-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
φυσικα παντα μιλαμε για χρημα που ενας μισθωτος ή ενας εντιμος επιχειρηματιας, απλα δεν μπορει να εχει. #mono_mavra
Πάντα κάποιος βρίσκεται να το πάρει όμως.
πχ θυμάμαι Ηλιούπολη ένα διαμέρισμα στον 3ο που το έδιναν παράλογα χρήματα ...τότε. Κάτι του στυλ 300κ αντί για 180-200 που ήταν το πιο νορμάλ. Το πήρε ένας γιατρός τελικά και το έκανε ιατρείο. Τα πήρε ο άλλος τα 300κ; Τώρα άσπρα, μαύρα, κόκκινα.... Τι να σας πω, εγώ μισθωτός είμαι, δεν ξέρω από αυτά. -
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
στη περιπτωση του κριου, εγω θα εβλεπα τα 3k σαν λογικη τιμη και να φυγει σε λογικο διαστημα και τα 3.5 σαν ταβανι.
Συμφωνώ με γάτο, νομίζω κάπου εκεί θα το έβλεπα, αλλά με τη λογική οτι θα έχει γίνει ανακαίνιση στα μπάνια και κουζίνα.
Δηλαδή 20ετίας σε καλύτερο σημείο και 40 % κάτω από το καινούργιο, ή 30 % ?
Δηλαδή το δικό σου στο Φάληρο που είναι 40 ετών, δεν θυμάμαι ακριβώς, σε σχέση με τα 6000-10000 που θα πούλαγα στην παραλιακή επάνω, στον Πράπα ας, πούμε, πόσο θα το εκτιμούσες, που δεν είσαι πάνω στην παραλιακή και δεν ξέρω αν έχεις πάρκινγκ κλπ ?
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
φυσικα παντα μιλαμε για χρημα που ενας μισθωτος ή ενας εντιμος επιχειρηματιας, απλα δεν μπορει να εχει. #mono_mavra
Πάντα κάποιος βρίσκεται να το πάρει όμως.
πχ θυμάμαι Ηλιούπολη ένα διαμέρισμα στον 3ο που το έδιναν παράλογα χρήματα ...τότε. Κάτι του στυλ 300κ αντί για 180-200 που ήταν το πιο νορμάλ. Το πήρε ένας γιατρός τελικά και το έκανε ιατρείο. Τα πήρε ο άλλος τα 300κ; Τώρα άσπρα, μαύρα, κόκκινα.... Τι να σας πω, εγώ μισθωτός είμαι, δεν ξέρω από αυτά.Ηλιούπολη Αστυνομικά, με θέα θάλασσα από μέσα από το σπίτι και από τις βεράντες μεζονέτα 120 τμ που φτιάχνω τώρα, ιδιωτική είναι δεν την πουλάνε, απλά για συζήτηση, πόσο θα την έβαζες για πώληση ?
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ηλιούπολη Αστυνομικά, με θέα θάλασσα από μέσα από το σπίτι και από τις βεράντες μεζονέτα 120 τμ που φτιάχνω τώρα, ιδιωτική είναι δεν την πουλάνε, απλά για συζήτηση, πόσο θα την έβαζες για πώληση ?
3500-4000 μο βλέπω για νεόδμητα στην περιοχή.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πέρα από τα νούμερα που διαβάζω και με τρελαίνουν θα σχολιάσω το εξής.
Πρώτον, με τέτοιο κόστος αγόραζα μονοκατοικία πιο έξω και με τα υπόλοιπα αγόραζα αυτοκίνητα και είχα για 30-40-50++++ έτη σοφέρ, να δώσω και μόνιμη εργασία σε κάποιον βιοπαλαιστή και να μην τα δωσω σε εργολάβους.
Δεύτερον, να το δούμε πρακτικά, 4% είναι οι ετήσιες απόσβεσεις κτηριων. Οπότε υπολογίζεις με βάση την ηλικία συν το κόστος ανακαίνισης μπάνιων και κουζινών. Διότι και του 2003 να είναι είναι λίγο, άντε μη πω, να δίνεις τόσα λεφτά και να χρησιμοποιείς παλαιά και χρησιμοποίημενα μπάνια και κουζίνες.
Αρχικά θα είναι ανακαινισμένο σχετικά το σπίτι του 2003.
Επίσης το ότι λές ότι δίνεις ΤΟΣΑ λεφτά, είναι παντελώς αδιάφορο για την συζήτηση μας.
Γιατί τα ΤΟΣΑ λεφτά για σένα, είναι φιλοδώρημα στο εστιατόριο στην Μύκονο για κάποιον άλλο.
Επίσης η μονοκατοικία πιο έξω, δεν είναι τσάμπα και κυρίως η ΕΤΗΣΙΑ συντήρηση είναι πολύ ακριβή.
Το ερώτημα όμως δεν είναι τι θα αγόραζες εσύ. Είναι πόσο φτηνότερο πρέπει να είναι ένα 20ετίας, που είναι σε καλύτερη θέση από ένα καινούργιο ?
Ε σου απήντησα, βρες ένα συντελεστή απόσβεσης και βγάλε μία σούμα. Δεν θες 4% βάλε 1% .
Μη με φουντώνεις τώρα....
Ναι μονοκατοικία νεόδμητη με διαφορετικές μεθόδους δόμησης από τις πολυκατοικίες είναι στο 1000 -1100 ευρώ το τετραγωνικό. Και έχεις Α+. Με μηδενική συντήρηση για 20-30 έτη. Σύνολο 100Κ το σπίτι πες αλλά 100Κ το οικόπεδο. Σύνολο 200Κ και μου μένουν στην τσέπη 215Κ για πουρ μπουαρ, βασικά για σοφεγγγγLap με 100.000 μονοκατοικία σοβαρή δε χτίζεις.
Μάλλον υπολογίζεις με παλιές τιμές.
Το να πας παραεξω και να πληρώνεις μετακίνηση και χρόνο για να πας κάθε μέρα κέντρο στο τέλος σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι χρηματικά και ψυχολογικά σα κούραση -
Ερώτηση κρίσεως...
Κάνω μία εκτίμηση για ένα ακίνητο, σε κτίριο μου που θέλει να το πουλήσει ο ιδιοκτήτης του, για οικογενειακούς λόγους.Το σπίτι είναι σε πεζόδρομο, με θέα 270 μοιρών, 4ος όροφος με μεγάλο μπαλκόνι, 83 τμ σε απόσταση από το μετρό ευθεία 70 μ, με τα πόδια 200 μ. κατασκευή 2003.
Χτίζεται κοντά μας καινούργια οικοδομή, που είναι με μικρότερη θέα και μόνο μπροστά, μεγάλο μπαλκόνι, κανονικός δρόμος μίας κατεύθυνσης, με σχετική κυκλοφορία μπροστά του και σε απόσταση με τα πόδια το μετρό 300 μ.
Ο νέος πουλάει από 4000 και ανεβαίνει 300 ανά όροφο, άρα ο 4ος είναι στα 4900. Είναι από τους σχετικά φτηνούς κατασκευαστές και πουλάει γρήγορα και έχει ήδη πουλήσει, παρ΄ ότι τώρα τελειώνει τα μπετά του κτιρίου και βάζει τούβλα .
Του δικού μου είναι 20 ετών το σπίτι. Το καινούργιο λοιπόν 4900, το 20ετίας πόσο θα το βλέπατε να το βάλουμε ?Βασικά θέλω να δω πως θα βλέπατε την δική μου εκτίμηση με βάση τα δεδομένα της αγοράς.
Σαν αγοραστές θέλω να σκεφτείτε, εντελώς ανεπηρέαστα.
Βέβαια κάθε τι που θα πείτε θα κληθείτε να το δικαιολογήσετε.Μάλλον πρέπει να παίξεις το μέγιστο 250.000 στη καλύτερη περίπτωση. Δε παίζει ρόλο αν δεν έχει άλλα να πουλιούνται εκεί γιατί ο αγοραστής αν δει τιμή μεταχειρισμένου κοντά σε τιμή καινούριου θα πάει σε δίπλα δήμο
-
Έχω βρει και εχω ρωτήσει εκεί γύρω στα 1000 1100/τμ με A+ ενεργειακή κλάση. Μια χαρά σοβαρή κατακσευης και όχι προκάτ. Τουλάχιστον στα μη ειδικά μάτια μου. Αλλά θέλει ψάξιμο με τους νέους τρόπους δομησης. Ψάξτε και εσείς να δείτε, ίσως κάνω λαθος. Το δέχομαι. Διαφήμιση σε καμία εταιρία και κανέναν εργολάβο πάντως δεν θα κάνω. Όποιος θέλει ας ψαχτει.
Το αν συμφέρει να βγεις έξω από την πόλη ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες συμφωνώ! Δεν είναι όλες οι εποχές για όλους και για όλες τις συνθήκες. Πολλες οι μεταβλητές που πρέπει να εξετάσει ο καθενας.
Το κοστος με τα ηλεκτρικά και τα φωτοβολταϊκά που μας τάζει το μέλλον μάλλον θα είναι πολύ μικρό. Η απόσταση και η κούραση θα είναι σημαντικός παράγοντας
-
Έχω βρει και εχω ρωτήσει εκεί γύρω στα 1000 1100/τμ με A+ ενεργειακή κλάση. Μια χαρά σοβαρή κατακσευης και όχι προκάτ. Τουλάχιστον στα μη ειδικά μάτια μου. Αλλά θέλει ψάξιμο με τους νέους τρόπους δομησης. Ψάξτε και εσείς να δείτε, ίσως κάνω λαθος. Το δέχομαι. Διαφήμιση σε καμία εταιρία και κανέναν εργολάβο πάντως δεν θα κάνω. Όποιος θέλει ας ψαχτει.
Το αν συμφέρει να βγεις έξω από την πόλη ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες συμφωνώ! Δεν είναι όλες οι εποχές για όλους και για όλες τις συνθήκες. Πολλες οι μεταβλητές που πρέπει να εξετάσει ο καθενας.
Το κοστος με τα ηλεκτρικά και τα φωτοβολταϊκά που μας τάζει το μέλλον μάλλον θα είναι πολύ μικρό. Η απόσταση και η κούραση θα είναι σημαντικός παράγοντας
Επειδή το έχω ψάξει για αυτό απάντησα.
Εμείς εδώ μιλάμε για τώρα και αυτή τη εποχή. Το αν θα είναι φτηνό το κόστος με τα ηλεκτρικά η τα φωτοβολταϊκά δε το ξέρεις. Φαίνεται εξάλλου από το "μάλλον" που λες.
Αυτή τη στιγμή αν πας πας να χτίσεις θες πολλά λεφτά για σοβαρή μονοκατοικία, τα ηλεκτρικά είναι ακριβά σαν αυτοκίνητα και τα φωτοβολταϊκά επίσης.
Άρα δε πας σήμερα να χτίσεις και να πρέπει να πάρεις ηλεκτρικό αμάξι για να σου βγαίνει πιο φτηνά η μετακινηση. Τι σόι λογική είναι αυτή δε ξέρω.
Τώρα όσον αφορά τα 1000-1100 που σου είπαν όταν θα πας να ξεκινήσεις σπίτι και θα αρχίσεις να βάζεις καλύτερα υλικά (ντουλάπια, πλακάκια, μπάνια, γκαράζ, αποθήκες......) θα αναθεωρήσεις.
Πιθανόν δεν έχεις φτιάξει σπίτι και δε ξέρεις. Δε το λέω υποτιμητικά αλλά αν δεν ασχοληθείς δε μπορείς να γνωρίζεις.
Ο καθένας όμως όπως το εννοεί το "καλό σπίτι" γιατί φαντάζομαι μερικοί και με μια απλή κατασκευή θα είναι οκ οπότε εκεί και με 50.000 μπορεί να χτίσει καποιος -
@nikos-golf said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ερώτηση κρίσεως...
Κάνω μία εκτίμηση για ένα ακίνητο, σε κτίριο μου που θέλει να το πουλήσει ο ιδιοκτήτης του, για οικογενειακούς λόγους.Το σπίτι είναι σε πεζόδρομο, με θέα 270 μοιρών, 4ος όροφος με μεγάλο μπαλκόνι, 83 τμ σε απόσταση από το μετρό ευθεία 70 μ, με τα πόδια 200 μ. κατασκευή 2003.
Χτίζεται κοντά μας καινούργια οικοδομή, που είναι με μικρότερη θέα και μόνο μπροστά, μεγάλο μπαλκόνι, κανονικός δρόμος μίας κατεύθυνσης, με σχετική κυκλοφορία μπροστά του και σε απόσταση με τα πόδια το μετρό 300 μ.
Ο νέος πουλάει από 4000 και ανεβαίνει 300 ανά όροφο, άρα ο 4ος είναι στα 4900. Είναι από τους σχετικά φτηνούς κατασκευαστές και πουλάει γρήγορα και έχει ήδη πουλήσει, παρ΄ ότι τώρα τελειώνει τα μπετά του κτιρίου και βάζει τούβλα .
Του δικού μου είναι 20 ετών το σπίτι. Το καινούργιο λοιπόν 4900, το 20ετίας πόσο θα το βλέπατε να το βάλουμε ?Βασικά θέλω να δω πως θα βλέπατε την δική μου εκτίμηση με βάση τα δεδομένα της αγοράς.
Βέβαια κάθε τι που θα πείτε θα κληθείτε να το δικαιολογήσετε.Μάλλον πρέπει να παίξεις το μέγιστο 250.000 στη καλύτερη περίπτωση. Δε παίζει ρόλο αν δεν έχει άλλα να πουλιούνται εκεί γιατί ο αγοραστής αν δει τιμή μεταχειρισμένου κοντά σε τιμή καινούριου θα πάει σε δίπλα δήμο
Δηλαδή ένας που ψάχνει Φερράρι, θα πάει σε Σκάνια επειδή έχει μεγάλο πορτμπαγκάζ ?
Δεν είναι έτσι παιδιά.
Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν συγκεκριμένη περιοχή, γιατί έχουν κοντά γονείς, σχολεία, δουλειές ή άλλους λόγους και το μετρό δίπλα δεν είναι εύκολο να το βρούν.
-
This post is deleted! -
Συμφωνώ με γάτο, νομίζω κάπου εκεί θα το έβλεπα, αλλά με τη λογική οτι θα έχει γίνει ανακαίνιση στα μπάνια και κουζίνα.
Δηλαδή 20ετίας σε καλύτερο σημείο και 40 % κάτω από το καινούργιο, ή 30 % ?
Δηλαδή το δικό σου στο Φάληρο που είναι 40 ετών, δεν θυμάμαι ακριβώς, σε σχέση με τα 6000-10000 που θα πούλαγα στην παραλιακή επάνω, στον Πράπα ας, πούμε, πόσο θα το εκτιμούσες, που δεν είσαι πάνω στην παραλιακή και δεν ξέρω αν έχεις πάρκινγκ κλπ ?
Αυτό του Πράπα ειναι κάπου στα 10.100/τμ. τα 188τμ τα δινουν 1.900.000 (αν θυμάμαι καλά).
Το δικό μου ειναι 134τμ χωρίς παρκινγκ, γωνία στη 1η παράλληλο. Προ της ανακαίνισης, 2020, είχα προσφορά για 300.000. Η ανακαίνιση κόστισε 70.000 (δεν εχει γίνει το μπαλκόνι, κάπου 15τμ αν θυμάμαι). Δε ξέρω τώρα πόσο θα έπιανε. Παντως θυμάμαι μεσίτης μου έιπε, που εκείνη την εποχή πούλησε κάπως αντίστοιχο, ανακαινισμένο, και έπιασε κάπου 350.000 (γωνιακό επίσης, όμως με πλαϊ τη θάλασσα).
Παντως, που είχα δει κάποια στιγμή πρόσφατα, 3 τετράγωνά μέσα, αντίστοιχα τ.μ. σε υπο κατασκευή βλεπω τιμες 550.000 - 600.000. Στο δικό μου δρόμο και παραλιακή δε ξέρω αν υπάρχει άλλο υπο κατασεκυή για να δω, πέρα από του Πράπα.@criuser , υπολόγισα 83τμ χ 4900 (θωρώ οτι είναι ας πουμε αντίστοιχου εμβαδού) ->406.000ε. Οπότε θεώρισα, χοντρικά 400.000 το νεο, με τιμη 3500 χ 83 ->290.000, ας πουμε 300.000 χονδρκά το "δικό" σου. Καπου 25% κάτω από το νεό.
Στη δική μου περίπτωση, σε σχέση με τα νέα (καλά, δε θα το συγκρίνω με του Πράπα) που είναι 3-4 τετράγωνα μέσα, θα θεωρούσα πάει τουλάχιστον -35% με 40% κάτω.Αυτά τελείως σαν το gut feeling ενός άσχετου που θα έκανε περιήγηση στα γνωστά σαϊτ.
-
@nikos-golf said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ερώτηση κρίσεως...
Δηλαδή ένας που ψάχνει Φερράρι, θα πάει σε Σκάνια επειδή έχει μεγάλο πορτμπαγκάζ ?
Δεν είναι έτσι παιδιά.
Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν συγκεκριμένη περιοχή, γιατί έχουν κοντά γονείς, σχολεία, δουλειές ή άλλους λόγους και το μετρό δίπλα δεν είναι εύκολο να το βρούν.
Δεν αμφιβάλλω σε αυτό που λες αλλά όταν παίζεις κοντά στη τιμή καινούριου μειώνονται οι πιθανοί αγοραστές και για κάποια δεκάδες χιλιάρικα κάτω μπορούν να πάνε σε δίπλα δήμο που θα έχει και εκεί μετρό και θα είναι 10λ από τους γονείς, σχολεία κλπ
-
Lap αυτή που λες είναι η μισή αλήθεια. Δεν είναι τόσο φτηνότερο όσο το παρουσιάζεις (δηλαδή για ένα διαμέρισμα θες 3.000 το τετρ και για μια μονοκατοικία 1.000). Το έχω πρόσφατο το θέμα τη τελευταία δεκαετία και σε αγορά διαμερίσματος και με σύγχρονα υλικά (όχι προκάτ) σε οικόπεδο πιο έξω από τη πολη
-
Μα δεν μιλώ για προκάτ εγώ.
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση. Από εκεί και τα ρέστα τα υπολογίζω για ηλεκτρικά φωτοβολταϊκά συγκριτικα με ένα στα 3Κ/τμΨάξε και θα βρεις, δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά ψάξε και σε άλλους τύπους κατασκευών. Θα δεις πως έχω δίκιο. Και εγώ πρόσφατα έψαχνα
-
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση.λαπη και εχω χτισει, εκτος αθηνων, αλλα και εχω ανακαινισει. μαλιστα παρα πολυ προσφατα εντος.
και επαγγελματικους χωρους και σπιτια.
το κοστος οπως χοντρικα το κοβω για χτισιμο αυτη τη στιγμη, ειναι στα 1700-1900 το τμ για μονοκατοικια με θεμελια και υπογειο και πεφτει στα 1500-1600 σε διαμερισμα πολυκατοικιας.
αν στην μονοκατοικια δεν βαλεις υπογειο, εισαι στο κοστος του διαμερισματος.
λιγο παλαιοτερα, το κοστος ηταν στα 1100-1300.
αλλα εχουν ανεβει και οι τιμες των υλικων αλλα κυριως τα μεροκαματα και οι υπηρεσιες.
βαλε και τις μεγαλυτερες απαιτησεις για ενεργειακα και λοιπες παπαριες και εδεσε το γλυκο.
στο ξαναλεω, η αγορα επειδη προϋποθετει χρηση συντεχνιακων επαγγελματων ειναι παρακριβη στη δομηση. -
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση.Ψάξε και θα βρεις, δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά ψάξε και σε άλλους τύπους κατασκευών. Θα δεις πως έχω δίκιο. Και εγώ πρόσφατα έψαχνα
Το κατάλαβα ότι δε μιλας για προκάτ. Τέλος πάντων. Εγώ να φύγω από κέντρο νότια προάστια και να πάω εκτός για να δώσω πολύ πάνω από 100.000 συν την αγορά του οικοπέδου δε το κάνω.
Οι δικαιολογίες που λες ότι θα έχουμε φτηνό ρεύμα και φωτοβολταϊκά δε με πείθουν γιατί δεν έχουν βάση φιλε -
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση.Ψάξε και θα βρεις, δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά ψάξε και σε άλλους τύπους κατασκευών. Θα δεις πως έχω δίκιο. Και εγώ πρόσφατα έψαχνα
Το κατάλαβα ότι δε μιλας για προκάτ. Τέλος πάντων. Εγώ να φύγω από κέντρο νότια προάστια και να πάω εκτός για να δώσω πολύ πάνω από 100.000 συν την αγορά του οικοπέδου δε το κάνω.
Οι δικαιολογίες που λες ότι θα έχουμε φτηνό ρεύμα και φωτοβολταϊκά δε με πείθουν γιατί δεν έχουν βάση φιλεΝαι ο καθένας βλέπει πολλούς παράγοντες και αναλόγως πράττει. Για παράδειγμα αν εργάζεσαι με τηελργασια και εσύ και η σύζυγός τότε μπορείς να βγεις πιο έξω. Αν το πιο έξω είναι πιο κοντά στην εργασία ας πούμε της γυναίκας και δίπλα έχει σχολεία και σουπερμάρκετ και πρέπει εσύ να κάνεις κάποια ώρα για να πας στην εργασία και πάλι το σκέφτεσαι. Παίζουν πολλά ρόλο συμφωνώ και κάθε 10ετια αλλάζουν οι καταστάσεις. Αν ας πούμε ένα παιδί σήμερα είναι 12-15 ετών σε λίγο καιρό τελειώνει το σχολείο, δεν χρειάζεται να μένεις δίπλα σε σχολεία.
Όσο για τα φωτοβολταϊκά πες είναι μια δική μου τρέλα και μανία. Δηλαδή αν θα έχτιζα σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βάλω εφόσον το δίκτυο το αντέχει. Έχουμε να υπολογίζουμε και σε αυτό.
Σήμερα ένα ηλεκτρικό με νορμάλ ταχύτητες θέλει 3 ευρώ τα 100χλμ χωρίς φωτοβολταϊκά στο σπίτι. Άσε που λόγω τεχνολογίας έχουν αστεία συντήρηση. Μόνο η μπαταρία μένει να ανησυχείς εκτός αν βγούνε προγράμματα με leasing μπαταρίες. Οπότε τα βλέπω θετικά τα πράγματα. Δηλαδή και να περάσεις τα 1 εκ χιλιόμετρα εφόσον του αλλάζεις λαδακι στο διαφορικό και στο ψυγείο του δεν θα πάθει τίποτα. Μόνο μπαταρίες θα αλλάξεις και αυτές αν είναι leasing όπως λέω, ούτε που θα με νοιάζει.
-
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση.λαπη και εχω χτισει, εκτος αθηνων, αλλα και εχω ανακαινισει. μαλιστα παρα πολυ προσφατα εντος.
το κοστος οπως χοντρικα το κοβω για χτισιμο αυτη τη στιγμη, ειναι στα 1700-1900 το τμ για μονοκατοικια με θεμελια και υπογειο και πεφτει στα 1500-1600 σε διαμερισμα πολυκατοικιας.
αλλα εχουν ανεβει και οι τιμες των υλικων αλλα κυριως τα μεροκαματα και οι υπηρεσιες.
βαλε και τις μεγαλυτερες απαιτησεις για ενεργειακα και λοιπες παπαριες και εδεσε το γλυκο.
στο ξαναλεω, η αγορα επειδη προϋποθετει χρηση συντεχνιακων επαγγελματων ειναι παρακριβη στη δομηση.Με σκυρόδεμα και τούβλα οι τιμές αυτές σωστά;
-
στο ξαναλεω, η αγορα επειδη προϋποθετει χρηση συντεχνιακων επαγγελματων ειναι παρακριβη στη δομηση.Με σκυρόδεμα και τούβλα οι τιμές αυτές σωστά;
οχι παντα τουβλα. αλλα σκυροδεμα.
γενικα μην ακους ιντερνετια κτλ.
και εγω καπως ετσι ειχα κανει προυπολογισμους και στην οικοδομη εχω παει σουμπιτος +300% -
Οχι μόνο από ίντερνετ, έχω ρωτήσει και υπολογίσω πάντα ένα 15% παραπάνω. Αν και πολλές εταιρίες όταν κλείσεις τη συμφωνία εχεις κλειδωμένη τιμή όπως ανακοινώνουν.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!