-
Για δ. έργα διάβασα εγώ, όχι για μίζες.
Με μισόλογα και υπόνοιες δεν γίνεται διάλογος (εγώ δε μπορώ να καταλάβω δλδ). -
Στα δημόσια έργα εννοείς ότι δεν πέφτουν μίζες ?
-
ερωτησεις
αντλια θερμοτητας αντι για κοινοχρηστο (με ατομικη μετρηση) καυστηρα αεριου?
αν ναι, daikin atherma υψηλων θερμοκρασιων μονοφασικη?
16αρα για 97τμ?
αν τοποθετηθει σε ταρατσα τι λοιπες υποδομες υποστηριξης θελει? -
Γιατί δεν βάζεις τριφασικό;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
γιατι να βαλω τριφασικο?
εχω ενισχυμενο μονοφασικο 63Α (Νο5, 12kVA) -
Εάν σου φτάνει τότε οκ.
-
Γιατί πρέπει να τραβήξει νέα παροχή από το ρολόι στο διαμέρισμα και πρέπει να αλλάξει και πίνακα;
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Γιατί πρέπει να τραβήξει νέα παροχή από το ρολόι στο διαμέρισμα και πρέπει να αλλάξει και πίνακα;
προφανως ειναι παιδεμα αλλα και το επαυξημενο μονοφασικο ειναι 12kva, μια χαρα δηλαδη σε σχεση με τα 15kva του τριφασικου
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
προφανως ειναι παιδεμα αλλα και το επαυξημενο μονοφασικο ειναι 12kva, μια χαρα δηλαδη σε σχεση με τα 15kva του τριφασικου
Είδες για να τα χώνεις στους μηχανικούς του φόρουμ?
Πέρασε μια μέρα και απάντηση στο ερώτημα ακόμα περιμένεις...
-
@antoniokon said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Είδες για να τα χώνεις στους μηχανικούς του φόρουμ?
Πέρασε μια μέρα και απάντηση στο ερώτημα ακόμα περιμένεις...
Την ξέρει την απάντηση...
Μην κοιτάς που ρωτάει τάχα αδιάφορα...
Πάντως και για τους άλλους, 63άρι ρολόι, για σπίτι μέχρι 100-105 τμ με αντλία μια χαρά είναι.
-
ερωτησεις
αντλια θερμοτητας αντι για κοινοχρηστο (με ατομικη μετρηση) καυστηρα αεριου?
αν ναι, daikin atherma υψηλων θερμοκρασιων μονοφασικη?
16αρα για 97τμ?
αν τοποθετηθει σε ταρατσα τι λοιπες υποδομες υποστηριξης θελει?Πριν 2-3 χρόνια που κοιταζα (και βλακωδώς δεν έβαλα τελικά γιατι άκουσα τον μρ.Daikin που ήρθε και μου ειπε οτι τα φαν κοιλ νερου θα τριζουν μετά απο λίγο καιρό), ήμουν έτοιμος για τετοιο σύστημα, αλλά 2 ανεξάρτητοι μου έλεγαν να βαλω Αριστον που εκτός οτι ήταν πιο οικονομικες, είχαν επίσης remote monitoring ωστε αν έχεις θεμα, ο εγκαταστατης να δει απο το κατάστημα τι γίνεται και να σου προτείνει τρόπους χρήσης ή τι ανταλλακτικό θα χρειαστεί.
-
Αυτό με τα φαν κοιλ το έχω ακούσει και το έχω διαβάσει και σε φόρουμ, στην ψύξη τρίζουν και βγάζουν πολύ υγρασία στο πάτωμα, σαν να στάζουν τα στοιχεία !
Αν ισχύει δεν ξέρω.
@gatoz θα κάνεις κατάσταση με φ/β? -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτό με τα φαν κοιλ το έχω ακούσει και το έχω διαβάσει και σε φόρουμ, στην ψύξη τρίζουν και βγάζουν πολύ υγρασία!
Αν ισχύει δεν ξέρω.
@gatoz θα κάνεις κατάσταση με φ/β?οχι
δεν φαινεται να συμφερει
ρευμα ειμαι στα 110-130 το μηνα
ποσο να πεσει?
αντε με αντλια (μονο θερμανσης) να ανεβει στα 150-180 το χειμωνα
μεχρι τα 400 που δινω για αεριο το μηνα εχει περιθωριααλλα οι μηχανικαρες απαντηση δεν εχουν δωκει....
λεω λοιπον για αντλια μονο ζεστου με ζουνουχου που λετε εδωθε και ενα πραγμα που λεγεται ψηλων θερμοκρασιων δηλαδη μεχρι 80 βαθμοι
ρε αυτο θελω ή τιποτε αλλπ? -
δεν φαινεται να συμφερει
ποσο να πεσει?
μεχρι τα 400 που δινω για αεριο το μηνα εχει περιθωριαΔεν θα κάνεις εξοικονόμηση κατά 80%?
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
δεν φαινεται να συμφερει
ποσο να πεσει?
μεχρι τα 400 που δινω για αεριο το μηνα εχει περιθωριαΔεν θα κάνεις εξοικονόμηση κατά 80%?
ποσο? αυτο ειναι το θεμα
πες απο 100 μεσο ορο με το καλοκαιρι να παω στα 40
με τη συντηρηση που θα θελουνε μια ή η αλλη ειναι
αμα ανεβει παραπανω να σκασω το 12αρι
γιατι τοσο ειναι τελικα -
αλλα οι μηχανικαρες απαντηση δεν εχουν δωκει....
ρε αυτο θελω ή τιποτε αλλπ?Πάρε με να σου δώσω τηλέφωνο ειδικού για να μιλήσεις.
-
Τι να σου πω, εγώ καίω εδώ και 3 χρόνια 7-7,5 kwh/έτος με τρελή οικονομία σε a/c (ψύξη - θέρμανση) και φέτος άναψα μόλις 2.βδομαδες το φ/α. Μέσο όρο δίνω από 1700-2100€/έτος.
Όσοι μου έδωσαν προσφορά για σύστημα όσο και η κατανάλωση μου+ κάτι ψιλά μου ζήτησαν από 7.5-10κ.
Και όλοι είπαν ότι σχεδόν θα είμαι μηδενικός (σε ότι αφορά κόστος kwh και δίχτυο διανομής).
Αν πάει με μπαταρία ίδιας δυναμικής θα είναι 15κ-19κ.
Με την επιδότηση ακόμα δεν έχουν πλήρη εικόνα.
Edit : συντήρηση καμία εκτός από πλυσίματα.
Στην 10ετια inverter και αν μπουν μπαταρίες κλαφτες από τα 5 χρονια -
Αν ηρεμήσουν οι τιμές του αερίου, σε μια τιμή κοντά στα 5λεπτα/κιλοβατωρα, θα επανέλθει και η χρήση για θέρμανση. Τα a/c είναι θέρμανση ανάγκης. Να δούμε τι θα γίνει με τις κοινές παραγγελίες αερίου της ΕΕ που ξεκινάνε τώρα και πως θα πάει.
Δε θα ξαναειναι μάλλον ποτέ στα 2λεπτα/κιλοβατωρα που είχε πάει στο κοβιντ με ρωσικό αέριο λόγω μειωμένης κατανάλωσης , αλλά όταν το 2006 ήταν στα 4,5 λεπτά/κιλοβατωρα, αν κάτσει εκεί (και δεν κλέβουν οι εταιρείες εδώ) θα είναι καλύτερα τα πράγματα. -
Πολλά "αν" μαζεμένα και σε αυτή την γωνία των Βαλκανίων ότι ανεβαίνει δύσκολα κατεβαίνει.
Εμένα με τα τωρινά δεδομένα μου φαίνεται καλή επιλογή τα φ/β αρκεί να υπάρξει μια μικρή επιδότηση σε όλο το σύστημα και όχι μια επιδότηση μόνο στις μπαταρίες που δεν το βλέπω να αξίζει έτσι. -
Γράφω ότι μου έχουν μεταφέρει οι μηχανολόγοι σε μελέτες πολύ "μεγαλύτερες" από κατοικίες ( π.χ. σχολεία κ.λπ. ) .
Η daikin θεωρείται μάλλον η κορυφαία του είδους . Ο "δικός" μου ο μηχανολόγος μόνο αυτή προτείνει . Είναι από τις ελάχιστες που δουλεύουν χωρίς ηλεκτρικό θερμαντήρα, κοινώς χρησιμοποιεί μόνο το συμπιεστή , άλλες σε βαρύ φορτίο έχουν την κλασσική αντίσταση που ζεσταίνουν το νερό πρώτα , τώρα αν με ρωτάς δε ξέρω γιατί να είναι κακό αυτό (αν η αντίσταση δουλέψει λίγο ίσως θα κάψει λιγότερο από το να παιδεύεται ο συμπιεστής ώρα, .....). Επίσης η ανάγκη για απότομη θέρμανση μειώνεται σε όσο πιο θερμό κλίμα ζείς και σε όσο πιο καλές συνθήκες λειτουργίας δουλεύει η αντλία ( συνεχόμενα...), οπότε γιατί να δουλεύει ο θερμαντήρας... . Τώρα επαναλαμβάνω , ότι άκουγα λέω.
Η διαστασιολόγηση ακούγεται σωστή, αλλά ο "δικός" μου μηχανολόγος ( άντε πάλι...) , πάντα τους κάνει μελέτη θέρμανσης για τη διαστασιολόγηση , οπότε μπορεί να έχει και δίκιο.
Αυτό που μου "γκρίνιαζαν" , τότε , ήταν ότι έπρεπε να αλλάζουμε τα σώματα με σύγχρονα και τα νερά του κυκλώματος οπωσδήποτε.
Για την οικονομία του θέματος , έχει σίγουρα τον μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης από όλα τα μέσα θέρμανσης ,αυτό είναι σίγουρο, τώρα πότε θα έρθει η απόσβεση με αυτές τις τιμές και αγοράς και ρεύματος, αυτό είναι άλλο θέμα. Ο " δικός " μου μηχανολόγος ( τελευταία φορά...) , επιμένει , μόνο αντλία, εγώ ιδίως σε πιο ψυχρά κλίματα , κρατάω μία πισινή.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!