιάζεις!
-
Εφόσον η θάλασσα είναι καλη γιατί να μην αξίζει;;;
Έχω δει πολλά τέτοια στην ήπειρο! Στενοί δρόμοι αλλά ποκυ ωραία σπιτια κοντά στην θάλασσα! Εάν είσαι στην σύνταξη κοντά 3μηνες/ετος μπορείς να το χρησιμοποιείς!
σαν γενικο comment ειναι βλακεια (γνωμη μου) να μενει καποιος στην ερημια ακομα και συνταξιουχος ειδικα σε κακη περιοχη δεν μιλαμε πχ για Πορτο Χελι
τωρα αυτος που εφτιαξε το κτηριο τι σκεφτοταν ειναι αλλο θεμα...
η θαλασσα ειναι μετρια για τα δικα μου γουστα..γενικα η περιοχη ειναι απο μετρεια μεχρι κακη
-
Μετα μια ηλικια και τα ταξίδια είναι δύσκολα. Οι ηλικιωμένοι θέλουν τον χώρο τους γιατί έχουν άπλετο χρόνο. Για αυτό επιλέγουν εξοχικά έχοντας ένα σταθερό μέρος αντί να κάθονται στις πόλεις.
Στα ξενιδοχεια δύσκολα βλέπεις ηλικιωμένους παρα νέους και μεσήλικες.Τώρα εάν είναι ερημιά όπως λες... ίσως να φοβίζει. Εαν έχεις πολλά σπιτια παρόμοια κάτι γίνεται.
Εάν είναι κακη η θάλασσα.....ίσως να μην αξίζει.
-
Μετα μια ηλικια και τα ταξίδια είναι δύσκολα. Οι ηλικιωμένοι θέλουν τον χώρο τους γιατί έχουν άπλετο χρόνο. Για αυτό επιλέγουν εξοχικά έχοντας ένα σταθερό μέρος αντί να κάθονται στις πόλεις.
Στα ξενιδοχεια δύσκολα βλέπεις ηλικιωμένους παρα νέους και μεσήλικες.Τώρα εάν είναι ερημιά όπως λες... ίσως να φοβίζει. Εαν έχεις πολλά σπιτια παρόμοια κάτι γίνεται.
Εάν είναι κακη η θάλασσα.....ίσως να μην αξίζει.
Στα ξενοδοχεια υπαρχουν κυριως συνταξιουχοι, το αναποδο εγραψες γιατι αυτοι εχουν χρονο και χρηματα για ταξιδια. Μην κοιτας τι συμβαινει στην Ελλαδα. Υπαρχουν τεραστιες περιοχες πχ στην Φλοριντα με retirement communities
-
Το να σου πω.... εγώ για την Ελλάδα μιλάω.
Αλλά και στην Ευρώπη που έχω διαβάσει υπάρχον περιοχές που αγοράζουν η νοικιάζουν σπιτια σαν τροχό βίλες σε ιδιωτικά μικρά χωριά...είναι κλασική επένδυση μετά τη σύνταξη. Γενικα, το να ταξιδεύεις σε ξενοδοχεία μετά μια ηλικία είναι δύσκολο. Το βλέπω γύρω μου. Οι ηλικιωμένοι θέλουν τον χώρο τους για πολλούς λόγους, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε.
Τεσπα, δεν ακούγεται καλη περιοχή όπως την αναφέρεις. Έχει θέμα κλεφτών και έως κακή θάλασσα. Δύσκολη επένδυση.
-
Το να σου πω.... εγώ για την Ελλάδα μιλάω.
Αλλά και στην Ευρώπη που έχω διαβάσει υπάρχον περιοχές που αγοράζουν η νοικιάζουν σπιτια σαν τροχό βίλες σε ιδιωτικά μικρά χωριά...είναι κλασική επένδυση μετά τη σύνταξη. Γενικα, το να ταξιδεύεις σε ξενοδοχεία μετά μια ηλικία είναι δύσκολο. Το βλέπω γύρω μου. Οι ηλικιωμένοι θέλουν τον χώρο τους για πολλούς λόγους, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε.
Τεσπα, δεν ακούγεται καλη περιοχή όπως την αναφέρεις. Έχει θέμα κλεφτών και έως κακή θάλασσα. Δύσκολη επένδυση.
H Eλλαδα ειναι 10 εκατ κοσμος σε ενα πληθυσμο γης 7δις και η Ευρωπη ειναι 550 εκατ και πανω. Αν μονο οι γνωσεις σου περιοριζοντε στα Ελληνικα δεδομενα τοτε χαθηκες.
Για οποιον ξερει ειναι κοντα στην Κουρουτα που εχει αναπτυχθει αρκετα τα τελευταια χρονια.
Οι ηλικιωμενοι στην Ελλαδα οντως δεν ταξιδευουν πολυ σε ξενοδοχεια ειναι θεμα χρηματων γιατι ειναι ποιο φθηνα να πας στο χωριο διακοπες ή να μεινεις Αθηνα να μην πας πουθενα. Σε αλλες χωρες που εχουν χρηματα ταξιδευουν απο τα 55 μεχρι τα 75 καθε χρονο γιατι απλα εχουν συνταξη και δεν εχουν τι να κανουν τα χρηματα και χρονο για ταξιδια.
πχ πηγαινε μια κρουαζιερα το 80% εινα συνταξιουχοι
-
Το κόστος κατασκευής είναι παντού σχεδόν το ίδιο.
Αρα αυτό που έχει σημασία είναι η τοποθεσία.
Και όταν αυτή είναι μέτρια προς κακή, το ίδιο είναι και η επένδυση. -
Η πρώτη κατηγορία είναι αυτονόητα σημαντική -και πολύ μεγάλη. Περίπου το 18% των Ευρωπαίων τουριστών το 2014 ήταν άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2030 θα είναι το 26% και το 2050 το 32%. Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι τις αγοράς, το οποίο επίσης χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: Αυτούς που είναι υγιείς, και αυτούς που έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού τρίτης ηλικίας που ταξιδεύει έχει ανάγκη από κάποιας μορφής ιατρική υποστήριξη. Επιθυμούν, λοιπόν, να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον τόπο που επισκέπτονται, ακόμα κι αν δεν πάσχουν από κάποιο νόσημα. Μολονότι πρόκειται για μεγάλη κατηγορία, μόνο το 6,1% του συνόλου των ταξιδιών στη χώρα μας το 2016 έγιναν από τουρίστες τρίτης ηλικίας.
Δηλαδή
Σε εμάς τουρισμό, ως τουρισμό και όχι για θέμα υγείας σε άτομα τρίτης ηλικίας το ποσοστό κυμαίνεται στο 6-7% του συνόλου των τουριστών.
Παγκοσμίως θα είναι το 26% χωρίς να υπολογίζουμε τον τουρισμό υγείας.
Μάλλον η πλειοψηφία των ανθρώπων τρίτης ηλικίας κάνει αυτό που γράφω. Πάει να βρει ένα καλό σταθερό μέρος με καλές προδιαγραφές.
Αυτό κάνουν και οι Έλληνες αυτό κανουν και στο εξωτερικό.
Εξαιρέσεις είναι κάποιοι πλούσιοι που κάνουν διακοπές σε κρουαζιέρες. Δεν είναι ο κανόνας
-
Αν είναι να ταξιδεύεις 300 χλμ έλα προς τα δω βόρεια σε μια παραθαλάσσια κοινότητα της Θεσσαλίας κι αγόρασε έτοιμο ή φτιάξε τα λίγα τετραγωνικά που σου χρειάζονται, εφόσον δεν είναι πάνω στο κύμα, θα είναι μαλλον φθηνότερο κι ασφαλεστερο και πιο εκμεταλευσιμο.
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Για οποιον ξερει ειναι κοντα στην Κουρουτα που εχει αναπτυχθει αρκετα τα τελευταια χρονια.
Έχω να πάω 15 χρόνια, αλλά θυμάμαι ΟΚ την θάλασσα. Είναι από ένα χωριό εκέι έξω ο κουμπάρος μου.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και όταν αυτή είναι μέτρια προς κακή, το ίδιο είναι και η επένδυση.Εννοειται γιαυτο βασικα στο μεγαλυτερος μερος εκτος Αθηνας/Θεσ και καποιων τουριστικων περιοχων δεν υπαρχουν επενδυσεις σε ακινητα, οτι χρηματα βαζεις δεν προκειται να τα ξαναδεις ποτε. Μονο χρηστικη αξια υπαρχει.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως ενα μεγαλο μερος του κοστους εχει ηδη ξοδευτει.
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Έχω να πάω 15 χρόνια, αλλά θυμάμαι ΟΚ την θάλασσα. Είναι από ένα χωριό εκέι έξω ο κουμπάρος μου.
η θαλασσα ειναι μετρια αλλα ειναι καλη για σπορ που θελουν αερα γιατι φυσαει συνεχως λιγος αερας.
-
Είναι ένας κουμπάρος από το χωριό, δεν το ξέρεις.
Υ.γ
Ρε συ Φάνη σε όλα τα θέματα που συζητάμε πετάγεται αυτός ο κουμπάρος με κάποιον τρόπο.... Χαχαχα -
Ρε συ Φάνη σε όλα τα θέματα που συζητάμε πετάγεται αυτός ο κουμπάρος με κάποιον τρόπο.... Χαχαχα
Δεν ειναι ένας, έχω πολλούς. Βάλε: 2 νονούς του γιου μου, έναν που έχω παντρέψει, 2 που με έχουν παντρέψει και έχω και 3 βαφτιστήρια. Άρα σύνολο: 8 κουμπαριές.
-
Ρε συ Φάνη σε όλα τα θέματα που συζητάμε πετάγεται αυτός ο κουμπάρος με κάποιον τρόπο.... Χαχαχα
Δεν ειναι ένας, έχω πολλούς. Βάλε: 2 νονούς του γιου μου, έναν που έχω παντρέψει, 2 που με έχουν παντρέψει και έχω και 3 βαφτιστήρια. Άρα σύνολο: 8 κουμπαριές.
Η παλια καλη λυση οταν εχεις στο μυαλο σου να πολιτευτεις (βεβαια το μητσοτακεικο δεν θα το φτασει ποτε κανεις , περιεργο που δεν εχει μπει στο βιβλιο γκινες )
@fanis75 συνεχισε ετσι , παντα τετοια .
Το κακο με τοσες κουμπαρες να μην εχει παιξει τιποτα ο θεος τον εχει φυλαξει. -
Ούτε ο Επίτιμος τόσες...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και όταν αυτή είναι μέτρια προς κακή, το ίδιο είναι και η επένδυση.Εννοειται γιαυτο βασικα στο μεγαλυτερος μερος εκτος Αθηνας/Θεσ και καποιων τουριστικων περιοχων δεν υπαρχουν επενδυσεις σε ακινητα, οτι χρηματα βαζεις δεν προκειται να τα ξαναδεις ποτε. Μονο χρηστικη αξια υπαρχει.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως ενα μεγαλο μερος του κοστους εχει ηδη ξοδευτει.
Αν δεν το έχεις ξοδέψει εσύ, δεν είναι τόσο σίγουρο ότι είναι το μεγαλύτερο.
Επίσης ανάλογα με αυτό που είπε ο Πήλιου, για το Πήλιο, να πω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Εύβοια, σε χωριά ή λίγο πιο έξω, έτοιμα σπίτια που με 10-20-30000 γίνονται καινούργια.
Ξέρετε ο κόσμος συχνά φτιάχνει σπίτια, κάποια μάλιστα υπερβολικού μεγέθους, νομίζοντας ότι θα είναι αιώνιος και όταν αλλάζουν τα δεδομένα, δεν τα χρησιμοποιούν οι διάδοχοι, αν υπάρχουν κιόλας.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ