-
Και όχι μόνο αίσθημα φυλακής, αλλά ποιο πολύ απευθύνονται σε όσους λείπουν για μεγάλα διαστήματα από τις οικίες τους και θέλουν να τα θωρακίσουν. Το άνοιξε-κλείσε για κατηγορίες ανθρώπων (π.χ. ηλικιωμένοι) δεν είναι εύκολο. Θέλουν και μία σχετική φροντίδα (καθαρισμός με νερό, λίπανση στα ροδάκια) και φυσικά να μην είναι αλουμινίου ή τσίγκος γιατί κόβονται εύκολα. Ανοξείδωτο ατσάλι γαλβανιζέ βαμμένο στα χρώματα των κουφωμάτων.
Οι τιμές τους ωστόσο είναι καλές. Δεν είναι ακριβά.
-
Είχα δει στο youtube σίτες ασφαλείας!!!! Έχουμε τέτοιες εδώ στην Ελλάδα;
-
-
Θα συμφωνήσω με την αίσθηση φυλακής.Για εφαρμογή όμως μόνο στην μπαλκονόπορτα της κουζίνας ώστε αυτή να παραμένει ανοιχτή όλη μέρα για αερισμό είναι μια χαρά!
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σορρυ στορμυ μα λες μαλακιες τωρα. Η ζωη δε βγαινει ετσι. Ας σου κλεψουν και 2 πετσετες αν τις εχουν τοση αναγκη.
Αγαπητέ μου, εγώ όμως έχω το θάρρος εδώ μέσα και γράφω πως ζω. Δεν βλέπω άλλους να αναφέρουν πως ζουν, που ζουν, πως βιοπορίζονται, ποιοι τελικά δουλεύουν, που δουλεύουν, πως δουλεύουν, ποιοι φροντίζουν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, ...κλπ...κλπ...
Εγώ πολλάκις έχω δηλώσει ότι είμαι μόνος στη ζωή και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα.
Εντάξει για σένα μπορεί να γράφω μαλακίες, αλλά τι να κάνω, αυτά κατάφερα στη ζωή μου. Ένα διαμέρισμα του κώλου της εποχής του '80 σε μία περιοχή όπου μπορούσα οικονομικά να αντεπεξέλθω.Και προφανώς δεν αισθάνομαι ότι έχω πετύχει κάτι. Το αντίθετο εντελώς. Αισθάνομαι ότι είμαι ένα "τίποτα". Ντρέπομαι και δεν έχω μούτρα να σηκώσω το βλέμμα μου.
Αύριο να ψοφήσω, ούτε εγώ δεν θα πάω στη κηδεία μου.Άλλοι κατάφεραν περισσότερα.
Μπράβο τους και συγχαρητήρια.
Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω.Φιλε Στορμ. Μου εχουν κλεψει μηχανακι, μου εχουν κλεψει καλωδια, μου εχουν κλεψει υαλοκαθαριστηρες και τα φλας ακομη. Εχουν αδειασει το διαμερισμα οταν ελειπα σε διακοπες. Ολα αυτα ειναι τυχερα. Δε θα σταματησω να κινουμαι γιατι μου συνεβησαν. Στην εργασια μου επισης δεν ειναι τα παντα ροδινα απο τοτε που εργαζομαι. Υπαρχουν τα πανω και τα κατω. Απλα δεν τα αφηνω να μου κυριευουν τη ζωη. Αυτο εγραψα με φιλικη διαθεση.
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σορρυ στορμυ μα λες μαλακιες τωρα. Η ζωη δε βγαινει ετσι. Ας σου κλεψουν και 2 πετσετες αν τις εχουν τοση αναγκη.
Αγαπητέ μου, εγώ όμως έχω το θάρρος εδώ μέσα και γράφω πως ζω. Δεν βλέπω άλλους να αναφέρουν πως ζουν, που ζουν, πως βιοπορίζονται, ποιοι τελικά δουλεύουν, που δουλεύουν, πως δουλεύουν, ποιοι φροντίζουν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, ...κλπ...κλπ...
Εγώ πολλάκις έχω δηλώσει ότι είμαι μόνος στη ζωή και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα.
Εντάξει για σένα μπορεί να γράφω μαλακίες, αλλά τι να κάνω, αυτά κατάφερα στη ζωή μου. Ένα διαμέρισμα του κώλου της εποχής του '80 σε μία περιοχή όπου μπορούσα οικονομικά να αντεπεξέλθω.Και προφανώς δεν αισθάνομαι ότι έχω πετύχει κάτι. Το αντίθετο εντελώς. Αισθάνομαι ότι είμαι ένα "τίποτα". Ντρέπομαι και δεν έχω μούτρα να σηκώσω το βλέμμα μου.
Αύριο να ψοφήσω, ούτε εγώ δεν θα πάω στη κηδεία μου.Άλλοι κατάφεραν περισσότερα.
Μπράβο τους και συγχαρητήρια.
Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω.Συγχαρητήρια είσαι άνθρωπος!
-
Φιλε Στορμ. Μου εχουν κλεψει μηχανακι, μου εχουν κλεψει καλωδια, μου εχουν κλεψει υαλοκαθαριστηρες και τα φλας ακομη. Εχουν αδειασει το διαμερισμα οταν ελειπα σε διακοπες. Ολα αυτα ειναι τυχερα. Δε θα σταματησω να κινουμαι γιατι μου συνεβησαν. Στην εργασια μου επισης δεν ειναι τα παντα ροδινα απο τοτε που εργαζομαι. Υπαρχουν τα πανω και τα κατω. Απλα δεν τα αφηνω να μου κυριευουν τη ζωη. Αυτο εγραψα με φιλικη διαθεση.
Πραγματικά ρε φίλε δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ο κάθε άνθρωπος έχεις τις εμπειρίες του, καλές ή κακές. Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τις μπαλκονόπορτες, τα συρόμενα παντζούρια και τις κουζινόπορτες;
Αναφέρθηκα σε ένα γεγονός 1ου ορόφου σε διπλανό μου διαμέρισμα. Δεν επεκτάθηκα ούτε σε λεπτομέρειες, ούτε τι έγινε τελικά γιατί θα ήμουν εκτός θέματος. Θα μπορούσα να το συνεχίσω και να πω ότι ο διπλανός μου έχει δύο μωρά που κοιμόντουσαν, η γιαγιά ήταν στο υπνοδώματιο, έβλεπε τηλεόραση και είχε αφήσει ανοιχτή την συρόμενη στην κουζίνα για να αερίζεται από το φαί που είχε φτιάξει. Οι γονείς στις εργασίες τους.
Προφανώς διαφορετικά αντιδρώ εγώ σε ένα τέτοιο περιστατικό (αν το αντιληφθώ) και διαφορετικά αντιδρά μία γιαγιά όταν αντιλαμβάνεται ότι κάποιος είναι στο μπαλκόνι και θυμάται εκείνη τη στιγμή ότι η συρόμενη στην κουζίνα είναι ανοιχτή και δίπλα είναι το δωμάτιο των μωρών. Και φυσικά εντελώς διαφορετικά αντιδρούν δύο γονείς όταν μαθαίνουν ότι κάποιος άγνωστος ήταν στο μπαλκόνι.
Αλλά, όλα αυτά τα ανέφερα γιατί θεωρώ ότι η κουζινόπορτα δίνει την δυνατότητα να είναι κλειδωμένη η πρόσβαση προς το εσωτερικό του σπιτιού και με το τζάμι σε ανάκληση αερίζεται ο χώρος.
Και δυστυχώς στις πολυκατοικίες δεν μπορεί κάποιος από μόνος του να αλλάξει το συρόμενο παντζούρι σε πόρτα για τους γνωστούς λόγους που αφορά τα καταστατικά των πολυκατοικιών.
-
Ειχαμε κλεφτη στο σπιτι μας πηρε μετρητα και μια μικρη τηλεοραση,μετα απο μερικες εβδομαδες ξαναγυρισε και πηγηξε απο το μπαλκονι της κουζινας (1ος οροφος) οπως και την πρωτη φορα. Ημουν μεσα τον καταλαβα και μολις φωναξα πηδηξε κατω και εφυγε. Μετα ντυσαμε το μπλακονι με μεταλλικα καγκελα και λυσαμε αυτο το θεμα. Αλλοιως θα ειχαμε συνεχως αγχος. Καμμια αισθηση φυλακης μια χαρα ειναι. ΤΟ μπλακονι αυτο ειναι στην πλευρα της πολυκατοικιας και ειναι μικρο σε μεγεθος. Το μπρος μπαλκονι που ειναι το μεγαλο μαι χαρα ετσι ανοιχτο ειναι αλλα δεν πηδανε απο εμπρος.
-
Ότι και να λέμε τα κάγκελα στα παράθυρα και ειδικά τα σταθερά δίνουν την αίσθηση της φυλακής .
Μόλις κάναμε την ανακαίνιση γυρνάω μια μέρα σπίτι και βλέπω σε ένα παράθυρο του ισογείου γρατζουνιές και βαθουλώματα , φωνάζω τον αλουμινά σκεπτόμενος ότι έκανε μλκια στην εγκατάσταση , έρχεται και μου λέει ότι είναι κατσαβιδιά για να μπούνε μέσα (δεν άνοιξε το παράθυρο γιατί είχα βάλει και δεύτερη κλειδαριά ποιο ψηλά από τις χωνευτές για να μην φτάνουν τα παιδιά και ανοίγουν τα παράθυρα).
Την επόμενη αγόρασα σίδερα και έφτιαξα και στα 3 παράθυρα του ισογείου και στην πίσω πόρτα κάγκελα , προσπάθησα να τα κάνω όσο ποιο όμορφα γίνεται για να μην μοιάζουν με φυλακή , έβαλα πολλά διακοσμητικά στοιχεία όπως καραβολάκια για να μοιάζουν με καρδούλες , μεταλλικά λουλούδια και μετά πλαστική πρασιά στο κάτω 1/3 .
Δεν παύει να μοιαζει με φυλακή αλλά τουλάχιστον νοιώθω ασφάλεια !
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ότι και να λέμε τα κάγκελα στα παράθυρα και ειδικά τα σταθερά δίνουν την αίσθηση της φυλακής .
Τα δικά σας είναι σταθερά?
-
Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα που είναι υπερυψωμένο ισόγειο, μετά που μπούκαραν μέσα και μου το ξέσκισαν το σπίτι έβαλα συναγερμό και συρόμενες σιδεριές στην μία μπαλκονόπορτα και στα δύο παράθυρα του σπιτιού. Αν υπήρχε η σιδεριά στο παράθυρο δεν θα είχαν μπουκάρει. Με ένα κατσαβίδι άνοιξαν εύκολα το παντζούρι και έσπασαν το τζάμι. Μετά όλα ήταν εύκολα.
-
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα δικά σας είναι σταθερά?
Ναι σταθερά τα έφτιαξα , δεν ξέρω να φτιάξω τα άλλα ! Αλλά και τα ανοιγοκλειόμενα να έχεις μόνο στην μπαλκονόπορτα έχουν χρήση , στα παράθυρα δεν έχει λογική να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι που δεν έχει χρήση .
-
Δείτε αυτό
Είναι ΑΙ cctv. Ορίζεις την περίμετρο που δεν θέλεις να πλησιάσουν και εντοπίζουν μονάχα ότι τους πεις. Δηλαδή δεν ενεργοποιείται με γατιά σκυλιά και φύλλα. Εντοπίζει ανθρώπους αλλά αξιολογεί και τις προθέσεις τους.
Για παράδειγμα εάν στέκεται μακρια και κοιτα το σπίτι ξεκινά η φωτογράφηση του και η παρακολούθηση του πριν πλησιάσει στον χώρο που έχεις ορίσεινοτι δεν πλησιάζει κανείς για κανέναν λόγο. Δεν φωτογρ;Φόσεϊ όλον τον κόσμο παρα όταν του θέσεις τις παραμέτρους του πόσο περίεργα θα κοίτα αυτός που κοιτά το σπίτι σου.
Δηλαδή όσοι έχετε κήπους μπορείτε να του ορίσετε τον φράκτη. Τον φράκτη δεν τον αγγίζει ΚΑΝΕΙΣ, πριν καν μπει μέσα θα ειδοποιεί και αν συνεχίσουν αμέσως ειδοποιεί την αστυνομία και βαράει συναγερμός.
Είναι σαν φύλακας security
Σίγουρα γίνεται το ίδιο και με κάγκελα μπαλκονιού και ακάλυπτο χώρο κτλ
-
Δηλαδή στην Ελλάδα με την "κοινωνικά ευπαθή ομάδα " -μην πω βΡωμά και μας βρει τίποτα- η κάμερα θα βαρέσει διάλυση , όλη μέρα θα βαράει συναγερμός ....
Θα ξεχωρίζει ένα λάθρο από έναν επενδυτή ?
Κάτσε αυτό δεν θα είναι ρατσιστικό όμως ?
-
Κοίτα και εδώ,
Της bosch φαίνεται πολύ εξελιγμένο
Μπορεί να ξεχωρίσει ότι το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι ηλεκτρικό.
Επίσης μπορεί να καταλάβει ότι κουνιούνται φύλλα και κλαδιά λόγω του καιρού και ότι αυτό δεν είναι κίνδυνος. Επίσης καταλαβιανει εάν πας να κάνεις το ζώο για να μην καταλάβει ότι είσαι άνθρωπος, χαχαχα
Γενικά ναι βλέπει και αξιολογεί προθέσεις από την γλώσσα του σώματος. Εάν περιτριγυρίζεις το σπίτι σε καταγράφει και σε αναφέρει ως potential κίνδυνο. Σε ειδοποιεί με βίντεο στο κινητό. Εάν κανεις πως πλησιάζεις μια προκαθορισμένη περίμετρο ενημερώνει. Ένα πιάσεις τον φράχτη βαράει ο συναγερμός. Είναι περιμετρικά συστήματα, δηλαδή προστατεύουν την περιουσία πριν μπει κάποιος μέσα στον χώρο που έχεις ορίσει ως buffer zone
-
Δηλαδή στην Ελλάδα με την "κοινωνικά ευπαθή ομάδα " -μην πω βΡωμά και μας βρει τίποτα- η κάμερα θα βαρέσει διάλυση , όλη μέρα θα βαράει συναγερμός ....
Θα ξεχωρίζει ένα λάθρο από έναν επενδυτή ?
Κάτσε αυτό δεν θα είναι ρατσιστικό όμως ?
Μακάρι να μπορεί να οριστεί χρώμα - ρουχισμός... μυρωδιά... Ωραία θα ήταν
-
Τσιγγάνοι υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη κι ιδιαίτερα στα Βαλκάνια είναι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.
Όπως αας πούμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς α-φορολόγησης για να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, με τη σιωπηρή αποδοχή και βόλεμα της εξουσίας, το ίδιο περίπου γίνεται και με την ανομία των τσιγγάνων.
Το πρόβλημα είναι η διαχρονική οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Κράτους, ανεξαρτήτως του ποιος κρατάει την κουτάλα την τρέχουσα τετραετία-δεκαετία.
Αν γινόταν ένα πογκρόμ εθνοκάθαρσης κι εξαφανίζετε τους γύφτους, χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε άλλο, σύντομα το ρόλο τους θα αναλάμβανε μια άλλη κοινωνική/οικονομική ομάδα κοντά στο περιθώριο. Ο μηχανισμός είναι συγκεκριμένος στην Καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας όπως τη ζούμε. -
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν γινόταν ένα πογκρόμ εθνοκάθαρσης κι εξαφανίζετε τους γύφτους, χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε άλλο, σύντομα το ρόλο τους θα αναλάμβανε μια άλλη κοινωνική/οικονομική ομάδα κοντά στο περιθώριο. Ο μηχανισμός είναι συγκεκριμένος στην Καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας όπως τη ζούμε.
Ας γίνει το προγκρόμ και εδώ είμαστε να δούμε .
Μαζί με την "εκδίωξη" πρέπει να αλλάξουν νόμοι αλλιώς δεν έχει νόημα , σε αυτό συμφωνούμε αλλά δεν νομίζω άλλη κοινωνική ομάδα όπως οι λάθρο θα πάρουν την θέση των Ρομά -
Εγώ έχω ακούσει για μεγλάες κόντρες και διαμάχες, ακόμα και σκοτωμούς, ανάμεσα σε γύφτους και ρωσοπόντιους στον Ασπρόπυργο. Μια χαρά θα βρεθούν άλλες ομάδες να καλύψουν το κενό.
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τσιγγάνοι υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη κι ιδιαίτερα στα Βαλκάνια είναι σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.
Όπως αας πούμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς α-φορολόγησης για να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, με τη σιωπηρή αποδοχή και βόλεμα της εξουσίας, το ίδιο περίπου γίνεται και με την ανομία των τσιγγάνων.
Το πρόβλημα είναι η διαχρονική οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Κράτους, ανεξαρτήτως του ποιος κρατάει την κουτάλα την τρέχουσα τετραετία-δεκαετία.
Αν γινόταν ένα πογκρόμ εθνοκάθαρσης κι εξαφανίζετε τους γύφτους, χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε άλλο, σύντομα το ρόλο τους θα αναλάμβανε μια άλλη κοινωνική/οικονομική ομάδα κοντά στο περιθώριο. Ο μηχανισμός είναι συγκεκριμένος στην Καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας όπως τη ζούμε.Καλά δεν είναι και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες για να επιβιώσουν....
Ξέρω πολλούς που βγάζουν γούστα.... και φοροδιαφεύγουν τα μάλα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ